Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky z roku 2019

Krásný Nový rok 2020

přejeme všem přátelům, kamarádům a také našim odchovům

z vrhů A, B, C a D

29. prosinec 2019 - dneska jsme vyprovodili do světa naši znakatou princezničku Danaé, vlastně ani nejela moc daleko, bude bydlet kousíček od Plzně a já doufám, že ji budu často vídat a pozorovat jak z ní roste krásná hovawartí slečna. Měj se v nové rodince skvěle naše sluníčko s oranžovou mašličkou. 

28. prosinec 2019 - a další loučení, dneska se vydala do světa naše růžová mazlivka Dardea, bude mi chybět její vnucování na klín a ožužlávání ucha, tahle naše černá láska si získala srdce své nové paničky a odjela s ní do svého nového domova s velkou zahradou a lesem za zády. Prý se při prohlídce zahrady posadila a prohlížela si svůj nový domov - své nové panství jako pravá vládkyně. Dea se bude mít určitě moc krásně, panička je totiž velmi milá a při její první návštěvě u nás doma se do Dardei na první pohled zamilovala smiley. I toto setkání zařídil osud a já věřím, že to tak mělo být. Měj se krásně naše malá růžová princezničko heart.

27. prosinec 2019 - a je to tu crying, období loučení se štěňátky, sice vím, že každé už potřebuje svůj nový domov, ale je to tak těžké pustit ty malá důvěřivá stvořeníčka do toho velkého cizího světa. Pevně ale věřím, že jsem jim všem vybrala jen ty nejúžasnější nové rodiny a oni se tam budou mít stejně krásně jako v rodné boudě. První odjel do nové rodiny Druppi - tenhle černoušek se nastěhoval ke svému velkému strejdovi Atisovi - to je bráška mamči Anttary a tak vlastně bude bydle v rodince, kterou už 6 let známe. Věřím, že se bude mít stejně nádherně jako Atis a dle zpráv z nového domova ho všichni 4 nozí obyvatelé s láskou přijali. Další odcestovala Donatelka, tahle naše znakatá princeznička se nastěhovala do krásné rodinky kousíček od Sokolova a už všem ukazuje jaká je to šikovná a čilá holka, její majitelé se na ni k nám přijeli několikrát podívat a svojí malé šikulky se nemohli dočkat. Jako další vyrazil do svého nového domova náš jediný plavý kluk - pan Dellon - i on se nastěhoval do rodiny, kde ho krásně přijala současná berňačka Bína a Dellon si užívá svojí novou rodinu, která je z něho nadšena. Už mi dorazili i fotečky Dellona s fotbalovým míčem a vzkazem, že to je budoucí malá fotbalová hvězda - uvidíme kolik těch míčů ho přežije smiley.

A nakonec ještě odjeli černá Dianka se znakatou Deidrou, i tyhle naše princezničky mají už své nové doma a jejich majitelé jsou skoro sousedi a kamarádi a tak se obě holky budou často scházet na společné hrátky. To to ten osud pěkně zařídil, že se obě holky dostali do takových príma rodinek a věřím, že se budeme potkávat na nějakých HW akcích. I za Dianou a Deidrou jejich noví majitelé často jezdili, jen panička Deidry se o své nové psí lásce dozvěděla od ježíška a prý to byl ten nej...dáreček také k svátku. My Evy to na štědrý den máme takové velmi zajímavé a i já jsem tu svoji psí lásku Dirké dostala k svátku i pod stromeček winkheart.

Věřím, že obě dárečkové a svátkové princezny budou nám Evám dělat jen samou radost a i ostatní se budou mít nádherně - tak moji broučkové hodně štěstí v nových rodinkách heartheartheart.

19. prosinec 2019 - dneska měla štěnda svůj důležitý den a každé z nich dostalo do kožíšku svůj identifikační čip, dále jim byl vystaven mezinárodní očkovací průkaz a nakonec i první včeličku s očkováním. Všechna byla moc statečná a vůbec si na injekce nestěžovali, jsou to moji hrdinové, na oplátku každý z nich dostal na ožužlání sušený kousek masa, na kterém si s radostí pochutnali a vyzkoušeli svoje ostré zoubky devil

