Jdi na obsah Jdi na menu
 


Audi Q - Budoucnost jménem Q

1. 4. 2012

 V budoucnosti vytvoří automobilka Audi dvě skupiny SUV: rustikálnější dostanou lichá čísla Q3, 5 a 7, zatímco elegantnější získají sudá Q2, 4, 6 a 8.

Audi Q2 bude nejmenším SUV v nabídce značky, použije platformu subkompaktu A1


Audi Q1Příští generace Audi Q7 se objeví v létě 2014. Důležitější než nová optika je razantní snížení hmotnosti použitím lehkých konstrukčních materiálů. Z 60% vytvoří karoserii ocel, ze 40% hliník.

O řadě Q4 zatím není rozhodnuto, nejvíce nadějí se dává luxusnější třídveřové verzi, techniku dodá Q3, půjde tedy o vůz s napříč uloženým motorem.

 Silueta kupé je v případě Q6 jasně orientovaná proti BMW X6, zaujme bezrámovými okny, díky základu z řady Q5 dostane podélně uložené motory

2012 Auto Expo - Audi India to launch S6 sedan and Q3 SUV

Pro řadu Q2 se nyní posuzuje třídveřový návrh, více šancí má ale pětidveřová verze

"Segment SUV vytrvale roste, a to nejen v Číně a USA, ale rovněž v Evropě. A protože z tohotu boomu chceme profitovat, musíme portfolio SUV značky Audi zásadně rozšířit," prohlásil nedávno šéf automobilky Rupert Stadler. Jak to bude vypadat v praxi? Audi v dlouhodobém horizontu plánuje uvést sedm derivátů řady Q, rozdělených do dvou skupin - na městskou/elegantní a více "allroadovou". U ní čekejme zvýšenou světlost, ochranu podvozku, plastové nástavce blatníků a prahů. U městsky laděných SUV se prosadí nižší silueta, menší prosklená plocha, ploché čelní i zadní sklo a celkově dynamičtější design. Rozdělení bude dokončeno až po modelové obměně všech současných řad (Q3, 5 a 7). Akce začne letos v červnu faceliftem Q5, na podzim se objeví verze S s turbodieselem o výkonu 230 kW a před závěrem roku i kompaktní Q3 RS, vybavené pětiválcem 2,5 l/ 228 kW. Léto 2014 bude ve znamení druhé generace luxusního Q7. Kompletně nově vyvinutý vůz shodí přes 350 kg díky použití platformy MLBevo (viz samostatný box) a jen 60 % podílu oceli, zbytek tvoří především hliník a další lehké materiály. Zásadním zlomem se stane rok 2016, kdy se dočkáme další generace Q5 a v zimě pak i úplně nové řady Q2. U té nyní existuje tří- i pětidveřový návrh (ten má více preferencí). Ať vyhraje kterýkoli, dostane pětici motorů s výkonovým spektrem 85 - 162 kW. Původně zamýšlený název Q1 jde ze stolu, nohy mu z hlediska image podrazil nepříliš povedený nástup subkompaktu Audi A1. Proti konkurečnímu BMW X2 se postaví Audi Q4, které má mít třídveřovou karoserii a techniku bude sdílet s řadou Q3. Na opačném pólu nabídky vznikne pro nejnáročnější klienty Audi Q8 s tvary kupé, která má velikostí i luxusem překonat BMW X6. Použije techniku z Q7, jako motorizace se plánují benzinové třílitry V6 s výkonem 169 a 220 kW a diesely 3.0 TDI V6/184 kW a 4.0 TDI V8/ 294 kW. Vrchol vytvoří verze S, vybavená osmiválcem 4,0 l/404 kW s dvojitým přeplňováním. Ekology mají utěšit dva hybridy s možností dobíjení z běžné sítě. Skupinu elegantních SUV doplní Audi Q6 s profilem ve tvaru kupé, tento dojem ještě zesílí použití bezrámových oken. Techniku si luxusní vůz vypůjčí u řady Q5.

Zdroj : časdopis Auto Tip (7/12)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Arrive at Your Blood Burden Checked

ApemsypeTems,8. 10. 2018 7:59

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-cialis-10mg-pour-femme/

Blood compressing: What is healthy

Aleslowldelo,29. 7. 2018 21:34

Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-besoin-dune-ordonnance/