Jdi na obsah Jdi na menu
 


PhDr. Táňa Nálepková

130.jpg

 

Narozena v Praze. Studuje na Střední umělecko-průmyslové škole v Praze obor Konstrukce a tvorba nábytku a interiéru, pak obory etnografie a historie na Filozofické fakultě UK. Nějaký čas učí na ZDŠ ve Velké Chuchli, pak pracuje  jako výzkumná pracovnice v oblasti venkovského bydlení ve Výzkumném ústavu výstavby a architektury v Praze. Po mateřské dovolené zakotvuje jako muzejnice nejdříve v muzeu v Brandýse nad Labem, pak v benátecké pobočce Okresního muzea v Mladé Boleslavi.  Rozvádí se. Po revoluci  je kooptována do městského zastupitelstva a stává se místopředsedkyní MěNV. Pro nedostatek dravosti a stranické discipliny se své politické kariéry vzdává a otevírá si galerii. Stává se její hlavní manažerkou, nákupčí, propagačním výtvarníkem, autorkou a aranžérkou výstav, prodavačkou, účetní, topičkou i uklízečkou. Galerie není na malém městě ekonomicky úspěšná, zavírá  ji a jde učit. Na základní škole vydrží dva roky, vystuduje pedagogický postgraduál, a další dva roky učí  na mladoboleslavských gymnáziích. Během své profesorské kariéry je zcela neočekávaně angažována mladoboleslavským Škoda Auto Muzeem jako umělecký poradce a tvůrce nejrůznějších výtvarných návrhů. Nejvíce však na sebe upozorňuje jako ilustrátor se svérázným humorem.

Na jaře roku 1998 se uzavírá v pracovně svého domu, kde se ve společnosti své staré feny věnuje literární tvorbě. Hlavním tématem jejích děl je vždy ničivá, neléčitelná a téměř obsesivní touha ženy po lásce a harmonickém partnerském vztahu.

Nějaký čas žije programově nadosah přírody a neprogramově sama  v malé osadě u Litoměřic a učí výtvarné předměty na střední škole. Po ztrátě zaměstnání se vrací do Benátek nad Jizerou a také ke své vášni pro architekturu. Studuje Interier Design Kurzy na Akademii bydlení. V současné době se věnuje výtvarné tvorbě.

 
 

 

Portrét



Mail list



Archiv

Kalendář
<< únor / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 145795
Měsíc: 2050
Den: 94