18. prosinec 2019 - zase o další týden starší a nějaké to kilčo těžší wink, prckům je 6 týdnů a zase máme nějaké aktuální fotečky heart v albumech. Proběhlo i vážení buřtíků a žebříček vede Dalton s 5,1 kg a kluci Dellon s Druppim se dělí shodně o druhé místo s váhou 4,7 kg. Holky jsou o fous lehčí a tak se jejich váhy pohybují od 3,9 kg do 4,4 kg. Náplní jejich dnů je seznamování s venkovním světem a vzájemné společné hrátky. Natěšení budoucí majitelé jezdí na pravidelné návštěvy a vozí prckům i něco na zub, ovšem nezapomenou i na mamču a babču a já si všech těchto milých pozorností velmi vážím heart. Také se u nás zastavují i moji kamarádi, známí a celá naše rodina, takže každý den jsou prckové v centru dění a užívají si obdiv a okusování všech návštěv, které si domů odnáší na oblečení nějaký ten chlup a spousty ožužlaných rukou a kousků oblečení.

11. prosinec 2019 - další týden je za námi a štěňátkům je už 5 týdnů, zase o kousek povyrostli, nožičky jim zesílily a jejich hry nabírají na intenzitě. Vzájemně se přetahují o vše co najdou, baští už suché granulky namíchané napůl s namočenými, už ochutnali i maso s rýží a zeleninou. Prostě začínají si zvykat na různé druhy stravy. Zase jsem je pro kontrolu zvážila a tentokrát byl nejtěžší Dalton - 3,7 kg a a Dellon s Druppim ho následují s 3,5 kg. Fenky se pohybují v rozmezí od 2,8 kg - 3,4 kg takže je vidět, že všichni zase pěkně za ten týden nabrali na váze. Všem moc chutná a tak se není čemu divit. Užíváme si každý den nějakou tu návštěvu a někdy se nám tu sejdou i návštěvy dvě. Prostě je tu veselo, já vařím kávičku a prckové všem okusují nohy a ruce - máme to pěkně rozdělené smiley. Zase jsem každému nafotila nějakou fotku - takže je vidět v jednotlivých albech jak ti prckové opět vyrostli. Máme i nějaké společné fotky, ale většinou se dá fotit pouze když skoro spí, jinak jsou na fotkách jen rozmazané šmouhy.

4. prosinec 2019 - dnešní den jsou štěňátka na světě už 4 týdny, z nemotorných krtečků, kteří se plazili po porodní bedně a zajímal je jen mámin mléčný bar se za ty 4 týdny stali krásní malí pejskové, kteří se už vesele producírují po svém vymezeném prostoru. Za tu dobu se už naučila spousty věcí: vidí a slyší svět kolem sebe, naučila se baštit namočené granulky z misky, začínají poznávat hry se svými sourozenci a co je nejdůležitější, každý den máme návštěvy a ty si štěňátka chovají, mazlí se s nimi a všemožně je prohmatávají, což je pro jejich budoucí život mezi lidmi hodně důležité. Přijeli se na prcky podívat obě chovatelky rodičů naší Cailin, což je babička štěňat a jak Hanka Vendlerová - majitelka dědečka Dantese tak i Jana s Jarkou Baudyšové u kterých se babička Cailin jejich Awe narodila byly ze svých pravnoučátek velmi nadšeny. Nešetřili slovy chvály a uznání nad takovým krásným, pohodovým a vyrovnaným vrhem a od těchto letitých chovatelek mne to obzvlášť těší. Musím oběma moc poděkovat za krásnou návštěvu, spousty dárečků pro mimina a obě nezapomněli přivést i něco na zub Cailince, Anttaře i AnneBerry. Dnešní den také proběhlo vážení prcků a jejich přírůstky jsou velmi potěšující. Dellon 2,38 , Druppy 2,35 kg a Dalton 2,28. Diana, Dirké a Daggi mají shodně 2,16 kg, Danaé 2,2 kg, Deidra rovné 2 kg, Dardea 2,08 a Donatella se těsně před vážením stihla vykakat, tak její váha momentálně ukázala 1,9 kg smiley, tím mne ale neošálila a i ona je stejný buřtík jako její sestřičky. Všechna štěnda jsou velmi živoučká, kontaktní a velmi zvědavá, žádné nemusím do jídla nutit a všechna s nadšením vítají každou návštěvu.

