Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouliční gang

article preview

Jde o vůbec první teorii, se kterou Scotland Yard pracoval. Podle ní vraždy Emmy Smithové, Marthy Tabramové a Mary Ann Nicholsové měl na svědomí jeden z pouličních gangů. Vedlo k tomu svědectví ženy jménem Margaret Hayesová, která bydlela na George Street 18, tedy ve stejném domě jako zavražděná Emma Smithová a která byla napadena ve stejnou noc, kdy byla zavražděna Smithová. Hayesovou napadli dva mladíci, kteří ji dvakrát udeřili pěstí do obličeje a pak utekli. Podle tvrzení Hayesové to byli určitě členové některého z pouličních gangů. Není bez zajímavosti, že i sama Smithová před svou smrtí uvedla, že byla napadena skupinou mladíků, z nichž jednomu bylo asi 19 let.

Policie věděla, že je v Londýně aktivních hned několik takovýchto skupin, které vydíraly poctivé obchodníky, okrádaly opilé námořníky a vyhrožovaly prostitutkám. Ve Whitechapelu byly pravděpodobně nejaktivnější "The Hoxton Mob" a Hoxton High Rips". Dále tu byl "Old Nichol Gang", operující kolem Old Nichol Street (tedy blízko místa, kde byla zavražděna Emma Smithová) a spousta přistěhovaleckých gangů.

Sám inspektor Frederick Abberline tuto teorii už zpočátku odmítl a tvrdil, že minimálně vražda Mary Ann Nicholsové byla dílem jednotlivce nikoli skupiny pachatelů. Ke stejnému názoru se kloní i většina dnešních odborníků na Rozparovače. Vražda Emmy Smithové byla s největší pravděpodobností opravdu dílem některého z tehdejších londýnských gangů, ale ostatní vraždy jsou až příliš odlišné. Není samozřejmě vyloučeno, že Rozparovač byl členem některé z těchto skupin. A dost možná byl i přítomen vraždě Emmy Smithové. Ale ostatní vraždy již spáchal sám.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 569981
Měsíc: 5579
Den: 227