Jdi na obsah Jdi na menu
 


Auta v českých filmech

Příspěvky

Tatra 603 I. v detektivce Strach

17. 1. 2014

| Komentářů: 0

| Rubrika: Auta v českých filmech

ulozeny-snimek-210.jpgPapalášská šestsettrojka byla ve vybavení nejen filmových kriminalistů. Mírně tendenční detektivka Strach (pachatelé mají prsty v okupačních zločinech) , ale po stránce napětí vynikající (od Petra Schulhoffa z roku 1963). Rudolf Hrušínský coby major Kalaš a jeho pobočník Radoslav Brzobohatý se přesunují z místa na místo právě Tatrou 603, ještě v třísvětlovém provedení.

 

Mercedesy v českých filmech a seriálech

26. 3. 2013

| Rubrika: Auta v českých filmech

bourlive-vino--2-.jpgPokud bylo třeba do roku 1989 zpodobnit v českém filmu západního zbohatlíka, milionáře, vykořisťovatele, šéfa špionážní centrály, či zahraničního (rozuměj západního a kapitalistického) cizince u nás, vždy usedal za volant mercedesu. To platilo v 60., 70. i 80 létech. Mercedes byl současně symbolem toho nejprohnilejšího na západ od Aše a současně předmětem obdivu, touhy a závisti i těch, kteří tyhle filmy točili a vymýšleli. Pokud byl majitelem medvěda ve filmu Čech (Slovák), vždy si na něj vydělal nepoctivě (veksloval, podváděl, případně aktivně škodil režimu - asi jako Václav Havel, nejznámější majitel vozu Mercedes-Benz). Podívejte se na malou přehlídku mercedesů v české filmové a televizní produkci...

 

Hogo Fogo Homolka: Sen všech automobilových PR - celovečerní film o jednom autě

25. 3. 2013

| Komentářů: 0

| Rubrika: Auta v českých filmech

hogo-fogo-homolka-skoda-100--6-.jpgDnes by mladoboleslavská Škoda zaplatila za film například o nové Octavii desítky milionů korun. V nereálném socialismu na přelomu 60. a 70. let - no problem. Auto bylo předmětem nejen obdivu, ale také pro většinu lidí předmětem marné touhy. Získat vůz na pořadník bylo terno rovnající se dnešnímu stomilionovémi jacpotu Sazky. Dnes si automobilky product placement kupují, za peníze, či za auta zapůjčená pro hlavní hrdiny filmů.