Pokusím se zase, jakmile mi to čas dovolí udělat nějaké fotky, ale už budu potřebovat další ruce navíc, štěnda jsou totiž při focení jak z myších ocásků a každá druhá jejich fotka je jak rozmazaná šmouhasurprise Tak fotky jsou nahrány v albech, uf ale už to je hodně náročné udržet je - tentokrát mají pozadí modrá deka devil.

27. listopad 2019 - utíká to jako voda, štěňátků už jsou 3 týdny, plaváček má skoro 2 kg a ostatní ho v těsném závěsu dotahují, jsou to pěkní buřtíci, Taruška stále plně kojí angel, ale aby se mimina naučila také na jinou stravu, tak jsme dneska zkusili prvně dát startér kaši z rozmočených granulek. Nestačila jsem se divit jak to všichni naprosto skvěle zvládli wink, vypadalo to, že naprosto přesně ví jak se baští z misky a dokonce se ani moc nezapatlali, tahle štěňátka jsou velmi šikovná. A protože už nastal čas, aby každé štěňátko dostalo své jméno, tak tady vám představuji jaká krásná jména náš vrh D dostal. Plavý pes má naprosto úžasné jméno Dellon a věřím, že mu bude dělat čest. Znakatý pejsek je Dalton a i jeho jméno se k němu krásně hodí a nakonec černý pejsek dostal jméno Druppi a i on si toto krásné jméno zaslouží. Tím máme pejsky pojmenované a dostávám se k fenkám heart.

Černé fenky už mají také svá krásná jména a to DianaDaggi a Dardea. Po domluvě s budoucími majiteli se černá fenka se žlutým obojkem jmenuje Diana a černá fenka s bílým obojkem bude Daggi. Třetí černá fenka Dardea, na svého majitele čeká a věřím, že tahle krásná fenka ho i brzy najde.

Znakaté fenky jsou Danaé, DirkéDeidra a Donatella. Jedna z nich zůstane doma, protože tenhle vrh byl plánován za účelem si nechat jednu krásnou a šikovnou fenku jako další členku naší domácnosti a proto jsem tak pečlivě vybírala k naší Anttaře odpovídajícího otce těchto štěňat. Mám už své favoritky, ale ještě není stoprocentně rozhodnuto, která ze dvou kandidátek to bude, i když už mám svůj tajný tip laugh. Ostatní určitě budou ve svých nových rodinkách vítanými členy domácnosti i když ještě dvě fenky své majitele zatím nemají, ale věřím, že i na ně někde jejich budoucí úžasná a osudem určená rodina čeká heartheartheart. Více o rezervaci a jednotlivých štěňátkách  ZDE a nebo osobně na tel. 737315367

Fotky jsou v albech jednotlivých štěňat - pozadí šedá deka surprise.

 

20. listopad 2019 - štěňátků je dneska 14 dní, všichni překročili váhu 1 kg / mají od 1,1 kg - 1,3 kg / , již se jim také otevřela očička. Pomalu se začínají pohybovat na nožičkách, takže se vesele přesunují po celé bedně. Anttara je pouze plně kojí a dle váhových přírůstků je vidět, že mlíčko je pěkně výživné. Zítra budou prvně společně s maminou odčervena. Některá štěňátka jsou ještě volná k zamluvení, takže pokud někdo touží po úžasném a pohodovém hovíkovi, tak má ještě možnost si z tohoto krásného vrhu volné štěně zamluvit. Znakáčkům se krásně klubou znáčky a černoši jsou všichni jak uhlíci. Ani jedno štěně nemá bílý znak. Tenhle vrh se velmi exteriérově vydařil a věřím, že i povahově to budou vydařený příslušníci své rasy. Od příštího týdne se začnou sjíždět na návštěvy budoucí majitelé a já se na všechny moc těším heartsmileyFotky v jednotlivých albech štěňátek - foto s banánkem wink

6. listopad 2019 - dnes nadešel dlouho a netrpělivě očekávaný den.

