Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kofila

2. 7. 2016

ObrazekČernou Kofilu našli v červenci 2010 spolu se sourozenci v krabici lidé u silnice mezi Rohatcem a Hodonínem. Byla umístěna celkem dvakrát, z prvního domova byla vrácena. 13.10.2011 byla umístěna do Kyjova, do bytu spolu s Ferdou
2.7.2016
Kofilka odešla do kočičího nebe za svým kamarádem Ferdou. Je nám to moc líto.

Děkujeme Aleně Staré & kočkám Rozárce a Samuelovi, kteří Kofilu během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Kofily z doby jejího pobytu u nás zde.

Z nového domova máme tyto zprávy:

16.10.2011:
Pěknou neděli, posíláme pozdrav z Kyjova. 
Ferda a Kofča se postupně zabydlují, Ferda je tu už jako doma-i když taky se ještě poleká když malý(myslím Daneček) běží, což D. dělá často protože je tak trochu turbo myš a pomalu chodit a potichu mluvit snad ani neumí. Kofilka ta Danečka teda zatím nemůže ani vidět-jakmile jen malý promluví nebo se pohne schovává se(i když stejně reaguje i na zapnutí pračky, vysavač apod.) Ale vynahrazuje si to večer když Daneček usne. To se mazlí jak divá-to už ale od prvního večera :)) Zatím tráví obě kočendy nejvíc času pořád ještě prozkoumáváním bytu, ale i tak jsou mezi mina docela dost vidět rozdíly. Ferda ten si rád hraje a je živější, Kofča ta je o dost klidnější(skoro furt jen odpočívá) a spíš tulivější. Ale trochu mě překvapuje že si spolu vůbec nehrají ani se k sobě ti dva nepříblíží. Jakmile je Ferda na blízku Kofča se nechce ani mazlit a honem se stahuje do závětří, stejně tak u žrádla musí být každý zvlášt, jinak Ferda nenechá Kofi nažrat. Dokonce je takový chamtík že už se i 2x pozvracel jak se přejedl jen aby jí tam něco nemusel nechat... Jinak škrabadlo se zatím vůbec nezajímá-Kofča si na něm max. tak 3x škrábla a Ferda ten vůbec, hodně se jim spíš líbí koukiat z okna a objevily dvěře na balkon-tak pořád vykukují a sem tak trošku zoufale mňoukají a dobívají se ven(je mě jich chudin trochu líto). Možná i kvůli tomu výhledu používají "k danému učelu" jen tu toaletu co je u balkonových dveří, ta druhá slouží jen Ferdovi k povalování se :) 
Tak snad si u nás zvyknou, zatím to podle mě vypadá na dobré cestě, tak nějak si říkám že to mňoukání a dobívání se na balkon v touze dostat se ven určitě měli už před tím, tak snad je v tom malém bytě moc netrápím...:( Snad si i postupem času jak se Kofi zabydlí začnou i trochu hrát spolu-Ferda by si totiž s ní chtěl moc hrát ale ona nechce... Každopádně je z nich Daneček zcela "mimo" a jen se ubezpečuje že už u nás budou napořád, že si určitě zvyknou že jsou v bytečku a nemůžou ven a ani nikdy neumřou... :))
Dáme brzo vědět jak nám to jde dál.

