Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tábor 2023

Plichtice 2023

 

Jak se již stalo zvykem, tábor se i v letošním roce konal v Plichticích, okr. Klatovy. Termín byl klasický - prvních 14 dní v srpnu, ale rozhodně nebylo standardní srpnové letní počasí. Bohužel to nám tentokrát opravdu nepřálo a tak většinu tábora propršelo, zvlášť první týden a hlavně víkend uprostřed byl velmi deštivý, větrný, bouřilo a pršelo celý den. Ale nás to nezaskočilo a i tak jsme pro děti připravili plnohodnotný program...
 
Odrostla nám jedna generace dětí a tak se po dlouhých letech nezúčastnili kluci kolem Dominika K., Ričiho, Štolcky, Kuby B., Vítka J. a dalších, holky kolem Verči K., Laury N., Simči K., Emy S., Marie K., Amálie J. a dalších. Uvidíme, zda se k nám někdo z nich vrátí v příštím roce na pozici instruktora. Takže s námi nakonec odjelo 41 dětí, k tomu 4 instruktoři, 8 dospěláků, 3 zdravotnice (Jana, Jitka a Marta, které se v průběhu tábora střídaly), Jana do kuchyně s pomocníky Honzou a Pavlem a všechno jsem měl na triko opět já jako hlavní vedoucí - Tomáš.

img_1231_optimized.jpg

Letošním tématem celotáborové hry byl Zaklínač a patronem CTH měl být tentokrát Bechy, ale nějak v průběhu tábora vyskrystalizovalo, že vše měl opět na hrbu hlavas. Mírnou novinkou bylo, že oddíly se musely jmenovat dle jednotlivých hrdinů z tématu Zaklínač, které si dle výsledků v první soutěžní disciplíně vybraly. První oddíl si vybral hrdinu se jménem "Leo" a jako svůj oddílový náze Leonýři (oddíl pod vedením Džeryho s Michalem a instruktora Adama), druhý oddíl měl hrdinu "Coen" a pojmenovali se OdCoeni ohněm (oddíl pod vedením Moniky s Bechym, instruktor Ondra), třetí oddíl si vybral hrdinu "Eskel" a pojmenovali se Eskelátoři  (oddíl vedla Petra s Adamem, instruktor Kuba) a čtvrtý oddíl si vybral hrdinu se jménem "Lambert" a svůj oddíl pojmenovali Lambertovi koule (vedoucí Kára s Vojtou a instruktorem Ervínem). Po dlouhých a náročných bojích po celých 14 dnů se vítězem o pouhý bod před OdCoeni ohněm stal oddíl Eskelátoři, gratulujeme!

img_20230802_104853_optimized.jpg

Jinak se tábor ubíral podobným směrem jako jiné roky, hráli jsme v maximálním možném množství hry, ať už oddílové nebo pro jednotlivce, nemohla chybět Partička, ve které si zahráli jak děti, tak dospěláci, samozřejmě jsme si zvolili táborovou Miss a Missáka, děti se nám předvedly v soutěži "Plichtice mají talent" (všechny individuální soutěže vyhrál Rocker Honza Koště Žaty, ještě jednou gratulujeme), sportovali jsme v duchu tradiční i netradiční olympiády (vítězem olympiády se stal Kuba V., za zmínku stojí celkové 4. místo 10ti leté Agátky K., která nejenže porazila všechny holky a kluky ve své kategorii, ale zároveň i všechny starší holky). Samozřejmě si i letos děti sami vařily, kromě tradičního buřtguláše jsme letos měli i špagety, svíčkovou, bramboráky, placky, zeleninový vývar a plno dalšího.

img_e1281_optimized.jpg

jony.jpg

img_0765_optimized.jpg

Vzhledem k počasí nelze zapomenout na "mokrou variantu", kterou si pro letošní tábor připravil vedoucí Adam. Nejprve jsme si mysleli, že toho je připraveno zbytečně moc, ale nakonec při těch celodenních deštích jsme za jeho přípravu byli opravdu rádi. Takže si děti namalovaly krásný a na první pohled složitý obrázek (který se ukázal, že není vůbec tak složitý), vyrobily si papírové či špejlové modely, ti šikovnější i loutky Strigy a jejího obydlí. V průběhu celého tábora jednotlivé děti po oddílech namlouvaly na profi nahrávací zařízení společný text pro oddílové video.

striga.jpg

img_0758_optimized.jpg

I letos jsme samozřejmě vyrazili na výlety z tábora, nejprve jsme byli klasicky na nákupech v Klatovech a dobrovolně na vyhlídce Černá věž na náměstí, na druhý výlet jsme vyrazili na Vodní hrad Švihov, kam jsme to vzali procházkou přes zříceninu Kokšín a na poslední celodenní výlet jsme vyrazili nejprve do Strakonic a následně do Aquaparku v Horaždovicích. Letos to na koupání venku celkově moc nebylo, bazén jsme využili pouze třikrát, rybník pouze poslední den před odjezdem a tak jsme dopřáli dětem pořádnou koupačku alespoň uvnitř. Stejně tak se bohužel díky počasí nemohlo uskutečnit přespání na zřícenině, ale dětem jsme to vynahradili přespáním na louce nedaleko tábora, menší děti měli kino a přespávačku v jídelně.

20230807_141621_optimized.jpg

Jak to tak bývá, 14 dnů uběhlo jak voda, takže jsme poslední den vyhodnotili všechny soutěže, předali ceny a naposledy si letos  společně zařádili na táborové venkovní diskotéce, tancovalo se dlouho do noci (pro starší děti smiley). A nyní už nezbývá nic, než se zase těšit na příští rok, léto 2024 a další ročník tábora Plichtice!

img_20230811_170753.jpg