V brzkých ranních hodinách, vlastně 10 minut po půlnoci vykouklo na svět naše první štěňátko z vrhu D - krásný a stejně jako ve vrhu A i B prvorozený černý pejsek s váhou - 530g. Za ním následovala v 1:35 černá fena - 500g, další ve 2:25 opět černá fena - 570g a po ní hned ve 2:45 třetí černá fena - váha - 510g. Touto fenkou došla surprise černá barva a začali znakáčci. První byl ve 3:20 znakatý pejsek s váhou - 530g, po něm hned ve 3:30 následovala znakatá fenka s váhou -  500g. Po dvou hodinách opět znakatá fenka v 5:40 s váhou - 500g a po ní náš jediný plavý zástupce - pejsek v 6: 20 a krásná váha - 570g. Po něm v 9:00 hodin ráno další znakatá fenka s váhou  - 530g. Tím jsme si mysleli, že je hotovo a máme krásných 9 štěňátek. Jaké bylo ale naše překvapení, když po 5,5 hodinách vykoukla ve 13:30 hod na svět naše poslední znakatá fenka s krásnou váhou 500g - to tedy byl nečekaný dáreček a tak suma sumárum máme 10 nádherných a velkých štěňátek, která se během cca 14 hodinového porodu naší úžasné a statečné Anttaře narodila. Všechna štěňátka se mají čile k světu, jsou pěkně živoučka a Taruška si je všechny s láskou opečovává. Máme celých 5,240 kg  heart štěstí. FOTO zde Byl to dlouhý a únavný porod, ale Tara  byla statečná a přivedla na svět  bez problémů všechna svá krásná a relativně velká štěňátka. Teď všichni odpočívají, ale brzy se projeví jejich akční geny, které zdědili od svých rodičů a prarodičů a na to už se všichni moc těšíme.

 

4. listopad 2019 - dnešního dne slaví naše budoucí mamina Anttara a s ní i celý náš A-čkový vrh své 6 narozeniny a tak přejeme všem sourozencům : 

jmenovitě bráškům : Acemu, Albymu Sun, Alexovi a  Attiskovi

a sestřičkám : Anne-Berry, Amare a Arsee Sun

heart VŠE NEJLEPŠÍ K NAROZENINÁM !!!!! heart

stálé zdravíčko, plné misky dobrůtek a spousty krásných zážitků s páníčky.

13. říjen 2019 - dneska zazářil na Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích můj krásný a šikovný odchov BillyRoy Awedante. Se svojí " hendlerkou" Martinou nastoupili ve třídě šampionů se 2 krásnýma konkurentama a od přísného a znalého rozhodčího p. Václavíka si vybojovali titul V1, CAC. Tím pádem už mají 2 CAC na Granda a já věřím, že brzy přidají i ten poslední a bude další Grand šampion mezi Awedaňtáky heart. Jsem na BillyRoye velmi hrdá.

5. říjen 2019 - tentokrát jsem byla požádána majiteli 4 štěňátek z naší ZKO o pomocnou ruku při jejich první účasti na výstavě. Prostě potřebovali tam mít sebou někoho, kdo je jejich první výstavou provede a tak se obrátili na mne. S radostí jsem jim vyhověla a tak, abych nejela úplně bez psa, vytáhla jsem na Oblastní výstavu Cailinku sebou. Všechna štěnda / zlatý retrívr, český horský pes, hovawart, německý ovčák / byla krásně připravena a jejich majitelé i přes počáteční obavy a nervozitu si vedli moc dobře a tak si všichni svorně odnášeli VN1, i když někteří z nich měli i ve své třídě o měsíc starší konkurenci. A dokonce se v závěrečném běhu mezi všemi štěňaty hovawartka umístila na 2 místě a český horský pes na místě 3. Moc jim to šlo a já gratuluji yes.

A abych nezapomněla, musela jsem do kruhu i já jako handlerka se svým odchovem Caspienem Awedante, kterého páníček musel odjet a já si tedy v kruhu zaběhala s Caspim - byl to kluk šikovný a nejen, že porazil ve své třídě konkurenta a získal Vítěze třídy, ale i v dalším běhu s konkurencí ostatních tříd si vedl skvěle a tak máme spolu vyběháno i Oblastního vítěze. A jako třešničku jsem vzala do kruhu naši veteránku Cailinku, která s naprosto krásným posudkem - kde mne rozhodčí pobavil výrokem - nádherná fena bez známek stárnutí v úžasné kondici - a zadána V1, VT s postupem do závěrečného běhu mezi ostatními veterány různých plemen. A protože Cailinka je stále stejně akční a krásná jako zamlada, tak se nám spolu podařilo postoupit až na bednu a bylo to na ten úplně nejvyšší stupeň - 1. místo Nejkrásnější veterán Oblastní výstavy heart yes

