Jdi na obsah Jdi na menu
 


nový domov - Babů

1. mail

Dobré ráno, Natálko,

Tak noc byla dobrá, Babunka pochrupkávala na pelíšku. Venku nečurala, pozdě večer udělala loužičku doma, teď ráno již bylo vše podle předpisů. Byla hodně pochválena. Už máme dvě kamarádky, Elišku a Nelinku. Ráno posnídala 3 lžíce masíčka s mrkvičkou a prášek. Má ještě jeden pelíšek v obyváku, ale už je usídlená na sedačce u paničky. Po vyvenčení ráno už hledala druhou paničku, která mezitím odešla vydělávat korunky na mlsky. Panička maminka se schovala, Babú byla statečná, hledala ji, neplakala, a pak si šla hajnout na pelíšek do obyváku. Piškotky nee. Dnes bude mít pribiňáčka.
Více zpráv během dne.

Jo, granulky taky zatím moc ne.

S pozdravem
 
Ing. Jitka Kuchařová

 

 

2. mail

Dobrý den, teto Natálko, hlásíme:

- včera několikrát venku, statečně šlapeme, venku se nám líbí
- nelíbí se nám výtah a panelák uvnitř - chodby atd.
- 2 pelíšky - na tom v obyváku jsem vyfocená
- nové hračky - ale zatím bez citových vztahlů k nim
- jídlo: granulky né,- jen vařené masíčko, ale málo - sladké ne - pribináček
1/2 - sýr plátkový ano
- prášečky - přímo do tlamičky
- nové kšírečky, červené, moc sluší

Přes pribináčky se učíme dávat pusinky. Přesto, že nemám ocásek, vypadám ráno radostně, když vstává starší panička.
Obdivují mě od Egypta (tam je teď jedna teta) po Mnichovo Hradiště. Už jsem přijala jednu návštěvu. Všude mě ukazují na fotečkách. A líbím se.

Tak, Natálko, pusinku. Zase se ozvu.
Babů

 

 

3. mail

Milá teto Natálko,
dnes  jsme nějak unavené, ale musím ti napsat, že mi včera mé paničky koupily nové papání, Brita pro štěňátka, abych měla proteiny. Nevim, co to je, proto to taky nijak nepapám. No jo, šunčička, sýr a pribináček mi chutnají lépe. Ale uvidíme. Chodíme na procházky, abych byla na vzduchu. ale nechci moc daleko chodit, občas se zastavím a pozoruji okolí. Doma si už umím vylézt na sedačku. Ráda na ní spinkám. Už obě paničky poznám a mám radost.

Zítra se zase ozvu. Chce se mi spinkat.

Pusinku

Babů

 

 

4. mail

Dobrý večer všem,
zdravíme Puclíka, Adámka a Barunku. Babunka je veselejší, už nás olizuje a mazlínkuje se, občas přijde na zavolání, na gauč vyleze jako zkušená. Spinkala s námi v posteli - babička nevydržela. Kakáme každý den ale moc nepapkáme. Ale to se určitě zlepší. Každým dnem je veselejší a sebejistější. Zatím chodíme na vodítku, jenom malé procházky plné koukání a zkoumání okolí. Je hrozně zvědavá a když je sama doma, tak je hodná a nepláče a asi to celé prospinká na pelíšku. Zatím čekáme na první zaštěkání. Nevzrušuje jí zvonek ani psi štěkající venku. Je to naše malinké zlatíčko. Ve čtvrtek jdeme na vyndání stehů. Trošku si drbe ouško, tak si ho necháme pro jistotu prohlédnout.

Mějte se moc hezky.

3 Kuchařovy

 

5. mail

Dobré ráno,
Babulce se daří dobře. Chodíme na šetřicí procházky, musí vše zkontrolovat a výslovně se kochá. Na stehy jdeme 5.5., jak bylo stanoveno. Včera jsme se na to dívaly, ani moc neprotestovala. Ouško ošetřujeme. Ale to jsme měly s Barunkou taky, takže není problém. Pořád neví, co by spapala, většinou si dá jen z ruky, ale z misky nechce. Včera měla dopoledne půlku pribináčku - z prstu, ten má moc ráda. Potom odmítla granulky, koupily jsme jí na posilnění dětskou kašičku, z prstu si vzala, ale jen málo. Nechaly jsme ji tedy vyhladovět a nechaly jí jen granulky. A pozdě večer si nějaké snědla, ale zase z ruky. Bereme to sportovně, však ona papat začne. Šunčičku pořád nemůže, je tam přece jenom sůl, i když má tu dětskou.
Nevydržely jsme a já jsem ji vzala do postele k nám. Spí přitulená ke mně - tedy nepřikrytá. A večer si hupsla tak, že by se za to nemusel stydět veliký pes. Neměly jsme radost, ale Dádě utekla z obyváku a mohutným skokem - než jsem ji stačila vzít - byla u mne. Už se začíná mazlit, lehá si na bříško a nechává se drbkat. A všechno pozoruje. Není hluchá, jen trochu "silná osobnost" - ale nepožadujeme po ní zatím žádnou poslušnost. Musí si zvyknout. Dádě večer podala levou přední. Zda to byla náhoda? Je moc miloučká, pořád ji pozorujeme, domácí práce stojí. Aby nešpinila, má holčičí krásné kalhotky velikosti 104 a vypadá v nich slaďounce. Je to naše sluníčko, ráno se od ní těžko odchází do práce.


