Zrcadlová glazura
Zrcadlový glazura dort
Chcete-li získat dokonalou barevnou zrcadlovou glazuru je důležitá teplota dortu: musí být dobře zmrazený a dostat ho z mrazáku těsně před politím polevou. Jestli ho vyndáte dřív, kondenzace na povrchu polevy zruší vaše veškeré úsilí. Pro přípravu glazury požadují glukózový sirup, ale může být nahrazen kukuřičným . Tekutý med je také vhodný, ale dává silnou chuť. Přírodní barviva, jako řepné šťávy a plody nejsou vhodné pro zrcadlení glazury, stejně jako glazura pouze na základě čokolády. Glazura lze ředit pomocí sirupů z cukru pro koktejly, které jsou velmi světlé barvy (modrá - "Modrá Curaçao", zelená - máta peprná, rose - maliny, atd.). Pracovní teplota glazury je od 28 do 35 stupňů, v závislosti na receptu. Musí se pozorovat, protože u vyšší teploty – se nám jak když popraská - jsou vytvořeny mezery, a menší teplota – je z glazury drapák.
Po potažení zrcadlo-polevou by měl být dort v ledničce, ne do mrazáku.
Na dort o průměru 20 cm:
150g cukru glukózy nebo sirupu
75 ml vody + 60 ml (na želatinu)
100g kondenzované mléko
150 g čokolády (bílá)
15 r želatiny
barvivo