1. říjen 2019 - od rána jsem netrpělivě posouvala hodiny a samou nedočkavostí toužebně očekávala výlet na veterinu, kam jsme byli objednáni s Anttarou na sono. No nebudu vás napínat, surprise na sonu bylo vidět spousty malých černých kuliček a já jsem nadšená, tohle krytí bylo pro mne hodně důležité a tak pokud příroda k nám bude vstřícná, tak se začátkem listopadu u nás narodí další malí hovawartíci. Výlet na Slovensko byl takový překotný, neplánovaný a hodně akční a tak jsme museli naše plány hodně pozměnit, uzpůsobit, přeorganizovat a vyrazit za Leroyem až na výcvikový tábor slovenského HW klubu, kde jsme se ale zase potkali se spousty slovenských kamarádů, které jsme pár let neviděli a všichni nás s radostí vítali a tak tohle krytí bylo pod dozorem skoro celého HW klubu SK. S radostí tak očekáváme náš další úžasný vrh, který má i zajímavý příběh o svém početí. Tentokrát to budou D-čka a já věřím, že z tohoto spojení vzejde další člen naší rodiny heart.

Ještě jsem podala zprávu o březosti do laboratoře, kde nám dělali progesterol a oni byli nadmíru překvapeni a prý zázraky se dějí, takže Anttarka má v bříšku schované malé zázračné andílky.  

29. září 2019 - dneska probíhaly v naší domovské ZKO podzimní zkoušky a za CHS Awedante zabojovali a úspěšně složili  :

BillyRoy Awedante s páníčkem Frantou pokořili stopařskou speciálku IFH - V

Anttara Black Awedante - společně jsme pokořili / a doufám, že i s miminky / další stopařskou speciálku IFH 1 

Jsou to prostě velmi šikovní hovíci s úžasným nosem a bojovným duchem - oběma patří můj obdiv.

6-8. září 2019 - rok se s rokem sešel, uteklo to jako voda a je tu opět už 6.setkání CHS Awedante v Podhradí nad Dyjí s partou úžasných majitelů našich odchovů.

Já s Jardou a Anttarkou, která nám udělala trochu zmatek v plánech jsme po ranní návštěvě veteriny a výsledku progesterolu, který byl až moc vysoký - 29 ng/ml což, už dle veterináře bylo po ovulaci / dle mého pocitu z Anttary a jejího chováni se mi to nezdálo / a tak jsme zariskovali a vyrazili za krycím psem na Slovensko. Do cíle jsme dorazili ve večerních hodinách a hned krásně nakryli / ráno v 9:30 v Plzni na veterině a v 19 hod večer krytí - zastávky na cestě pouze na vyvenčení - prostě Tara si uměla vybrat páteční cestu přes celou republiku po opravované D1 / Ze Slovenska jsme se v brzkém ránu přesunuli na původně plánované setkání naší CHS, kde na nás od pátku už všichni čekali wink

 Opět jsme se sešli v hojném počtu a mám radost, ze všech co dorazili.

Za CHS Awedante

z vrhu A - Anttara, Anne-Berry, Arsea

z vrhu B - Bustter 

z vrhu C - Caspien, Cave a Collete

dále přijela 3 štěňata z prvního vrhu našeho černého Busttra

a hovice Charisma Seahawk

Prostě přijela parta hovawartů různého věku, barev a pohlaví.

Užili jsme si společnou procházku, opékání buřtíků, povídání o svodech , výstavách, cvičení, krásně jsme si zasoutěžili a někteří si vyrobili krásná přetahovadla a čuchací dečky. Prostě príma víkend s rodinou našich psích lásek.

Děkuji všem co přijeli a přivezli ukázat své 4-nohé i 2-nohé parťáky.

 Pokud se chcete podívat jak jsme si užívali - FOTO zde

6 - 13. červenec 2019 - celý týden jsme opět strávili na LTV v Podhradí nad Dyjí - krásné prostředí a úžasná parta lidiček, se kterými se zde pravidelně každoročně scházíme. Co víc si přát - zase jeden týden strávený výcvikem pod vedením úžasné Mirky a Roberta, kteří jsou vždy ochotni pomoci s radou, aby se ta naše snaha o výcvik zase posunula o kousek dál. Na táboře se konaly i zkoušky a tak jsem Anttaru také hrdině přihlásila. Nakonec na tyto zkoušky vyrazili 4 zástupci z naší CHS a jak dopadli - prostě všichni byli moc šikovní a tak si na svá pracovní konta připsali další úspěšně složené zkoušky :

Colletka Awedante - zvládla s paničkou Laurou zk. BH yes 

Bustter Awedante - složil s Ráďou zk. ZPS 1 yes

BillyRoy Awedante - složil s Frantou zk. FPr 3 yes

Anttara Black Awedante - společně jsme pokořili zk. IFH-V yes

Jsem na všechny velmi hrdá a mám velkou radost, že moji šikovní hovíci se takhle krásně předvedli.

