Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 3.kola - b-mužstvo

26. 8. 2011

Přílucký Mezírka pěti góly sestřelil Březůvky

Region – Gólové hody opět fotbalovým labužníkům nabídla mužstva III. třídy OFS Zlín. Ve 14 odehraných zápasech střelci nasázeli celkem 77 gólů. Hned devět branek nasypalo béčko Příluk do sítě Březůvek. O jednu méně vstřelila Nevšová Rokytnici. Sedmičku uštědřily také Halenkovice Pasekám.

 
 
SKUPINA A

PŘÍLUKY B – BŘEZŮVKY 9:1 (3:1)

Rezerva Příluk nastupovala k utkání s vědomím, že po dvou nešťastných porážkách musí konečně zvítězit. I když hrála s velmi zkušeným soupeřem, hned od začátku se do něj pustila s vervou a nasazením. Už ve 4. minutě skóre otevřel po rohu Čelůstka a poté se prosadil dvakrát i Mezírka. Březůvky do přestávky jen korigovaly z penalty Mikelem. Do druhého poločasu nastoupily Příluky se dvěma změnami v sestavě, což se na výkonu projevilo. Nedaly totiž soupeři žádnou šanci a zápas se stal jednoznačnou záležitostí Příluk. Ty vstřelily Březůvkám dalších šest branek. Za zmínku stojí střelecký výkon domácího Mezírky s pěti brankami.

Branky: 21. z pen., 45., 55., 71., 80. Mezírka, 53. a 70. Blažek, 3. Čelůstka, 81. Ondorušek. Rozhodčí: Faic. Příluky B: Metela – Misař, Janků, Ratajský, Pavelka, Čelůstka, Mezírka, Ondroušek. Střídali: Šimurda, Zahradnický. Březůvky: Ševeček – Vyoral, Červinka, Kmošek, Mikel, Gregor, Mališka, Kamenčák, Latinák, Lakomý.

KOMÁROV – BŘEZOVÁ 3:1 (1:1)

Komárov již v 8. minutě neproměnil svou velkou šanci. Tomek krásně uvolnil Michala Berana, který nejprve obešel obránce, poté i brankáře, ovšem z brankové čáry míč vykopl další dobíhající hráč. Do 20. minuty si Komárov vytvořil další tři šance, ale nevyužil je. Až o minutu později založil krásnou akci Tomek, našel pasem na křídle Skácela, který poslal míč do šestnáctky a Michal Beran už nezaváhal – 1:0. Březová byla po celý první poločas téměř neškodná. Ve 45. minutě však domácí gólman fauloval ve vápně hostujícího hráče a rozhodčí ukázal na penaltový puntík, z něhož se Adam Starý nemýlil – 1:1. Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu a v 64. minutě se dostal Komárov do vedení. Po rohu Tomka se opět hlavou prosadil Michal Beran. Komárov si vytvářel další příležitosti, ale jejich koncovka byla žalostná. Jak se blížil konec zápasu, Březová vrhla všechny své síly do útoku, čímž dala domácím prostor na rychlé brejky, ovšem i ty Komárov trestuhodně zahazoval. Nejprve měl velkou šanci Srna, který po 60metrovém sprintu jen o kousek minul bránu. O dvě minuty později zahodil další šanci Michal Beran. Ten samý hráč ovšem napravil svou chybu, když v nastaveném čase z 25metrového přímého kopu zavěsil a dovršil svůj hattrick.

Branky: Beran Michal 3 – Starý. Branky: 21., 64. a 93. Michal Beran – 45. Starý (pen.) Rozhodčí: Juřička, 60 diváků. Komárov: Novotný – Bětík (60. Hink), Kaštovský L., Beran, Martin, Hloch – Skácel, Tomek, Srna, Klofáč (70. Šerý) – Beran Michal, Bača.

LHOTA U MAL. – POHOŘELICE 3:4 (1:1)

Ve vyrovnaném úvodu si obě mužstva vytvořila několik příležitostí ke skórování, ale vedení se ujala Lhota u Malenovic. Hosté však vyrovnali po hlavičce z rohového kopu. Poté Pohořeličtí převzali iniciativu a vytvořili si gólové šance, které však neproměnili. V závěru poločasu mohli domácí zaváhání potrestat, ale střelu po průniku brankář hostů vyrazil a z následné dorážky domácí útočník branku přestřelil. V úvodu druhé půle byl po pěti odehraných minutách vyloučen hráč hostů. Místo toho, aby domácí využili přesily, stal se pravý opak. Hosté zvýšili tlak, měli více sil a lépe tvořili. Vlastní brankou Lhoty a gólem z penalty se Pohořelice dostaly do dvougólového vedení. Domácí za chvíli sice snížili, ale nepřesnými přihrávkami přicházeli o míč, čehož aktivní hosté využili a krásnou střelou opět odskočili. Domácí jen stačili snížit z penalty na konečných 3:4.

Branky: Vávra, Mikoška, Gajdůšek – Švejčara, Trčka, Raiskup, Ruzselák. Rozhodčí: Toman.

MYSLOČOVICE – TEČOVICE B 3:5 (1:3)

Domácím chyběli čtyři hráči základní sestavy, což se na hře projevilo. Ovšem ani Tečovice nebyly kompletní a trenér Mrázek neměl při složení týmu snadnou úlohu. V první půli byli lepší hosté, kteří proměnili po chybách soupeře všechny své šance. Mysločovice však po přestávce soupeře sevřely a chtěly vyrovnat. Doplatily však na neproměňování i těch nejvyloženějších šancí. Pak zákonitě přišla chyba a zvýšení náskoku hostů – 1:4. Mysločovice sice snížily, ale po další chybě opět Tečovice stvrdily vítězství pátým gólem. O čtyři trefy hostů se postaral střelec Ota Obdržálek.

Branky: Jukin 2, Pavlačík – Obdržálek 4, Závoda. Rozhodčí: Dvořák. Mysločovice: Pištěk – Bittner, Miklík, Kukla, Dovrtěl Lukáš, Skopalík, Hořčica, Jukin, Dorazin, Pavlačík, Vrabček, Dovrtěl David, Postava, Peterka. Tečovice B: Miklas – Mrázek, Čeleďa, Řiháček, J. Poulíček T., – Soják, Polomík, Ducháček, Závoda – Bártek, Obdržálek. Střídali: Janík, Kužel, Piňos P.

HALENKOVICE – PASEKY 7:1 (4:0)

Po vyrovnaném začátku se postupně začal projevovat větší tlak Halenkovic, se kterým si hostující obrana nedokázala zodpovědně poradit. Již po čtvrt hodině hry využil chybně vyhodnoceného ofsajdu domácí Petr Kocián a ze samostatné akce otevřel skóre. Ve 26. minutě přesný centr za hostující obranu výborně zpracoval Tomáš Režný a střelou do protipohybu brankáře zvýšil skóre. Z téměř obdobné akce se ve 44. minutě prosadil Ondřej Kadlčák. Aby toho nebylo pro hosty málo, sólový průnik z půli hřiště a finální klička Petra Kociána brankáři uzavřely první dějství. V 53. minutě neudržel brankář Pasek střelu a Jiří Sudolský popáté rozjásal domácí fanoušky. Po necelé hodině hry se gólové radosti dočkaly i Paseky. Po centru Ondřeje Vicherka vyrobil domácí brankář minelu a hostující Langr hlavou poslal míč do prázdné domácí sítě. Obraz hry se však již nezměnil a Halenkovice upravily konečné skóre po trefách Sudolského v 71. minutě a Petra Kociána o pět minut později.

