Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 9.1.2018

18. 1. 2018

 

Tělovýchovná jednota Sokol Horní Počernice, spolek                           16. ledna 2018
 
                                                                  Z    Á    P    I    S
z jednání výboru TJ Sokol Horní Počernice, spolek, konané dne 9. ledna 2018 od 18 hod.
Přítomni: J. Jukl, J. Měšťan, J. Trávníček, J. Podroužek, P. Bareš, I. Liška, M. Švancara – p. správce V. Vích
Omluveni: A. Beran, V. Korbelová, P.Novotná
Schůzi výboru TJ (bez předsedů sport. oddílů zahájil a řídil předseda TJ ing. Jukl.
Z programu:
  1. Kontrola zápisu z minulé schůze 12. 12. 2017:
- program ČUS – údržba 2017 – „náhradní program za výpadek MŠMT“ – smlouva o narovnání podepsána, nakonec jsme dostali 23 850,--Kč
- dotační program MŠMT „Můj klub“ 2018 – žádost podána dle metodiky v termínu, členové výboru aktuálně informováni mailem po podání
- soudní spor MČ – TJ –kauza Sazka – aktuálně nic nového, jednání MZ Praha 20 kauzu odložilo na duben, bez dalšího
- celoroční odměna pro manažera – návrh předsedy z konce XII/2017 potvrzen členy výboru.
2. Záležitosti správce areálu V. Vícha, rekonstrukce služebního bytu
Jednání přítomen správce Vl. Vích. Vzájemně konzultovány drobnější problémy provozu tělocvičny (zapomenuté věci, instalace has. přístroje před vchodem do tělocvičny, špatný stav sprchových kójí v soc. zařízení, návrh řešení zatahovací plenty pro stolní tenis, a další. Postupně bude řešeno, zásadní opravy o prázdninách. K práci správce námitky výbor nemá, opakovaně výbor konstatuje nutnost nastěhování správce a rodiny do bytu. Pokud jde o rekonstrukci služ. bytu, věcně stav rekapituloval J. Jukl. Finanční přehled podal I. Liška. Výbor bere aktuální informace na vědomí. Novou zprávu je třeba podat aktuálně k datu příští schůze 5. 2. t. r. Do té doby výbor souhlasí s dalším čerpáním fin. prostředků do 250 tis. Dále bude problém s finančním pokrytím dalších prací, nejbližší dotace lze očekávat nejdříve v březnu t.r. V souvislosti s pracemi elektro, konstatován vadný stav v místnosti bufetu. Nutno urychleně opravit a následně objednat celkovou revizi elektroinstalace – zajistí promptně I. Liška.
3. Členská základna TJ k 31. 12. 2017 – nárůst členů na celkových 869 (včetně pobočných spolků), nárůst o cca 60 členů je pozitivní. Administrativní úkol vůči ČUS (PTU) splněn, přehled o členské základně, podle oddílů i podle věkových kategorií předán mailem členům výboru TJ. Poznatky k povinnostem TJ i oddílů budou tlumočeny na příští schůzi výboru s předsedy oddílů.
4. Termíny vyúčtování grantů a dotací poskytnutých TJ v roce 2017:
- 16. 1. 2018 – individuální dotace od MČ Praha 20 – pro TJ i oba pobočné spolky
- 31. 1. 2018 – granty hlavního města Prahy – sportovní akce 50 tis., aktivity seniorů 20 tis.,
                       Provozní dotace – tělocvična 200 tis., tenisový areál 50 tis. Kč
- 15. 2. 2018 – dotační program MŠMT VIII – k vyúčtování 783 tis. Kč
- 15. 2. 2018 – náhradní program „údržba sportovišť“
- 30. 6. 2018 – investiční dotace MČ na pořízení dokumentace výstavby gymnastické tělocvičny.
Sportovní oddíly, resp. pobočné spolky, které dostaly na rok 2017 granty, dotace či příspěvky (svazové, magistrátní, jiné) musejí postupovat při vyúčtování samostatně a stanovené termíny dodržet – kancelář TJ nabízí pomoc v případě potřeby.
5. Návrh pracovní smlouvy s manažerem TJ. Ve smyslu předchozích jednání jeví se žádoucí změnit pracovní smlouvu s manažerem TJ na pracovní poměr – na dobu zkrácenou. Bude tak možno náklady tohoto druhu (včetně povinných odvodů) proúčtovat z dotace MŠMT „Můj klub“ (tak byla také žádost na rok 2018 koncipována). Předložen návrh pracovní smlouvy na 30 hod. týdně (0,75 prac.úvazku). Diskuze k návrhu – (J.Měšťan, J. Podroužek, J., Trávníček – otázka nároku na dovolenou – ve smlouvě, termín výplaty, kategorizace pracovního zařazení, pracovní a úřední doba. Tyto náležitosti pracovní smlouvy budou projednány s p. účetní, která rovněž dělá pro TJ personálie. Zásadní námitky nejsou, schváleno k datu 2. 1. 2018.
I. Liška navrhl úřední hodiny v kanceláři TJ – úterý 15 – 18. Středa 12 -15. Souhlas.
6. Novoroční běh 2018 – hodnocení. Velmi zdařilý ročník – vysoká teplota (+ 9 st.), vysoká účast – nejvyšší v dosavadních 37 ročnících – celkem 113 startujících. Chvála pořadatelům a organizátorům. Výsledky zpracovány a kromě jiného rozeslány i organizátorům termínovek běhu mimo dráhu. Pro další ročník je nutno zpracovat detailní scénář všech potřebných úkonů před, při i po závodě – včetně adekvátního personálního obsazení. Úkol pro I. Lišku.
7. Nové termíny v tělocvičně, příp. hřišti – 1. Pol. 2018 až konec prázdnin 2018.
3. – 4. 3. Náhradní termín pro basket – kat. U 14 – liga. Nekoliduje s PFS, lze akceptovat. Uvolňuje se tím 10. – 11. 2. Dále přesun termínu na 27. – 28. 1. Upřesní J. Jukl.  
    Turnaj volejbalu žen 17. 3. se potvrzuje. Dále schváleny drobnější úpravy programu:
- 21. 1. Od 16 do 18 tělocvična, poté klubovna – J. Měšťan – děti, volejbal. přípravka
- 27. 1. Lucie Hanzalová, trenérka volejbalové přípravky. Tělocvična od cca 16 – 16,30 – do večera, pak klubovna..
- léto 2018 – kromě již dříve schválených termínů – 20. – 26. 8. soustředění basket.
- 28. – 31. 8. – příměstský tábor pro atletiku. Souhlas s oběma termíny.
8. Různé – nájemce P.Klaban oznámil ukončení nájmu suterénní místnosti (hudební studio) ke dni platné smlouvy – 31. 1. 2018. Další zájem zatím nemá, nevylučuje příští využití později.
- předseda oddílu triatlonu Vladimír Andrš požádal o podporu jejich závodníka – juniora M. Andrše, který se kvalifikoval na červnový šampionát v triatlonu v Šamoríně. Výbor s podporou souhlasí, doporučuje požádat příslušnou městskou část podle místa bydliště, pro oddíl triatlonu bude tak jako tak žádat městskou část o podporu. Záležitost bude včas a pozitivně vyřešena – takové úspěchy je třeba podpořit.
- P. Bareš – informoval o blížících se závodech SG v Horních Počernicích . memoriály J. Mládka a J. Šafáře – v nedělí 28. 1. 2018 od 10 hod. a požádal předsedu TJ o účast a slavnostní zahájení.
               - J. Jukl – informace o změně ve smluvním vztahu k ZŠ Ratibořická – od 1. Ledna t.r. budou            uzavřeny samostatné smlouvy o nájmu tělocvičen – od ZŠ pro SG a od TJ pro ZŠ. Řízení bude ukončeno do konce ledna t.r.
 
Schůze skončila v 19.55 hod. Příští schůze výboru TJ s předsedy sport. oddílů se koná v úterý 5. 2. Od 18 hodin.
Zapsal: I. Liška