Celý týden jsme poctivě trénovali, užívali si společnost přátel a pořádali společné soutěže a aktivity. Prostě zase máme na co vzpomínat a doufám, že příští ročník, který už bude jubilejní 10 si také stejně užijeme wink Pár fotek z tábora ZDE

30. červen 2019 - opět po roce jsme vyrazili do Klatov na Národní výstavu psů heart

Letošní horké počasí bylo snad nejteplejší, co jsme na výstavě zažili, ve stínu bylo horkých 36 °C a na sluníčku - to jsme ani nechtěli vědět. Po ránu to ještě trochu šlo, ale i tak když jsme přišli na řadu tak sluníčko pálilo co mu síly stačili frown přesto jsme si vedli skvěle. Posuzovala česká rozhodčí : p. Fairaislová

BillyRoy Awedante ve třídě vítězů si vyběhal s Martinou V1, CAC a moc pěkný posudek - oběma jsme fandili a moc jim gratulujeme - tím pádem mají zaděláno na Granda a já věřím, že to až tam dotáhnou yes

Anttara Black Awedante nastoupila také do třídy vítězů a odnesla si moc pěkný posudek a titul V1, CAC po dalším běhu s CAC fenama si vyběhala svůj další titul Národní vítěz a nakonec ve finálovém běhu porazila i všechny ostatní a tak si odvážíme i nejvyšší titul  " BOB - Vítěz plemene " , naše Taruška byla nejkrásnějším hovawartem této výstavy

Jako poslední z hovíků nastoupila naše babča Cailin Sun Kesidy a opět předvedla své kvality a právem si zasloužila V1  a i titul BOV -nejkrásnější veterán  heart

15. červen 2019 - další klubová akce HW a to Klubová výstava v Praze, vytáhla jsem naši krásnou a stále akční veteránku Cailin a její dceru Anttaru. Kdybych při hlášení výstavy věděla jaké tropické teploty budou tuhle sobotu panovat naplánovala bych nějaké vodní aktivity. Takhle jsme se pekli v Praze. Naštěstí veteráni nastupovali jako první hned po ránu a tak se Cailinka předvedla v celé své kráse a od velmi přísného rozhodčího z Finska Tapio Eerola si odnesla krásný posudek a ocenění V1, BOV -nejkrásnější veterán. Zato na Anttaru přišla řada skoro na konci posuzování, přesto se nám spolu podařilo získat krásný posudek a známku výborná, v běhu se poté probojovala i do top 4 fen, které postoupili do závěrečného běhu o umístění. Velké horko a skoro vražedné počasí si vybralo na mém zdraví svoji daň. Do závěrečných soutěží jsem nastupovala s Anttarou a doufala, že se v kruhu nesložím, pan rozhodčí nás nechal oběhnou pouze jeden kruh a postavil nás s Tarou na 4. místo a tak jsem se s úlevou zastavila a byla pyšná na to, že od tohoto velmi přísného rozhodčího máme krásný posudek a umístění V4. Celá výstava byla moc pěkná, opět jsme potkali naše staré známé kamarády a přátele a zase si s nimi popovídali o krásném světě hovíků. Až na to velmi horké počasí to zase byla povedená akce.

1. červen 2019 - dneska mi udělala velikánskou radost zpráva od naší šikovné odchovankyně Beatrice Awedante, která nastoupila a úspěšně složila se svojí paničkou Mirkou stopařskou zkoušku IHF - V smiley   Tato zkouška už je z těch těžších a já mám velkou radost z šikovných holek. Moc šikulkám gratuluji a těším se na další pracovní úspěchy.

