Jdi na obsah Jdi na menu

Naši nejmenší fotbalisté brousí ostruhy na jaro!

  Naši nejmenší fotbalisté brousí ostruhy na jaro!

 

Možná jste na sklonku minulého školního roku zaznamenali na stránkách kurýra informaci o skvělém úspěchu našich nejmenších fotbalistů, kteří na turnaji přípravek v Mochově vybojovali parádní 3. místo. Tento úspěch evidentně povzbudil kluky do další práce, protože po prázdninách se nám sešel skoro celý tým, který se podařilo během jara zformovat. Velmi nás těší především důvěra rodičů, kteří svoje malé sportovce vozí dvakrát týdně na trénink. My, trenéři,  se snažíme klukům vštěpovat samozřejmě základní fotbalové návyky -  jak individuální, tak taktické - ale hlavní důraz klademe především  na týmovost a kamarádství, bez kterého žádné mužstvo nemůže nic vyhrát.

 

V týmu přípravky jsou dnes v podstatě dvě skupiny kluků. Jedna skupina ve věku 6-7 let už je vlastně schopna zahrát krátký zápas a snaží se dodržovat taktické pokyny trenérů, což dokazují přáteláčky, které se nám daří ve spolupráci s Honzou Jenčíkem, trenérem nehvizdských žáčků (těch mírně starších) v poslední době organizovat jak na hřišti AFK, tak na hřištích okolních obcí (Mochov, Šestajovice).

Druhou skupinu tvoří  mladší  ve věku kolem 5ti let, kteří nás udivují svou chutí něco se naučit a zápalem v tréninku. I když nejsou na takové fyzické  úrovni, jako jejich o několik měsíců či let starší spoluhráči, neexistuje v týmu posměch, nebo dokonce nadřazování starších nad mladšími .

Ba naopak, naši borci, kteří už mají za sebou zmíněný úspěch  v mochovském turnaji a dnes již v podstatě pravidelně hrají přípravné zápasy a turnaje, jdou těm mladším příkladem.

 

Že kluky z Nehvizd fotbal baví, dokazuje aktuální výsledek z mistrovského turnaje v Brandýse nad Labem, který proběhl v sobotu 5.10. 

Náš tým se spojil s týmem stejně starých kluků ze Šestajovic, kteří  nás požádali o spolupráci v rámci mistrovských turnajů přípravek.  Se stejně starými protivníky z Mochova a Úval naši kluci sehrálI vyrovnané zápasy. 

 

Na těchto turnajích nejde o počet vstřelených, nebo obdržených gólů, ale o načerpání prvních fotbalových zkušeností.

 

Co si jako trenéři můžeme víc přát? Jen ať jsou kluci zdraví a ať je rodiče dál podporují v jejich nadšení.

No a pokud máte doma i Vy malého nadšeného fotbalistu, nebo fotbalistku, tak neváhejte a připojte se k nám!

 

Jan Borovička, Honza Jelínek

trenéři mladší přípravky

 

Statistiky

Online: 3
Celkem: 638463
Měsíc: 7147
Den: 221

Kontakt

Předseda:
Ing. Jiří Poběrežský
tel.: 604 298 537

Jednatel:
Jan Jenčík
tel.: 606 758 943

Správce webových stránek:
Mgr. Marcel Vaněk
email: mvanek.mva@gmail.com


afknehvizdy@seznam.cz