Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležitá upozornění

4. 3. 2011

Přihláška a dokumenty

  •  U odjezdu na tábor je třeba odevzdat vyplněný tiskopis List účastníka tábora, posudek o zdravotní způsobilosti dítěte, očkovací průkaz (stačí kopie), průkaz zdravotní pojišťovny (stačí kopie) a případné léky.
  • Prosíme, abyste na tiskopis „List účastníka tábora“ uvedli telefonní číslo, na kterém Vás budeme moci případně informovat o mimořádné situaci na táboře (vážná nemoc dítěte, přírodní katastrofa, atd.).

Co s sebou

  • Dodržujte doporučený seznam věcí, které má dítě na táboře mít. Děti se naprostou většinu času budou pohybovat v přírodě, to berte v úvahu při výběru oblečení. Dbejte na vhodnou rozchozenou obuv a nezapomeňte na batoh na celodenní výlet, do kterého se vejde svačina, pití, pláštěnka a mikina.
  • Nedoporučujeme dávat dětem na tábor velké kapesné a cenné předměty (elektroniku, drahé hodinky, zlaté šperky, atd.). Aby se zamezilo ztrátám peněz, může dítě kapesné odevzdat vedoucímu oddílu, který mu je bude dle požadavků vydávat až do vyčerpání dané částky. Pokud dítě nosí brýle, dejte mu s sebou pouzdro na jejich odkládání.

Stravování

  • Do jídelníčku je zahrnuto minimálně jedno sladké jídlo denně (např. sušenky jako součást svačiny). Důrazně proto doporučujeme, nedávejte dětem s sebou žádné sladkosti či jiné potraviny, kterými se potají natláskají. Příčina případné nevolnosti je pak hůře zjistitelná. Bude-li po příjezdu do tábořiště zjištěno větší množství potravin, pochutin a sladkostí u dítěte, bude hlavní vedoucí nucena vše zabavit.

Co se děje na táboře

  • S ohledem na průběh táborového programu, z hygienických důvodů a také s přihlédnutím na možné psychické zatížení nenavštívených dětí, jsou návštěvy rodičů na táboře mimo určený den zakázány!
  •  Používání mobilních telefonů dětmi je zakázáno. Po zkušenostech z uplynulých ročníků nechceme dětem připomínat, že by se jim mohlo stýskat. Rodiče mají možnost telefonicky se spojit s hlavní vedoucí či vedoucím oddílu dítěte uvedeným na táborových internetových stránkách.
  • Místo telefonátů pište dětem na tábor hodně dopisů!Dopisy dětem nekontrolujeme. Pokud by si Vám dítě stěžovalo, informujte telefonicky hlavního vedoucího tábora, aby mohl problém nebo nedorozumění ihned vyřešit.

                                                                           Lenka Palánová
hlavní vedoucí tábora


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

S kým můžu spát ve stanu?

(Lenka, 30. 6. 2011 9:16)

Letošní nový hygienická vyhláška umožňuje, aby v jednom stanu spala dívka spolu s chlapcem. Na přihlášce je proto vyčleněna kolonka, ve které rodiče mohou vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas s tím, aby jejich dítě spalo s jiným dítětem opačného pohlaví.
Nepočítáme s tím, že bychom hromadně povolovali smíšené dvojice pod jednou plachtou. Letos spolu ale zcela legálně mohou stanovat např. sestra a bratr.
V případě, že pro vaše dítě nemáte dopředu domluveného kamaráda do stanu a preferujete, aby díte spalo raději s dítětem opačného pohlaví než samo, máte možnost uvést toto svolení do přihlášky.
Pro uklidnění rodičů hlavně teenegerů - bez souhlasu rodičů spolu dívka a hoch spát nemohou!!!

Mobil

(Lenka, 8. 3. 2011 11:20)

Mobilní telefony jsou letos pro děti poprvé zakázány. Toto opatření jsme zavedli na mnohé žádosti rodičů.
V průběhu tábora budete mít možnost sledovat program na těchto stránkách. V případě potřeby zde budou k dispozici kontakty (telefonní čísla) na vedoucí oddílů a hlavní vedoucí, kam můžete v určený čas zavolat a zeptat se, jak se dítěti daří. Časy, kdy můžete volat budou určeny proto, abyste hovorem nenarušovali táborové hry a příliš nepřipomínali dětem, že mobil narozdíl od vedoucích nemají.

Jídlo

(Lenka, 8. 3. 2011 11:14)

Zatím jsme jen upozorňovali, že dětem prohlédneme po příjezdu do tábora tašky a zabavíme všechno jídlo, co najdem. Zatím jsme to nikdy neudělali. Stalo se ale, že po teřech dnech se jedno z dětí objevilo se zeleným řízkem mezi chleby a dávalo si ho jako nášup po večeři. Jiné z dětí měli např. čokoládové oblečení a podobně.
Naše prosba, abyste dětem v žádném případě nedávali s sebou nic k jídlu je opodstatněná. Pokud se bojíte, že na táboře dítě dostane něco co nejí nebo nesmí jíst, napište nám to do přihlášky. Přizpůsobíme jídelníček nebo připravíme pro dítě náhradní stravu.