26. květen 2019 - zkoušková neděle na cvičáku ve Zuči. Jelikož byl můj odchovanec BillyRoy Awedante přihlášen na zkoušky a páníček Franta musel na celý víkend odjet, dostala jsem důvěru a vyrazila jsem s Billym na zkoušku FPr 2 jako psovod já. Je to úplně něco jiného než jsem zvyklá. Cailin ani Tara na stopách netáhnou a já si držím stopovačku pěkně v klidu, zato Billy je velmi akční a na stopě se žene vpřed. Přesto jsme společně dokázali na zkoušce předvést, vše co Billy umí. Stopa byla krásně a čistě vypracovaná, všechny 3 předměty přesně označené. Jediné za co jsme ztratily body byla rychlá chůze s vysokým nosem s občasným zrychlením na stopě po lomech a prý pomalé zalehávání předmětů - Billy nejdříve položí přední tlapy k předmětu a pak dolehne zadníma. Vzhledem k terénu, kde tráva byla trochu přerostlá si to Billy s vysokým nosem prostě ulehčoval, ale jinak to byla krásná práce a úžasných 89 bodů. Na zkoušky nastoupil i Caspien Awedante a tentokrát se mu podařilo tuto zkoušku pokořit a s páníčkem Jirkou si na své konto zkoušek připisují složenou ZZO - moc jim gratuluji, jsem na ně pyšná a doufám, že brzy přidají další úspěchy heart

25. květen 2019 - slunečnou sobotu jsme si užili v Plzni na Krajské výstavě , Anttarka i Cailin opět předvedli, že jsou typické představitelky plemene HW a obě si vyběhali V1, Tara poté získala i titul Krajský vítěz a v závěrečném běhu mezi všemi Krajskými vítězi z FCI II. si vyběhala úžasné 2. místo FCI II. Cailinka skončila 4. mezi všemi veterány, obě holky se velmi líbili a já jsem si užila krásné prostředí této Krajské výstavy.

19. květen 2019 - s Anttarou jsme si vyrazili znova zkusit složit zkoušku OB 1, vloni se nám povedla za Velmi dobře a jelikož u Obedience pokud chce člověk nastoupit na vyšší level musí mít složenou zkoušku za výborně laugh, což není vůbec nic jednoduchého a tak jsme se o to pokusili. Anttarka se velmi snažila a i když v tréninku to umí i o fous lépe tentokrát nám body na Výborně - JUPÍ smiley stačili a i skupinové odložení měla Tara na plný počet bodů, takže se můžeme posunout a začít trénovat na další metu - OB 2, která už je opravdu hodně těžká a OB 3 je splněný sen heart

11. květen 2019 - zúčastnili jsme se každoroční klubové akce na Knížecím rybníku a to Speciální výstavy Hovawart klubu 2019
Počasí opět nezklamalo a sobotní výstava se nesla ve znamení deště a přeháněk, dokonce v závěrečkách nám spadlo i pár krupek, přesto nás to neodradilo wink

A jak jsme dopadli - já jsem nadšená heart
Feny posuzovala paní rozhodčí Beatrice Holder (DE) 
Psy - Gabriela Höllbacher (AT)
Vzhledem k tomu, že při posuzování obě paní rozhodčí známkami výborná velmi šetřili, což oceňuji - každá drobná chybička - veselý ocas při pohybu, zdvojené znaky či blahobytná kondice byl důvod ke snížení známky. 
Objevila se i nějaká známka dobrá a dokonce i diskvalifikace. Proto mne velmi potěšilo, že obě moje holky si vyběhali známky Výborná a oběma se povedlo postoupit mezi 4 top fenyV závěrečném běhu si také nevedli špatně.


Anttara Black Awedante si v pracovní třídě vyběhala V1, CAC
Cailin Sun Kesidy ve třídě veteránů, kde byla skoro o 1,5 roku starší než ostatních 5 fen si vyběhala úžasné V2 .

