Jdi na obsah Jdi na menu

Všechno šlape na sto procent, říká Václav

Všechno šlape na sto procent, chválí si Václav Studený                      

(20.1.2011)

Orlová - V minulém zápase se blýskl hattrickem Petr Grygar, nyní si připsal tři asistence jeho útočný kolega z druhé formace Václav Studený. Svými nahrávkami řídil výhru nad vedoucím týmem tabulky ze Šumperka, který si nakonec z Orlové odvezl nejvyšší prohru v sezoně. Orlová porazila Draky 5:1 a jasně tak vyslala zprávu, že je ve velké pohodě. Přesně tak působil i Studený, který si pochvaluje současnou atmosféru a současně věří, že už v sobotu konečně Olejáři uspějí v derby.



Během krátké doby jste podruhé zdolali lídra ze Šumperka. Navíc vysoko 5:1…


Je to skvělé. Je to výsledkem naší tvrdé dřiny během vánoční přestávky, úročí se tvrdá práce celého mančaftu včetně trenéra a vedení.

Sám jste připravil tři branky, byl jste vyhlášen nejlepším hráčem utkání. O to musí být radost větší?!


Určitě bych neřekl, že jsem byl nejlepší hráč. Vyzdvihl bych mančaft jako celek. Jsem rád, že nám to šlape jako mužstvu a doufám, že nám to tak vydrží až do play off. To bude nejdůležitější.

Která z vašich nahrávek byla dnes nejdůležitější?


Nejspíš ta Sašovi Hegegymu na druhou branku, ta nás uklidnila a poslala do vedení.

V zápase jste sice prohrávali, ale poté jste skóre otočili. Jak jste zápas viděl?


První třetina z naší strany nebyla optimální, do zápasu jsme vstoupili ve vlažném tempu. Dostali jsme i branku. Od druhé třetiny však šel výkon nahoru, na ledě jsme už dominovali a byli jsme lepší.

Třetí zápas jste hrál po boku Ivana a Grygara. A tato lajna šlape. Jak se vám hraje?


Je to výzva hrát v jedné lajně s takovými hráči jako je Marek Ivan a Peťa Grygar. Oběma to šlape od začátku sezony. Trenér nás dal dohromady a že se nám daří, je jen dobře. Jak pro mě, tak hlavně pro celý tým.

Po jednom ze střetů jste zůstal ležet na ledě a poté jste si něco chtěl s protihráčem vyříkat. O co šlo?


Byl to zákrok, kdy mě hráč chtěl trefit, ale já jsem se mu na poslední chvíli vyhnul. Ale i tak mi trefil koleno. Měl jsem trošku strach. Myslím si, že se mezi hokejisty takové zákroky nedělají. Proto jsem si to potom chtěl vyřídit.

Po zápase opouštěli hráči Šumperka led naštvaní. Vypadá to, že na Orlovou nebudou vzpomínat v dobrém?!


Teď nám to šlape. Makáme, připravujeme se na vrchol sezony. A to, že na nás Šumperk nyní dvakrát narazil, je jen dobře. Kdybychom na ně ještě narazili v play off, tak nám to třeba může pomoct.

V sobotu se hraje derby. Vyzrajete už na Havířov?


Určitě jim chceme vrátit ty dvě prohry. A já pevně věřím, že jsme nachystáni takovým způsobem, že se nám to povede a na horké půdě uspějeme.

Vypadá to, že nálada v týmu je tedy dobrá?


Všechno šlape na sto procent, jsme nachystaní.