Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

Nadace na pomoc zvířatům

Nadace na pomoc zvířatům funguje již od roku 1994. Jejím zakladatelem byl předseda Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat MVDr. Jan Nytra. Nadace se nachází v prostorách veterinární kliniky, což je ideální pro veškerou zdravotní péči o opuštěná zvířata. Naleznete u nás především psy a kočky. Útulek má kapacitu 20-30 koček a 5 psů. Poskytujeme pomoc všem zvířatům, která to potřebují, ať už jsou bez domova, či poraněná.
 Vzhledem k tomu, že jsme součástí veterinární kliniky, máme veškerá vybavení a prostředky k tomu, abychom neprodleně a efektivně pomohli např. k záchraně života poraněného nalezeného zvířete. Práce s nalezenými zvířaty neobnáší jen základní péči, jako je venčení, krmení, čistění klecí a kotců, především se staráme o jejich zdraví. Každá kočka či pes se nejprve podrobí lékařské prohlídce, následně se odčervuje a odblešuje a umisťuje se v několikadenní karanténě, pro zjištění, zda je zvíře zdravé.
Pokud nalezenec trpí nějakou chorobou, nebo je zraněné, je pod neustálým dohledem veterinářů a následně se léčí. Jestliže je zvíře v pořádku, opakujeme odčervení a poté vakcinujeme a nabízíme zájemcům. Všechny dospělé kočky a kocoury kastrujeme (s výjimkou zjevně čistokrevných a ušlechtilých koček). Zvířata předávaná novým majitelům jsou zdravá, bez parazitů a očkovaná. Nadace na pomoc zvířatům bohužel nemá příliš vysokou kapacitu a nemůže (zvláště v letních měsících) umisťovat nespočet toulavých zvířat, ale pravdou je, že zvířata umístěná v útulku se dostanou do nového domova během několika dnů.

 

Poslední aktualizace :  11. 04. 2024