Naše odpověď:
Dobrý den, Lucie,
moc Vám děkujeme za zprávu o kočičkách. I když kolegyni trochu vyděsilo chování Ferdy vůči Kofilce, já si spíš myslím, že je vše způsobeno tím, že Ferda je prostě u Vás dřív "jako doma". Kofilka se zřejmě bude zabydlovat trošku dýl a až se plně otrká, bude se hrát i s Ferdou a ubrání si před ním i misku. Podle mě se zatím bojí "malého vetřelce". Až zjistí, že jí nic neudělá a že je s ním zábava, uvolní se a bude všechno v pořádku. Že je Kofi k dětem vhodná jsem si jistá..., takže myslím, že se vše časem urovná a Daneček se bude prohánět s oběma. Taky
> ještě musíme vzít v úvahu, čím si za jeden jediný týden prošli.... stěhování od důchodkyně z Ostravy, do Hodonína mezi dalších 20 koček a vzápětí do Kyjova.:)
A ještě musím napsat, že je v bytě rozhodně netrápíte!:-) Máte daleko větší byt než většina majitelů našich koček. Oba jsou v bytě zvyklí a určitě se jim líbí balkon, máte úžasný výhled, takže když se Vám ho podaří zasíťovat, bude to pro ně skvělé.
Určitě nám zase napište, jsme zvědavé a chceme vědět.:-)
Hezký příští týden
Lucka Malečková

17.10.2011:
Dobrý den, neodolám a ještě Vám napíšu jak se to zase vyvinulo od včera. Kofilka už si vedle Ferdy v klidu lebedí, sice si ještě nehrají ale už před ním neutíká a ani už neutíká když se mazlí a příjde se pomazlit i Ferda. Dnes ze mě udělali "múmii"-zalehli mě v noci každá z jedné strany nohy a jen se spokojeně "provrňávali" a protahovali nocí :)) Kofča dokonce včera večer i šla sama k Danečkovi a chtěla se s ním sama mazlit. A nejvíc mě pobavil Ferda když jsem si dělala starosti jakou hračku by tak nejvíc ocenil a on si ji sám našel-krade mi neustále gumičky do vlasů který mu poskakují jak je tahá a je to ta úplně nejlepší zábava ze všech :))) Balkon určitě mít budou -už jsem hledala ty sítě, ale uděláme to až na jaro.
Za nějaký čas objednáme i to větší škrabadlo, zatím je to moc nezajímá, ještě mají spoustu jiných nových věcí které potřebují prozkoumat. Určitě pak dáme zase vědět.
Mějte se zatím dobře aspoň tak jako my.:)

19.10.2011:
Dobrý den, posílám fotečky ze zabydlování kočiček-i když to bylo náročné vyfotit taky někdy Kofi-Ferda se mi cpal stále do záběru-holt mediální hvězda :)) 
Zdravíme kočky z Hodonína.:)

8.11.2011:
Dobrý den, zdravíme opět z Kyjova. 
tak už máme nové členy rodiny 3,5 týdne a za tu dobu se zcela zabydleli. Kofilka je už úplně v pohodě(teda nesní přijít cizí návštěva-to pak úkryt na Wc je opět aktuální :)), hraje si s malým a je to velký mazel. Ferda ten naopak začal trochu minulý týden vymýšlet-nejdřív když šel malý na klín se pomazlit tak Ferda nervozně nejdřív přešlapoval kolem a tvářil se "nasupeně", ted už zjistil že holet malého z klínu nevystrnadí kdy se mu zlíbí a tak malého bojkotuje-nechce se s ním mazlit a jakmile ho vidí jde pryč se schovat. Jo,jo žárlivost je nejen lidská vlastnost :)) S Kofilkou to totiž Ferda vždycky dělá tak že když je Kofi na klíně a on tam chce(což chce vždycky) tak se na ten klín "nasune" tak že Kofi z půlky zalehne a ona je tak hodná že si to nechá líbit a raději mu po chvíli uhne a lehne si na pohovku vedle(hlazení má stejné at tak nebo tak, jen není takový "chamťa" jak Ferda který chce mít všechno pro sebe). Koupili jsme jim ještě velké škrabadlo až do stropu, takže mají double škrabadlo-řádí na něm jak pominutí :)) Kofi se moc líbí točna s míčkem a Ferda zase nejradši něco chytá-lhostejno co-at už moje gumičky do valsů nebo prut s balonkem.
No prostě si myslím že jsme spokojení majitelé se spokojenými kočičáky. Vypadá to že jim to u nás bude vyhovovat "na doživotí" :)
Posílám i nějaké aktuální fotky. Určitě dáme za nějaký čas zase vědět jak se kočičáci mají.

10.11.2011:
Dobrý večer, tak jsem sse asi těšila předčasně jak si u nás kočičky zvykají. Dnes Ferda přešel z okázalého ignorování malého do utěku jakmile ho vidí-dnes to fakt vypadá že se ho bojí-rychle utíká se schovat! Ale naprosto netuším proč protože vím že mu nic malý neudělal(vždycky když je malý doma tak já pochopitelně taky takže jsem s nimi). Setkali jste se s tím někdy? Jsem z toho fakt zmatená. Kofi, u které jsem si myslela že budeme muset získávat důvěru opravdu dlouho ta je úplně v pohodě-už se neleká ani když malý běhá. A naopak Ferda kde nebyly žádné problémy se zvykáním mě dnes teda fakt překvapil. Jestli já jsem to jeho ignorování kdy si malého nevšímal a nechtěl za ním jít nezaměnila-jestli se ho už tehdy nebál... To že dnes nechtěli(hlavně Ferda) oblíbenou kapsičku Whiskas která jim jinak hodně chutná si dovedu zvůvodnit-měli sežraných hodně granulí, ale proč je Ferda tak ustrašený to si fakt vysvětlit nedovedu :(( Co si o tom myslíte? Já doufám že je to jen nějaká záhadná přechodná fáze která zase s postupem času odezní. Malého to dost mrzí že za ním Ferda nechce a taky tomu nerozumí protože ho vždycky pěkně hladil, hráli si s prutem a problém nebyl...

Naše odpověď:
Dobrý večer, Lucie,
no, já bych nepropadala panice. Vím, že mu malý neublížil, ale mohlo se něco stát, co Ferdu vyděsilo. Pokud můžete, ať si ho malý nevšímá. Až bude spát, zkuste jestli Ferdu třeba něco nebolí... Je divné, že ani nechtěl jíst. Rozhodně si myslím, že to není trvalý stav. :) Prostě se něco děje, nebo stalo. Ale není možné, aby kočka takto otočila. Pozorujte ho a uvidíme. Dejte určitě vědět.

11.11.2011:
No asi opravdu není zdravotně ve své kůži-ani večer si nechtěl hrát tak jak obvykle, a v noci spal celou noc-jindy se vždycky jakmile se otočím zbudí a už mě lechtá vousama na obličeji, a musíme se pomazlit než zas usne a dnes nic mohla jsem se točit jak chtěla a nic-spal. Až nad ránem přišel, půl hodiny jsme se pomazlili-což ale taky nebyl Ferda tak jak ho za ten měsíc znám a pak zas unaveně lehnul. Takže asi se opravdu něco děje. Trochu mu teče z očka-ale to není žádná hrůza-jen místo 1x za den vytíráme oko 2x za den, z toho určitě není tak divný, ale to za chvíli přeléčíme. Pokud by to přetrvávalo do příštího týdne budeme muset skočit na veterinu at ho prohlídnou. Bolestivě nereaguje na nic jen je prostě tak jak člověk když má chřipku-takový jakoby přejetý. Nekašle, nesmrká, jen jsem si včera všimla že mu dlouho trvalo se na záchodku vyčurat-jindy to má raz dva, tak jestli nemá nějaké urologické problémy. uvidíme v pondělí. Pochopitelně malý je instruovaný že má Ferdíka nechat pokud za ním sám nechce. Naštěstí Kofilka za malým chce víc než dost, takže malý ani nemá tendence Ferdu otravovat. Dokonce Kofi už ted spává s Danečkem na posteli-mají to pěkně rozdělené :) Určitě dám zase vědět jak se ten náš kočičí kluk má.

O něco později:
Tak jsme byly ted odpoledne u veterináře ve Věteřově a díky bohu říkal že to asi nebude nic závažného ale že má zácpu -tak dostal Ferda parafínový olej do konečníku a nějaký gel(snad Bezopet či tak nějak) který že mu mám dát ještě v neděli a potom že by to bylo vhodné tak 1x za týden kočkám dávat. Ze mu hodně padají chlupy a hodně jich při olizování se sní... Ještě že už mámě od vás objednaný ten furminátor :) snad to bude v pořádku. Zatím ještě nekadil ale uvidíme ještě večer jak je půjdu zkontrolovat.

Naše odpověď:
No tak sláva!:) Bezopet pasta se používá na odstranění spolykaných chlupů, ty se můžou v žaludku "zacuckovat" a nemůžou projít. Většinou je kočky ale vyzvrací. Můžete kočkám nabídnout i kočičí trávu. Dá se koupit ve zverimexech, vypěstujete si ji doma a mně osobně se děsně líbí, hezky roste.:-) A nevadí, že ji kočky sežerou. Na rozdíl od jiných kytek. Nicméně zácpa se u koček nevyskytuje tak často, jako různé záněty ledvin, ucpání močových cest, .... Proto určitě prosím kontrolujte i Ferdovo čůrání. Nesmí "ucvrkávat". Musí dělat pěkné, velké, hrudky. To jsou radosti, co? Ale snad bude brzo v pořádku...

Dobrý večer, tak Ferda se večer vykadil-dost. to smrdělo a bylo toho dost-asi ho to tam vážně tlačilo protože jak se trochu oklepal tak si i začal chtít hrát-a už to bylo podstatně živěji a i se chtěl najíst. Hrudky dělá pěkně velké-to já už je rozliším, Kofi ta má vždycky malé kulličky ale Ferda jak pěst :) Včera i večer zvracel, kočičí trávu máme-ale asi to moc nezabralo. Tak radši už příště nebudem riskovat a Bezopet pasta to bude jistit :) Děkuju moc za radu- s tímto jsem se vážně u našich koček co byly na dvoře nikdy nesetkala. Ale vidím že s dvojitou praxí za pár měsíců budu zkušených chovatel bytových koček-neb s kočočákama na to za chvilku přijdu co potřebují jinak ty domácí než ty venkovní :))
Dobrou noc, zase se ozveme-doufám až za delší dobu:)-jak se mají.

23.11.2011:
Dobrý den, děkujeme za furminátor a spol. Už to v pořádku dorazilo a hned jsme se to jali zkoušet. No nadšení z toho teda velké nebylo, holt když se očekává mazení a místo toho je česání, tak následuje zklamání... Ale Ferdovi přece jen váš balík udělal radost - seděl v krabici na balech a jen spokojeně vykukoval :) - posíláme fotky. Jinak zatím vše v pořádku, zácpa úspěšně zdolána a i s tím žárlením jsme si docela poradili (vážně žárlil, protože ani po vyprázdění se to nezlepšilo a ke všemu začal Ferda ignorovat i Kofi a vrčel na ni, když se chtěla mazlit a hnal ji pryč)¨. Ale převezli jsme ho - přestala jsem si s ním hrát s prutem (to kromě mazlení miluje nejvíc - ale mazlení jsme pochopitelně nechali) a nechala jsem to hraní jen na 
malém - to jste měli vidět, jak v průběhu několika dní Ferda totálně obrátil, i na Kofilku začal být milý a poctivě se o pozornost dělí.:) Nevím sice jestli je to mou metodou nebo prostě pominula zase jeho nějaká "chlapská" fáze, ale hlavně že to zafungovalo.:)) No ale jak to vidím, dalšího kočičáka nemůžeme pořídit-to by se Ferda asi pominul. Je na něm vidět, jak je rád, když má někoho jen pro sebe a dostatek ruk na hlazení a hraní, a vlastně i u Kofi to vypadá stejně, ta je dokonce mazel větší než Ferda. Škoda, moc se nám líbil Melichar nebo Glenda.
A ještě přihodím na závěr dnešní příhodu která mi prodloužila život o dobrých pár let, je-li pravda že smích léčí: Malý šel s furminátorem za kočkama který se nechtěly česat a tak malý reklamoval :"mamíí, já je chcu česat tím TERMINÁTOREM!", když jsem mu řekla že kočičky se teď nechtějí česat tak se na zadíval proč se nechtějí česat. Ferda se zrovna drbal za uchem a Kofi olizovala nohu, načež malý prohlásil: "vy jste ale drbny, kočky".:)) 
Tak se mějte hezky Vy i vaše "drbny" :)