Jako další za naší CHS nastoupili : 

Bustter Awedante    / třída otevřená / - VD

BillyRoy Awedante   / třída pracovní / - V

Dále se prezentovali naše vnoučátka:

po Amare Awedante      - Azira Amarelo Arcum / třída mladých / - V1, CAJC

po Busttrovi Awedante    Elvis z Nerudovky   / třída mladých / - V2

                                             Erin z Nerudovky    / třída mladých / - V2

                                             Ennie z Nerudovky  / třída mladých / - VD

Moc všem gratulujeme za krásné úspěchy a jsme na ně náležitě pyšní  heartFOTO heart

 

8 . květen 2019 - naše srdcová výstava - Krajská výstava psů ve Staňkově - každoročně sem jezdíme za výbornými koláčky a úžasnou atmosférou, dneska se vystavovali moji odchovanci :

Caspien Awedante si ve třídě otevřené vyběhal  - V1, Vítěz třídy

Anttara Black Awedante ve třídě vítězů - V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz

nakonec, aby to nebylo líto i naší veteránce jsme ji sebou také vzali a 

Cailin Sun Kesidy - se předvedla naprosto dokonale - V1, Vítěz třídy veteránů a v závěrečném běhu, kde běželo společně 20 veteránů různých plemen se tak moc líbila rozhodčímu p. Václavíkovi, že z toho bylo naprosto krásné 3. místo mezi všemi nádhernýma veteránama této výstavy - jsem ráda že i ve věku skoro 10 let je ta naše babča takhle úspěšná : FOTO

28. duben 2019 - dneska mi udělali velikánskou radost yes moji odchovanci :

Collete Awedante se svoji mladou paničkou si složili další zkoušku a to ZZO 1, moc jim to spolu šlo a byla radost se na ně koukat. A fešák BillyRoy Awedante s páníčkem Frantou pokořili IGP 1, Billy naprosto zazářil na obranách a dle slov pana rozhodčího ho velmi mile překvapil s jakou razancí se pustil do figuranta. Je to prostě šikulka.

Moc všem úspěšným gratuluji a těším se na další úspěchy.

21. duben 2019 - vyrazili jsme do Prahy na letošní druhou výstavu, Anttarka se opět moc krásně předvedla a ve tř. šampionů si vyběhala krásný V1, CAC a poté ve společném běhu všech CAC fen i res. CACIB, je to moje fešanda. 

14. duben 2019 - naše letošní první výstava surprise načesali jsme kožíšek, natřásli faldíky a vyrazili na Mezinárodní výstavu psů do Českých Budějovic

BillyRoy Awedante v den svých narozenin měl premiéru ve třídě šampionů a mezi 3 krásnými šampiony si vyběhal s Martinou V2, res. CAC a moc pěkný posudek - oběma jsme fandili a moc jim gratulujeme.

Anttara Black Awedante nastoupila také do třídy šampionů, kam byli přihlášeny 2 feny a odnesla si moc pěkný posudek a titul V1, CAC po dalším běhu se všema CAC fenama si vyběhala svůj další CACIB a nakonec ve finálovém běhu porazila i CACIB psa a tak si letos z první výstavy odvážíme i další nejvyšší titul  " BOB - Vítěz plemene " , naše Taruška byla nejkrásnějším hovawartem této výstavy - jsem na tu svojí černou lásku právem hrdá heart

14. duben 2019 - máme tady další oslavence laugh naše B-čková štěňátka:  Bustter, Brossi, BillyRoy, Blake, Bonnie Sunny, Betthy Lee, Bellami, Babette, Brigitte a Beatrice slaví své již 4 narozeniny heart.

 Přejeme všem chlupatým oslavencům vše nejlepší, zdravíčko a stále nějaké ty ruce na hlazení a podávání pamlsků.

18. únor 2019 - dnešním dnem oslavili naše C-čková štěňátka:  Caspien, Collin-Croy,  Cassian, Cave, Cyrano, Criss-Crosby, Constance, Collete, Cattie a Clarre  své již 2 narozeniny a už jsou z nich pořádní pesani. Od všech majitelů přišli krásné e-maily a většina poslala i aktuální fotky / přidala jsem je do alb jednotlivých pejsků /. Oslavenci se v nových rodinkách mají všichni naprosto skvěle, majitelé píší, jací jsou šikovní, hodně akční, ale milující pejskové. Mám radost že veškerá štěnda z naší CHS jsou v povahách naprosto úžasní a většina jsou hodně akční a ne žádní gaučoví povaleči. Někteří se věnují aktivně výcviku a dochází na cvičáky, někteří jsou pouze rodinní miláčkové, ale všichni si užívají výlety, procházky a laskavou péči svých rodin . smiley Přeji tedy všem stálé zdravíčko, štěstíčko, plné misky dobrůtek a stále milující ruce, které je denně budou hladit tak, jak to dělali dosud. heart