Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vika

26. 7. 2010

Dobrý den, jmenuju se Vika a 12. července, bylo to pondělí, si mě u Vás v útulku vyzvedli noví páníčkové a odvezli si mě do nového domova ve Frýdku-Místku.
Cesta byla docela dlouhá, ale v autě bylo příjemně, každou chvilku jsme zastavovali a dostávala jsem napít a pořád jsem nakukovala z okna. Když jsme přijeli, páníček mě odvedl ke kamarádům a ti mě pořád jen hladili a škrabkali za uchem a říkali jaká jsem fešanda. Byla to prostě láska na první pohled!Obrazek
První noc pro mě byla opravdu zážitek, dostala jsem svůj vlastní úplně první pelíšek s polštářkem a hračkou. Ještě ten večer mi páníčkové koupili nový obojek a vodítko, kterému se bráním a moc se mi nelíbí mít ho na krku. Nicméně pomaličku si zvykám a na procházky už chodím i sama, bez vodítka, jako velká holka.
Všichni v novém domě si mě hned oblíbili a zamilovali, včetně nejbližšího okolí. Jsem jejich andílek s ďáblíkem v těle, protože všechno okousávám… Ale i přesto mě mají všichni moc rádi, protože mi kupujou samé dobrůtky. Nejradši mám slepičí pařátky, to je mňamka! Na papání dostávám granulky, ale když je k večeři masová kapsička, tak se po ní jen zapráší a granule létají vzduchem.
Zvykla jsem si spinkat v pelíšku, ale když mám možnost hned vyskočím k páníčkům do postele, přitulím se a zahřívám je, prý je to moc lechtá, protože se vždycky smějou.

Obrazek


Jsou moc rádi, že mě mají, i když ještě doma dělám loužičky. Není divu, je mi teprve devět týdnů. A ještě stále objevuju celý svět. Hlavně trávu a mravence, ti jsou super na hraní!
Ráno v pět, skoro pravidelně, vzbudím páníčka a chci jít na procházku. Vrátíme se, já se napapám a jdeme s paničkou do práce. Je to tam fajn, protože mám pro sebe dvorek kde můžu dovádět a hrát si s oblíbenými mravenci…Obrazek
Odpoledne vyzvedneme z práce páníčka a jdeme na dloouhatánskou procházku.
Občas se stavíme za mým zatím největším kamarádem jezevčíkem Maxem. Bydlí v domku, takže máme pro sebe celou velikou zahradu. Mají tam i jezírko, do kterého už se mi podařilo spadnout. Bylo to studené a mokré, ale páníček mě hned zachránil! Z vody vykoukla žába a asi se zlobila, že se jí koupu v domečku.¨
Jsem moc ráda, že mám nový domov a fajn páníčky a doufám, že i další zvířátka z útulku v Ostravě budou mít takové štěstí jako já a někdo jim dá tolik lásky kolik dávají moji páníčkové mně!

Obrazek


PS: Všechny jsem si omotala kolem ťapky a když udělám svůj kukuč, snesou mi i modré z nebe!