Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pedro

11. 9. 2010

ObrazekNádherný dlouhosrstý zrzavý Pedro je jedním z koťat, která porodila kočka souseda naší kolegyně v Mikulčicích na půdě. Ostatní koťata byla velmi plachá, takže jsme je vrátily zpět a nechaly jsme je vykastrovat. Pedro je velmi opatrný, mazlí se jen s lidmi, které hodně zná, ostatní kočky mu nevadí, ale nijak zvlášť si s nimi nehraje. Pedro byl 11.9.2010 na umisťovací výstavě Sen zvířat umístěn do Prahy do domku se zahrádkou k bíglovi Baddymu.

Děkujeme paní Adéle Guryčové & kocourovi Amadeovi s kočičkou Doreen, kteří Pedra během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

11.9.2010:
Podáváme první zprávu o našem novém členu rodiny kocourkovi Pedrovi. Cesta domů proběhla bez problémů. Doma se Pedro vysoukal z přepravky docela rychle a rád. Zatím obývá koupelnu, ale je tam zalezlý a snaží se být neviditelný. Zatím asi nejedl, nepil. Postupně byl seznámen se všemi členy rodiny, včetně pejska. Dětem se moc líbí, je nádherný, syn prohlásil, že si ani nemyslel, že přivezeme tak nádhernou kočku. Kocourek je zatím takový vyplašený, ale když ho chovám a chodím s ním po bytě, tak natahuje hlavičku a je dost zvědavý a když ho chovám, hladím a mluvím na něj, tak vypadá, že se mu to líbí, klidně leží a protahuje se. Myslím, že bude vše v pohodě. Doufám, že se vám podařilo umístit i ostatní kočičky, hlavně Evelínu.

12.9.2010:
Dobrý večer do Hodonína všem vašim kočičkám i děvčatům, která se o ně starají. Neděle s Pedrem proběhla úžasně, kocourek  začíná poznávat byt, dopoledne pozoroval na parapetu dění na ulici, máte pravdu, bude to asi úžasný mazel, včera s námi strávil celý večer na pohovce u televize a nechal se hladit, nijak se nebrání, když si ho vezmeme do náruče, spíš naopak. Všelijak se kroutí,vrní , vypadá to, že neví jestli se má nechat raději hladit na hlavičce, na zádech, dneska se tak protahoval, převaloval na záda až došlo i na hlazení bříška a to se mu moc líbilo. Začal už i papat, chodí na záchůdek, je to pašák. Ani se mi od něj nebude chtít jít zítra  do práce.
Máte moc hezky udělané internetové stránky, ještě jsem si nestačila vše přečíst, ale je vidět, že vše děláte s velkou láskou ke zvířátkům. Mrzí mne, že včerejší výstava v Praze nedopadla asi podle vašich představ a že se nepodařilo umístit více vašich svěřenců.  Chtěla bych poděkovat také paní Adéle Guryčové za podporu dnes již našeho kocourka a chtěla bych to vrátit vaší kočičce Evelíně, když zůstala včera sama bez svého   kamaráda Pedra.   Můžete mi poradit, jak to zakomponovat do trvalého příkazu, aby peníze byly určeny pro ni? Je to těžké rozhodnout se pro jednu kočičku, ale budu se snažit poslat naváš účet i něco pro ostatní. Těším se na další dny s Pedrem, nám zemřel  před šesti týdny kocourek, kterého jsme měli 12 let. Takže po dnešku myslím, že bude zase veseleji. Díky a dobrou noc.

28.9.2010:
Náš Pedro si myslím již zvykl, je to úžasný mazel, rád se chová, je to takový průzkumník, chodí již i po domě, byli jsme spolu na několika procházkách venku, nosím ho v náručí okolo domu, myslím, že se mu to moc líbí a že už se může dočkat, až půjde ven sám, ale na to je ještě čas. Vydatně papá, nejsou s ním vůbec žádné problémy. Občas je ještě lekavý z nějakého našeho rychlejšího pohybu, to uteče, občas se povede, že přijde i na zavolání, ve dne pospává, v noci si rád hraje, honí po bytě různé hračky, nejraději má různá víčka ap. Rád odpočívá na okenním parapetě, na pohovce, to nejraději, když si může lehnout vedle někoho, to se natáhne a spí, rád také odpočívá na židli u počítače. S pejskem se již také skamarádili. Pedro je náš mazlík. Díky za něj.

12.10.2010:
Po delší době se zase ozýváme s krátkou zprávou o Pedrovi. Máme novinku. Pedro začal chodit ven. Zpočátku velmi opatrně prozkoumával okolí verandy a nejbližší okolí domu, později se prošel okolo celé zahrádky, to vše za našeho bedlivého sledování. Kam se vydal kocourek, tam jsme se za ním plížili my, abychom ho chytili, kdyby se vydal nepatřičným směrem, což on určitě tušil a vždycky včas utekl. Pedro je totiž kocourek, který téměř vůbec nereaguje na žádné zavolání, tak jsme měli strach, kdyby netrefil domů, že se ho nedovoláme. Ale vždycky přijde, má takový lišácký výraz, my ho hrozně chválíme, jak je šikovný, on se protahuje a protahuje a za chvíli už zase stojí u dveří a chce jít ven. Další den se už vydal na průzkum i k sousedům. Tak uvidíme, jak to bude dál, ale Pedro je spokojený. Je to veliký mazlík, mazlí se sice jenom když chce on, ale to je naštěstí hodně často, s pejskem jsou kamarádi, občas ho Pedro provokuje, natáhne se před něj čeká co se bude dít. Myslím, že je všechno jak má být. Zdravíme všechny hodonínské kočičky.

26.11.2010:
Po čase zase zdravíme všechny přátele hodonínských kočiček i kočičky samotné. Z Pedra se vyklubal úžasný kocour, miláček celé rodiny!! Chodí ven, šmejdí si v okolních zahradách nebo ho vidím jak prozkoumává naši zahradu, na zavolání přijde většinou hned, ale někdy mu to taky chvíli trvá, někdy přijde sám, třeba stačí jen rozsvítit světlo v domě. Někdy přichází rozvážně jako šelma, někdy běží s radostí a jindy vletí do domu jako střela, skoro se ani nestačím uhnout. Chodí ven hned ráno, když chodíme venčit psa, pak se snažíme, aby přišel domům, než odejdeme do škol a do práce,  pak doma pospává a odpoledne zase vyráží. Když chce jít ven, sedne si ke dveřím, čeká, pak mňoukne a když se nic neděje, stoupne si na zadní nohy a natahuje se na kliku. Večer už si lebedí s námi doma, to úplně vyhledává kontakt, zejména s mužskými členy rodiny. Jak si sedneme na pohovku, už ho máme na klíně. Hrozně rád se mazlí, kroutí, převaluje, nechává se hladit, protahuje se a když si začne hrát, tak to vypínáme televizi, protože máme hned o zábavu postaráno. Já ho pořád chovám, mluvím na něj a už skoro čekám, že mi odpoví. S pejskem vychází pěkně. Vždycky, když přijde Pedro zvenku, tak ho Baddy očuchává, asi zkoumá podle pachu, kde byl. Tento týden si Pedro zavedl novinku. Začal spát s námi v posteli. Večer už tam na nás čeká. Spí v "čáře" a vydrží tam celou noc. Je to takový náš komik, šibal, hračička a mazlík. Všichni ho máme moc rádi a jsme moc rádi, že si na nás v Hodoníně počkal. Zítra pojedeme na návštěvu mojí maminky, tak pojede Pedro poprvé na výlet. Jsem zvědavá, jak se bude tvářit na pobyt v paneláku.

28.11.2010:
Návštěva proběhla bez problémů. Maminka byla z Pedra úplně nadšená, moc se jí líbil a ani kocourkovi nevadilo, že má nového obdivovatele, který se s ním mazlí. Cizí prostředí mu vůbec nevadilo. Dnes odpoledne se na něj přišel podívat i bratr a i od něj zklidil Pedro obdiv. Dnes už Pedrovi asi chyběla možnost jít ven, tak většinu dne proseděl na parapetu a pozoroval buď dění na ulici nebo na zahradě. Trochu byl problém s cestou v přepravce, to se mu moc nelíbilo, trošku pomňoukával, ale cesta zpět už byla v pohodě. Doma ihned vystartoval na pochůzku po zahradě, ale teď už je doma a "pracuje " se synem na počítači. Sedí mu na klíně a nechá se hladit. Je to takový náš tulíšek.

Naše odpověď:
To jsem moc ráda, že návštěva proběhla v pořádku a Pedro se dokonce předvedl! Měla jsem trochu strach, aby nebyl ve stresu, ale teď je vidět, že už je opravdu Váš a cítí se s Vámi v bezpečí.
Mimochodem, znáte
zlatá životní pravidla pro kočky? Jsem si na ně vzpomněla, když jste napsala, že Pedro "pracuje" na počítači. Posílám v příloze, je to zábavné.

29.11.2010:
Díky za zaslaná zlatá životní pravidla pro kočky. Pedro je ovládá bravurně, takže by si člověk skoro myslel, že kočičky u vás mají kurzy čtení nebo zvláštní výuku k těmto pravidlům, aby věděly, jak to má u nových páníčků správně probíhat. Akorát ta koupelna ho zatím moc nebere, ale v posledním bodě je přeborník! Dnes přišel zvenku jako sněhulák. Na dlouhých chlupech na bříšku měl sněhové koule jako korále. Ani nešly odstranit, tak jsme museli čekat, až roztají. Pedro právě plní bod spolupráce s páníčkem při čtení novin. Je to náš šikula. A páníček hladí a hladí.

23.12.2010:
Všem, které se staráte o hodonínské kočičky, přejeme krásné prožití vánočních svátků. Kočičkám přejeme, aby brzo našly nové páníčky, kteří by jim  poskytli nový domov. My jsme u vás získali úžasného kamaráda kocourka Pedra, tak víme, kolik radosti a veselí dovedete lidem dát.

7.1.2011:
Dobrý večer, zdravím všechny v Hodoníně, ještě jednou přeji hezký nový rok, hlavně, aby co nejvíce kočičích kamarádů našlo v tomto roce nové páníčky. Začátkem roku se mi konečně podařilo zřídit trvalý příkaz, kterým budu posílat peníze na adopci kocourka Ferdy. Bylo to trochu, jak se říká na dlouhé lokte, musela jsem si zřídit internetové bankovnictví, protože jsem se nemohla s úřednicemi v bance nějak domluvit. Kocourka Ferdu jsem si vybrala proto, že je ve vašem útulku hodně dlouho a zatím nemá adoptivního páníčka. Také jsem poslala nějaké peníze, protože jsem se nemohla rozhodnout, co poslat v rámci vánoční akce, ke které ,než jsem se zase dostala, abych si ji pořádně promyslela, už na internetu nebyla, tak jsem poslala peníze s tím, že Vy sami budete nejlépe vědět jak s penězi naložit. Přeji Ferdovi , aby našel někoho, kdo se ho ujme a on mu přinese tolik radosti jako nám Pedro. Pedro je u nás už zabydlený, je to už člen rodiny. Někdy zlobí, lítá po bytě , škube papíry, pak leží na pohovce a úplně z něj čiší pohoda a pocit bezpečí. Stále se zdokonaluje ve zlatých pravidlech života kočky. Ráno vždycky přijde do postele, vrní tak dlouho, že musíme vstát a jít ho pustit ven, někdy u nás spí posteli celou noc. Je zdravý, docela vybíravý v jídle, Myslím, že i vyrostl a teď v zimě je hrozně chlupatý, je to taková chlupatá koulička. POd stromeček dostal kromě kočičích pochoutek také hřeben na rozčesávání , zpočátku se mu to moc nelíbilo, ale teď si to užívá. Je to náš chlupatý kamarád. POzdravuji Vás všechny a hlavně kocourka Ferdu.

29.3.2011:
Pedroška si plně užívá jara, chodí ven, skáče po zahrádce jako kozlík, leze po stromech a také nám nosí domů myšky. Je to pořád takový mazlík, nejraději má syna, u kterého leží celý večer na stole a asistuje mu na klávesnici počítače, přesně jako jste mi poslali ve zlatých pravidlech života kočky. Také manžel nikdy neujde jeho pozornosti, hned jak si sedne má ho na kolenou. S pejskem jsou docela kámoši, vždycky když přijdou zvenku, tak se vzájemně očuchávají a skoro to vypadá jako kdyby se vítali. Má tady také takového kamaráda, je to nějaký místní černý kocourek, ani  nevím komu patří, chodí sem za ním Jinak Pedřík se nedrží jenom u domu, tak doufám že  ho nepotká nic ošklivého.

15.7.2011:
Dobrý večer, dnes jsem prodloužila platebním příkazem adopci pro kocourka Edu, doufám, že se má dobře, pohlaďte ho za nás všechny. Pedroška se má moc dobře, lítá venku jako čertík,vyhřívá se na sluníčku, provokuje pejska, je to pořád pohodář, byl už s námi také na chalupě, trochu jsem se bála, aby se nezatoulal, protože jsme tam jeli jenom na víkend, ale zvládl to skvěle, všechno si tam prozkoumal, zítra tam jedeme na 14 dnů, bereme ho s sebou, tak doufám, že si to tam zase užije. Je to úžasný kocourek!!  Zdravíme Vás všechny a přejeme krásné léto.

30.12.2011:
Dobrý večer, společně s kocourkem Pedrem Vám všichni přejeme vše nejlepší do nového roku, podporu pro Vaši záslužnou činnost, co nejvíce umístěných kočiček a pokud možno stále méně těch, kterým je potřeba poskytnout azyl. Také hodně zdraví a veselých chvil. Na Pedříka mohu pět jenom chválu, je to úžasný kocourek, já to píši pořád dokola stejně, ale on je fakt perfektní. Teď v zimě je chlupatý jako koulička. Vánoce strávil pod vánočním stromečkem, kde se mu zalíbilo a chodil tam spát. jinak lítá venku, ale rád se vrací do tepla domů. POřád se rád chová, mazlí, tulí..Je zdravý.Je to náš zrzavý kamarád. Až budeme mí nějaké fotky, tak je pošlu. Ještě jednou Vám všem hodně pozdravů, také pohlazení pro Edíka. Kéžby se našel někdo a ujal se ho, kdyby to bylo jen trochu možné, tak bych si ho vzala. Zatím to ale opravdu nejde.

19.8.2012:
Pedřík je skvělý, už si nedovedu představit, že by s námi nebyl, plně teď tráví dny venku na zahradě, dneska měl hodně práce i v noci, tak ani nepřišel domů, je to pořád takový mazlík, tulíšek, myslím že pro toto stojí zato překonat i první chvíle nedůvěry než si zvykne. K tomuto mejlu nedovedu připojit fotografie, tak je pošlu později.

20.8.2012:
Dobrý večer, posílám několik Pedříkových fotografií. Nazvala bych je Pohoda. On je to takový pohodář. Posíláme všem mnoho srdečných pozdravů, hlavně Edíkovi.

p1130209.jpg23.12.2015
Milí milovníci kočiček,
děkujeme Vám za přání a sdělujeme, že náš Pedro / Pedroška,Pedrošánek aj./ se má dobře, je krásný, prospívá, myslím, že se má u nás moc dobře, což nám dává najevo neustálou chutí se mazlit. Dívala jsem se do jeho průkazu a zjistila, že ho máme již 5 let, utíká to jako voda, a jsme moc rádi, že ho máme.
Přejeme krásné vánoce a hodně nových domovů pro vaše kočičky. M.

30.12.2017
Přejeme všem přátelům všech kočiček,  ale zejména těch hodonínských, pohodový nový rok 2018, aby každý kdo se ujme kočičky z Vašeho útulku, měl takové štěstí jako máme my s Pedříkem. Už je s námi 7 let a je to hromada chlupatého štěstíčka, pohodář, mazlivý, přítulný, no prostě Pedro. Je zdravý,  minulý sice měsíc prodělal operaci zubů, ale vše přestál v pohodě, stále lítá venku, na noc se rád vrací do tepla domova, zejména do náruče páníčka.
Hezký nový rok přejí M. Praha

24.12.2022
Všem svým kočičím kamarádům přeje hezké vánoční dny kocourek Pedro. Taky paničkám a všem, které se o ně starají. Já už jsem u M. přes 12 let, jejich lásku jim odplácím nekonečným tulením a přítulností. Jsem zdravý a mám se tady moc dobře. Můj kamarád Badík odešel už do psího nebe, ale Munzarovi si pořídili takovou divošku Karissku, ale má mne ráda a vycházíme spolu moc dobře. Mějte se moc hezky.
Hezké vánoční svátky přejé všem Pedro a M.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pedro

(Marta Michnová, 16. 9. 2010 11:10)

Zdravím všechny v Hodoníně i novou majitelku Pedra, která mě kvůli mojí nerozhodnosti předběhla. Také jsem měla o Pedra zájem, ale jelikož jsem o velmi velmi podobného kocourka před měsícem přišla (bohužel v jeho pouhých 2 letech pod koly auta) a stále se z toho těžce vzpamatovávám, tak proto váhám. Také jsem nevěděla a doposud nevím, jak by se vzájemně snesli s mými zbylými dvěma kočičkami-kocourkem a kočičkou. No nic, už se stalo, trochu mě to mrzí, ale na druhé straně jsem velmi ráda, že Pedro našel svůj spokojený a šťastný domov a ráda si o něm i dále přečtu, jak se mu daří. Děkuji a posílám pozdravy do Prahy i Hodonína.

Pedro v novém

(Adéla Guryčová, 13. 9. 2010 14:27)

Mám moc velkou radost, že Pedro je v dobrých rukou a že se mu nový domov líbí. Tak ať Vám to klape a přeji spousty veselých společných zážitků! Rozhodovala jsem se mezí další adopcí Evelíny nebo Denisky, nyní čtu, že Evelínu budete podporovat Vy, což je skvělé, tak adopci na dálku s klidným svědomím převedu na Denisku. :-) Ještě jednou vše dobré, zdraví Adéla.