Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky z roku 2020

Krásný Nový rok 2021

přejeme všem přátelům, kamarádům a také našim odchovům

z vrhů A, B, C a D

 

18. listopad 2020 - dnešní den měl být slavnostní a měli jsme slavit Cailinky narozeniny, bohužel nebylo nám přáno a tak už můžeme na naše sluníčko, moji lásku a část mého srdce broken heart jen s láskou vzpomínat.

Měj se tam nahoře krásně, všechny co tam jsou s tebou pozdravuj a my tady budeme dohlížet na tvé děti i vnoučátka v kterých tě stále vidím a některé tvé geny se na 100% prosadili ve vnučce Dirké, která mi tě každý den připomíná nošením klacíků, šišek a všeho za čím se dá lítat wink 

heart Nikdy nezapomeneme má lásko Cailinko heart

 

6. listopad 2020 - už je to celý 1 rok co se u nás v CHS narodila štěňátka z vrhu D. Přejeme všem oslavencům jen to nejlepší, štěstíčko, zdravíčko a s jejich páníčky jen samé krásné radosti. Prostě vše nej.......heart

Z tohoto vrhu doma zůstala malá znakatá příšerka Dirké smiley. Vybírala jsem si ji tak trochu srdíčkem a jelikož to byla taková malá zvídavá treperenda, která musela být všude první, tak jsem se pro ni rozhodla. A tak doplnila svým znakatým kožíškem v naší rodině  plavou babču Cailin a černou mamku Anttaru. Ovšem jak rostla, začalo jí být všude plno, její akční a zvídavá povaha předčila obě mé holky a tak kam jsem se podívala a šlápla tam byla Dirké devil.

Z andílka se nám vyklubala pořádná dračice, ale já jsem nadšená, je radost s takovým zvířátkem cvičit, má do všeho chuť, vše jí baví a vše dělá s radostí a já jen musím ukrotit ten její nezdolný temperament. Má hodně z babči Cailinky, její zájem o míčky, klacíky, šišky a vše podobné je jak přes kopírák, prostě taková malá znakatá Cailin i když některé její projevy u svých holek neznám a jistě je podědila po svém úžasném otci a možná i po jeho rodičích.

S Dirké nám do rodiny přišla vichřice heart

4. listopad 2020 některé dny jsou smutné, jiné veselé a dnešní den je slavnostní.

Je to již 7 let co se v naší CHS Awedante narodila Cailince její první štěňátka. A tak naše Anttarka slaví svoje krásné 7 narozeniny společně s bráškama a sestřičkama z tohoto vrhu. Přejeme všem oslavencům do dalších let zdravíčko a štěstíčko smiley. Jejich mamince posíláme vzpomínku za duhový most a děkujeme za to, že jsi nám tenkrát Anttarku nadělila heart

20. říjen 2020 - Nebe je plné hvězd a dneska se tam rozsvítila jedna nová hvězdička, naše láska, sluníčko, věčně usměvavá Cailin Sun Kesidy odešla tam odkud není návratu crying.

Prožili jsme spolu krásných 11 let, byl to můj první hovawart, krásná a šikovná fenka, která mi byla po boku ve všech společných aktivitách, doprovázela mě na výstavy, zkoušky, závody, prostě byla tam kde já heart Cailinko broken heartodešla jsi a vzala sebou kus mého srdce, měj se tam nahoře krásně a dohlížej na všechny své děti a vnoučátka a my na tebe budeme s láskou v srdci stále vzpomínat broken heartheartbroken heartheartbroken heart

7. říjen 2020 - každoročně je vyhlašována HW klubem soutěž o Nejlepšího pracovního hovawarta za předchozí rok, což znamená, že všichni, kteří za loňský rok 2019 složili nějakou zkoušku nebo se zúčastnili závodů posílají své roční úspěchy na klub a dle těchto zkoušek/závodů jsou jim udělovány body, po vyhodnocení a sečtení se vyhlásí, kdo jak si úspěšně v tom roce vedl.

I když naše Anttara měla od září 2019 mateřské povinnosti a už se nemohla dalších zkoušek či závodů zúčastnit, přesto jí body, které za předchozí 1/2 rok získala stačili na krásné 8. místo.

O fous líp si vedl náš odchovanec BillyRoy s páníčkem Frantou, ti se probojovali na krásné 6. místo.

Prostě je to super úspěch mít dva své odchovy mezi TOP 10  

Nejúspěšnějších pracovních hovawartů za rok 2019

heartheartheartyesyesyesheartheartheart

26. září 2020 - letošní rok je to s výstavami nějaké těžké a jelikož náš benjamínek potřebuje trénovat, tak jsem Dirké přihlásila na Oblastní výstavu psů do Rokycan. Společně s námi vyrazil i bráška Dalton a tak jsem si řekla, že zkusím přihlásit i naši CHS a tak, abychom mohli nastoupit, musela jsem vzít sebou i Anttarku. Na soutěž CHS totiž musí nastoupit minimálně 3 zástupci z jedné CHS a zároveň od různých rodičů. Sobotní ráno nás uvítalo zataženou oblohou a celkem silným deštěm, který nepolevil za celý den. Sice jsme měli sebou stan, ale i tak jsme ve výstavním kruhu vystavovali totálně zmoklá psiska i páníčky blush. Pan rozhodčí Karban ovšem sršel výbornou náladou a snažil se i přes nepřízeň počasí korektně posoudit všechny zúčastněné. A jak dopadly, já jsem byla nadšená.

Dirké i Dalton si oba ve svých třídách odnesli moc pěkné posudky s oceněním V1, Vítěz třídy mladých a slova chvály na našeho tarzánka Dirké mě obzvlášť potěšila, prý kdyby mohl zadat na této výstavě BOB, dostala by no naše mladá nadějná kometa Dirké.

Poté nastoupila i naše černá Anttara a jako stará ostřílená výstavní matadorka se předpisově předvedla a po závěrečném běhu si v konkurenci vyběhala i titul nejvyšší V1, Vítěz třídy a Oblastní vítěz.

Závěrečné soutěže byli kvůli korona krizi zrušeny a po posouzení jednotlivých plemen nastoupili pouze přihlášené Chovatelské stanice a mezi nimi i ta naše heart.

Po společném běhu jsme se postavili na krásné 2. místo a já byla nadšená, nejen z krásného úspěchu naší CHS, ale i z toho, že můj závisláček Dirké byla schopná běžet a nechat se vystavit od mé kamarádky Petry. Tím také Petře moc děkuji, že tam s námi vydržela navzdory opravdu hroznému počasí.

15. září 2020 - genetické vyšetření je důležité pro další chov a i když není do chovu povinné, nechala jsem nabrat naší nejmladší Dirké vzorek na vyšetření degenerativní myelopatie a na lokus pro ředění barvy. 

Tato nepovinná vyšetření na DM má Cailin i Anttara a Dirké přišel výsledek stejný jaký má mamča i babi.

Dirké je tedy dle testů na DM - N/P a lokus D - D/D 

4 - 6. září 2020 - letošní už 7.setkání CHS Awedante jsem přesunula z Podhradí, kde jsme již 3 setkání uskutečnili do krásného kempu v blízkosti Volduch u Rokycan. Tenhle kemp Habr mě byl doporučen a musím potvrdit slova chvály, které jsem na něho slyšela. Moc se nám tam líbilo a příští rok už máme opět zamluveno na druhý víkend v září.

Letos jsme se sešli v ještě větším počtu než vloni, protože jsme se rozrostli o odchovance z vrhu D a mám velkou radost, ze všech co dorazili.

Za CHS Awedante

z vrhu A - Anttara, Attis

z vrhu B - Bustter, BillyRoy, Beatrice 

z vrhu C - Caspien, Cave a Collete

z vrhu D - Dellon, Dalton, Druppi, Donatella, Danaé a Dirké

dále přijela černá fenka z prvního vrhu a 2 plavá štěňata z druhého vrhu našeho černého Busttra a hovice Charisma Seahawk. Prostě přijela parta hovawartů různého věku, barev a pohlaví.

Užili jsme si společnou procházku za hledáním pokladu na vyhlídku Chlum spojenou se stopovačkou a plněním úkolů, které plnili nejenom děti, ale i dospělí smiley , večer bylo tradiční opékání buřtíků, povídání o svodu, výstavách, cvičení, krásně jsme si zasoutěžili a někteří si vyrobili krásná upomínková umělecká díla z hmoty FIMO.