P.S. 1 -Chceme se spojit s Elinkou a jely bychom se na ni podívat,aby si
holčičky vyhrály. A taky jsme objednané k našemu veterinárnímu guru, aby ji
pořádně prohlédl - po stránce srdeční, plicní i vnitřní, abychom věděly, co
bychom případně mohly očekávat. Jinak Váš pan doktor z Poříčí je fakt klasa,
takovou malinkou jizvičku. A tak ošetřuje všechny - přečetly jsme si o
kastraci Elinky. Tu přeštickou madam bychom chovaly ve stejných podmínkách.

P.S.2 - Už je v naší domácnosti vše na svém místě - všude máme černé chlupy
a Dáda včera nakládala pro kamarádku utopence a už v nich má chloupek! Takže
vše v pořádku. :-))

 

 

6. mail

Tak se zase hlásíme o Babů.
Dnes jdeme na stehy. Babunka už rozvazuje, má 4 pelíšky, nejraději leží na gauči a nechává se mazlínkovat, drbkat. Procházky jsou bez problémů, před přechodem na povel zůstává a čeká. Už se nemusí přenášet. Ještě nemá ráda vstup do výtahu a na chodbu, ale zpět už chodí sama. Pěkně rychle cupká. Venčení se nám občas nevyvede, ale to se spraví. K Dádě už i občas přiběhne na zavolání, mne trochu ignoruje. Ale už nás vítá, je na ní poznat, že má radost.
Papání se zlepšuje, objevily jsme vařené srdíčko. Granulky bere jako občasný doplněk, ale rozhodně ne jako hlavní stravu. Je zlaťoučká, slaďoučká a každému se líbí. Těšíme se, až začne opravdu
rošťačit.

Takže jsme úplně v pořádku a jsme rády na světě a spokojené. Všechny tři.
Děkujeme.

 

 

7. mail

Nazdar Natálko, nazdar všichni,

Hlásím se z Prahy, já uličnice Babů.
Asi by tyhle řádky neměli moc číst potenciální pánečkové a paničky, aby se i ostatní pejskové dostali do nových domovů.
Co říct? Řádím jako černá ruka.

Seznam poničených věcí za poslední 2 absence mých milých paniček v bytě:
- kartáčová lišta na bytových dveřích zmizela - nějak jsem ji ohryzala
- sundala jsem z klíčenky klíče od auta, rozkousala ten klíč s čipem.
Paničky hrozí, že mě budou k autu přikládat místo čipu.
- pokoušela jsem se odhryznout lištu z dveří, která drží sklo, ohryzala a
pošpinila tapetu na zdi
- pokousala jsem dřevěné schůdky
- pokousala jsem 2 železné kliky a 2 úchytky od botníku - taky železné
- strhla jsem z věšáku 2 kožená sáčka starší paničky a to hezčí vyválela v hovínku, které jsem předtím udělala a poté jsem všechno zakryla svou hračkou, žlutým krabem
- vykrámovala jsem pojízdný vozík v kuchyni
- pokusila jsem se vylézt na kuchyňský stůl, při tom jsem spadla zadečkem do misky s vodou, tu vylila po celé kuchyni. Nakonec jsem se vysápala na ten stůl a usnula zmožená na kuchyňském noži (co tam taky dělal?) a s hlavičkou v misce s jablky.
- dnes jsem využila půlminutové nepřítomnosti menší paničky v kuchyni /šla si umýt ruce do koupelny/ a na špičkách u stolu jsem sežrala veškeré masíčko, které bylo pro nás tři připraveno.

Je toho víc, ale moje malá hlavička se už na to nepamatuje.

Jo, byla jsem na venkově, u babičky a dědy, Tam se mi hodně líbilo a tam jsem byla hodná. Mají velikou zahradu. Taky jsem byla 2x v restauraci a prý jsem se chovala jako francouzská dáma. Už jím piškotky, taky jsem ochutnala palačinku s nutelou, masíčko skoro všechno. Granulky jen někdy. V noci chodím po bytě a chodím se dojídat - granulky. Při tom se vždy vyvenčím - ale už mi dávají podložku, tak chodím tam. U babičky jsem se v noci nepočurala, holky mi daly takové kalhotky jako pro miminko, ale já je nechala suché.

Byla jsem už dvakrát u lékaře. Mám svou pí. dr. Minaříkovou. Je to mladé děvče a hýkala ze mne radostí. Zatím jsem nijak nepřibrala, ale začínám mít svalečky a už mi tak nepadají chloupky. Mám zánět v oušku, tak mám ještě antibiotika. Jinak mi je pořád čistí.