Branky: 14., 45. a 76. Kocián P. 3, 53. a 71. Sudolský, 26. Režný P., 44. Kadlčák O. – 58. Langr. Rozhodčí: Houšť, 100 diváků. Halenkovice: Vlachynský – Liška, Kadlčák O., Marholt, Kocián P., Kníchal, Režný M., Režný T., Kadlčák J., Sudolský, Kocián M. Střídali: Gabrhelík, Březík. Paseky: Macenauer – Burdi, Bořík, Hanulík, Krčmář, Švach, Valášek, Langr, Vicherek, Zámorský, Tuna, Křepečka, Slovák, Vyoral.

HVOZDNÁ – LÍPA 2:4 (1:4)

Již v prvním poločase Lípa rozhodla o svém vítězství. Již v desáté minutě nadýchaným lobem otevřel skóre Spáčil. Jenže za tři minuty po chybě Hvozdná vyrovnala Pavlem. Jenže o pár chvil později se po individuální akci prosadil střelou z dvaceti metrů k tyči Čičmár. Třetí trefa Lípy jde na vrub domácího brankáře, jemuž po standardní situaci prošel míč mezi nohama do sítě. Ještě před odchodem do kabin zvýšil na 4:1 hlavou Hlavinka do prázdné branky.

Branky: Pavel, nehlášeno – Čižmář, Procházka, Hlavinka, Spáčil. Lípa: P. Křížek – V. Křížek, Procházka, Dobízl, Skula – Hlavinka, Braný, Pavliš, Radim – Spáčil, Čižmár. Střídali: Špendlík, Šuba.

FRYŠTÁK B – LUKOV B 5:2 (2:0)

Rezervě Lukova se prozatím v soutěži vůbec nedaří, což poznamenalo úvod utkání. Vyrobila několik hrubek v obraně, ale Fryštáčané je potrestali jen dvakrát. Po změně stran Lukov prostřídal sestavu a chvíli to vypadalo na možnou změnu průběhu utkání. Po další chybě v obraně hostů a třetím gólu se Fryšták uklidnil. Možná až příliš, protože lukovští fotbalisté dokázali jejich klid potrestat Macíkem a Šumšalem. Lukovská rezerva se po nečekaném snížení vrhla do útoku za vyrovnáním, ale po chvilce udělala ve středu hřiště obrovskou hrubku, kterou Fryšták nemilosrdně potrestal. Konečnou pojistku tří bodů potom dal pátý gól domácích.

Branky: Křenek P. 3, Velikovský, Slaměna – Macík, Šumšal. Rozhodčí: Střelec. Lukov B: J. Konečný, Králík, Prokop (46. J. Drábek), Macík, Matulík, Šumšal, Sedláček (75. Kluďák), Velikovský (39. Kujan), Koudela, Dobiáš, Malota.
SKUPINA B

POZLOVICE – SMOLINA 2:1 (1:0)

V utkání potřebovaly bodovat oba týmy, domácí měli totiž po dvou kolech dva body za dvě remízy a hosté byli dokonce bez bodu. Po úvodním oťukávání se do tlaku dostali domácí a ve 25. minutě se dočkali odměny – po obléhání branky se přesně trefil Bartončík. Pozlovice mohly přidat do poločasu i další góly, ale v největší šanci brankář hostů reflexivně vyrazil dělovku Vrátníka. Po hodině hry hosté vyrovnali – hlavou z rohu se prosadil Bosák. Domácí se nechtěli se stavem smířit a čtvrt hodiny před koncem je znovu do vedení poslal střelou k tyči Plášek. Zbytek utkání už se dohrával bez větších šancí.

Branky: Bartončík, Plášek – Bosák. Rozhodčí: Divácký, 100 diváků. Pozlovice: Kolář – Divila, Michálek, Jančařík, Plášek – Kubáček, Bartončík, Coufalík, Adolt – Vrátník, Bernátek. Střídali: Semela, Vrba, Hamouz.

POTEČ – DRNOVICE 2:2 (1:0)

Již ve 4. minutě šla Poteč do vedení, když proměnila samostatný únik. Hrál se vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách, ale Drnovice vyrovnaly až v 50. minutě. Poteč svou hru oživila příchodem Sukupa a hned se dostala do vedení. Měla i další šance na zvýšení svého náskoku, ale ty už neproměnila. Naopak čtvrt hodiny před koncem z rohu Drnovice vyrovnaly.

Branky: Mňačko, Sukup – Pastorek, Kostka. Rozhodčí: Kolář. Poteč: Tichý – Juřica L., Juřica P., Tvarůžek Z., Rezner – Smolek, Fojtík, Františák, Procházka – Mňačko, Svoboda. Střídali: Sukup, Gargulák, Trčka.

SLOPNÉ – MIROŠOV 3:1 (2:1)

Ze začátku zápasu měli domácí územní převahu, ale do vedení šli po čtvrt hodině hosté brankou Lišky. Domácím se podařilo vyrovnat za necelých pět minut Žáčkem. Další důležité okamžiky zápasu přišly koncem prvního a začátkem druhého poločasu. Druhou branku domácích přidal ve 39. minutě Robin Chlud. Zápas domácí rozhodli hned po nástupu do druhého poločasu, kdy Mikulka po pěkné akci přesnou hlavičkou zvýšil na 3:1. V dalším průběhu utkání již domácí kontrolovali výsledek a vítězství.

Branky: 19. Žáček, 39. Chlud R., 46. Mikulka – 15. Liška. Rozhodčí: Měřička. Slopné: Petráš – Chlud Jan, Trunkát J., Kozubík T., Trunkát E. – Chlud Robin, Outrata, Žáček, Bartoš – Mikulka, Kozubík P. Střídali: Pochylý, Malý, Váňa.

ROKYTNICE – NEVŠOVÁ 2:8 (0:6)

Vše důležité se odehrálo již v prvním poločase. Po půlhodině hry svítilo na ukazateli skóre 0:6. Na co Nevšová sáhla, to skončilo v síti. Po přestávce se Rokytnici přece jen podařilo v závěru vstřelit dva góly, ale na takový výsledek si nemůžou vzpomenout ani nejstarší pamětníci.

Branky: Goňa M., Hamalčik – Balon 3, Čačko 2, Tomšů, Šoman, Haviar. Rozhodčí: Popelák. Rokytnice: Baklík – Goňa T., Vaňek, Bureš, Řihák, Kovařík, Saloky P., Goňa M., Hamalčík, Goňa A., Šuráň. Střídali: Malaník, Eliáš, Saloky O. Nevšová: Podušel – Haviar, Šindler, Balon, Münster, Čačko, Tomšů, Juriga, Zimolka, Srcháček, Topič. Střídali: Šoman, Botík, Elguar, Červenka.

BISKUPICE – NEDAŠOVA LHOTA 3:2 (2:2)

Hosté měli výborný vstup do zápasu, když po čtvrt hodině hry vedli již dvoubrankovým rozdílem. Již první akce ve 2. minutě rozvlnila síť po přízemní střele z hranice vápna. Podobný scénář se opakoval po několika dalších minutách. Domácí se otřepali a snížili ve 25. minutě, když se po závaru k odraženému míči dostal Jan Gajdůšek a pohotově zamířil k tyči. Převaha domácích pak vyústila ve 35. minutě ve vyrovnání Gajdůškem, jehož skákavý pokus nedokázal gólman hostů zkrotit. Po přestávce se oba týmy snažily o strhnutí vedení na svou stranu, což se nakonec podařilo domácím. Proměnili jeden z rychlých kontrů ve vedoucí branku, kterou vstřelil do poloprázdné brány hostů Jan Gajdůšek. Závěr utkání si domácí pohlídali a hosté se již k vážnějšímu ohrožení nedostali.

