Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje výtvarné učitelování

 

Výtvarný kroužek v Předměřicích

 na školní zahradě ve Velké Chuchli

 

Prvním krokem k mé učitelské kariéře v čase, kdy jsem se připravovala na rigorózum, byla ZDŠ ve Velké Chuchli. Tady jsem se poprvé učila učit a plně si uvědomila, že výtvarné učitelování je velice kreativní , inspirativní a naplňující povolání.  Děti v malé  "venkovské" škole byly tenkrát ještě poslušné a  hodné a já měla z jejich prací velkou radost. Také jsme vyhrávali jednu soutěž za druhou. Pak jsem ale nastoupila vědeckou kariéru ve Výzkumném ústavu výstavby a architektury, následně roli matky a pak muzejnice a s učením bylo na nějaký čas utrum.

 

Výtvarný kroužek v Předměřicích

 výtvarný kroužek v Předměřicích nad Jizerou

 

K učitelování jsem se vrátila až po revoluci, kdy jsem zavřela svoji neprosperující, nicméně velmi oblíbenou galerii "Pekárnu", která na malém městě -  v Benátkách nad Jizerou -  nijak slavně neprosperovala.

04-top.jpg

 vynášení Mořeny a vítání Jara - ZŠ Benátky nad Jizerou

 

Vynášení Smrtky a vítání jara ZŠ Benátky nad Jizerou

vynášení Mořeny a vítání Jara - ZŠ Benátky nad Jizerou

Poté následovala ZŠ v Benátkách nad Jizerou a obě mladoboleslavská gymnázia.  Práce se středoškoláky byla pro mne novou zkušeností a byla jsem velice ráda, když jsem viděla, že studenty moje výtvarka baví a rozšiřuje jim jejich rozhled po světě. Pro mne byla moje pedagogická práce na Pekařově gymnáziu také odrazovým můstkem do Škoda Auto Muzea, kde jsem se věnovala propagační, výtvarné i muzejní práci.

 

Lucie kontrolují, jestli se někde ve třídách nepřede

 Lucie kontrolují, jestli se na gymnáziu náhodou někde nepřede

Mým posledním působištěm bylo Gymnázium a Střední odborná škola v Litoměřicích. Zde jsem učila jak výtvarné předměty, aranžování, i dějiny umění. Mýma rukama prošla celá řada studentů a učňů všech možných oborů - kadeřnic, truhlářů, nábytkářů, aranžérů. V archivu mám uloženo mnoho krásných prací, na které jsem byla skutečně pyšná. Myslím, že i moji studenti si do života odnesli nejen mnoho nových  informací, ale i slabost pro kumšt obecně.

 tvoříme objekt, téma: pomník moderní době

studenti-a-prace-156.jpg

nove-076.jpg

 výtvarné soustředění v Řehlovicích

 práce s tělem na školním dvoře

studenti-a-prace--zive-obrazy-013.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Práce dětí

 

 

Portrét



Mail list



Archiv

Kalendář
<< únor / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 145561
Měsíc: 2049
Den: 39