Prostě príma víkend s rodinou našich psích lásek.

Děkuji všem co přijeli a přivezli ukázat své 4-nohé i 2-nohé parťáky.

Pokud se chcete podívat jak jsme si užívali tak  Foto ZDE

26 - 30. srpen 2020 - toto léto je ve znamení psích táborů a tak jsme opět vyrazili s naší smečkou směr Lipno, kde se každoročně koná na Spáleništi letní soustředění záchranné brigády Plzeňského kraje. Letos se k nám přidala rodina mé dcery a Adam s Daltonem si vyzkoušeli skoro všechny prvky záchranářského výcviku. 

Naše omladina devil Dirké a Dalton si zde vyzkoušeli hledání osob na zbořeništi /sutiny/, hledání v lese /plochy/ a i začátky práce vodní záchranařiny / nastupování, vystupování a jízdu ve člunu, aport z vody a plavání k topící se osobě/. Každý den jsme chodili i na stopy a tak jsme si procvičili a vyzkoušeli vše, co se dalo wink. Oba mlaďoši se ve všech oblastech velmi snažili a vypadá to, že Dirké i Dalton podědili záchranářské geny jak po rodičích, tak i po vzdálených předcích. Vždyť mezi jejich předky je i velmi šikovná a známá záchranářka Kesidy Plavý vítr, se kterou cvičil její majitel a náš velký kamarád Ruda Baudyš. Foto ZDE

1 - 8. srpen 2020 - letos jsme vyrazili hned na dva LTV v Podhradí nad Dyjí - tento týden byl takový plánovaný pro rodinu mé dcery Jany, jak jistě všichni víte jedno štěndo z vrhu D - Dalton / Toník / se nastěhoval do rodiny mé dcery a jelikož s ním zeťák Adam cvičí, chtěla jsem, aby se oba také zdokonalili pod vedením úžasné Mirky a Roberta. Takže jsme s nimi vyrazili na další výcvikový tábor, který pořádala Vlaďka Králová a kde si Adam s Daltonem vyzkoušeli a okoukli jak takový výcvik vypadá. Já jsem se zase s Dirké ve výcviku posunula o kousek dál, ale převážně jsme si užívali společnost dcery Jany a našich dvou vnoučátek 3 leté Karolínky a 4 měsíčního Šimona. Opět to byl pěkný týden ve společnosti přátel a kamarádů.

Na táboře s námi byl i černý Bustter, který si tam složil s páníčkem Ráďou zkoušku UPr 1 yes - moc gratulujeme a dokonce jsme tam po Bastíkovi měli i jedno vnoučátko - jeho znakatou dcerku Audrey.  

11 - 18. červenec 2020 - letošní, už jubilejní 10 ročník na LTV v Podhradí nad Dyjí - a zase jeden týden strávený výcvikem pod vedením úžasné Mirky, Roberta a Robina. Letos jsem si oprášila začátky výcviku s naším benjamínkem Dirké, přeci jen Anttaře už táhne na 7 let a Cailin dokonce na 11 let a tak už se mi ty začátky z hlavy vykouřili.

Celý týden jsme s Dirké pilně trénovali poslušnost s Mirkou, začátky stop s Robertem a Dirké měla i první seznámení s figurantem surprise Mám z toho našeho torpéda velkou radost, se vším co jsme po ní požadovali se poprala naprosto statečně, z figuranta měla radost a sebevědomě si ho lovila a krásně ho vyštěkávala.

Podnikli jsme i výlet na hrad, kde se chovala vzhledem k věku i ukázněně a bez doprovodu maminy Anttary velmi sebevědomě. 