Zase musím být hodná, aby zase ztratily ostražitost a já mohla vymýšlet další lumpárny.

Ale asi mě mají fakt rády, protože se se mnou pořád mazlí, hladí mě, spím s nimi. A když s nimi nejsem, tak je potrestám, aby nikam nechodily.

Tak pac (to už umím), pusinku (to taky) a zase se ozvu.

Babůůůůůůůůůůůůůůů

 

 

8. mail

Dobrý den, Natálko,

hlásíme se rychle, jen pár vět, abyste věděly, že je Babů v nejlepším pořádku.Extempore, kdy usnula na stole s hlavičkou v míse jablek, bylo (asi) poslední. Přistoupily jsme na její požadavek mít za pelíšek i přes den naši postel v ložnici a od té doby je moc hodná. Hlídá a kontroluje vše z královského lůžka a nic neničí.Už byla i na krátké dovolené na venkově - nejdřív v Holicích u babičky a dědy společně s 2xnávštěvou restaurace, potom i 4 dny u kočkotety Jíti (starší dcera), kde se spřátelila i s angl. buldočkou Mendy - také z odchovny. Také 2x restaurace. Všichni jsou z ní nadšení, zastavují nás na ulici a obdivují ji.
Absolvovala i cestu busem na veterinu. Bohužel, stále ta ouška. Vítá nás, podává sama packu, před přechodem se zastaví a čeká. Chodí i na volno. Jen se občas zastaví a nechce dál, to se musí odnést. ještě moc nepřibrala, ale má krásnou srst, nemá lupy, jen se blejská. Zaštěkala jen párkrát, dvakrát zavrčela - jednou na návštěvu a jednou na Mendičku.
Jinak je úžasná od hlavy až k patě. Malý šikovný cvrček, šašek k pohledání.Plánujeme. že bychom Vám ji přivezly ukázat, ale teď máme nějaké rušné období. To se předem ozveme. Pošleme i fotky s Mendičkou - prý jsou ty fotky moc krásné.Tak: od holek Kuchařových hodně pozdravů, od Babů pac a pusuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.Kuchařovy

 

 

9. mail

Milá Natálko,

Dlouho jsme se neozvaly, ale máme se dobře. Babulka už rozvázala, na Dádu je maximálně zafixovaná, doslova skáče radostí, když Dáda přijde domů, byť jen
ze sklepa, podává packu - to jsme ji neučily. Se mnou je taky kamarádka, mě
má na spaní, 
Mazlí se se mnou, dává pusinky. Prostě holčička k pohledání. Pořád má strach
vycházet z bytu, do domu, na procházce stávkuje, když "jí dojdou baterečky",
musí se domů donést. Je to šašek k pohledání. Občas nám nevyjde venčení, ale
to je tím, že se v noci dojídá granulkami, pak se i napije. Ale chodí na
přebalovací podložky, které jí dáváme na dvě místa. Takže zlatíčko. Ale my
jí stejně nenádáváme, když se strefí jinam. Musíme Vám ji přivézt ukázat,
protože se opravdu změnila. A to na ní ještě dále pracujeme. Jinak je to
francouzská dáma (tedy v sobotu sežrala malou žabičku), umí se chovat v
restauraci, na návštěvách, prostě společenský typ. Samozřejmě s ní
restaurace vybíráme, abychom nebyly v kouři a hluku. Spíš "lepší podniky". V
autě naprosté zlatíčko. Prostě holčička naše hodná.

Tak, to jsou zprávy od nás. Určitě se na Vás přijedeme podívat, abyste se
sama mohla potěšit.

Přejeme Vám pěkný týden.

Holky Kuchařovy

 

 

10. mail

Milá Natálko,
 
vrátila jsem se z tábora u tety Jíti. Byla jsem v Mnichově Hradišti. Teta je moc hodná, dovolila mi skoro všechno. Mám tam velikou kamarádku, anglickou buldočku Mendie. To je ta holčička vedle mne. Společně jsme spinkaly na pelíšku, teta se strejdou nás i vyvezli na výlet na hrad a vzaly nás i na grilování. To všechno jen program pro nás.
Trochu jsem tam zlobila, hlavně s čúráním. Ale to já dělám běžně i doma, tak si i teta snad zvykne. Ale měla jsem se moc dobře, běhala jsem po zahrádce, po domě po schodech - což doma teda nedělám. A prý mi sice zhublo bříško, ale mám nožičky jako atletka. Moje paničky tam se mnou budou jezdit často. Prý střídavě víkend u babičky a druhý u tety.
Mé paničky jsem po jejich návratu z dovolené z Bulharska přivítala jen tak napůl, ale už se s nimi zase mazlinkám. Hlavně, že všichni dělají všechno pro to, abych měla zábavu a pomyšlení.Poosílám mokrou pusinku.
Tvoje Babů

 

více fotek se Vám ukáže po kliknutí na obrázek

p1020014.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář