Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rasy

Rasy

World of Warcraft nabízí 10 hracích ras: Trpaslíky, Gnomy, Lidi, Noční Elfy, Draeneie, Orky, Taury, Trolly, Nemrtvé a Krvavé Elfy. Každá z těchto ras má své unikátní rasové vlastnosti a určitý počet dostupných povolání.

Rasy se dělí na dvě nepřátelské frakce: Aliance a Horda. Postavy můžou mluvit, tvořit party a gildy pouze s hráči z jejich frakce. Některé zóny a města jsou přátelské k jedné zatímco nepřátelské ke druhé frakci.

Krvaví Elfové (Blood Elves)

Po téměř 7000 let, Vysocí Elfové obdělávali zářivé magické království ukryté hluboko uvnitř lesů severního Lordaeronu. Ale před 5 lety, Pohroma nemrtvých napadla Quel’Thalas a dovedla elfy na pokraj zkázy. Vedena zlým rytířem smrti Arthasem, Pohroma nemrtvých zničila mystickou Sluneční Studnu, tím oddělila elfy od zdroje jejich tajemné síly. Pojmenovali se "Krvaví Elfové" a jsou oddáni získat moc, kterou kdysi vládli.

Rasové vlastnosti

 

  • Arcane Affinity: Enchanting skill zvýšen o 10.
  • Magic Resistance: Všechny resistence zvýšeny o 5.
  • Mana Tap: Po použití sníží protivníkovu manu a nabije vás tajemnou magií na 10 minut - Stakuje se 3krát - 30 yardů - Instant - 30 sekund do dalšího použití.
  • Arcane Torrent: Všem protivníkům v okolí 8 yardů zabrání v kouzlení po dobu 2 sekund. Mimo jiné, vám přidá manu nebo energy (rogue) za každý právě aktivní Mana Tap - Instant - 2 minuty do dalšího použití.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Eversong Forest
Hlavní město: Silvermoon City
Rasový mount: Hawkstrider
Dostupná povolání: Hunter, Mage, Paladin, Priest, Rogue, Warlock
 

Orkové (Orcs)

Divocí, zelení orkové jsou jednou z nejrozšířenějších ras Azerothu. Obecně se věří, že to jsou tupá stvoření bez soucitu. Domovina Draenor, orkové byli donuceni projít skrz Dark Portál a napadnout lidi na Azerothu. Ačkoliv málo se ví o jejich historii, Orkové jsou vznešená a kultivovaná, šamanistická rasa. Zkaženi Plamennou legií. Díky mladému orkovi, Thrallovi se orkové sjednotili a usadili v Kalimdoru.

Rasové vlastnosti

 

  • Blood Fury: Po použití zvyšuje útok zbraní i kouzly, ale snižuje všechny léčivé efekty o 50% - trvá 15 sekund - 2 minuty do dalšího použití.
  • Hardiness: Dává orkům 15% šanci na resist stunu a knockout efektů.
  • Command: Poškození (damage) petů je zvýšeno o 5%.
  • Axe Specialization: Zvýšen skill u seker o 5.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Durotar
Hlavní město: Orgrimmar
Rasový mount: Vlk
Dostupná povolání: Hunter, Rogue, Shaman, Warlock, Warrior
 

Taurové (Taurens)

Taurové jsou obrovské, zvířecí bytosti a žijí v otevřených travnatých pláních centrálního Kalimdoru. Jsou spjati s přírodou a udržují rovnováhu mezi divokostí a elementy. Navzdory jejich robustnosti jsou taurové velmi kultivovaní ve společnosti. Nicméně, když je někdo napadne jsou nepřátelští a využijí každý kousek své síly aby zničili své nepřátele. Cairne Bloodhoof se spojil s orky během invaze plamenné legie.

Rasové vlastnosti

 

  • War Stomp: Po použití omráčí (stun) 5 nepřátel v okolí 8 yardů - trvá 2 sekundy - 2 minuty do dalšího použití.
  • Endurance: Zvyšuje maximální zdraví o 5%.
  • Cultivation: Zvyšuje herbalism skill o 15.
  • Nature Resistance: Zvýšená resistence proti přírodním (nature) útokům o 10.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Mulgore
Hlavní město: Thunder Bluff
Rasový mount: Kodo
Dostupná povolání: Druid, Hunter, Shaman, Warrior
 

Trolové (Trolls)

Trolové z kmene Darkspear byli vyhoštěni ze své domoviny Stranglethorn Vale a téměř vyhlazeni rasou Murlock, ale Thrall a horda je zachránili. Na oplátku vděční trolové přísahali věrnost hordě. Vedeni lstivým stínovým lovcem Vol'jinem, trolové z kmene Darkspear žijí nyní v Durotaru se svými orkskými spojenci. Jejich vesnice, kterou pojmenovali po padlém starším kmenovém vůdci Sen'jinovi, leží podél východního pobřeží Durotaru.

Rasové vlastnosti

 

  • Berserking: Po použití zvýší rychlost útoku o 10 - 30%. Pokud máte plno zdraví efekt bude pouze 10%, ale pokud jste hodně zranění bude 30% - trvá 10 sekund - 3 minuty do dalšího použití.
  • Regeneration: 10% bonus k regeneraci zdraví, mimo jiné se bude 10% z celkového zdraví regenerovat a to i když jste v boji.
  • Beast Slaying: Zvyšuje poškození, které udílíte beastům o 5%.
  • Throwing a Bow specialization: Zvyšuje skill u luků a házecích zbraní o 5.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Durotar
Hlavní město: Orgrimmar
Rasový mount: Raptor
Dostupná povolání: Hunter, Mage, Priest, Rogue, Shaman, Warrior
 

Nemrtví (Undeads)

Uvolnění ze spárů tyranského Krále Lichů, skupina nemrtvých si snaží udržet svobodnou vůli a zničí každého kdo se jim postaví do cesty. Známí jako Opuštění (Forsaken), slouží banshee královně Sylvanas Windrunner. Tito temní válečníci si postavili tajnou pevnost pod rozvalinami bývalého Lordaeronského hlavního města. Situovaný hluboko pod prokletým Tirisfal Glades, Undercity je místo plné zla.

Rasové vlastnosti

 

  • Will of the Forsaken: Po použití daruje immunitu proti Fear, Charm a Sleep efektům. Může být také použito když už jste zasaženi některým z těchto efektů - trvá 5 sekund - 2 minuty do dalšího použití.
  • Cannibalize: Po použití regeneruje 7% z celkového zdraví každé 2 sekundy pokud stojíte poblíž mrtvoly humanoida nebo undeada - trvá 10 sekund - 2 minuty do dalšího použití.
  • Underwater Breathing: Pod vodou můžete dýchat 3krát déle než ostatní rasy.
  • Shadow Resistance: Zvyšuje resistenci proti stínovým (shadow) útokům o 10.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Tirisfal Glades
Hlavní město: Undercity
Rasový mount: Nemrtvý kůň
Dostupná povolání: Mage, Priest, Rogue, Warlock, Warrior
 

Draeneiové (Draenei)

Před měsícem, hrozná exploze roztrhla oblohu severního Kalimdoru. V té chvíli, obrovská loď Exodar klesla z nebe a narazila na Azeroth. Uprchli z Draenoru, vznešení Draeneiové používali Exodar pro přepravu na bezpečné útočiště. Inspirováni historkami o hrdinské aliance, která stála proti Plamenné legii, Draeneiové přišli žádat o pomoc a získat zpět svou ztracenou zemi. Draeneiové doufali, že zde najdou spojence.

Rasové vlastnosti

 

  • Gemcutting: Zvyšuje skill u Jewelcraftingu o 5.
  • Gift of the Naaru: Léčí spojeneckou jednotku po dobu 15ti sekund (1085 zdraví na levelu 70) - 40 yardů - 1.5 sekundy cast - 3 minuty do dalšího použití.
  • Inspiring Presence: Zvyšuje šanci na hit se zbraněmi a kouzly všem hráčům v partě o 1%.
  • Shadow Resistance: Zvyšuje resistenci proti stínovým (shadow) útokům o 10.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Azuremyst Isle
Hlavní město: Exodar
Rasový mount: Elekk
Dostupná povolání: Hunter, Mage, Paladin, Priest, Shaman, Warrior
 

Trpaslíci (Dwarves)

Klidní trpaslíci z Ironforge jsou prastará rasa robustních humanoidů žijících pod zasněženými horami Khaz Modanu. Trpaslíci byli vždy spojenci s lidmi. V minulosti jen zřídka opouštěli bezpečí svých horských pevností. Nicméně, kdykoliv někdo z jejich spojenců potřeboval pomoc trpaslíci bojovali s kuráží a odvahou. Jeden objev přesvědčil trpaslíky, že byli stvořeni z kamene. Prozkoumávájí celý svět aby našli důkazy.