Na táboře se konaly i zkoušky, které úspěšně složili Caspien a Anttara

Caspien Awedante - zvládl s páníčkem Jirkou zk. BH yes 

Anttara Black Awedante - společně jsme pokořili zk. IBGH 3 yes

Celý týden jsme poctivě trénovali, užívali si společnost přátel a pořádali společné soutěže a aktivity. Prostě zase máme na co vzpomínat wink Pár fotek z tábora ZDE

6. červenec 2020 - dneska už je D-čkovým štěndům 8 měsíců wink  s Dirké a Daltonem jsme vyrazili na Krajskou výstavu do Staňkova, oba se moc pěkně předvedli a ve třídě dorostu si oba vyběhali krásné ocenění a známku Velmi nadějný 1. Mám velkou radost, že se tento D-čkový vrh takhle povedl. Skloubila se v něm výborná povaha rodičů s nadšením pro jakoukoliv aktivitu, akčnost a i exteriérově to vypadá nadějně angel

28. červen 2019 - tak první letošní výstavní premiéra se pro naši Dirké odehrála na Klubové výstavě HW v Horce nad Moravou, až na problémy s autíčkem, které nás tentokrát velmi potrápilo se výlet vydařil. Dirké nastoupila do třídy dorostu s dalšími 3 fenkami / z toho 2 byli dokonce poloségry - stejný otec Leroy / a moc pěkně se předvedla. Dle slov paní rozhodčí nám z ní roste moc pěkná fenka a ocenila jí krásným posudkem a zadala známku Velmi nadějná 1. Výstavy se zúčastnil i bráška Dalton, který si s páníčkem oba střihli svoji premiéru a i oni mají krásný posudek a stejné umístění Velmi nadějný 1. Oba mi tím udělali velikánskou radost. Nakonec jsem nastoupila s Anttarou, která ještě není po štěňatech úplně ve výstavní kondici - pár chloupků ještě chybí, přesto si vyběhala Výbornou 2, res. CAC. Takže za mne spokojenost veliká. Dirké i Dalton se moc pěkně předváděli a všem ukázali nejenom svůj vzhled, ale také i nezkrotný temperament wink.

7. červen 2019 - po zimním lenošení, odchování kupy štěňátek a korona pauze jsme s Anttarou oprášili cviky z Obedience a vyrazili znova zkusit štěstí, tentokrát naším cílem bylo pokoření další mety - dali jsme si za úkol složit zkoušku OB 2 surprise, vloni jsme složili OB1 na výborně, což je podmínka, abychom mohli vyrazit na OB2.

Anttarka se velmi moc snažila a všechny cviky splnila - já z ní mám takovou radost, je to moje holka šikovná a snaživá. Takže už to máme černé na bílém - Anttarka si připisuje na své konto úspěchů 23 složenou zkoušku - OB2. Tentokrát za Velmi dobře, ta výborná nám utekla o 5 bodů a kdo bodování v OB zná tak ví, že to je opravdu o fous wink. Ale i tak já jsem nadšená, vždyť tuhle zkoušku v celé ČR mají složenou je 2 Hovawarti a naše Taruška je třetím hovíkem heart s touhle velmi náročnou zkouškou yes

30. květen 2020 - dneska mám velikou radost heart, naše šikovná Beatrice Awedante se svojí stejně šikovnou paničkou Mirkou po zimní pauze vyrazili a úspěšně složili svoji další zkoušku - tentokrát pokořili poslušnost dle MZŘ - IBGH 1 yes, moc gratuluji a jsem na obě moc pyšná heart

15. květen 2020 - dnešní den se už podruhé stal otcem náš šikovný odchovanec Bustter Awedante. Společně s plavou fenkou Charismou Seahawk přivedli na svět 8 krásných malých hovíčků ve složení 4x plavý pes, 1x znakatý pes, 1 x plavá fena, 1x černá fena  a 1 x znakatá fena přejeme všem prckům do života jen to nejlepší a páníčky u kterých se budou mít stejně výborně jako se má pyšný a šťastný otec vrhu Bustter.

6. květen 2020 - ani jsem se nenadála, zima se nám přehoupla do jara a našim D-čkovým štěňatům je dneska už půl roku surprise ten čas tak rychle utekl a z malých plyšových krtečků jsou puberťáci - samá noha, samá ruka. Kde jsou ta sladká miminka, která se nám batolila po kuchyni. Dirké už je skoro stejně velká jako máma Tara, tedy pár cenťáků ji ještě chybí, ale i tak už je z ní velká slečna. Dle průběžných zpráv od majitelů našich D-ček jsou všichni velmi akční, ale zároveň šikovní, odvážní a někteří i velmi pěkně zahradničí a také máme mezi nimi i pár elektrikářů surprise, takové kabely k ovládání el. vrat a nebo lampičky či osvětlení vozíků jsou prý prostě neodolatelné.

Přejeme tedy všem 1/2 ročním oslavenců krásný život v jejich rodinách a majitelům pevné nervy s nastávající pubertou - věřte pár let se přehoupne a budete mít doma pohodového, klidného a vychovaného parťáka - vím o čem mluvím, ty geny tam prostě jsou heart a babča Cailin ve svých 10,5 letech už teď trochu ubrala na akčnosti a občas dokáže i chvíli odpočívat wink

1. květen 2020 - náročná doba se už začíná trochu lepšit a tak jsme se rozhodli odvézt PP našemu poslednímu štěňátku devil, za kterým jsme to před vypuknutím epidemie nestihli. A tak jsme vyrazili za černochem Druppim, který bydlí nedaleko Berouna se svým starším strejdou, bráškou naší Anttary plavým Attisem. Z Druppiho za těch pár měsíců vyrostl moc krásný černý nohatý hovík a přivítal nás se štěňěčí radostí společně s Attisem, který byl také moc nadšen, že mne zase vidí, prostě máma je máma ať je vám půl roku nebo 6,5 roku - oba měli ohromnou radost heart

Druppi nám ukázal jaký je šikovný a akční pejsek a dle slov majitelů je o hodně více akční než Attis, i když já si myslím, že už zapomněli jak Attis zlobil v Druppiho věku devil. Byla to moc pěkná návštěva a já jsem velmi ráda, že oba kluci mají takové príma páníčky, kteří je milují a věnují se jim, i když výstavy ani zkoušky neplánují, přesto s  nimi jezdí po výletech a mám pocit, že kluci mají více výletů po světě než já smiley

 

14. duben 2020 - a máme tady oslavence wink 

celý vrh B slaví dneska své 5 narozeniny:

Bustter, Brossi, BillyRoy, Blake, 

Bonnie Sunny, Betthy Lee, Bellami, Babette, Brigitte a Beatrice 

Přejeme všem oslavencům jen to nejlepší a hlavně, aby se měli stále tak úžasně jako dosud. Naši oslavenci za těch 5 let toho již spousty dokázali, někteří jsou již rodiči, někteří jsou velmi úspěšní na výstavách, někteří na poli pracovním, kde mají složeno spousty zkoušek a někteří dokonce i to vše dohromady, ale všichni jsou těma nejlepšíma rodinnýma parťákama a tak to má být. Nezáleží na tom kolik ocenění jim zdobí stěny, ale jak milující domov mají a já vím, že všechna naše B-čka mají jen ty nej... rodiny, které je velmi milují heart 

Do dalších let všem přejeme zdravíčko, štěstíčko a ať se máte stále tak úžasně jako dosud heart

6. duben 2020 - štěňata z vrhu D jsou tu s námi už 5 měsíců a naše Dirké roste jako z vody surprise. Je to pěkně akční a veselé štěndo. Už máme za sebou období jehličkových zoubků a v její tlamě svítí nové velké dospělácké zuby, které už nenechávají na našich rukou nevzhledné a bolestivé rýhy. Zase se ale Dirké dala do okusování všeho možného, takže trpí vše, co se jí dostane pod nos. V této nelehké době je těžké socializovat a tak mě připadá, že máme doma malého Tarzánka - sice občas na procházkách někoho potkáme, ale místo toho aby se k nám hrnuli pohladit si štěndo, tak se ženou od nás pryč, aby jsme si nepředali nějaký bacil sad. Na cvičák také nemůžeme a tak jsem zvědavá, jak se ten náš Tarzan bude chovat až tohle vše skončí - je to těžká doba, ale snad bude brzy lépe.

25. březen 2020 - v této nelehké době nám udělal velikánskou radost náš šikovný odchovanec BillyRoy Awedante, který se svým přičiněním postaral o další generaci hovawartů wink Společně se znakatou fenkou Adria Akrimis Drslavice přivedli na svět 10 krásných malých hovíčků ve složení 1x plavý pes, 5x znakatý pes, 1 x plavá fena  a 3 x znakatá fena přejeme všem prckům do života jen to nejlepší a nějaké ty laskavé a šikovné páníčky, u kterých se budou mít stejně výborně jako se má pyšný a šťastný otec vrhu BillyRoy heart

12. březen 2020 - Dirké nám roste jako z vody wink  začíná nám nohaté období, už se jí protáhly nohy i zubatá tlamička a z malého štěnda je malá žirafka. Zuby se jí pěkně mění a já už se těším, až nás mine kousací období. Dneska jsme také dokončili plánovanou vakcinaci posledním přeočkováním proti tetanu a při té příležitosti jsem to naše šídlo zvážila - má 19,5 kg což mne docela překvapilo, protože na tu váhu vůbec nevypadá - tlustá není.

