Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neohlížej se a něco dělej

                                                                                                       

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky                                                               

     Duben 2007:     

   Tak se nám projekt " Neohlížej se a něco dělej!" pěkně rozběhl. 

Od čtvrtka 17. do soboty 19.května 2007 proběhly první dva semináře - podnikatelský a Modul1- Základní obsluha počítače. 
  Pár fotografií najdete ve fotogalerii k projektu.

          30.8.2007:
Další Modul1 pro úplné začátečnice proběhl 16.až 18.srpna 2007.

   Bezprostředně na Modul1 navázal Modul2 -Word a Excel. Využily jsme ale možností učebny a pracovaly ve volně dostupném kancelářském balíku OpenOffice.

A nezapomeňte - po prázdninách zase začíná pracovat informační a poradenské centrum..... 

3.1.2008:
Máme tu rok 2008 a chystáme Modul2 pro ty posluchačky, které absolvovaly Modul1, ale do letního Modulu2 se prostě nevešly. Začínáme v úterý 15.ledna 2008 od 13 hodin. Lektorka už opakuje učivo a vylepšuje metodiku!

29.1.2008:

Zpráva lektorky:

Před 2 týdny proběhl druhý z Modulů 2 projektu „Neohlížej se a něco dělej!“.

Měla jsem jako lektorka ztíženou pozici tím, že jsem měla já i posluchačky k ruce příručku k MS Word a MS Excel, ale v počítačové učebně byly k dispozici jen OpenOffice, takže jsme pracovaly v prostředí programů OpenOfficeWriter a OpenOfficeCalc.

Další překážkou bylo, že ani jedna z posluchaček neprošla Modulem 1 tohoto projektu. Musela jsem věnovat tři úvodní hodiny opakování prostředí a ovládání Windows, abychom mohly dál pokračovat všechny společně.

Opakovala se situace z prvního kurzu v květnu: na můj úvodní dotaz, kdo pracuje na počítači, se zvedly dvě ruce. Na další dotaz, kdo má počítač doma, se zvedly ruce všechny. A bylo to jasné: domácí počítač mají obsazen všichni zbylí členové rodiny a na mámu nezbývá čas. A ona sama nabývá dojmu, že to pro ni není, že co by na něm dělala…

Na reportážních fotografiích pořízených v průběhu kurzu je vidět, že se posluchačky postupně uvolnily z prvotního napětí a kurz si patřičně užily. Všechny se přihlásily do dalších kurzů Modulu 3 a Modulu 4.

                 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Duben 2008, Modul3 - prezentace, pracujeme pod Linuxem, používáme OpenOffice.org Impress. Koukněte do fotogalerie k projektu.

   Ale že nás bylo, že? A všechny se těšíme na dobrou partu a Modul4....

A přišel 7.květen a zahájení závěrečného Modulu4. Viz fotoreportáž ve fotogalerii.

No dokonce se počítačová učebna změnila v kosmetickou poradnu? No cococo?
Ale ne - to jenom vtipně manažerka Margit zařídila lehký oběd a zbyl čas na aktivní relaxaci a trošku ženského poučení - viz obrázky č. 22, 23 a 24 ve fotogalerii.

    No a pak se podívejte, jak to v učebně vypadalo 10 minut po oficiálním skončení kurzu!

      -.-.-.-.-.-.-.-.-

V rámci projektu jsme se sešly ještě jednou v sobotu 14.června 2008 na celodenní akci "Den pro ženu". Pár foto je ve fotogalerii.:


   A co dál, když projekt končí? Budeme hledat finanční podporu na občasná klubová odpoledne v informačním a poradenském středisku.. Námětů máme dost a dost.