Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky z roku 2016

Zde jsou krátké zprávičky z roku

2016

18 a 20.prosinec - tak nám začala Anttara hárat a proto jsme vyrazili za krásným a šikovným ženichem Leroyem v.d. Hofreite.

Krytí proběhlo oba dva dny naprosto ukázkově heart Roy i Tara heartv sobě našli na první pohled zalíbení a tak začátkem ledna uvidíme, zda nám sono ukáže spousty malých němčourků smiley, kteří budou stejně krásní, akční a šikovní jako jejich rodiče Tara s Royem a určitě podědí i něco po prarodičích a ostatních z jejich prestižní rodové linie.

20.listopad Beatrice si společně s Mirkou složili další zkoušku - tentokrát stopařskou FPr 1 - moc gratulujeme.

12.listopad poslední letošní akcí sezony byl závod ZRUČSKÝ POHÁR, jako každoročně jsme si tenhle závod nemohli nechat ujít a tak jsem přihlásila Anttarku do nejvíce obsazené kategorie dle ZZO1.

 Anttara opět nezklamala a odvedla svoji práci na výborně, krom pár ztracených bodů u aportíku, který při zpáteční cestě pro svoji zbrklost upustila, ale ihned zvedla a donesla si na všech ostatních cvicích vysloužila plný počet bodů - celkem tedy 96 bodů.

Je to naše šikulína - počtem bodů získala první místo a tak jsme se společně při vyhlašování vítězů postavili na stupínek nejvyšší.

Anttara tuhle kategorii vyhrála.smiley yes

Těsně na paty se nám lepil bráška Bustter Awedante, který skončil na krásném druhém místě s 94 body / ze 7 startujících, kteří byli všichni starší i zkušenější než on /. Moc jemu i páníčkovi gratulujeme yes

Tím máme pro letošek pracovní i výstavní sezonu ukončenou a můžeme se v klidu připravovat na doufáme že mateřské povinnosti.

Anttara letos složila 7 pracovních zkoušek surprise

Jo a abych nezapomněla - Beatrice si také stihla složit s paničkou další zkoušku a to BH. I Mirce s Beruškou letí veliká gratulace heart yes

29.-30.říjen tenhle víkend se nesl ve znamení výstav a zkoušek smiley

V neděli na zkoušku ZZO nastoupili Bustter a BillyRoy a oba kluci si vedli moc dobře a tuhle zkoušku složili - páníčkům letí velká gratulace heart yes

Já si zatím vyrazila s oběma holkami na letošní poslední dvoudenní výstavu DUO CACIB do Prahy surprise
První den - sobota
Posuzovala rozhodčí paní Gabriela Höllbacher (A)

Anttara Black Awedante - V2, res. CAC.
Cailin Sun Kesidy - V1, CAC 

Druhý den - neděle  
Posuzoval rozhodčí pan Gustaaf Van Den Bosch (B)

Anttara Black Awedante - V3
Cailin Sun Kesidy - V1,
CAC , CACIB , BOS

U Anttary je prostě ten res. CAC začarovaný devil, ale nevadí jednou to prolomíme. Velkou radost mi udělala dneska Cailin, je vidět, že věkem zraje jak víno a ke svým nadcházejícím 7 narozeninám si nadělila krásný CACIB a BOS - nelepší fena plemene.yes 

24.říjen: trochu neplánovaně jsme vyrazili zdolat další metu a já se přesvědčila, že správný hovík je :-) multi-funkční :-) a zvládá fungovat v různých pracovních činnostech. 
Tentokrát si obě moje holky ke svým zkouškám připsali další z trochu jiného soudku a to složením Canisterapeutických zkoušek.
Cailin dokonce za plný počet bodů  - 150 surprise yes
a její dcera  Anttarka se ztrátou jednoho bodíku, takže za  -149 :-)
Jsou to moje šikulíny heart

22.říjen: další, kdo vyrazil z vrhu A na bonitaci je černoška Amare i ona úspěšně prošla a je z ní chovná fenka - moc gratulujeme páníčkům, že došli až do cíle a Amare uchovnili yes

16.říjen: v naší ZKO Zruč se konaly další zkoušky dle NZŘ a MZŘ rozhodla jsem se oprášit znalosti naší Cailin Sun Kesidy a vytáhla jsem jí také na zkoušku - tentokrát vyhledávací zkouška StPr 1. Cailin si to náramně užívala a tuto zkoušku s přehledem složila na známku Velmi dobře. A i Anttarka také nezahálela a složila si další zkoušku : ZPS 1. Na zkoušky nastoupil i Cailin synáček Bustter a složil zkoušku BH, tím se mu otevírají možnosti na další zkoušky dle MZŘ

9.říjen: dneska Cailin Sun Kesidy doprovodila svého synka Busttra Awedante na Mezinárodní výstavu do Českých Budějovic a oba si nevedli vůbec špatně :-).
Posuzoval rozhodčí :  Tibor Havelka
Cailin si vybojovala ve tř. šampionů  V1, CACcb.jpg
 

 

 

 

 

 

Bustter naposledy ve tř. mladých si vyběhal svůj 3 CAJC - tím splnil podmínky a byl mu přiznán titul JUNIOR ŠAMPION 14563524_1409751542371664_479483237881764436_n.jpg

V následném rozběhu porazil mladou fenku a přidal si titul BOJ a nakonec v závěrečném běhu i titul nejvyšší BOB - vítěz plemene. Ve svých necelých 18 měsících nádherný výkon. A jako třešničku se tím nominoval i na prestižní Crufts. 
Udělali mi oba moc velkou radost. Byl to moc pěkný den strávený ve společnosti Busttra a jeho páníčků. Všichni jsme si to moc užili.

 

1.říjen: vyrazili jsme na rodinné setkání do Rokycan na Oblastní výstavu psů, chtěli jsme si užít příjemný den ve společnosti Mirky a Standy a pomuchlovat naši odchovankyni Berušku. Vzala jsem sebou tedy také Anttaru, abych si nepřipadala bez psa na výstavě tak nějak divně a jak jsme celkově dopadli :
Anttara Awedante - V1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz
strejda Crosby Kesidy - V1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz
Beatrice Awedante - V1, Vítěz třídy

24.- 25.září : není nad to si naplánovat na jeden víkend hned dvě náročné akce :-) V sobotu jsme se krásně odreagovali a pořádně se unavili na svatbě naší neteřinky a v neděli jsem hned po ránu " no skoro rovnou " vyrazila s Anttarou na zkoušky. A světe div se Taruška si vedla náramně a já se s vypětím sil držela druhého konce vodítka a doufala, že to přežiji.
Já přežila a Anttara si připsala na své zkouškové konto tu nejvyšší zkoušku KJ Brno - ZPU-S za krásných 272 bodů / z 300 / a známku - velmi dobře. Tohle je už Tary 10 zkouška v jejích necelých 3 letech.

Uf surprise to byl teda výkon. Tara mi udělala ohromnou radost, že neřešila paničky indispozici a tuhle velmi náročnou zkoušku složila. Jo a abych měla radost, tak i bráškové BillyRoy s Busttrem si složili svoji první zkoušku ZOP a Basťa dokonce za 99 bodů. yes Moc oběma páníčkům gratulujeme.

9.-11.září : na tenhle termín bylo naplánováno další každoroční setkání CHS Awedante a tak jsme se vydali v pátek ráno směr Podhradí nad Dyjí, kde jsme měli zamluven celý kemp jen pro naši hovawartí rodinku. Dorazili jsme po obědě a jakmile jsme se ubytovali začali se sjíždět ostatní účastníci. Zástupci CHS Awedante z vrhu A - Anttara, Arsea a Anne-Berry a z vrhu B - Busster, BillyRoy, Beatrice a Babetteimg_5748.jpg no a samozřejmně nechyběla mamča Cailin .

 

Další kdo zde měl své zástupce tak byli Baudyšovi a jejich odchovy z CHS Kesidy :

 

 

z vrhu A - Awe / matka Cailin / a  Achita

z vrhu B - Black Beryl, Bugs Benny a Boogie-Woogie

z vrhu C - Crosby a Cailin

z vrhu D - Daffy

dále přijeli odchovy od Boogi i po Anzi-Badym

takže suma sumárum se v kempu sešlo 22 hovíků  heart z jedné velké rodiny po zakladatelce Kesidy Plavý vítr. V sobotu jsme společně vyrazili na hromadnou procházku a po obědě si každý vyzdobil tričko s motivy tlapek a hovíků. Večer se u táboráku probírala psí témata a ochutnávala domácí meruňkovička . Na neděli jsme měli připraven společný sranda závod a také jsme si krásně zasoutěžili i popovídali. Z celého víkendu je spousta fotek a tak kdo se chce podívat taksmiley  foto zde smiley. Moc jsme si to užili, počasí nám přálo a tak kdo přijel, tak určitě nelitoval a já se mohla pokochat jak mi ta HW miminka krásně rostou a jací z nich vyrostli pohodový a sebevědomí zástupci své rasy. Moc všem děkuji za príma strávený společný čas.heart

20.srpen : naše fešanda z vrhu A - Amare Awedante si na výstavě Duodanube v Bratislavě vyběhala V1, CAC, CACIB, BOB tím splnila poslední podmínku a tak máme z vrhu A první Slovenskou ŠAMPIONKU - hurá . Amare se vydala po výstavních stopách své krásné mamči Cailin a doufám, že ještě nějakého šampiona další země přidá.

23. - 30.červenec : vodní soustředění záchranářů  v Ejpovicích -mala1.jpg letošní náplň letního výcviku bylo trénování prvků z vodní záchranařiny : přivolání psů z a do člunu, aportování předmětů ze člunu i pádla z pevniny, přitažení člunu i surfového prkna se zraněným člověkem na pevninu i záchrana tonoucíchmala.jpg. Byl to moc pěkný týden vyplněný spoustou zážitků a nových zkušeností. Večerní grilování a udržování zvyků / konzumace kominíčků / nemělo chybu, takže jsme domů dorazili pěkně utahaní a plní nových dojmů a poznatků. Anttara si vyzkoušela být prvně bez dohledu maminy Cailin a myslím, že si nevedla vůbec špatně. Celý týden poctivě hlídala případné nevítané návštěvy ve stanu a učila se novým výcvikovým trikům. Během tábora jsme vyzkoušeli s Anttarou jízdu v zápřahu za koloběžkou i mazlení s malými dětmi, které si Tara moc oblíbila a běžně je doma nemá. Opět mám nové zkušenosti o všestrannosti hovíků a jejich velmi přizpůsobivé povaze při správném vedení. Pár fotek je zde.

9. - 16.červenec : opět po roce jsme vyrazili LVT do Podhradí nad Dyjí - stejná parta hovawarťáků a príma lidiček, takže opět spousty zážitků a cenných rad od výcvikářů Mirky a Roberta. Počasí sice bylo takové proměnlivé - tropy, déšť i trochu zimy, ale moc jsme si to všichni užili. Ve středu proběhly zkoušky dle MZŘ a Anttara si složila další zkoušku - tentokrát jsme pokořili UPr 2 - dvojková poslušnost dle IPO.

cailin-postoj-2.jpganttara-postoj-2016.jpg

Na táboře nám Cailin i Anttaru vyfotil šikovný fotograf Pavel Král.

4.červen : dnešní den jsem vyrazila s Anttarou do Prahy na klubovou bonitaci - uchovnění. anttara-na-bonitaci-----mala.jpgPoslední podmínku jsme splnili a po absolvování povahového testu za krásných 92 bodů / ze 100 / - jednotlivé bodíky, které nám byli strženy jsou za otrávený výraz a nevrtění ocáskem při testu - vím, že Tara mi dávala najevo svojí nechuť v projevu za připnuté vodítko, protože většinou pracujeme na volno a další hormonální indispozice hárání se nám na projevu také objevila, i tak ale povahovým testem prošla s pochvalou od rozhodčího, za nejlepší projev a zájem o kořist - míček.

Druhá část bylo exteriérového posouzení a zhodnocení vzhledu s podrobným popsáním a prohlídkou. I tady se Tara moc pěkně předvedla a tak máme doma CHOVNOU FENU v 1. třídě chovnosti

s bonitačním kódem:   5/1a/D2,J2,L6,N3,S5/S , výška 63 cm

5 - požadovaná síla a ušlechtilost

1a - černá

D2 - světlejší oko

J2 - delší bedra

L6 - ze strany měkčí nadprstí

N3 - v pohybu háčkující ocas

S5 - užší chody pánevních končetin v pohybu

S - pes se standardní povahou

Tím má podmínky pro chovnost splněny, ale na štěnda si ještě chvilku počká, máme v plánu ještě chvíli pracovat a složit další zkoušky, na které teď trénujeme  a až potom bude čas na mateřské radosti smiley

29.květen : na MVP v Litoměřicích si Anttara ve třídě otevřené v konkurenci dalších 8 fen vyběhala opět druhé místo - V2, res. CAC

ten CAC z mezinárodky nám stále o fousek uniká, přesto je druhé místo moc krásné umístění a posudek od rozhodčího p. MVDr. Šimka nemá chybu a Tara se mu moc líbila - dle jeho slov je to moc pěkná a nadějná mladá fena.

Bustter se tentokrát rozhodl, že svoji chloubu neukáže a k údivu paničky i mne předvedl takový projev, kde jsme si mysleli, že je to úplně jiný pes, než jakého známe z posledních několika úspěšných výstav - takže i když se panu rozhodčímu moc líbil a prý by si CAJC určitě zasloužil protentokrát má v posudku neposouzen, tak doufám, že to byl jen pubertální truc - prostě i chlapy mají někdy své dny smileysurprise

19.květen : Tak a první odvážná vlašťovka - Bastík si dneska s páníčky zajel do Hradce Králového na rentgeny kyčlí, loktů a ramen a jupí Emotikona smile Emotikona smile Emotikona smil:Bustter Awedante : DKK 0/0 , DLK 0/0 a OCD nepostižen smileyyesheart

Zde je odkaz na kliniku v HK a na MVDr. Ekra
Máme ohromnou radost a děkujeme páníčkům, že po splnění svodu už mají zkontrolované i nožky a mohou se vesele při výcviku dát do trénování překážek.

A doufám, že i ostatní z vrhu B brzy na rentgeny vyrazí a budou mít stejný výsledek. Emotikona smi

14 - 15.květen : Klubová výstava HW Knížecí rybník u Tábora.
CHS Awedante úspěšně reprezentovali :
Amare Awedante - výborná / 28 fen /
Anttara Awedante - výborná / 28 fen /
Brossi Awedante - výborný 2 / 15 psů /
Bustter Awedante - výborný 3 / 15 psů /
BillyRoy Awedante - výborný 5 / 15 psů /
Beatrice Awedante - výborná / 31 fen /
Bellami Awedante - výborná / 31 fen /
Betthy Lee Awedante - výborná / 31 fen /
Bonnie Sunny Awedante - velmi dobrá / 31 fen / - z důvodu zraněné rozřízlé tlapky, kterou měla sešitou a zavázanou nemohla dostat výbornou - ale jinak dle posudku by jí byla výborná přiznána - je to nádherná fenka

Cailin Sun Kesidy - Výborná 1 CAC / 5 fen / - po skoro 2 letech nevystavování, protože měla mateřské starosti a výstavy už tak máme splněné, jsem jí vzala letos na klubovku ukázat a ona ve svých skoro 7 letech porazila daleko mladší 3-4 leté feny z konkurence - je to stále fešanda.oceneni.jpgEmotikona smile
A jako třešnička na dortu byla
soutěž chovatelských skupin, kde naše CHS AWEDANTE porazila ostatní konkurenční CHS 
a získala
PRVNÍ MÍSTO 

Emotikona smilecerni-oceneni.jpgPočasí bylo jako vždy a každoročně na Knížáku - občas slunečno, občas déšť a někdy velká zima, ale společné setkání všech známých a kamarádů to vždy vynahradí.

V neděli proběhl svod mladých a všech 10 B-ček se úspěšně zúčastnilo.vrh-b-s-rodici-----kopie.jpg Moc děkuji všem majitelů z vrhu B že přijeli a přivezli své svěřence ukázat a úspěšně prošli svodem.

Byl to moc krásný víkend a doufám, že si to všichni náležitě užili a odvezli si domů spousty zážitků, rad a poznatků do další úspěšné spolupráce. FOTO z výstavy a svodu mladých - zde 

A na všechny se moc těším na setkání CHS Awedante v září v Podhradí.

8.květen : začnu od super úspěchu 13-ti měsíční Beatrice - složila svoji první zkoušku ZZO a hned na krásných 54 bodů / z 60 / a určitě to není její poslední, protože jsou s paničkou Mirkou děsně šikovné smiley

Na Krajské výstavě psů ve Staňkově zase úspěšně bodovali

Bustter s Anttarou:

mala.jpg

Bustter Awedante si vyběhal - Vítěze třídy mladých a jeho starší ségra Anttara ve třídě otevřené zabojovala a vyběhala Vítěze třídy a poté i Krajského vítěze.

24.duben : dnešní den naši CHS AWEDANTE krásně reprezentoval na MVP v Českých Budějovicích černoch BUSTTER a vyběhal si svůj první titul CAJC / čekatel junior šampiona /, takže první krásný úspěch - věřím, že další brzy přidá - je to moc pěkný a šikovný psí puberťák wink a aby jsem nezapoměla, Anttarka také nelenošila a krásně odčuchala další zkoušku - tentokrát stopařskou FPr1 laugh. Tím máme uzavřeny naše pracovní zkouškové plány na duben a Anttara se musí trochu upravit na výstavní květen surprise - vyndat z kožichu posbírané bodláky, bahno a ostatní ozdoby a zase ze sebe udělat princeznu.

16.duben : šikulka Anttarka si vylepšila svoji pracovní kariéru složením další zkoušky, tentokrát jsme nastoupili na zkoušku ZPU 1 a jupí laugh Taře se povedlo na známku výborně 144 bodů / ze 150 /. Drobné nepřesnosti na stopě a trošku nesoustředění při skupinové chůzi u nohy, kde jí zajímala moje rozvázaná tkanička na botě, kterou se snažila ulovit devil - nepovedlo se, stále jsem s ní při chůzi popotahovala. Ach jo, panička si zapomněla před chůzí tkaničku utáhnout a takhle Taře ztížila oční kontakt smiley.

14.duben :  happy.jpgdnešní den je slavnostní heart přesně před rokem vykouklo na svět deset štěňátek z vrhu B a tak jmenovitě přejeme - pejskům : Bustterovi,  Brossimu,  BillyRoy a Blakemu a také jejich sestřičkám fenkám : Bonnie Sunny,  Betthy Lee, Bellami,  Babette,  Brigitte a  Beatrici k jejich prvním narozeninám jen to nejlepší do dalších krásných let společně se svými milujícími páníčky a na všechny se osobně těším na setkání na Knížecím Rybníku při svodu mladých hovíků.

4.duben : celý březen jsme pilně trénovali s Anttarkou záchranářské dovednosti, abychom mohli v neděli 3.4.2016 nastoupit na zkoušku ZZZ - tahle zkouška je 4 oddílová : 1) stopa - na konci je schovaný ležící zraněný člověk, 2) poslušnost, 3) záchranářské překážky, 4) speciální cviky a dovednosti cheeky.

Anttarka se opravdu moc snažila a společným úsilím jsme tuhle zkoušku složili " HURÁ " a i za pěkné body 179/200 - o bodík nám uteklo VD 

Máme v plánu ještě v dubnu další zkoušku wink uvidíme, jestli se také podaří surprise   

Ovšem nezapomněla jsem i na výstavy, takže celý květen nás čekají výstavní mola. Hlavně na Knížecí rybník u Tábora, na Klubovou výstavu se opravdu moc těším, budou se tam prezentovat štěnda z vrhu A i B a také mamča Cailin. A v neděli má vrh B svod a opravdu se nám povedlo a všech 10 štěňat je přihlášeno, takže už se na roční prcky moc těším heart smiley heart.

11.únor : " Hurá " už je nahlášeno 9 štěňat na svod laugh poslední opozdilec Babettka se jistě brzy přidá a já tak budu moci opět vidět celý vrh B komplet pospolu heart a obdivovat, jaká jsou to už velká mimina. A kdo má v plánu sobotní výstavu, tak už na ní bylo spuštěno on-line přihlašování. Takže kdo uvažuje, tak může přihlášku už vyplnit a poslat. Na svod i výstavu je potřeba naučit a natrénovat běhání u nohy bez poskakování / je možno trochu pomoci s pamlskem / a ukazování zoubků a kluci si musí nechat ošahat svoji psí chloubu - maďochy bude posuzovat pan rozhodčí Martin Slezák .

Nezapomeňte si sebou vzít k pejskovi průkaz původu a očkovací průkaz s platným očkováním.

28.leden : tak už bylo spuštěno on-line přihlašování na svod zde je odkaz   

a tady se můžete kouknout, kdo už se přihlásil , já už vidím wink Busttra a Beatrici yes tak kdo bude další smiley

25.leden : aby to nevypadalo, že se u nás nic neděje, tak to napravím a všem odchovům z vrhu - B připomínám laugh, že se blíží termín svodu mladých. Všem jsem do e-mailu poslala informace a tady tedy připomenu, že se na všechny těším 14 - 15.5.2016 na Knížecím rybníku u Tábora. V sobotu je klubová výstava a v neděli svod. Já už tam budu od pátku a ráda pomohu s radou i ukázkou wink. Pokud si chcete zamluvit chatku, je nejvyšší čas, už se začínají v tomhle termínu plnit - zde je odkaz - ráda všechny uvidím a doufám, že se sejdeme v plném počtu a snad na výstavu v sobotu dorazí i některá A-čka. Dle info od majitelů už vím, že chatku má rezervovanou Bustter, Billy a Beatrice yes, tak šup ať jsme komplet. Ještě budu posílat info o přihláškách / svod, výstava / do e-mailu.

leden 2016 : Užíváme si sněhové nadílky, zimních prázdnin a těšíme se na jaro.