Anttara už je od ní celá otrhaná sad, ale statečně se jí snaží pozitivně vychovat angel

Cailin  Dirké hned ukázala co si k ní může dovolit a má od malé prudilky pokoj yes a Anny je něco mezi, občas na Dirké vrkne a někdy se od ní také nechá okusovat a tahat za chlupy.

Prostě máme doma pěkně veselo a tak to má být, psí domácnost je prostě trochu chaos, ale já bych to ani jinak nechtěla heart.

11. březen 2020 - svůj PP už má i Danaé - Eimy, která bydlí kousek od nás a já ji vídám každý týden u nás na cvičáku smiley a ještě se občas přijede s páníčky ukázat do rodné boudy. Danaé je stejná kometa jako Dirké a když se ty dvě sejdou vypadá to u nás jako po tajfunu a zemětřesení dohromady, no vlastně stejně jako když přijede na návštěvu moje vnučka Karolínka s Daltonem wink 

21 - 23. únor 2020 - celý tento víkend jsme strávili na Sokolovsku, máme tam několik našich odchovů a tak jsme se rozhodli, že je navštívíme heart, takový 3 denní maraton za Awedaňtáky.

V pátek jsme navštívili naši znakatou Donatellku smiley Doma na ní volají Nutelko / Natý a tahle malá treperenda nás krásně a radostně přivítala, přivezli jsme jí její PP a nějaké dárečky. S páníčkama jsme poté u kávy probrali spousty důležitých věcí a předali pár rad ohledně výcviku, krmení a přihlášky na svod. Poté jsme se přesunuli za naším Cavem / Foxem. Za hradbou nás uvítal nádherný majestátní 3 letý černý pes a jakmile zjistil, kdo přijel vítání nebralo konce a z velkého psa bylo zase malé štěndo, které se ode mne nehnulo ani na krok a stále se dožadoval pozornosti a hlazení. U Foxe jsme poté strávili s jeho páníčkama krásný večer, moc děkujeme za milé přivítání a pohoštění wink

V sobotu jsme se zajeli podívat za černou Diankou a i jí předali PP a nějaké mňamky a s páníčkama si krásně popovídali o tom jaká je Dianka šikovná a také nám ukázali, co vše už se naučila. Od Dianky jsme se přesunuli za znakatou  Deidrou, které říkají Májo a i tahle fenečka je stejně jako její sestřičky moc šikovná a kontaktní i ona od nás dostala PP a něco na zub a na hraní. I s jejími páníčky jsme probrali pár rad ohledně výcviku

Už se na všechny moc těším na společném svodu mladých wink.

Sobotní večer jsme strávili ve společnosti Mirky a Standy, kteří mají doma naši Beatrici a také Cailinky brášku Crosbyho heart. I tady se nám dostalo krásného uvítání od 4-nožců a 2-nožců. Celý večer jsme si povídali a vzpomínali co jsme za těch 10 let už spolu zažili. No byl to nádherný večer v úžasné společnost - moc děkujeme za vše.

V neděli jsme ještě stihli vyrazit s Mirkou za naší společnou kamarádkou Vlaďkou Královou, která v Sokolově měla výcvikový víkend. Tak jsem si s naší nejmladší členkou Dirké udělala krásnou socializaci a Dirké se chovala naprosto bezstarostně, každého podělila svou štěněčí přízní heart, takže všichni zjistili jaké ostré zoubky ještě má v tlamičce surprise. Od některých vyloudila i pamlsek a velmi jí zajímal figurant a vlastně vše, co se na place i v klubovně dělo. Moc ráda jsem Vlaďku zase viděla a krásně jsme si popovídali a Vlaďka se pomazlila a okoukla tu naši piraňu heart.