2.12.2011:
Dobrý den, tak už jsme vám "naježili" něco na zoubky.:) 
Potvrzení pro FÚ bych si vzala-stejně jako pro Mikešku. Udaje stejné.
Rychlá noticka z nových zážitků s kočičákama: Kdo říkal, že kočky se vody bojí jak čert kříže?! Náš Ferda už od začátku vždycky sleduje umývání nádobí pod tekoucí vodou nebo umývání rukou. Včera když jsem umývala nádobí už nevydržel a musel to jít prozkoumat zblízka - tak si pod tekoucí vodou umyl jak tlapky tak komplet hlavu i s ušima (opakovaně několikrát za sebou) a jak byl spokojený.:)) O jeho pravidelných dobrovolných koupelích předních tlapek v kyblíku s vodou ani nemluvě.:)

23.5.2012:
Dobrý den, tak se po delší době zase ozýváme. Ferda s Kofilkou se mají k světu, myslím že jsou spokojení a pěkně vypasení-až jsme museli omezit trochu jídlo aby nebyly obezní, Kofi sice pořád vyskočí i na skříň, ale Ferda ten už se ani neobtěžuje se pohnout-holt lenošný chlap :). Minulý týden jsme byli na očkování- to bylo mňančení. Ani ne tak kvůli injekci ale evidentně se jim nelíbil "výlet" v přepravkách. Kofi začala mňančet jak pominutá jen co jsme prošli dveřmi, ale když jsme přijeli zprátky domů tak se uklidnila.
Chtěli jsme se taky zůčastnit soutěže o fotky do kalendáře na příští rok-ale jaksi jsem se přehlídla v uzávěrce o měsíc... Asi budu muset pořídit silnějšěí brýle :)) Nevadí, stejně posíláme aktuální fotky Ferdy (stále je to milovník krabic všeho druhu) a Kofi (ta zase naprosto miluje akvárium-i když možná ještě víc ty ryby jak je zřejmě vidět na fotkách :) S nimi posílám i fotky naší Lízinky do babičky- to je ta strakatá kočička.
Mějte se hezky. Posíláme pozdravy.

23.6.2012:
Dobrý den, chtěla jsem poprosit jestli by šlo na váš web umístit oznámení že se našla 21.6.2012 v Kyjově cca 10 týdnů stará strakatá kočička, je to ohromný mazel, označení žádné ale neměla. Nevíme jestli ji někdo jen nechtěl nebo se ztratila. Zatím je u nás a pokud se o ni nikdo nepříhlásí tak u nás i zůstane. Jak člověk nečekaně přijde k čičině :)) -ale to ona si našla malého -a ten je z ní zcela unešený, protože se s ním mazlí tak intenzivně jak to Ferda s Kofi neumí-a hlavně malému připomíná babiččinu Lízinku(i když ta zůstala drobná do dospělosti-to tato asi nezůstane, je už těď velká) Ale kupodivu i Ferda s Kofi jsou dobří-sice první den všichni syčeli a prskali jak o život ale chlupy nelítaly jak jsem se bála a už si spolu hezky hrají. Akorát to znamená že už vážně nemáme volný ani dřez, ani vanu, ani umyvadlo :)) Pochopitelně s číčou jsme byli hned ten den u veterináře-je zcela zdravá, dostala očkování a odčervení(nevěděli jsme jestli už to měla nebo ne, tak pro jistotu)... Přikládám nějaké fotky- něco namixovaně jak se Ferda s Kofi plížili k hrajícímu si "vetřelci", malá číča sama a konečně Ferda "zalehl" i někoho jiného tak jsem mohla něco slušného vyfotit i na klíně :)

25.6.2012:
Dobrý den, neodolám a píšu-jak Ferda s Kofi celí ožili jak máme u sebe malou Váru(tak malá pojmenoval tu malou strakušku). Nejen že nelítají chlupy ale Ferda i Kofi jsou celí spokojení-neustále malou číču oblizují, nechají ji po sobě lozit a honí se s ní oba jak divočáci. Opravdu úplně pookřáli-den ode dne víc. Hlavně Ferda si s Várou rozumí-minulou noc mě zalehli oba dva a Kofi nejdřív jen koukala a pak naráz taky hup a byla jsem obložená jak houska-člověk by nevěřil že je to takový rozdíl jestli mě obloži jen 2 kočeny nebo 3 když ta 3 je pidi drobek-ale rozdíl to fakt je-hřáli jak diví-no a¨spoň mi bude v zimě teplo :)) Stejně ale souhlasím s Vámi že Kofi je nejhezčí-to je můj soukromý mazlík, je pro mě nejpřítulnější a taky mám nejradši černé kočky.

18.7.2012:
Dnes jsme Fedika pohřbili u babičky na zahradě, myslím že to malému dost pomohlo se s F. moct rozloučit a dokonce mě pomohl vykopat hrob i ho pohřbít. domlouvala jsem se totiž s vetrinářem že pitva nemá moc významu - víme proč umřel - dnes když jsem ho tam vezla jak se hrozně zhoršil tak ho ještě dr. prohlédl a říkal že kromě toho že je pořád promodralý tak začal žloutnout - takže proto byl tak slabý, protože mu začaly ještě selhávat játra. Prostě klasické multiorgánové selhání - rozhodně už je mu v kočičím nebi líp ... Jediné co mě utěšuje že aspoň ten necelý rok co u nás byl tak to byl nadmíru spokojený kocour a umřel při hlazení které měl tak rád...

22.7.2012:
Dobrý den, tak už jsme opět v zajetých kolejích. Danny už vzal na "milost" i Kofi když po asi ticíci prvý zkoušel usmlouvat výměnu v kočičím nebi Ferdu za Kofi a konečně pochopil že to fakt nejde nijak zařídit :) Zatím teda 2 stačí, i Kofi je už v pohodě, klidná. Byla docela včera sranda jak jsme chtěli Varušce dopřát a tak jsme se rozhodli že ji vezmeme před dům na vodítku. Doma jakž takž vodítko snesla ale když jsme prošli dveřmi začalo mega mňančení a jen co jsme vyšli z domu cpala se neustále do dveří dovnitř. Ani po 5 minutách jsme ji nepřesvědčili aby si aspoň protáhla tlapky na tráve tak jsme šli zase domů - a to začala ta pravá sranda. Jen co jsme zavřeli dveře začala spokojeně vrčet a hned si oběhla jídlo i pití(holt za 5 minut totiž strašně vyhládne:)) a pak se spokojeně otírala o Kofi a šla se "uložit" s vrněním do "lžičky" na škrabadlo, prospala se a zbytek dne nám neustále visela těsně v patách a v noci se nehla z postele snad ani na minutu. Holt opravdu si nás dochytla kočka domácí ....:))) radši už ji nebude stresovat(dnes už je úplně v pohodě), evidentně jí jen balkon stačí.... Tak se zatím mějte, zase se za nějakou dobu ozveme - doufejme že delší dobu už jen v radostném duchu.

2.1.2013:
Dobrý den a šťastný celý nový rok 2013 všem kočkám do Hodonína.
Po delší době se dostávám k tomu, abych Vám napsala jak se má Kofi. Jedním slovem výborně. Nebožák nebožtík Ferda byl asi opravdu trochu uzurpátor, protože co umřel, je Kofi živější, pěkně si hraje s Varou (to je ta kočenka, co zůstala rovnou z ulice u nás - ani nestihla být vaší klientou na cestě za novým domovem) a i s malým se začala mazlit a hrát si s ním - a ten ji teď naprosto miluje! Poctivě asistuje u všeho, co se kde šustne - hlavně u jídla (včetně toho našeho) ale i jinak - obzvláště ráda mi "pomáhá se čtením" - jak dám knížku před sebe na stůl, už je na ní a chce drbkat v kožíšku a tulit se. Prostě naše zlatíčko...
Nic nového dalšího není - ale to je vlastně u nás velmi dobrá zpráva - radši žádné zprávy než zprávy alá nebožtík Ferda (i když ten i teď hrdě trůní alespoň na obrazovce PC). Posílám několik fotek Kofinky.


5.5.2013
Dobrý den, zdravíme všechny kočky i jejich lidské protějšky do Hodonína. "Koko"(Kofilka) posílá pozdravy. Má se nadále výborně, je to prostě náš chlupatý super mazel. I když teď má větší starosti - musí hlídat naše dvě malé neposedy: Jedna je Vara(ta co jsme ji našli na ulici před rokem a už u nás zůstala) a teď necelé 3 měsíce máme ještě dalšího chlupatce- Mufinku (taktéž se to v zimě promenádovalo s blechama a zasvrabenýma ušima kolem baráku-stará byla asi necelých 5 měsíců, a už tu zakotvila u nás....:) , tfuj ale ta vodička na léčbu svrabu teda nehorázně smrdí :( ) Koko z nové kamarády byla nejdřív trochu paf ale pak si zvykla a je teď vidět že smečka jí vyhovuje - musí ty 2 "mladý telátka" usměrňovat :)) Největší sranda bylo když začly ty dvě naše holky ještě za sněhu a mrazu mrouskat(kastraci jsme původně měli plánovanou až někdy na jaro)- Koko na ně chudinka koukala stylem "co holky blbnete" - tak šli hned obě krasavice "pod nůž" a je zase klid. Takže teď máme 3 kastrované grácie - holt asi nám ty 3 kočky jsou souzené(i když jsem poslední dobou docházela k tomu že přece jen ty 2 budou stačit- chlupů je z nich jak z 10 čertů i tak :))) . Ale je s nima sranda a člověk by je nevyměnil ani za nic...
Posílám pár ilustrativních foto - i když nejsou moc kvalitní. Pozn. ta postel byla čerstvě povlečená a ještě jsem ji ani nestihla pořádně zastlat a holky už zkoušely jak se jim tam bude chrupkat... :)
 

14.8.2013
Po nějaké době se opět ozýváme jak se má naše "Koko".
Cca před 1 měsícem byla příhoda kdy se nějak moc "cpala na záchod", pak jednou i měla krev v moči - tak jsme frčely na veterinu. Dle ultrazvuku tam byl jakýsi podivný stín, dle rozboru moči zánět. Takže papkala antibiotika a už je teď dobrá. No ono asi docela dost pomohlo i to že jsem těm "našim holkám" pořídila fontánku na pití - i když hlavně právě kvůli Koko protože ona je odjakživa nepijavec - ale s dontánkou se to o něco zlepšilo, tak snad už bude klid. Včera jsme měli i kontrolní ultrazvuk a už to bylo úplně v pořádku- tak jsem si dost oddechla... ufff.... Tak jsme mohli už konečně přeočkovat.
Jinak se má dobře a spokojeně "chloupá"- pouští chlupy. Nemáte na to nějaký fígl? Já už poslední dobou mám pocit že mi snad už ani nemáme kočky ale jen všude samý chlupy! Česat můžem jak chcem a pořád z nich chlupy lezou. Už jsem si dělal srandu že vezmeme holící strojek a uděláme si "sfinx stylem urob si sám" - ale jak ty naše chlupatice (něžné oslovení) znám just by mě dorostly nejpozději do týdne :))
A ještě jednu radu byc potřebovala - jak odnaučit kočky rozhrabovat skříně a šuplíky? (není to bohužel závislé na tom jak moc jsou vyhraný a ulítaný) - kolikrát mám pocit když přijdu z práce že u nás museli snad být zloději. Ona to Koko a Vrunku naučila na nejmladší Mufina - ona je hrozný torpédo a hrabe i v noci což se nedá moc spát(zatím jim tam stavím židle před šuplíky jako první pomoc...) Tajně doufám že z toho vyroste(zatím je jí 3/4 roku) - Varu taky do roka byla torpédo a pak se zklidnila - ale kdyby jste věděli nějakou jinou metodu než počkat nezlobila bych se :).


3.7.2016
Dobrý den,
po dlouhé době zdravíme kočky z Hodonína.
Bohužel dnes s velmi smutnou zprávou - včera nám umřela Kofilka. Bylo to vcelku nečekaně - sice jsme teď půl roku opakovaně zápasili s infekty močových cest a močovými kameny a musela držet dietu ale vypadalo to že už se to vcelku ustálilo.  Ovšem včera náhle se sesunula se zamňačením na zem a nebyla schopna se postavit, tak jsem ji hladila - to ještě chvíli předla a pak přestala reagovat úplně. Aspoň umřela doma a spokojená, že ji někdo hladí (hlazení ono moc ráda)... Pohřbili jsme ji vedle Ferdy u babičky na zahradě.
K.

 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz. Od 5.5.2013 pak zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je mi to moc líto!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 9. 7. 2016 21:36)

Také mám nemocnou jednu ze svých kočiček,odcházejí jí ledviny....,tak se dnes a denně bojím a stresuji.Kéžby žila ještě dlouho!
Kofilky i Ferdíka,že už nežijí je mi moc líto jako všech milovaných koček,když odejdou do kočičího nebe.Byla to krásná kočička(kopie mojí černé Sáry) a prožila si u vás určitě pěkný,i když ne dlouhý život.Škoda každého vyhaslého kočičího života!!!!

kočičí kramářky

(Daniela, 15. 8. 2013 20:10)

Dobrý den,pěkně zdravím z Milotic u Kyjova Vaše kočičandy i Vás,mají se u Vás určitě moc pěkně.Já mám koček doma sedm,ale nekramaří ani jedna.Teda ony by určitě kramařily,ale nemají příležitost.Jasně,kdybych nechala jen skulinečkou pootevřený šuplík,nebo skříněčku,hup a už by se tam uvelebily a spaly a spaly a já bych je hledala,volala a ony by se zálibou sobě vlastní sledovaly v naprosté tichosti jak se nervuju,strachuju při jejich hledání..Také by mne zajímala nějaká rada na tuto "zálibu",ale nevím, zda taková je,snad jen řádně uzavírat šuplíky,skříně atd.,aby všetečky neměly možnost kramaření.Jsou to moc pěkný miciny,přeji vám všem dlouhý,šťastný a spokojený život.Jo a ty chlupy........!To je vážně něco!!!!!,znám to!Mám pět peršanek a dvě obyčejné miciny,ale chlupy bych mohla prodávat a byla bych v balíku.(nejen chlupů)No,ale co bychom pro své miláčky nepodstoupily,že?Tak jen vytíráme,češeme,odchlupujeme a tak stále dokola,ale to nevadí-nesmí vadit.Jinak jsou všechny úžasné,jedinečné a ZLATIČKA!
Mějte se moc pěkně a ráda si zase přečtu jak žijete,až písnete do sos.
Zdraví Daniela