Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblíbené...

9. 1. 2011

Oblíbená barva

Černá, tmavě červená (ne rudá), kombinace červená - oranžová - žlutá a jasně zelená, asi jako hráškový lusk.

Oblíbené jídlo

Všechny sýry s výjimkou kozího, čokoláda, olivy, brokolice, pizza, kuřecí steaky, croissanty, koblihy a šopský salát.

Oblíbené pití

Čaje všech možných barev a chutí, zvláště jsou-li popíjeny v čajovně a té správné společnosti. Vyzdvihnout bych chtěla zelený čaj s broskví, orange oolong, le touareg, a černé slazené čaje svařené s mlékem typu dáta masala či jógi. Kromě čajů mám slabost pro coca-colu, z alkoholických nápojů bílé víno, nejvíce odrůdu Chardonnay a specialitku Tokai :-). Pokud už musím proti své vůli tvrdý alkohol, tak jedině vodku, ať to aspoň ráno moc nebolí :-).

Oblíbená hudba

Nikdy jsem neměla vyhraněný hudební vkus, jediné, co zrovna nemusím, je taneční muzika, ve které se tři minuty opakují čtyři takty rádoby hudby, a tvrdší styly metalu. Mé srdce patří rocku, ale nepohrdnu žádnou hezkou a melodickou písní bez ohledu na žánr. Ráda mám Avril Lavigne, Simple Plan, Daughtry, Nickelback, Kabát, HIM, Nightwish, Within Temptation, ale i Norah Jones, Duffy, Amy McDonald, Nelly Furtado, One Republic, Celine Dion, Enyu, Laru Fabian; pak latinskoamerickou La Oreja de Van Gogh a samostatnou kategorii tvoří Secret Garden.

Oblíbené knihy

Bývala jsem nadšený čtenář, i krásné literatury, ale postupem času to nějak utichá a převládá literatura, kterou bych nazvala odpočinkovou. Miluju dílo Andrzeje Sapkowskiho, J. K. Rowlingové, J. R. Tolkiena, Terryho Pratchetta, Neila Gaimana a první díl Duny od Franka Herberta (pokračování mě už tak neupoutalo). Jedinečný je i Stopařův průvodce po galaxii od Douglase Adamse.

Oblíbené seriály

Seriály mají tu nevýhodu, že všechny díly mají podobný sled. Člověk si může říkat: „Aha, sedmá minuta, přijde zápletka… Dvacátá minuta, komplikace původního plánu… Čtyřicátá minuta, už se objevuje fantastické řešení, teď už bude jen krátký závěr.“ To ale nebude takovým důvodem pro to, že seriály příliš nesleduju, jako spíš to, že mě máloco zaujalo. Jsem skalním příznivcem Stargate, Dr. House a Sexu ve městě z těch jednodušších, hodně se mi líbili Tudorovci, jak svým zpracováním, tak i kvůli nenásilnému edukačnímu účinku :-).

Oblíbené filmy

Toho je moc a určitě opomenu něco zásadního, ale obecně jsem příznivcem neobvyklých filmů, které mají šance objevit se na filmových festivalech (Runaways, Kurz negativního myšlení, Tropa de Elite), originální akční filmy (S.W.A.T., Poldové, Postradatelní, The Burn Identity) a některé lahůdky jako Breakfast at Tifany’s, velkofilmy (Avatar, Piráti z karibiku), zfilmované dílo Dumase a v neposlední řadě filmy, které mě chytly za srdce (Patch Adams, Forrest Gump, Terminál, Pýcha a předsudek, Amélie z Montmartru). Slabost mám také pro pohádky, české, s výjimkou Z pekla štěstí, a animáky z dílen Pixar a Dreamworks.

Oblíbený herec

Jednoznačně Bruce Willis a zdá se mi, že čím je plešatější, tím je víc sexy :-).

Oblíbené zvíře

Miluju kočky všech barev, tvarů a velikostí a za velice vtipnou pokládám kočku javánskou. Ráda mám taky plazy, především chameleony, agamy a leuány. Ale chameleoni jsou příliš náchylní k chorobám a z toho důvodu nároční na chov, agamy jsou zase hmyzožravé, tudíž vyžadují v bytě přítomnost cvrčků a jiné havěti a leguáni, kteří jsou díky bohu býložraví, jsou zase vzrůstem výrazně větší proti agamám (čemuž odpovídá i cena). Tak uvidíme, jestli si časem něco pořídím… Ráda mám také různé hlodavce, zkušenosti mám s morčaty, myšmi a různými druhy křečků, znova bych to už ale nevyhledávala. Pokud něco z hlodavců, tak krysu kvůli inteligenci.

Nesnáším pavouky. Zastávám názor, že je proti přírodě, aby mělo něco osm nohou a tolik očí. Navíc koušou, jsou jedovatý, zákeřný, mají nechutné stravovací návyky a jejich příznačný pohyb nohou mě přivádí k šílenství.

Oblíbený citát

Je lepší shořet, než vyhasnout. - Kurt Cobain

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář