Jdi na obsah Jdi na menu

1.-17.7.2010 Tábor 2010 - Egypt

Byly jsme varováni před mohutným krokodýlem, kterému místní egypťané říkají Napštros. Tento obrovský tvor prý vždy vylézá z koryta nilu a nikde jinde na světě prý není. A samozřejmě nil protéká jen pár métrů od nové části města.

1.Den

My dobrodruzi jsme se ráno probudili a začeli jsme budovat svou část města. Abychom na to nebyli sami, vydali jsme se k místnímu překupníkovi otroků a nějaké si od něho koupili.

p7010027.jpgKaždý otrok měl jinou cenu. Pak jsme se vrátili zpět na staveniště a spolu s otroky jsme pokračovali v práci. Po dostavění nové části jsme se zabydleli.
Byly jsme varováni před mohutným krokodýlem, kterému místní egypťané říkají Napštros. Tento obrovský tvor prý vždy vylézá z koryta nilu a nikde jinde na světě prý není. A samozřejmě nil protéká jen pár métrů od nové části města. Po jedo příchodu prí mámo ihned opustit město, a tím si zachránit holý život. Pro tento případ jsme dostali nouzová zavazadla, která jsme zatím nepoužili doufám, že ani nepoužijem.
 
Sefovi bišonci
 
 
 
2.den
Vstávali jsme v 7 hodin ráno, nevyspaní a unavení ze včerejšího dne a šli jsme na rozcvičku, která byla krátká a nedůkladná.
p7020040.jpgPo chvilce volna jsme se nasnídali chleba s marmeládou ta byla oranžová,světle červená a tmavě červená.
Následoval nástup, rozdělení prací a chystání se na práci.
Naše skupinka společně s další skupinkou pracovali na sauně, stožáru a ledničce. Práce to byla namáhavá, ale zvládli jsme to.
Naobědvali jsme se bramborového guláše s chlebem a odpočinuli jsme si po namáhavých pracích, pak jsme šli hrát velmi zábavné a dobrodružné hry.
V osobním volnu jsme si kreslili, hráli jsme na píšťalky a nebo hráli fotbálek.
Večeře byla nasladko šulánky a grankem a máslem
Sytí a odpočinutí jsme šli na nástup, kde se řešili dnešní události, poté už jenom sanování ahajat do peřín (spacáků)!
 
Bohemia
 
 
3. den
p7030050.jpgPozn. Tento zápis je specificky napsán a nelze přepsat tak aby vypadal stejně jako originál!!!!
 
7.00 BUDÍČEK
Otroci byli vzbuzeni a posláni na rozcvičku
 
ROZCVIČKA 3.7.2010
Byla vybrána jednnoduchá rozcvička, což značně narušilo celodenní chod
Článek rszdroj?.eg
 
Práce
Otroci se spozdili do zbírání jehličí a dalších prací čímž se snížila nezaměstnanost ve Vesetu
 
Polední klid
Článek od Mireny Eilopské
Podle mě je to naprosto zbytečná část dne…
Pokračování na straně 4
 
1.ODPOLEDNÍ ZAMĚSTNÁNÍ
Kupci, Lovci, Pytláci a Strážní
Článek od zmateného svědka:
Ano, viděl jsem je. Po lese jen tak běhali Pytláci a kradli naštěstí je chytali do vězení… více na str. 6
 
2.ODPOLEDNÍ ZAMĚSTNÁNÍ
Faraon zmizel největší záhada ya posledních 1000 let. Kde je? Co se mu stalo? Jakékoliv informace zasílejte na web adresu:www.egyptskydenik.eg
 
Tvář hledaného (začerněna z důvodu faraonova soukromí
 
Poznámka redakce nilská kachna z důvodu šetření inkoustem byla z novin žačerněná rytina portrétu faraona vyňata za komplikace se omlouváme
 
NAPŠTROS Pohroma století! A objevil se ve Vesetu a málem sežral mladou otrokyni
 
NOČNÍ SETKÁNÍ S DUCHY
Přísně tajné. Obsah deníku pro zasvěcené na adrese: www. Egyptech.eg/24?
 
E.O.s.r.o.
 
 
 
Poznámka redakce: otroci jsou opravdu nevzdělaná zvířata jelikož ani nepochopili který den mají psát do novin a proto máme dva zápisi ze dne 3. A ani jeden ze 4. Dne za tuto chyb se celá redakce nilské kachy omlouvá
 
Po odpískání budíčku se po chvilce tábor vzbudil a mohl se připravit na rozcvičku. Vedoucí si řekli nějaké číslo a pak podle toho čísla se dělala rozcvička. Naštěstí vybrali číslo 3 a to byla nejlehčí. Za chvíli byla snídaně,měli jsme rybičkovou pomazánku. Následoval nástup k rozdělení prácí. Evik dělala schody, Kva-kva dělala táborový kruh a přípravu nějakých her. Po náročném pracování byla příprava na oběd. Po umytí všech ešusů následovala konečně polední klid, na který určitě všichni čekali, protože polovina dne byla náročná. Nástup na 1.odpolení zaměstnání se konal při krásném sluníčku, Miška vysvětlila nějakou hru s lovci a pytláky. Hra vypadala celkem náročně ale byla lehká! Při 2. Odpoledním zaměstnání se každá družina vydala na nějaké místo, které pak zmapovali. Všechny mapy byly krásné. Za chvíli bylo osobní volno, kde někteří hráli badminton,tajtrból. K večeři byly zapečené těstoviny. Večerní nástup proběhl jako vždycky obvykle. Před večerkou bylo volno, abychom se mohli připravit na noční hru. Vzbudili nás abychom seskládali únoscův deník jenom že to nebylo tak lehké. Hlídali je nějací strážci. Po seskládání jsme se dozvěděli že zítraV 7.00 NA Kostce se sejdem s únoscem
 
 
 
 
 
5. den
Fuj, zase budíček. To už je ráno. Najednou zjišťujeme že není rozcvička,ale že jdeme na Kostku pro Faraona.Toho jsme zdárně vysvobodili.Ten nám poděkoval a na oslavu uspořádal závody (velbloudí). Pak byl nástup.
1.dopolední zaměstnání-My sbíráme chrastí a ostatní ???. Natahali jsme toho hodně,ale po svačině musíme zas.
2.dopolední zaměstnání-Zase jdeme na palmové listí.No prostě nuda.
 
Pozn.redakce: Naši milí stavitelé si zajisté přáli nějakou tvrdší a tvořivější práci a tato jim připadala moc jednoduchá…jejich žádost již byla zaslána příslušným úřadům aby příští rok se na jejich pracovní vytížení nezapomínalo J!!!
 
OBĚD! –na oběd byla výborná rajská.
1.odpolední zaměstnání-Začínají velbloudí závody.První byl velbloudí slalom a druhé bylo dvojspřeží.
A konečně svačina…mňam…
2.odpolední zaměstnání-
Začíná další disciplína.Velbloudí závod s vozem. A jako další trojspřeží.
Konečně osobní volno.
A nakonec výborná večeře ,mňam,mňam J
 
Sefovi bišonci
 
 
 
6.den
Tento den začal normálně.Šli jsme na palmy které jsme pak využili na stavbu p7060059.jpglaveček…Ke konci 2.dopoledního zaměstnání začalo pršet.Tak nás vedení zavolalo abychom se šli schovat do jídelny.Poté byl oběd a pak přišli už napolo nakažení vedoucí a hráli jsme hry např. PÁKU,BANG,OKO,RULETU a vydělávali jsme (vesetské) peníze,ale také prodělávali. Poté jsme šli lovit vodní hady,ale museli jsme si na ně udělat svůj luk a šípy. A odměnou za to že jsme je zabili jsme dostali klobásky. Museli jsme je podle tradice nechat uležet aby byly podle starodávného receptu. A v příštích dnech si je uvaříme.
 
Bohemia
 
 
 
7.den
Ráno v 7.00 nás vzbudily mumie. Z našich milovaných vedoucích se staly mumie a jediná astroložka znala lék. A tak jsme se rychle zbalili a vyratili pro zázračné prášky. Přesně za 12 hodin jsme se všichni vrátili a ti nejstatečnější z nás se šli podívat do tábora a předat vedoucím lék.Po deseti minutách bylo všechno v pořádku a my jsme měli zpět naše vedoucí. A jako třešnička na dortu byl večerní nástup na čtyřikrát!!! J
 
E.O.s.r.o.
 
 
 
8.den
Budíček a hned rozcvička. Na rozcvičku jsme cvičili na písničku Přestalo mě bavit už …..Snídaně byla chleba s marmeládou a čej(mňam). Na nástupu jsme zjistili p7080068.jpgpráci:1,2,4 družina dodělávat lavečky a 3. Měla nestarost kuchyň. Honza rozdělil další drobné práce:já a další táborníci jsme obstarávali chrastí a smůlu a zbytek družinky dostal za úkol přetřídit hřebíky. Na oběd byla gulášová polévka,špenát,knedlík a vajíčko. Polední klid utekl rychle a hned jsme začali hrát hry. 1.hra:přenášení vody vrškem od petky ze studánek do ešusů. Svačiny byly: dopolední:chleba,salámová pomazánka a odpolední: chleba,sýrová pomazánka.
2.hra byla,že jsme si na uzlovačku přivázali ponožku-to byla naše zbraň. Dostali jsme obelisk a každý fixu. Měli jsme za úkol napsat čárku ostatním.Rozdali jsme celkem 7 čárek a dostali jsme 6. Večerní nástup byl v pořádku a Honza,Míša a Honzík odjeli do Přerova. Naše skupina dostala hlídky,práci v kuchyni na další den.Byla noční hra.Nevyšlo slunce tak jsme vše dělali v noci. A to je konec dne 8.7.
 
 
 
9.den
Dnes jsme vstali o hodinu později.Na snídani jsme měli rybičkovou pomazánku s chlebem.1.skupinka šla na sušky.2.skupinka dělala táborák.3.skupinka dělala lavečku a 4. Skupinka pomáhala v kuchyni.Na svačinu jsme měli vajíčkovou pomazánku.2.dopolední zaměstnání jsme dělali to samé co v 1.dopoledním zaměstníní. Na oběd jsme měli kuře na bylinkách.Po obědě jsme šli ke splavu(v prvním odpoledním zaměstnáni).Voda byla moc studená brr. Na 2. Svačinu jsme měli kakao s makovcem.V 2.odpoledním zaměstnání jsme v potoce kopali kameny(zlatý,modrý,červený a zelený).Kupec dával málo peněz J . Pak jsme měli osobní volno.Na večeři byla sekaná. Dnes jsme se nešli saunovat. A teď už dobrou noc!!! Zzzz
 
Sefovi bišonci
 
 
 
 
10.den
p7100138.jpgRáno jsme se vzbudili v 7.00 řekli nám, že si máme najít snídani.Měli jsme chleba s nutelou.Na nástupu se rozdali práce.1.skupinka byla v kuchini 2.skupina byla ve dřevárce-měla na starost táborák od A do Z.Třetí skupina měla na starost úklid dřevárky a 4. Skupina měla jít na palmy. Po nástupu se všichni rozprchly do svých zaměstníní.Ale co to?Miška volá NAPŠTROS!!!. Všichni jsme se zabalili a šli směr latry.Pochvilce jsme se vrátili do tábora a šli zase pracovat.Na1.svačinu byla sekaná,chleba a okurek.Na druhém dopoledním zaměstníní jsme dělali to stejné.Na oběd byla:zeleninová polívčip7100178.jpgčka a svíčková.2. a 3. Skupina šla ještě pracovat o poledním klidu,ale už to mají zasebou.Na první odpolední jsme hráli hru Mumie spočívalo to v tom,že jsme měli udělat balzám.Nejmladší člen se měl vysléct do plavek ostatní ho mazali a obvazovali do obvazů.2. odpolední jsme si měli vyrobit loď. Dostali jsme prach zesnulích(strouhanka) a šli jsme Juhiní až ke Splavu,tam jsme vylezli a šli směr tábor.Svačina byla dobrá.Potom šli spát a těšili se na neděli
 
Bohemia
 
 
 
 
11.den
Na toto ráno se všichni těšili.Byla konečně návštěvní neděle.vše se posunulo,protože se saunovalo.Na nástupu jsme si rozdělili práca na úklid.Bohužel rodiče přijeli dřív,než se vše stihlo uklidit.Někdo čekal na rodiče,jiní si užívali. V 11.00 se konal slavnostní nástup a představení všech hlavních v Egyptě.Poté,za všeobecné radosti táborníků byl před zraky rodičů NAPŠTROS!!! Po chvíli jsme se vrátili a každý měl do fotbalu vlastní program. Velká část se zůčastnila.Táborníci prohráli 13:10, ale vstřelili poslední gól. Po fotbalu bylo osobní volno až do 19.15.Následovala večeře složená ze sladkostí od rodičů. V noci s velkým zájmem se konala odvaha,šli jsme po potoku.
 
E.O.s.r.o.
 
 
 
 
12.den
Ach jo,zase budíček.Na nástupu se rozdělila práce a šlo se pracovat. Evik dělala most k ledničce,Gy udělala bránu.Slepičkovic měli kuchyň. A my jsme šli na stavební sušky. Po práci byl polední klid.Poté jsme hrály hru s názvem: ´´Hon na sele´´. Byla svačina.Další hru jsme kupovali suroviny od obchodníků,abychom měli co jíst.
Poté byla večeře. Na večeři byli Langre J
A potom se šlo spát.
 
Kva-kva
 
 
 
 
 
 
 
14. – 15. Den .. PUŤÁK
Vstali jsme a šli jsme do tábora.Byl ten správná šas na hledání magické špičky. Museli jsme obejít 10 kontrolek.Šli jsme přes různé vrchoy:bludný,Fojtova hora…Nakonec jsme přespali ve stanu.Druhý den jsme pokračovali ve hledání špičky. Nakonec jsme ji vyvolali a našli. Pak jsme přespali. A další den jsme šli do tábora. Bylo to super!
                                                                                                       
p7170241.jpg
 
16. Den
Je to dne na který se všichni těšili...táborák
 
 
 
17.Den
A to už je úplný konec. Poslední noc na táboře je za náma. Někteří ji prospali venku pod hvězdami. Jiní ulehli naposledy do stanů ve kterých strávili posledních 17 dní.

p7170246.jpg

Odkaz na fotoalbum:

http://zalesacka10.rajce.idnes.cz/tabor_Egypt_2010_-_Rajnochovice/

 

Kontakt

Zálesácká 10 Přerov z.s.

Bezručova 12
Přerov
750 02

+420 604 508 081

honzas.z10@seznam.cz

Statistiky

Online: 1
Celkem: 181430
Měsíc: 2295
Den: 81