Branky: Gajdůšek J. 2, Gajdůšek T. – Struhař, Vaněk V. Rozhodčí: Zavadil, 50 diváků. Biskupice: Chaloupka J. – Michálek R., Michálek M., Maršovský, Novosad, Vaculík, Krajča, Michna, Gajdůšek T., Gajdůšek J., Kašpárek. Střídali: Mikel, Talaš P., Jančář.

LUHAČOVICE B – VLACHOVICE B 1:1 (0:1)

Na šance se nemuselo dlouho čekat a již v 11. minutě Luhačovičtí zahrávali rohový kop a jen o pár centimetrů vedle zamířil svou ránu Stolařík. Poté se ovšem hra vyrovnala a moc šancí nepřicházelo. Až v 39. minutě našel Kunc krásnou přihrávkou za obranou Hubáčka, který zamířil nad. Hned z protiútoku se uplatnilo pořekadlo – Nedáš dostaneš. Po pravém křídle pronikl Dorůška, posadil si na zem jednoho z obránců a střelou k tyči nedal Novosádovi šanci – 0:1. Ve druhé půli domácí začali aktivně a hned po rozehrávce pronikl do pokutového území Šenovský, ovšem jeho slabá rána neměla šanci na úspěch. Domácí se dočkali vyrovnávací branky v 51. minutě. Po faulu na Surého si míč postavil Kovařík a z přímého kopu bombou k tyči vyrovnal na 1:1. Domácí se poté tlačili za vítězstvím a v 70. minutě po rohovém kopu byl stažen Slezák a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Slezák, ale jeho ránu skvěle vychytal gólman. V 75. minutě se do velké šance dostal Kovařík, ale jeho hlavičku lapil Hověžák krásnou robinzonádou.

Branky: Kovařík – Dorůška. Rozhodčí: Šulc – Coufalík, Hověžák, 86 diváků. Luhačovice B: Novosád – Stolařík, Kovařík, Mejzlík, Šenovský, Surý, Kunc, Červenka, Ciesar, Hubáček, Slezák. Na střídání: Fojtů, Jordán, Plášek. Vlachovice B: Hověžák – Častulík, Šimoník, Strouhal, Doruška J., Jandík, Horáček, Tlušťák, Pavlůsek, Doruška M., Kořenek. Na střídání: Hověžák, Gbelec, Fojtů.

NÁVOJNÁ – ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ B 1:0 (1:0)

Utkání odstartovalo s desetiminutovým zpožděním kvůli čekání na hosty a navíc za velkého vedra. Přesto začala Návojná aktivně a vynutila si převahu. Během první čtvrthodiny si vytvořila několik šancí, které ale nebyly zakončeny. Ujal se až rychlý protiútok, který po krásné kombinaci zakončil Janáč. Návojná po vstřeleném gólu ale nesmyslně ustoupila od kombinační hry, se kterou si Štítná nevěděla rady a začala balony nakopávat. Od toho momentu se bezmocná Štítná začala dostávat do hry a nebýt vynikajícího zákroku domácího gólmana, mohlo být vyrovnáno. Návojná o poločase vystřídala gólmana, čehož si hostující všimli až po jeho výborném zákroku, kdy konečky prstů vytáhl jejich povedenou střelu. Druhý poločas se Štítná snažila s výsledkem něco udělat a nakopávanými míči do vápna přetlačit domácí obranu, která v tomto utkání nebyla nejpevnější. Byli to ale domácí, kteří mohli několika slibnými šancemi již rozhodnout o výsledku. Ovšem ani samostatný nájezd na brankáře hostů Řehák P. neproměnil. Když hosté v poslední minutě po závaru před brankou nastřelili pouze břevno, Návojná se mohla radovat z výhry.

Branka: Janáč. Rozhodčí: Macháč. Návojná: Řehák R. – Řehák M., Janáč, Šánek, Macháč P., Řehák P., Vaněk M., Macháč O., Surý Š., Řehák J. ml., Řehák J. st. Střídali: Surý O,