Jdi na obsah Jdi na menu
 


Partneři

Aktualizováno: 2.2.2017
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Únor 2017: V této rubrice nic nového.. Snad že je možno sledovat facebookové stránky našeho ústředí, kde jsou informace o spoustě akcí společných s dalšími partnerskými ženskými organizacemi, a to i zahraničními.

Květen 2015:

Kdo máte zájem, jistě se k bulletinu Ženy50 dostáváte.
V březnovém čísle byla  pozvánka na tradiční koncert ke Dni matek s vyhlášením vítězů fotosoutěže Úhel pohledu...
Krásný večer  byl pohlazením po duši.
Přibyl nový partner, občanské sdružení Mezigenerace, se kterým máme hodně společných myšlenek - už ten  název, Mezigenerace...
Toto brněnské sdružení pořádá zajímavé akce, hledejte informace na úvodní straně naší, nebo na www.http://mezigenerace.cz.

 Našimi partnery v Jihomoravském kraji jsou mnohé obecní úřady a Úřady práce, které s námi spolupracují na projektech pro ženy.

Dalším významným partnerem je ANNO JmK, nově Asociace neziskových nestátních organizací JmK. Viz  www.annojmk.cz  . Prostřednictvím členství krajské předsedkyně ve výboru ANNOJmK se daří prosazovat pomalu, ale jistě i ženské otázky.

 

Podívejte se na stránky sdružení Ženy50  www.zeny50.cz .

 Máme hodně společného, hlavně problém nezaměstnatelnosti žen po padesátce. Klubovnu, kam by bylo možno zajít na kafíčko či čaj a kus řeči, kde by se mohly sejít pletařky a milovnice jiných ručních prací, ale i účastnice kurzů a seminářů, se jim podařilo prosadit.  Bohužel problém obecného uznání, že existují specificky ženské problémy, platí i pro jejich práci.

 

Velice si vážíme partnerství se Sdružením obrany spotřebitelů Jihomoravského kraje www.asociace-sos.cz/ se sídlem v Brně na Mečové 5 - zadní vchod do Staré radnice, od Velkého špalíčku. Nedejte se šidit, klamat, vydírat.. a zajděte se poradit. Najdete tam mladé právníky, kteří se Vám zdarma a s chutí věnují.
Lépe je ohlásit se předem, aby byl přítomen ten správný specialista.

  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

Minulost - bohužel:

V městě Brně si budujeme  tzv.genderplatformu - zástupkyně ženských organizací působících v Brně se čas od času scházejí, aby si ujasňovaly, co mají společné a kde ženy jako takové "bota tlačí". Dostaly možnost spolupracovat v pracovní skupině "Rodina s dětmi" komunitního plánování sociální oblasti . Bereme to jako začátek dobré spolupráce s Magistrátem města Brna v ženských otázkách. Snad za všechny odkaz na sekci "Ženská práva jsou lidská práva" hnutí Nesehnutých www.zenskaprava.ecn.cz  a ww.gendernora.cz .

 

Poznámka z února 2009: Bohužel, genderplatforma se rozpadla. Částečně je na vině pracovní zaneprázdněnost původních iniciátorek setkání z Nesehnutých, částečně platnost zákona 108/2006 o sociálních službách, která oddělila ženské organizace orientované vysloveně na sociální problémy žen -Anabell, Magdalenium apod. (tam si musely ženy udělat registrace sociálních služeb, aby vůbec mohly existovat) od organizací s "širším záběrem".

 Únor 2010: Sláva! Genderplatforma v Brně se nerozpadla, jen je nás míň.

Podívejte se na program společných oslav 100. výročí existence Mezinárodního dne žen: MDZ2010.pdf