Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkazila jsi líčení?Oprav to!

27. 12. 2010

 

…make-upem

Když se ráno líčíte, ještě napůl spíte. Když se trochu zmátožíte, zjistíte, že váš obličej pokrývá pořádná vrstva make-upu. Chtělo by to ubrat, ale komu by se chtělo celý obličej odličovat a začínat znova? Zkuste tenhle fígl. Stříkněte na pleť malou spršku termální vody, odsajte papírovým kapesníčkem a měkkou čistou houbičkou (případně štětcem na make-up) make-up trochu zapracujte. Líčíte se s novým make-upem a až po nanesení jste zjistila, že je moc tmavý nebo světlý? Tohle hravě zamaskujete pudry.

…se stíny

Se stíny jste si dala takovou práci, ale výsledek nedopadl úplně podle vašich představ? Když do stínů zasáhnete odličovací vodou, narušíte celé dílo a budete mít co dělat, abyste to nemusela celé stírat a začínat znovu. Jednodušší je použít světlý neutrální stín nebo klidně zase transparentní pudr, kterým barvu zneutralizujete, nebo stín přetáhnout čistým kulatým štětečkem. Mastné stíny můžete zkorigovat korektorem.

Často se stává, že stíny popadají pod oči. Rozprášené stíny určitě neodstraňujte kapesníčky, jen byste je rozmazala. Nejlépe je smetete velkým štětcem a několika rychlými pohyby. Pokud přeci jen něco zůstalo, pomozte si vatovou tyčinkou namočenou v odličovači. Opatrně s ní přejeďte poškozená místa tak, aby byla čistá, a na závěr vklepejte trochu korektoru.

Příště, než se začnete líčit, naneste pod oči vrstvu transparentního pudru. Stíny popadají na něj a vy je pak štětcem lehce setřete, aniž byste si poškodila make-up.

…parfémem

Partner vás taktně upozornil, že připomínáte parfumerii? Místa, na která jste vůni stříkla, můžete přetřít přípravkem s obsahem alkoholu. Klidně třeba pleťovou vodou, kterou používáte na mastnější t-zónu, nebo trochou vodky. Stačí jí trošku nalít na vatu.

…tvářenkou

Neoklepala jste štěteček, trochu moc přitlačila a kosmetická katastrofa je na světě! Hlavně nezačínejte tváře otírat kapesníčky nebo odličovacími přípravky, tím byste dosáhla jen nerovnoměrných barevných míst a musela byste s make-upem začínat od začátku. Přitom stačí štětec pořádně otřít do ubrousku, párkrát jím tváře přetřít a pak udělat to samé s transparentním pudrem. Na tom je dobré, že se může vrstvit, není totiž vidět, a tak můžete tváře přetřít tolikrát, kolikrát potřebujete.

Používáte tvářenku krémovou? S tímto trikem neuspějete. Zkuste vzít trochu odličovacího mléka (v krizi i krému), krouživými pohyby ho vetřít do tváří a jemně osušit papírovým kapesníčkem.

…rtěnkou

Mázla jste rtěnkou trochu mimo? Nepokoušejte se šmouhu stírat prsty, jen byste ji rozetřela a zůstal by vám u pusy viditelný nádech vaší rtěnky. Použijte vatovou tyčinku namočenou v odličovadle. S rtěnkou setřete i make-up, nezapomeňte proto vťukat korektor.

…přípravky na vlasy

Snahou o skvělý styling za pomoci tužidel, lesků a laků jste dosáhla jen toho, že vaše vlasy vypadají jako mastné. Co s tím, když není čas vlasy znovu mýt? Nastříkejte do vlasů trochu suchého šamponu a pořádně rozčešte. Do vlasů také můžete stříknout termální vodu a vlasy rychle přefouknout.

Tak doufám že jste škody opravily!!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář