Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky z roku 2017

Zde jsou krátké zprávičky z roku 2017

pf-2018-----kopie.jpg

18. listopad  -   tak a další krásná oslava narozenin heart smiley heart

tentokrát slaví naše plavá princeznička Cailin své 8. narozeniny. Tímto se dostává papírově mezi veterány, ale fyzicky je to stále ta naše čiperka a na svůj věk tedy rozhodně nevypadá. Přejeme jí i všem sourozencům z vrhu C - Kesidy stálé zdravíčko, vše ostatní už u svých páníčků mají a tak ať ještě spousty let si to vše užívají.

11. listopad  -   jako poslední pracovní aktivitu v tomhle roce jsme si určili závod " Zručský pohár " tohoto závodu se zúčastňujeme každoročně a je to takové vyvrcholení naší pracovní aktivity. Letos jsem přihlásila obě černé sestřičky Anttaru i Anne-Berry surprise

Anne-Berry soutěžila v kategorii ZZO a mezi silnou konkurencí 9 psů si od pana rozhodčího zasloužila 57 bodů a tím pádem se vyhoupla na 1. místo smiley moc mě potěšila krásnou poslušností a tím, že spolu cvičíme pouze chvilku, tak si moc cením toho, kam jsme to spolu dotáhli.

Anntara nastoupila do kategorie ZZO1 a i ona měla silnou konkurenci 8 psů. Také poslušnost Tary byla moc pěkná a přesná a rozhodčí p. Kasík ji ocenil 95 body a protože naše body byli v téhle kategorii nejlepší tak i Anttara se postavila na 1. místo smiley . S Anttarou soutěžil v kategorii ZZO1 i polobráška Bustter a ten si spolu s Ráďou vybojovali krásné 3 místo.

Bylo to moc krásné zakončení letošní sportovní sezóny a teď dáme pauzu na gauči a budeme se těšit na vánoční svátky a sbírat síly na další rok wink.

4. listopad  -   ten čas tak rychle letí surprise, právě v tento den před 4 roky se začala psát historie naší CHS AWEDANTE, kdy jsme přivítali na svět naše první štěňátka od velmi úspěšné a pro nás jedinečné plavé fenky Cailin Sun Kesidy heart Z tohoto výběrového vrhu jsme si  " nadělili " pod vánoční stromek i naši druhou fenku Anttarku, která v tento den tak slaví svoje 4 narozeniny a s ní i její sourozenci z vrhu A. Přejeme jim všem stálé zdravíčko a veselý život s jejich majiteli. 

A my s Anttarkou jsme v tento sváteční den nelenili a vyrazili na MVP do Prahy, kde se naše černá oslavenkyně moc krásně předvedla a ve třídě šampionů porazila další tři šampionky a získala svůj další CAC.  Zároveň jsem si zde také zaběhala s jejím velmi šikovným a krásným polobráchou BillyRoyem a i on si odnesl svůj další CAC. Odpoledne jsme to vše náležitě oslavili a obě sestřičky Anttara i Anne-Berry dostali každá svůj pařátkový dort o který se podělili s mamčou Cailin smiley foto zde

28. říjen  -   dneska jsme s Anttarou zabrousili do zcela nám neznámého oboru kynologie a to Obedience surprisea světe div se, podařilo se nám hned napoprvé složit zkoušku OB-Z na výborně. Je to tedy úplně něco jiného než IPO, ale díky nakopnutí od Mirky Marcišínové jsme se hecli a vyrazili zkusit zase něco z úplně jiného soudku, takže děkuji všem na táboře, co nám ukázali pár OB cviků a popostrčili zase o kousek dál.

22. říjen  -   aby jste si nemysleli, že cvičím jen s černoškama, tak dneska jsem vytáhla na zkoušku i jejich mamču Cailin wink. Naše plavé sluníčko, které již brzy oslaví 8 let je stále ve výborné kondici a tak jsme společně pokořili už její 21 zkoušku yes  STPr 3 - vyhledávací zkouška 3 stupně dle IPO za krásných 83 bodůsurprise Cailin ukázala, že se ještě necítí na veteránskou dráhu, ale pořád je schopná podávat na place akční výkon. Pan rozhodčí ocenil její nadšení pro práci a velmi radostný projev při plnění zadaných úkolů. Cailinka nám každý den dokazuje, že je naše snaživé štěstí.

15. říjen  -   dneska opět naše Anttarka ukázala, že je nejenom krásná po mamče Cailin, ale podědila i její šikovnost a společně se nám podařilo složit nejvyšší 3-kovou poslušnost dle Mezinárodního zkušebního řádu IPO a to zkoušku UPr 3 na krásných 80 bodů surpriseTara se hodně snažila a já jí to hodně kazila / dokonce jsem 2x trefila činkou Ačko, než se mi podařilo ho přehodit - ty nervy jsou stále stejné, ať jdete na první nebo už 30 zkoušku/, ale nakonec jsme to společně zvládli a já děkuji Taře, že vše s přehledem ustála a celou zkoušku se mnou úspěšně absolvovala. Je to moje oddané snaživé zlatíčko heart.

7 - 8. říjen  -   tenhle víkend bojovali odchovanci z naší CHS jak na poli pracovním, tak i výstavním wink

v sobotu zazářila Beatrice Awedante na zkoušce FPr 2, kde si vyčuchala za hodně náročného počasí krásných 93 bodů - moc gratulujeme oběma šikulkám

v neděli vyrazili na MVP do Českých Budějovic

BillyRoy Awedante a vyběhal si krásný V1, CAC, tím pádem má nakročeno na Českého šampiona a jakmile si v příštím roce tenhle úspěch ještě jednou zopakuje, tak mu bude přiznán - jsem na něho pyšná, jak se krásně v kruhu předvedl a bylo mi ctí, ho v kruhu doprovázet.

A nakonec se na výstavním koberci předvedla i naše Anttara Black Awedante smiley 

Po štěndách si konečně dala chlupy do bývalé kondice a protože se panu rozhodčímu moc líbila zadal jí V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU a nakonec si odnesla i titul BOS - tím mě Anttarka velmi mile překvapila a tak máme rozjeté čekatelství Českého GRANDA a i první vlašťovku na šampiona ČMKU surprise

1. říjen  -   " hurá " máme další uchovněné jedince z naší CHS AWEDANTE

Dnešní den úspěšně splnili poslední podmínku - BONITACI k zařazení mezi chovné jedince 2,5-letí černí sourozenci z vrhu B:

BUSTTER AWEDANTE : 1.tř.chovnosti s povahovým testem 92 bodů

BETTHY LEE AWEDANTE : chovná s povahovým testem 91 bodů

Jsem na ty své odchovance velmi pyšná a páníčkům moc děkuji, že to dotáhli až do zdárného konce, bylo mi ctí být osobně při jejich zkoušce dospělosti.

Takže tímto dnem se z Busttra stává nový perspektivní krycí pes a z Betthy nadějná fena do chovu. 

17. září  -  náš staro-nový přírůstek smiley černá Anne-Berry / sestřička Anttary / se u nás krásně zabydlela a celý měsíc po jejím příjezdu jsme společně trénovali na její první zkoušku. A jelikož Anny podědila svoji šikovnost po mamče Cailin šlo nám to spolu tak pěkně, že jsem se plna odhodlání rozhodla přihlásit na zkoušku ZOP surprise Štěstí prý přeje odvážným a tak jsme si ho tentokrát vybrali. Anne se moc snažila a výsledek opravdu stál za to - získali jsme totiž plný počet - 100 bodů a známku Výborně. Sice už Anny brzy budou 4 roky a je to její první zkouška, přesto si toho moc cením a určitě v příštím roce ještě na nějakou další zkoušku společně nastoupíme - už totiž trénujeme další cviky, které potřebujeme umět dle zkušebního řádu.

Anny se snaží co jí síly stačí, je to taková další hujerka v rodině, která pro míček dělá salta a tak svým elánem přesně zapadla mezi Anttaru a Cailin. A já zjišťuji, že mám těch svých rukou nějak málo pro intenzivní výcvik 3 hodně akčních fenek heart.

A abych nezapomněla společně s námi nastoupil na vrcholovou zkoušku ZPU 2 i mladší bráška 2,5-letý  BillyRoy Awedante a i jemu se společně s Frantou zadařilo a tuhle náročnou 3-oddílovou zkoušku zvládli složit - od nás letí gratulace klukům šikovným heart.

8.-10. září  -  po roce proběhlo opětovné setkání CHS Awedante v námi oblíbeném kempu v krásném prostředí údolí Dyje. Krásné počasí bylo objednáno smileya opravdu se nám povedlo, takže jsme si veškeré naplánované aktivity náramně užili a že jich nebylo málo : v pátek večerní táboráček s probíráním všech aktivit našich chlupáčů, v sobotu společná procházka na zříceninu / krásná socializace všech nových štěňat a společné koupání v potoce /, poté ukázka bonitace a svodu, kterou si vyzkoušeli všichni, co se na tyhle důležité akce chystají.

Poté jsme si  vyzkoušeli slaňování na lanech v postroji přes potok a nakonec si někteří vyrobili památeční trička s psími motivy, večer opět táboráček a společné povídání - jak jinak než o psech heart laugh.

V neděli jsme si všichni zasoutěžili a pak i společně zacvičili s pejsky, prostě príma zábavička na celý psí víkend.

A kdo všechno si s námi užil :

Za CHS Awedante

z vrhu A - Anttara a Anne-Berry

z vrhu B - BillyRoy, Beatrice a Babette 

z vrhu C - Caspien, Criss-Crosby a Collete

za CHS Kesidy :

z vrhu A - Awe / matka Cailin / a  Achita

z vrhu B - Black Beryl, Bugs Benny a Boogie-Woogie

z vrhu C - Crosby, Cailin Cadett Chuck

z vrhu D - Daffy

dále přijeli odchovy od Boogi a Bakis Řevnická tůně

Moc všem co dorazili děkujeme a doufáme, že se pobavili stejně krásně jako my. Veškeré foto z celého víkendu je zde : FOTO

6. srpen -  po domluvě s majiteli černé fenky z prvního vrhu se k nám zpátky do CHS nastěhovala sestřička naší Anttary - Anne-Berry Awedante, Cailin i Anttara ji v mezích normy přijali a ona se snaží s naší smečkou sžít a začíná si zvykat na řád, který u nás na dvoře panuje. Takže pokud mě uvidíte se dvěma černými fenkami, nevidíte dvojmo Anttaru, ale i její sestru Anne smiley

28. červenec -  Vyrazili jsme na poslední plánovanou návštěvu štěňátek - tentokrát za plaváčkem Cassienem Awedante do Nepomuka. I tohle štěndo se moc povedlo a roste z něho moc pěkný a šikovný hovík, který dělá svým majitelům velkou radost. Také i on navštěvuje se svojí paničkou školku pro štěnda a i soukromé lekce, kde je velmi chválen za šikovnost a pohodový přístup k ostatním pejskům. Casien byl velmi nadšen naší návštěvou a mamču Anttaru a babi Cailin nenechal chvilku vydechnout.  Foto zde Je to také takové akční štěndo , prostě navlas stejné jako všichni jeho sourozenci.
Měla jsem tedy možnost vidět všech 10 štěňat u nových majitelů a musím uznat, že se tenhle vrh moc povedl, všichni jsou to pohodáři, hodně akční, zvídavý a nic je nerozhází. 
Už se moc těším na společné setkání příští rok v květnu na Knížecím rybníku na společném svodu mladých, kam všichni společně dle slibu dorazí. 

5. - 21. červenec -  Tři týdny dovolené uteklo jako voda smileya celé jsme je strávili v nádherné společnosti pejskařů. První týden jsme věnovali návštěvám štěňátek z vrhu C, které máme roztroušeny na druhém konci republiky. 
První na řadě byl plaváček Collin, který bydlí kousek od Českých Budějovic, poté jsme dojeli až za Hodonín, kde pár km od Slovenských hranic bydlí plavanda Constance, kde jsme strávili nádherný večer s ochutnávkou výborného vínečka z jejich domácího vinohradu. Další cíl byla návštěva 3,5 leté plavé Arsei Awedante, která bydlí kousek od Brna a s jejími páníčky udržujeme návštěvy jak to čas dovolí wink. Zde jsme si udělali krásný výlet parníkem a navštívili hrad Veveří - foto. Poté další den jsme vyrazili do Brna za znakandou Catti, která nás uvítala společně s paničkou a ukázali nám jak ta naše holka krásně roste a jak je šikovná. Další den jsme vyrazili na plánovaný týdenní výcvikový tábor v Podhradí nad Dyjí, kde jsme měli sraz se znakatým Crosbym, který vyrážel s páníčky na dovolenou do Chorvatska a tak místo, abychom za ním dorazili ke Karviné přijel se ukázat on a páníčci tak měli možnost na živo vidět jeho starší strejdy Billyho a Busttra, kteří s námi trávili celý týden na táboře. Fotky z návštěv štěňat jsou v jejich jednotlivých albech.
Po týdenním výcviku jsme se plynule přesunuli na týdenní soustředění pod stany se záchranáři, kde jsme trénovali vodní záchranařinu společně s profi hasiči na jejich záchranném člunu. Cailin i Anttara si vyzkoušeli jízdu na člunu, výstup i nástup, aporty z vody i do člunu. Prostě vše co k tomu patří. Fotky z táborů jsou zde.
Jsem nadšena jak všechna štěňata krásně rostou a prospívají a jak jsou velmi akční a na cvičácích šikovní, jsme plni dojmů z krásných i když hodně náročných táborů, ale ty super zážitky jsou prostě tak krásné.....

2. červenec -  dneska jsem přemýšlela jestli vůbec s Anttarou na výstavu do Klatov vyrazit, všechnu krásu totiž předala štěňatům a totálně shodila chlupy a tak možná v konkurenci mezi labradorama nebo flety bychom byli za hvězdy, ale na hovíka momentálně nevypadá surprise ale řekli jsme si, že jedeme podpořit Busttra a Babette a tak jsme tedy nakonec vyrazili.
Anttara prvně ve třídě vítězů a nakonec dostala moc krásný posudek .a vyběhala si  V2, res. CAC. 

Bustter Awedante ... tř. otevřená ... V1, CAC 
Babette Awedante .. tř. otevřená ... V3
Všem moc gratuluji a páníčkům děkuji 

17. červen -  vyrazila jsem s Cailin do Prahy na Speciální výstavu HW klubu, moc mě lákala paní rozhodčí Darting-Entenmann Sigrid z Německa, která je známá svou velkou znalostí hovíků a také je velmi přísná a jakýkoliv drobný detail od standartu hned objeví smiley. Chtěla jsem tedy vědět, jak se jí bude naše babča Cailin líbit a mít od ní posudek.

A jak jsme dopadly, já jsem nadšena yes. Cailin se přímo ukázkově předvedla a paní rozhodčí se velmi líbila, až tak, že všechny ostatní fenky v konkurenci ve třídě ocenila známkou VD / což není vůbec špatná známka od této paní rozhodčí / a jako jedinou naší Cailin ocenila známkou výborná 1 a přiznala i CAC. Jupí, moc si tohoto posudku i ocenění vážím a jsem moc ráda, že Cailin je stále ve skvělé formě.

4. - 11. červen -  tak nám z plemenné knihy dorazily průkazy původu našich C-ček a jak je naším zvykem, začali jsme plánovat návštěvy všech našich štěňátek, abychom jim PP dovezli a zároveň okoukli jak se prckové zabydleli v nových rodinách a jak krásně rostou.

První na řadu přišel znakáček Caspien, tenhle prcek bydlí kousek od nás a v nové rodině se výborně zabydlel, je moc šikovný a hodně akční. S páníčky už vyrazil i sjíždět řeku Ohři v kánoi a byl naprosto v pohodě. Bude docházet k nám na cvičák a tak doufám, že půjde ve šlépějích svých úspěšných rodičů.

Druhý na řadu přišel černý Cave, který bydlí v Sokolově. I tenhle černý fešáček dělá svým majitelům jen samou radost a roste z něho moc šikovný a pohodový pejsek, majitelé jsou naprosto nadšeni z jeho šikovnosti a to jaký je to závisláček, od paničky se nehne ani na krok.

Třetí návštěva - znakatá Colletka bydlí v Plzni a protože bude také docházet na náš cvičák, tak ji budu každý týden pozorovat, jak jí jde poslušnost s její malou paničkou. Zatím jsou obě hrozně moc šikovné, protože Collet už umí sedni, lehni a jde jí i štěkání na povel. Colletka je ušita z hadích ocásků, stále něco vymýšlí, provádí lumpárny a je stále v pohybu, prostě celá mamina Anttara.

Čtvrtá návštěva byla trochu dál - plaváček Cyrano bydlí až za Libercem a tak jsme si udělali krásný výlet a Cyranka navštívili v jeho novém a krásném domově v Podještědí. Tenhle krásný a šikovný kluk dochází se svojí majitelkou do psí školky, kde všichni chválí jeho hodně zvídavou, akční a pohodovou povahu, nic neřeší, ničeho se nebojí, prostě správný psí dorostenec. Panička si ho nemůže vynachválit.

Další návštěvu jsme vyrazili za Prahu, kde bydlí znakanda Clarre. I tahle moc šikovná a akční fenka dochází s paničkou do psí školky, kde ji všichni chválí a hodnotí jako velmi učenlivou, zvídavou a kamarádkou fenku. V nové rodince se krásně zabydlela a majitelé po předchozí klidné hovawartce mají doma akční Clarr.

Tak první půlku návštěv máme za sebou smiley a já jsem naprosto spokojená s tím jak se prckům v nových rodinách daří, jak krásně a správně rostou a jejich povahy jsou jak přes kopírák - hodně akční, zvídavý, nic neřeší, ničeho se nebojí, jsou hodně kontaktní, jak k lidem tak k dětem a i s ostatními pejsky vychází v naprosté pohodě. Cailin i Anttara absolvovali návštěvy s námi a mimina je vždy poznala a nadšeně vítala. Z každé návštěvy jsem udělala pár fotek a přidala je do jednotlivých alb štěňat, tak se můžete podívat jak prckové krásně rostou. A dalších pět krásných návštěv nás ještě čeká.

27. květen -  v Plzni proběhla naše oblíbená Krajská výstava a protože na tuhle výstavu hrozně rádi a s nostalgií jezdíme vyrazila jsem s Cailin. Tara ještě čeká až ji narostou chlupy a tak jsem si udělala výlet jen s Cailin - takovou malou holčičí vzpomínkovou výstavu. Jeli jsme si hlavně užít společně jedna druhou a Cailin si to opravdu užívala mít mě jen pro sebe a tak jsme si ani nedělali nějaké naděje na umístění. Ovšem byla jsem velmi mile překvapena kam až jsme se probojovali. Hovíky posuzoval rozhodčí p. Adlt. Cailin nastoupila a velmi pěkně se předvedla - prostě profesionálka každým coulem. A tak jsme odcházeli s pěkným posudkem - V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz a postup do finále.

Odpolední soutěže probíhali v tropickém vedru a když nastupovali všichni Krajští vítězové - zástupci plemen z FCI II., myslela jsem že jdeme jen do počtu, ale po pár kolečkách začal rozhodčí ukazovat na třetí, druhé a nakonec vybral i vítěze celé FCI II.

Óóó jaký byl můj nevěřící výraz, když ukázal na mě a Cailin a postavil nás na první místo ze všech plemen FCI II. Tohle jsme fakt nečekali, v závěrečkách se málokterý hovík probojuje do užšího výběru a aby stál na stupních vítězů, notabene vyhrál první místo je skoro zázrak. Ale tentokrát se zázrak stal a Cailin musela pana rozhodčího svým projevem a ladným pohybem tak oslnit, že prostě neodolal a vybral naši plavou princezničku jako nejkrásnější z plemen skupiny FCI II.

                  CAILIN vyhrála - 1.místo skupiny FCI II.

Takového ocenění si hrozně moc vážíme a jsme nadšeni, že Cailn je jaká je a ve svých letech dokáže takhle oslnit.

13. květen -  opět po roce je tu klubová akce: Speciální výstava HW na Knížecím rybníku u Tábora. Vyrazili jsme tentokrát vystavit pouze Cailin, Anttary srst je po štěndách mimo kondici a tak jela pouze jako doprovod a převzít si cenu za rok 2016 v soutěži Nejúspěšnější pracovní HW

Takže jsme jeli převážně podpořit naše odchovance z vrhu  B

Do třídy otevřené nastoupili sourozenci z vrhu B: Bustter, BillyRoy a Babettka 

Bustter Awedante -  výborný

BillyRoy Awedante - velmi dobrý

Babette Awedante -  výborná

V pracovní třídě si zaběhala naše Cailin - výborná 2, res.CAC

Anttarka se za loňský rok umístila na 5. místě mezi nejúspěšnějšími pracovními hovawarty v celé republice yes

Celý víkend jsme si užili v príma společnosti Ivany s Ráďou a Františka s Martinou a i dalších prima lidiček z velké HW party - prostě víkend jak má být, ani to počasí nám to nezkazilo - pár fotek je zde.

6. květen -  dnešní den nastoupili sourozenci z vrhu B na zkoušky dle KJ Brno, kluci Bustter a BillyRoy skládali na našem domovském cvičáku a ze Sokolova přijela Beatrice s Mirkou ukázat jaké jsou holky šikovné

Všem 3 se povedlo úspěšně zkoušky složit:

Bustter Awedante -  ZPU 1 ...krásných 137 bodů / ze 150 /

BillyRoy Awedante - ZPU 1 ...také krásných 137 bodů /ze 150/

Beatrice Awedante - ZPU 1 ...šikulka  149 bodů /ze 150/

smileyheart Moc všem gratulujeme za nádherné výkony heartsmiley

22. a 23. duben -  tenhle víkend byl pracovně-výstavní surprise

V sobotu jsme vyrazili na náš domovský cvičák na zkoušky a povedlo se úspěšně složit:

Bustter Awedante - poslušnost dle NZŘ - ZZO1 

Anttara Awedante - těžkou trojkovou stopařskou zkoušku - FPr 3

v neděli ráno jsem vyndala holkám bodláky a bahno z kožichu a udělala z nich opět princezny a vyrazili jsme směr České Budějovice na Mezinárodní výstavu psů.

Tuhle výstavu posuzoval velmi milý a znalý rozhodčí MVDr.Šimek Fr., který má velmi přísné oko, na výstavě z 36 psů zadal minimálně 1/3 psů známku VD, některé i neposoudil z důvodu strachu nebo agrese psů. A jak si vedli Awedaňtáci.

Bustter si ve tř. otevřené v konkurenci 6 psů vyběhal V1, CAC, res. CACIB

Betthy Lee ve tř. otevřené VD - důvod - nestandartně předvedená v pohybu, přední tlapy si v běhu dávala moc blízko sebe, jinak z ní vyrostla moc krásná a milá fenka a já byla ráda, že ji páníčci poslali ukázat na výstavu

Anttara si v pracovní třídě vyběhala krásné V1, CAC

a mamča Cailin Sun Kesidy opět zazářila surprise je vidět, že léta jí moc sluší a věkem zraje jak víno, tentokrát si vyběhala ve třídě vítězů krásné V1, CAC, CACIB , BOS - nejhezčí fena plemene.

Pan rozhodčí z Cailin byl velmi nadšen a chválil super kondici, ideální vzhled HW feny, ale hlavně výbornou povahu a nadšené předvádění.

Výstavu jsme si moc užili, nakoupili nějaké dobrůtky pro oslavence a vyrazili k domovu náležitě oslavit jak pracovní tak výstavní úspěchy heartheart

16. duben -  prckové odjeli a protože jsou mamča  Anttarka i babča Cailin ve výborné kondici, vyrazili jsme se ukázat na Mezinárodní výstavu psů.

MVP v Praze byla jedním slovem nádhera :
Bustter Awedante si v silné konkurenci 8 psů ve třídě otevřené, kde byl určo nejmladší, protože mu jsou čerstvé 2 roky vyběhal s paničkou krásné V2, res. CAC
Anttara Awedante konečně prolomila to začarované 2 místo a získala zde svůj potřebný a vytoužený V1, CAC - splnila poslední podmínku a byl jí přiznán titul ŠAMPION ČR - HURÁ, HURÁ yes  

A zároveň jí byla přiznána a přiřazena Výběrová třída chovnosti.

Jako perlička na dortu si naše Cailin Sun Kesidy ve věku 7,5 let  vyběhala ve třídě šampionů vlastně vše co mohla: V1, CAC, CACIB, BOB a Vítěz Prahy. Jsem prostě nadšena - v silné konkurenci 45 HW byla prostě nejkrásnější surprise heart

I ona tím splnila poslední podmínku a byl jí následně přiznán titul ŠAMPIOM ČMKU - JUPÍ yes

Jsem na ty své holky i odchovy hrdá, jsou nejenom šikovní na poli pracovním, ale také se krásně umisťují na výstavních molech. Přestože jsou to hlavně rodinní psi, kteří podnikají plno výletů a rozličných aktivit s majiteli.

12-15. duben -  nadešel čas loučení crying, štěňátka se dostala do období, kdy opustila rodný dům a vydávají se do světa se svými novými rodinkami. Věřím, že všem štěňátkům jsem vybrala jen samé milující rodinky, kde je zahrnou stejnou péčí a láskou jakou měli u nás a vyrostou z nich spokojený a úspěšní hovíci. Od každého z nových majitelů mám příslib společného setkání na svodu mladých v květnu 2018 a každého prcka osobně navštívíme až povezeme PP. Na stránkách jsem všem štěňatům přidala fotku s novými majiteli a od každého hned po příjezdu do nového domova a po strávené společné první noci mám jen samé pozitivní zprávičky. Všichni jsou naprosto v pohodě, baští, hrajou si a objevují svůj nový domov. Sem tam první noc trošku smutnili, ale jinak jsou to hodně kontaktní a nebojácná mimina.

9. duben -  prckům už je 7 týdnů a dnes proběhlo další vážení buřtíků, pomyslnou tabulku tentokrát vede Collin s váhou 7100g za ním v závěsu Crosby s Cassianem - 6800g , dále Caspien s Cyranem - 6700g ,Cave má 6500g dotahuje ho Constance - 6400g za ní Cattie - 6000g a Clarre s Collet mají 5500g smiley Také jsme jim stihli udělat nějakou fotečku a jsou přidány do alb na rajčeti

8. duben -  abych stále nepsala jen o štěňátkách, tak dneska je zprávička z pole pracovního : Awedaňťáci dneska nastoupili na zkoušky a byly móóóóc šikovní heartyes
Anttara Black Awedante si po mateřském nic nedělání dneska vyčuchala na zkoušce FPr2 krásných 93 bodů /ze 100/,

BillyRoy Awedante složil zkoušku BH

Beatrice Awedante si s paničkou složila ZZO1 a aby to babče

Cailin Sun Kesidy nebylo líto tak nastoupila na STPr 2 a i jí se zadařilo na krásných 90 bodů /ze 100/ - je to její surprise 20 zkouška.

Všem pesanům moc gratuluji a Mirce i Frantovi děkuji, že jsou tak šikovní, akční a odvážní a vyrazili na tyhle zkoušky yes

6. duben -  dnešní den byl pro štěnda důležitý, přijela je zkontrolovat poradkyně chovu HW a prohlédnout celý vrh, zda je vše tak, jak má být. No a jak to dopadlo - naprosto úžasně. Prckové se předvedli jako správní představitelé svého plemene a tak v celkovém posudku máme napsáno : moc pěkný, vyrovnaný vrh, pěkná mohutná štěňata, žádné štěně nemá bílý znak ani pupeční kýlu, všichni mají pěkný nůžkový skus, krásná tmavá oka, rovné dlouhé ocásky, všichni psi mají obě kulky sestouplé. Plavý kluci mají pěkné zesvětlení a tmavý pigment, Constance se v pigmentu na nosánku a víčkách teprve dobarvuje. Všichni znakáčci mají na packách, hrudi a tvářičkách založené znáčky, jen třem z nich zatím chybí znáčky nad očima, ale je předpoklad, že se ještě časem dotáhnou. Černý pejsek je jak uhel. Poradkyně chovu byla naprosto spokojena s celým vrhem, jak ve vzhledu tak v povaze. Štěnda byla kontaktní, zvídavá a vůbec neřešila celkové prohlížení na stole, váhy u pejsků přesáhly 6 kg a fenky mají přes 5kg. I mamina Anttara je ve skvělé kondici po takhle početném vrhu 10 štěňat. 

Takže všechna štěnda jsou doporučena k zápisu yes .

2. duben -  prckům se přehouplo 6 týdnů a tak nadešel den, kdy každý dostal do ucha svoji kérku - evidenční číslo pod kterým jsou zapsáni v klubu HW a na plemenné knize, všichni byli stateční a za odměnu dostali ňaminky, další hračky a rouru do výběhu. Ještě nás čeká očkování a koncem týdne dorazí na kontrolu celého vrhu poradkyně chovu, aby si prohlédla všechny prcky a zkontrolovala, že je vše tak jak má být, věřím, že se jí štěnda i mamina Anttara budou líbit. Pár fotek z hrátek po tetování je na rajčeti.

Váhy: Cassian, Caspien, Cave a Constance - 4800g,

          Cyrano a Crosby - 5100g , Collin - 5200g,

          Collete, Clarre a Cattie - 4200g smiley

26. březen - dneska přijel  zkontrolovat své potomky Leroy s paničkou Vlaďkou, štěňátka se krásně předvedla, ukázala Vlaďce co všechno dostala do vínku po rodičích a jak jsou všichni šikovní a akční. Prostě celý Roy a Tara, no a aby se neřeklo tak i něco podědili po babče Cailin :-). Vlaďka s Royem dotáhli celou krabici dárečků pro mimina, tak jsme to prcků přibalili do baťůžků, které mají připraveny na cestu do nových domovů - moc děkujeme za dárečky pro štěnda :-). Foto z návštěvy bude na stránkách Vlaďky.

25. březen - za štěňátky postupně jezdí jejich budoucí nový majitelé, dneska měli návštěvu poslední dvě fenky: dopoledne za plavou Constance přijela rodinka p. Mikla a odpoledne za znakatou Cattie paní Pavlíková s rodinou, všichni se potěšili se všemi štěňátky a přivezli spousty dárečků jak pro štěnda tak nezapomněli ani na mamču Anttaru a i Cailin nepřišla zkrátka. No a i já jsem byla potěšena ze spousty dárků pro mne. Moc děkuji těmto páníčkům a samozřejmě i ostatním majitelům našich štěňat, kteří už za svými prcky byli a i oni nepřijeli s prázdnýma rukama a přivezli štěňátků a páníčků plno dárečků. Všem moc děkuji, velmi mě to potěšilo heart

Ovšem nejenom budoucí majitelé, ale i spousty kamarádů, známých a i majitelé mých B-čkových štěňat se jezdi za štěndy podívat a tak mají mimina každý den nějaké ty další ruce na hlazení a boty s tkaničkami na okusování. Prckové si zvykají na cizí lidi, malé děti a jsou z každé návštěvy velmi nadšeni a babča Cailin všem neúnavně vnucuje na házení svůj míček a je nadšená z každého, kdo si s ní pohraje. Anttara jako správná matka všechny návštěvy zkontroluje, prohlédne kapsy při příchodu, co se nese pro štěnda a při odchodu dohlédne jestli nemají někde po kapsách nebo v tašce schováno jedno ze štěňat a nebo zda všechny piškoty stihli všem podarovat. A tak návštěvy odchází doufám spokojeny a natěšeny až se přehoupne ještě nějaký ten čas a přijedou si pro svého vysněného pejska, který jim bude doma dělat společnost a upravovat dle svého uvážení zahradu i obydlí devil.

Prckům je dnes 5 týdnů a tak proběhlo i další vážení:

3 znakaté feny /Collete, Clarre a Cattie/ si drží shodnou váhu 3200g a plavá Constance má 3800g, 3 pejsci / Caspien, Cave a Cassian / mají shodně 3700g, Crosby s Cyranem 4100g a tabulku momentálně vede Collin s 4200g . Při vážení je ovšem také rozhodující kdo je zrovna vyprázdněn a tak váhy jsou pouze orientační a je vidět, že všem prcků všechno chutná a moc pěkně přibírají.

Počasí nám přeje a tak mimina tráví svůj čas nejenom v centru dění - okupují už celou kuchyň, ale i ve venkovní ohrádce na zahradě a pokud je více párů očí a rukou na hlídání tak prozkoumávají i všechna zákoutí zahrady surprise.

20. březen - včera proběhlo další odčervení štěňátek, také už jsme do příkrmů přidali tvaroh, jogurty, dále i masíko se zeleninou, stále se prckové ještě doráží mlékem od Tary, ale ona už je chudák celá okousaná a tak už brzy začneme štěňátka odstavovat od mamčina mléčného baru, přeci jen jim táhne 5 týden a zoubků mají plnou tlamičku. Pokud to počasí dovolí bereme je na venkovní zahradu, kde se seznamují s okolním světem a užívají si hrátky i s babčou Cailin. Proběhlo i další převážení buřtíků a jejich váhy jsou :

Všechny tři znakaté fenky mají shodně 2400g , plavanda má 2700g.

Pejskové : od 2800g do 3050g.

Takže 3 chlapáci už překročili váhu 3 kg.

Už si krásně spolu hrají, přetahují se o hračky a někteří už poponesou i míček. Základy aportování jsou položeny smiley.

15. březen - dnešní den jsem opět zvážila štěnda a jejich váhy jsou od 1900g do 2430g, všichni krásně a plynule přibírají na váze laugh

Kaši z granulek už papají pěkně způsobně jako velcí pejsci, je vidět, že jim tréninky jdou, už pěkně stojí kolem misky a společně baští, takže brzy začneme s dalšími druhy příkrmů - maso, rýži a zeleninu. Stále se ještě ale vždy dorazí od Tary v jejím mléčném baru.

11. březen - prckům už jsou 3 týdny a z nemotorných miminek se stávají malí neposedové, Tara stále plně kojí, ale už je vidět, že mimina mají plnou pusu ostrých zoubků a tak trpělivě snáší jejich okusování při kojení.  Abychom už pomalu štěnda začali zvykat na něco jiného, než je mámino výživné míčko připravila jsem jim prvně kaši - je to startér z granulek rozdělaný se štěňěčím mlékem, tohle první krmení kaše jim  všem moc chutnalo, ovšem jako každé mimino měli kaši naprosto všude, prostě techniku baštění z mističky si musí napřed osvojit,takže kaše byla naprosto všude, po zemi, na kožíšku, po sourozencích, ale nakonec i v bříškách všech špindírů, potom se ještě dorazili máminy mlíčkem a přitom si je Tara stihla olízat a všechny umýt smiley

5. březen - štěňátkům je 15 dní a proto proběhlo první odčervení pastou BANMINTH, moc jim tedy nechutnala, dělali obličejíčky a snažili si to nepříjemné z pusy vystrkat jazýčkem, ale přesto vše nakonec spolkli, přeci jen zatím neochutnali nic krom mámina mléka a to má asi příjemnější chuť než nějaká pasta na odčervení

28. únor - Anttarka stále plně kojí a prckům už je deset dní FOTO jednotlivých štěňat zde , všichni krásně přibírají a 4 pejsci už překročili váhu 1 kg/ jeden plavý má 1020g,druhý plavý 1100g, jeden znakáček 1020g a druhý znakáček 1010g/, ostatní štěnda jsou s váhou v těsném závěsu smiley a váhu 1 kg zítra jistě také přelezou. Všichni se už krásně začínají stavět na nožičky a postupně přelezou celou porodní bednu jakmile ucítí Taru a její mléčný bar. Pěkně si při tom poštěkávají a dávají najevo že jsou všichni tady. Žádné ze štěňat nemělo paspárky ani bílí znak, plaváčkům postupně pěkně tmavnou čumáčky i polštářky na tlapkách a znakáčkům pěkně vylézají znáčky, které v dospělosti budou mít krásně tmavě hnědou barvu. Tenhle vrh se mi moc líbí, jak v projevu prcků tak i v typu. Určitě z nich vyrostou krásní a šikovní představitelé svého plemene, kteří budou dělat jen samou radost svým budoucím páníčkům.

18. únor - nadešel dlouho očekávaný den heart Anttarka přivedla na svět 10 štěňátek ve složení: 1 černý pes, 2 znakatý pejskové, 3 plavý pejskové , 1 plavá fenka a 3 znakaté fenky. Tara i miminka jsou v pořádku.

Více najdete odkazu zde :  vrh C  +   info o jednotlivýc štěňatech zde

a fotky zde : FOTO

10. únor - jdeme do finále surprise Anttarka má dneska
img_6135.jpg heart55 den březosti heartuž se pomalu připravujeme na příchod štěňátek - jsme moc zvědavý co schovává za poklady v bříšku a doufáme, že porod bude bezproblémový stejně jako celé těhotenství. Více fotek Tary i její mamči Cailin ze zimní procházky zde

25. leden - Anttarka už se nám začíná kulatit, přesto stále neubírá na své akční povaze a každou procházku jí musím připomínat, že v bříšku nosí mimina, která doufají, že je máma nevytřese při hrách s Cailin nebo dovádění ve sněhové závěji laugh. Asi budu muset při procházkách více připínat vodítko a krotit budoucí maminu v jejích nadšených aktivitách i když ona je schopná i bez Cailin vymyslet nějakou akční zábavu jen pro svoje potěšení z pohybu s vlajícíma ušima.

Už jsme překonali 3 denní těhotenské nechutenství a také přešli na granulky pro březí feny, které Taře moc chutnají smiley. Miminka v bříšku krásně rostou a už se všichni těšíme, až přijde jejich den a vyklubou se na tenhle svět.

10. leden - na dnešní den bylo naplánováno vyrazit s Anttarou  k VET na sono, takže jsme vyrazili a tady je výsledek  :   winkjupí wink201701101644140002abd.jpg

 -  dle ultrazvukového vyšetření se můžeme koncem února těšit na malá chlupatá miminka hovíčků

heart heart heart

 takže Tara nastupuje na volnější pracovní režim, ovšem trochu cvičení a hodně procházek jí zůstane a i nějaká privilegia pro

 wink těhulky smiley

V loňském roce  - 18 a 20. prosince 2016 - jsme vyrazili za krásným a šikovným ženichem Leroyem v.d. Hofreite.

Krytí proběhlo oba dva dny naprosto ukázkově heart Roy i Tara heartv sobě našli na první pohled zalíbení.