Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 24.2.2015

7. 3. 2015

Z á p i s

                              ze schůze výboru konané dne 24.2.2015

Přítomni: I. Liška, J. Pittner, J. Podroužek, J. Měšťan, M. Švancara, J. Lišková.

                  J. Trávníček, A. Beran, P. Burda, za firmu TNT Cons. Ing Lapeš

Omluveni: V. Korbelová, P. Bareš, F. Kabát, Vl. Ptáček

1/ Kontrola minulého zápisu: bez připomínek. K dříve schváleným sazbám nájemného či užívání J. Měšťan žádá o sdělení dalších sazeb nájmů v dalších případech. K tomuto bodu bude podána informace na příští schůzi výboru TJ.

2/ Finanční situace: na účtu máme cca 50.000,-, v nejbližší době neočekáváme

                                     příjem finančních prostředků. Je nutné, aby oddíly odevzdávaly příspěvky, nejpozději do konce března.

3/Nová smlouva s vodárnami (PVK, as.) po dokončení kanalizace uzavřena.

4/Zateplení budovy TJ: byla pozvána  firma TNT Consulting, zástupce  pan 

                                     Lapeš, která je připravena pro naší TJ zpracovat žádost o dotaci z SFŽP v operačním programu životní prostředí na zateplení tělocvičny.  Předložen návrh příkazní smlouvy mezi firmou TNT Cons., a TJ, podle níž by tato firma úvodní žádost v termínu do 19. 3. zpracovala zdarma. V případě přidělení dotace by pak dle smlouvy nárokovala 5% z přidělené dotace SFŽP. K tomuto bodu diskuze: ing. Podroužek vyslovil námitky proti několika bodům příkazní smlouvy – tyto námitky zpracuje písemně a do 3 dnů je zašleme firmě TNT Cons. J. Měšťan namítá nereálnost zajištění tzv. vstřícných finančních prostředků od naší TJ, což dle vyjádření p. Lapeše činí 870 tis. Kč (méně o 120 tis. než v loňském roce díky snížení rozpočtu celé akce). P. Lapeš upozornil dále na možnost si vypůjčit od fondu ŽP s jednoprocentním úročením. J. Měšťan vyslovil názor, že ani s další půjčkou, když ještě nemáme vyrovnán dluh za výstavbu tenisového areálu z r. 2012, nesouhlasí. Nakonec po diskuzi schválen návrh J. Trávníčka k podání žádosti na Městskou část o poskytnutí vstřícných prostředků ve výši 570 tis. s tím, že o zbývajících 300 tis. bychom požádali FOND ŽP. Úkol pro předsedu: písemně požádat městskou část o poskytnutí finančního příspěvku ve výši 570,--tis. Kč. Termín podání: 25. 2. 2015.

5/ Stanovy TJ: návrh upravených stanov podle nového OZ zpracoval I. Liška, předseda TJ. Do dnešního dne se žádný z členů výboru k návrhu nevyjádřil. Výbor projedná jednotlivé body na příští schůzi 17.3.2015 tak, aby poslední příp.upravený návrh byl předložen valné hromadě dne 26. 3. t.r. Projednání nových stanov valnou hromadou bude zařazeno do jejího programu.

6/ Aktuálně ke vztahu TJ SOKOL x Městská část – po posledním jednání o možnostech spojení sil k prospěchu sportu a tělovýchovy v Horních Počernicích dne 26. ledna t.r. a po sdělení TJ Městské části k pohledávce za tzv. bezesmluvní užívání objektu Ratibořická 2325. Svolané jednání na 26. 2. bylo ze strany MČ zrušeno. K dnešnímu dni nové informace nejsou.

7/ Podání žádosti TJ o grant MČ Praha 20 na rok 2015. Zpracováno dle vyhlášených podmínek MČ a odevzdáno včas do podatelny MČ. Celková žádost na celoroční činnost a podporu provozu sportovních zařízení podána na 480 tis. Kč. (m.j. shodná výše žádosti jako v roce předchozím).

8/ Valná hromada TJ SOKOL Horní Počernice. Termín již dříve schválen na čtvrtek 26. března 2015 od 18,30 v klubovně sokolovny. Pozvánku vyhotoví J. Lišková – s programem dle návrhu předsedy: tj. mimo obvyklých bodů zařadit schválení nových stanov TJ. Dále obvyklé zprávy, m.j. i nové volby. K počtu pozvaných – min. 50 pozvánek (50 + členové výboru, kteří jsou členy sport. oddílů) tak, aby byl naplněn předpoklad více než 50% účasti. Limity pro naše sport. oddíly: A – 3, Ba – 7, Hor – 2, Triski – 3, Noh – 2, rekr. sport – 5, SG – 8, st. Tenis – 2, tenis – 8, volej. - 6, výbor TJ – nečlenové odd. - 4. Pozvat hosty: starostka, další čl. rady MČ, ředitelé škol, spolky apod. Pozvánku vyvěsit na vývěsky v areálech TJ.

9/ Členská základna TJ – úkol vůči PTU splněn, seznamy odevzdány včas. Celkový počet členů naší TJ stoupl na 704. Celkový seznam – podle oddílů i kategorií přepošle J. Lišková všem členům výboru.

10/ Zprávy z oddílů – od jednotl. zástupců nebylo zásadních připomínek ani dotazů, oddíly fungují dle svých možností.

11/ Provozní záležitosti: - předseda TJ:  – je nutno zásadně změnit vztah vedení sport. oddílu a členů BA k pořádku v tělocvičně – zejména udržení pořádku během utkání II. NBL – omezit vstup bez přezutí, konzumace občerstvení – nastavit pravidla, pohyb nábytku po opravené podlaze tělocvičny během utkání. U stolního tenisu omezit vstup bez přezutí, přezouvání hned u vchodu – platí i pro ostatní ! 

12/ K ekonomické agendě TJ – od 1. 3. bude zřízen podúčet pro hospodaření oddílu SG (podobně jako má tenis) – souhlas. TJ nechce bránit tomuto způsobu vedení hospodářské (pokladní, bankovní) agendy naši oddílům. Je ale třeba bezpodmínečně dodržovat předávání pokladních a bankovních dokladů i z podúčtů p. účetnímu k dalšímu zpracování, které musí být jednotné. Předávání dokladů bude kvartálně, vždy nejpozději do 15. dne dalšího měsíce za uplynulé čtvrtletí – pokladní doklady včetně příloh – pozor na náležitosti dokladů, bankovní příkazy a výpisy z účtu, přijaté i vystavené faktury, další podklady k pohybu na účtech, grantové doklady, personální a daňové záležitosti – trenéři, správci apod. Napříště nelze ponechávat veškeré obraty z hospodaření oddílů na konec roku! Je třeba dodržet časovou aktuálnost. Všechny shora uvedené požadavky vyplývají i z požadavků účetní firmy, která naší TJ zpracovává. Dále podána informace o internetovém bankovnictví – přístup má zatím předseda TJ a oba sport. oddíly s podúčty – tenis a SG.

13. IV. Ples TJ SOKOL – 7.února v Dolních Počernicích. Hodnotil J. Měšťan, člen plesového výboru – vesměs kladné hodnocení, účast sport. oddílů mohla být vyšší. Záležitosti OSA zabezpečeny. Příští ples – V. opět v Dol. Počernicích 6. února 2016. 

14. Různé: - tradičního ekonomického semináře TJ pořádaného PTU se ve středu 25. t.m. účastní na Strahově předseda I. Liška.

 

Příští schůze se koná 17.3.2015 od 19,00 hod. v klubovně TJ

Valná hromada  se koná 26.3. od 18,30 tamtéž

 

                                                                                       Zapsala: Lišková