Rasové vlastnosti

 

  • Stoneform: Po aktivování propůjčí immunitu na Bleed, Poison a Disease efekty. Navíc, zvýší armor o 10% - trvá 8 sekund - 3 minuty do dalšího použití.
  • Gun Specialization: Zvyšuje skill u pušek (gun) o 5.
  • Frost Resistance: Zvyšuje resistenci proti ledovým (frost) útokům o 10.
  • Treasure Finding: Po aktivování uvidíte všechny bedny (chest) na minimapě - trvá dokud není zrušeno.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Dun Morogh
Hlavní město: Ironforge
Rasový mount: Beran
Dostupná povolání: Hunter, Paladin, Priest, Rogue, Warrior
 

Gnomové (Gnomes)

Výstřední gnomové jsou jednou z nejzvláštnějších ras Azerothu. Prospívající uvnitř podivuhodného technologického města Gnomeregan, gnomové sdíleli surovinové zdroje v oblasti Dun Morogh s trpaslíky. I když trpaslíci mají sklony k inženýrství jsou to právě gnomové kdo navrhuje jejich nové zbraně a převratné vynálezy. Pomohli alianci během druhé války. Jejich návrhy pomohli odvrátit hrozbu Plamenné legie. Gnomeregan byl zničen.

Rasové vlastnosti

 

  • Escape Artist: Po aktivování unikne z jakéhokoliv zpomalovacího nebo znehybňujícího efektu. 1 minuta do dalšího použití.
  • Expansive Mind: Zvyšuje intellect o 5%.
  • Arcane Resistance: Zvyšuje resistenci proti tajemným (arcane) útokům o 10.
  • Technologist: Zvyšuje skill u Engineeringu o 15.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Dun Morogh
Hlavní město: Ironforge
Rasový mount: Mechanostrider
Dostupná povolání: Mage, Rogue, Warlock, Warrior
 

Lidé (Humans)

Lidé ze Stormwindu jsou odolní, museli přežít invazi orků během První války. Během Druhé války se armády lidí spojili s aliancí, aby znovuzískali svou domovinu. Po úspěšné Druhé válce byl Stormwind přestavěn a lidská civilizace jen kvetla. Po nedávné invazi Plamenné legie, která zničila severní království lidí Lordaeron, je Stormwind poslední baštou lidí. Jsou odhodláni se bít a dál udržovat sílu lidskosti v už tak temném světě.

Rasové vlastnosti

 

  • Perception: Rapidně zvýší stealth detekci - trvá 20 sekund - 3 minuty do dalšího použití
  • The Human Spirit: Zvyšuje spirit o 5%.
  • Diplomacy: Zvyšuje počet bodů získávaný u frakcí o 10%.
  • Sword a Mace Specialization: Zvyšuje skill u mečů a u palcátů o 5.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Elwynn Forest
Hlavní město: Stormwind
Rasový mount: Kůň
Dostupná povolání: Mage, Paladin, Priest, Rogue, Warlock, Warrior
 

Noční Elfové (Night Elves)

Noční elfové byli první rasou, která se probudila do světa Warcraftu. Tyto temné, nesmrtelné bytosti byli první kteří se naučili ovládat magii a to už 10 000 let před Warcraftem. Nedbalé používání magie lákalo Plamennou legii což vyústilo v katastrofální konflikt dvou titánů. Noční elfové jen tak tak vyprovodili Plamennou legii ze světa ale jejich země byla vyčerpaná. Donedávna, zůstávali Noční elfové skryti hluboko uvnitř hory Hyjal.

Rasové vlastnosti

 

  • Shadowmeld: Po použití vás skryje ve stínech - trvá dokud není zrušeno.
  • Quickness: Zvyšuje šanci na dodge o 1%.
  • Wisp Spirit: Bludička místo normálního ducha je o 25% rychlejší.
  • Nature Resistance: Zvyšuje resistenci proti přírodním (nature) útokům o 10.

 

Ostatní informace

Startovní lokace: Teldrassil
Hlavní město: Darnassus
Rasový mount: Panter
Dostupná povolání: Druid, Hunter, Priest, Rogue, Warrior