Odpoledne jsme vyrazili k domovu, utahaní, ale plni dojmů a krásných vzpomínek na společná setkání a velmi milá přivítání od všech které jsme navštívili. Děkujeme, že jste nás všichni přivítali a takhle krásně to vše klaplo.

 

18. únor 2020 - a máme tady oslavence - celý vrh C slaví

dneska své 3 narozeniny:

Caspien, Collin-Croy,  Cassian, Cave, Cyrano, Criss-Crosby, Constance, Collete, Cattie a Clarre 

Přejeme všem oslavencům jen to nejlepší a hlavně, aby se měli stále tak úžasně jako dosud. Z miminek a puberťáků se za ty 3 roky přehoupli mezi dospělé hovíky i když někteří jedinci se stále své puberty nechtějí vzdát, ale co cheeky, maminka i babička také na svůj věk vůbec nevypadají a některé jejich projevy mne ještě teď utvrzují v přesvědčení, že věk je jen číslo devil

15. únor 2020 - dneska jsme si zajeli na návštěvu za naším jediným plaváčkem z D vrhu - Dellonem  smiley i jemu jsme přivezli dáreček a předali PP. Z tohohle štěňátka roste moc krásný pejsek a jeho jméno se k němu naprosto přesně hodí heart. Dellonek nám ukázal co všechno se už naučil a jak je šikovný, celá rodina je z něho nadšena a já jsem spokojená jaký krásný domov jsme bloňdáčkovi vybrali. Spolu s Dellonem nás přivítala i jeho parťačka berňačka Bína, která se o něho s láskou stará a vzala tu kukačku za své šťendo wink  Páníček začal jezdit s Dellonem k nám na cvičák a tak doufám, že uvidím tohle blonďaté mimino často.

8. únor 2020 - další předání PP a naše návštěva u černé Dardei - doma na ní volají Shanti - tahle fenečka našla své doma kousek od Slaného u úžasné paničky, která původně chtěla jiné plemeno, ale po seznámení s Anttarou to byla láska na první pohled. Dardea žije s paničkou v domečku na kraji lesa. Přivítala nás s velkou radostí a hned si s Dirké krásně pohráli a prolítali se po zahradě i přilehlém lese. Snažila jsem se udělat nějaké fotky, ale stále mi mizeli ze záběru a nebo jsem stihla jen kousek ocásku, prostě dvě raketky cheeky Ale já jsem šikovná a nějaké použitelné fotky přeci jen mám. Z Dardei roste pěkná a šikovná fenka, která nám ukázala vše, co už se s paničkou naučila a věřím, že ještě naučí, protože mají v plánu také docházet na cvičení k soukromé cvičitelce. Přeji jim, aby se vše co mají v plánu podařilo heart

7. únor 2020 - jako první jsme předali PP našemu Daltonovi - Tony bydlí s mojí dcerou kousek od nás a já tohohle krásného a šikovného hovíčka vidím každý týden společně s mojí vnučkou. Roste z něho velmi šikovný a pohodový pejsek a společně se zeťákem Adamem už umí spousty cviků - je z nich šikovná dvojka a brzy vyrazí na cvičák poznat další psí i lidské kamarády.

Jako další od nás dostala svůj exportní PP černoška Daggi - tentokrát jsme návštěvu odložili na pozdější dobu a na Slovensko se vydáme až bude počasí trochu příjemnější a tak jsem PP poslala poštou, ale i Daggi se naší návštěvy dočká wink. Od Daggi a Dušana chodí spousty pozitivních a krásných zpráviček o šikovné a akční Daggi a i její taťka Leroy je ze své malé černé dcerky velmi nadšen. I Daggi se krásně zabydlela a ukazuje všem svůj temperament. Věřím, že Dušan je velmi spokojen a Daggi mu ve výcviku i v rodinném životě bude dělat jen samou radost.   

6. únor 2020 - hrozně ten čas letí, dneska oslavil vrh D už 3 měsíce na světě a já jsem zjišťovala jak se prckům v nových rodinách daří a jak rostou. Od všech přišli krásné zprávičky s aktuálními fotkami a i váhami. Všechna štěnda si v nových rodinách krásně zvykla, pěkně rostou a majitelům dělají jen samou radost, i když už ukazují jací jsou šikovní zahradníci wink

Váhy jsou tak akorát, někdo je těžší, někdo lehčí, ale všichni pěkně rostou a přibírají: plaváček Dellon - 12,3 kg, černoch Druppi - 13 kg, znakáček Dalton - 13,5 kg, znakandy:  Dirké - 11 kg, Donatella - 9,5 kg, Deidra - 8,5 kg, Danaé - 11,3 kg, černošky Daggi - 11,5 kg, Dardea - 9,5 kg, Diana 10,7 kg

Z plemenné knihy už také dorazili průkazy původu - PP a jak je naším zvykem je začneme postupně rozvážet. Při té příležitosti vždy udělám nějaké fotky, které poté nahraji k jednotlivým štěndům do jejich složky na rajčeti.

S majiteli také vždy probereme jejich dotazy ohledně svodu, výstav, výcviku, výživy a podobně.

Už se na všechny moc těším heart

15. leden 2020 - tak začínáme s Dirké postupně pracovat, je to sice 2 měsíční miminko, ale s nějakými základy výcviku už je nutné začít. Začínáme s pomalý nácvikem přivolání, sedni a lehni. Dirké je velmi šikovná - věřím, že míčky bude milovat stejně jako její babča Cailin i mamča Anttara, už také míček když chce pěkně nosí surprise .

Vyzkoušeli jsme si i první hledání granulek v čuchací dečce - šlo jí to moc pěkně, hledala poctivě a soustředěně, jakmile to počasí dovolí začněme s čtverečkama venku na trávě.

Zde na stránkách jsem jí také založila její osobní složku a protože doufám, že společně vyrazíme i na nějaké výstavy, tak i přehlednou tabulku, kam budeme výsledky zapisovat smiley

Od ostatních sourozenců chodí krásné zprávičky a všichni jsou dle slov majitelů moc šikovní, už se na ty prcky moc těším, jakmile přijdou z plemenné knihy jejich PP vyrazíme na muchlovací návštěvy heart

5. leden 2020 - a jsou pryč crying  všechna štěňátka se rozjela do svých nových domovů a nám doma zůstala smutná Dirké, stále chodí po domě a hledá své sourozence, ale věřím že brzy svůj smutek překoná, vždyť už má moje ruce jen pro sebe a i Anttarka se jí hodně věnuje, svoji malou princezničku si teď náležitě užívá. S láskou si s ní hraje a učí jí spousty lumpáren. Od všech nových majitelů dochází zprávičky o tom, jaká jsou štěňátka šikovná, živoučká, statečná, samostatná a zvídavá, posílají krásné fotky i videa a já jsem spokojená. Dle těchto zpráv věřím, že jsem všem vybrala jen ty nej... rodinky a oni se tam budou mít stejně krásně jako u nás v rodné boudě.

Mějte se tedy v tom novém velkém světě moc krásně naše malé chlupaté lásky heartheartheart

4. leden 2020 - pro naše poslední štěňátko černou princezničku Daggi si přijeli majitelé až ze Slovenska. Vlastně i Daggi zůstává tak trochu v rodině smiley, protože tahle černá kráska se stěhuje ke svému taťuldovi Leroyovi. Páníček Dušan si už při krytí přál malou černou princezničku a Anttara s Leroyem mu toto přání splnili a narodili se jim dokonce tři černé slečny a tak se malá, čilá a zvědavá Daggi vydala na svoji dalekou cestu. Celá rodina je ze svojí chlupaté nezbednice nadšena a i Leo je ze svojí dcerky nadšen. Věřím, že se Daggi ve své nové rodině krásně zabydlí a dle zpráviček jsou všichni spokojeni. Daggi, přeji ti v nové rodině jen samé krásné a úžasné zážitky, protože milující náruč už máš heart

1. leden 2020 - do Nového roku vykročil tou správnou tlapkou i náš znakáček Dalton - Toník, který odjel do svého nového domova s mojí dcerou Janou, vnučkou Karolínkou a zeťákem Adamem smiley, bude bydlet nedaleko a já ho budu často vídat. Současný obyvatel zahrady 14 letý zlatý retrívr Šípek ho přijal naprosto skvěle a Toník si svého velkého psího kamaráda na první pohled zamiloval.  Měj se krásně Toníčku heart