Jdi na obsah Jdi na menu
 

 Pionýrská skupina Rozmarýn vznikla v roce 1973 při 14. Základní škole v Mostě. Pod vedením zkušených vedoucích organizovala volnočasové aktivity pro děti i mládež a pod jejími křídly úspěšně fungovalo velké množství oddílů a klubů.

 

V 90. letech se členská základna značně snížila a všechny oddíly a kluby krom rybářského zanikly pro nedostatek členů i vedoucích. Skupina byla nucena odejít ze 14. základní školy a našla své útočiště v proti-atomovém krytu bývalé mostecké radnice. V těchto kritických letech se hlavní vedoucí PS Rozmarýn stala Zdeňka Získalová, která společně s dalšími obětavými vedoucími skupinu Rozmarýn udržela a začala rozvíjet.

 

Krom celoročních aktivit pořádala skupina jarní, letní i podzimní tábory. Ze začátku 90. let jsme se snažili udržet naši základnu v auto-kempu Jetřichovice v Česko-saském Švýcarsku, do jehož okolí jsme jezdili i na jiné akce než letní tábory, ale postupem času byla již finanční náročnost této základny tak veliká, že jsme ji museli v roce 1994 zbourat a od té doby si tábořiště na letní tábor pronajímáme a jezdíme po všech koutech naší republiky.

 

K PS Rozmarýn se postupem času přidružili ostatní mostecké pionýrské skupiny a fungují na principu samostatných oddílů v rámci PS Rozmarýn. Jedná se zejména o skupiny Perla Severu a PS Osmička. Kolem roku 2010 zde funguje Turistický (Perla Severu), Taneční (PS Osmička), Rybářský (přidružen k Domu dětí v Mostě), Klub Pilka pro nejmenší, klub Filip pro větší a v neposlední řadě klub Paličkování pro dospělé.

 

Tato stránka je vedena skupinou dospěláků vzešlých a stále spadajících pod PS Rozmarýn, v jednu dobu jsme zkoušeli nezávislost v PS Čtyřlístek Most, ale už jsme zase zpět pod Rozmarýnem. Vzhledem k našim časovým vytížením, možnostem a zájmu dětí již celoroční činnost neprovozujeme a soustředíme se pouze na letní tábory.

 

Od roku 2015 je pionýrská skupina Rozmarýn bohužel v likvidací díky nezodpovědnému chování tehdejšího předsedy Petra Jeníčka, věc je v řešení Policie ČR díky zpronevěře peněz. Od této doby fungujeme jako přidružený oddíl Rozmarýn Most při PS Dravci Ústí nad Labem!

 

Ač provozujeme v současné době pouze letní tábory, tak přesto i od roku 2015 se stalo několik důležitých věcí. Po táboře v roce 2016 se rozhodnula Markéta Lancová (nyní Bláhová) uspořádat svůj vlastní tábor a spolu s toho času několika staršími dětmi / instruktory od té doby pořádá tábor pod svými křídly. 


Po táboře v roce 2017 došlo k domluvě mezi tehdejšími dospěláky, že dětí i dospělých je moc a že by bylo možné otevřít druhý táborový běh. Vzhledem k tomu, že v té době zde byli i různé názorové rozepře, pořádáme od roku 2018 dva táborové běhy, jeden pod vedením Tomáše (informace na této webové adrese) a druhý pod vedením Robina (rozhodnul se založit své vlastní webové stránky, takže na této stránce nejsou o druhém běhu poskytovány žádné informace).

 

Ať tak nebo tak, s tím či oným hlavním vedoucím, stále se snažíme pořádat letní tábory za rozumné peníze ve velkém kvalitě, jak počtem výletů, rozmanitostí návštěv či třeba hodnotou závěrečných táborových odměn pro všechny táborníky. Pevně věřím, že i Vaše dítě bude s námi na táboře spokojené...

 

Pro nostalgiky pár historických fotek, kde je většina současných vedoucích ještě v dětském věku.. poznáte Lukýna, Tomáše, Petru Ševčíkovou (Havlínovou), Petru Huňáčkovou, Marušku Hubáčkovou (Menclíkovou), Robina a další dospěláky, které znáte z táborů?

img-20190811-wa0003.jpg

img-20190811-wa0001.jpg

img-20190812-wa0002.jpg

img-20190811-wa0004.jpg