Stejně, jako každý rok vznikají trendy v líčení, se objevují i trendy v nehtové kosmetice. Některým z vás to může připadat zbytečné, ale i nehty jsou neopomenutelnou součástí vašeho těla a krásně vytvarované, upravené a nalakované mohou být pro vaše ruce skutečnou ozdobou.

 

Pro mnoho žen je úprava nehtů tak samozřejmou součástí dne jako čištění zubů, pro druhé je to ztráta času – o tom, která cesta je lepší, mluvit nebudeme. Jde prostě jen o různé záliby – ženy, při jejichž práci nehty vyniknou, se o ně starají více, než ty, které vědí, že by jim z laku po dvou hodinách v zaměstnání nic nezbylo. Pro ty, které péče o nehty baví a jež rády zkouší nové odstíny, tu máme letošní trendy – jsou velmi specifické, nezalíbí se všem, ale jejich neotřelost vás určitě zaujme!

Převažujícím trendem letošní sezony jsou matné odstíny laků – bez třpytu, bez perleti, které dávají vyniknout samotné barvě a sytosti odstínu. Tvar nehtu by měl být oválný, na koncích zaoblený, a spíše krátký. Letošní nehtová kosmetika se drží hesla: méně je více! (Další rady z oblasti kosmetiky naleznete zde: Ideální stíny? Podle barvy očí!.)

Neutrální odstíny – šedá, béžová, hnědá

Na jedné straně letošní trendy směřují k tlumeným barvám, k minimalismu, který byl horkou novinkou už na podzim. Ale i na jaře a v létě budou in nehty v barvě hnědé, neutrální tělové, šedé nebo tmavě zelené (o tom, že šedá je in se přesvědčte zde: Šedá jako myš? Rozhodně ano!). Mezi netradiční a in odstíny patří i kovové a modrošedé, kde je naopak lesk velmi žádoucí! Pokud si myslíte, že budou působit nudně a nevýrazně, opak je pravdou. Tyto odstíny k vašim rukám přitáhnou pozornost pro svou neobvyklost a originalitu! Zkuste si lak v některé z těchto přírodních barviček, a uvidíte samy, jaký úspěch s nimi sklidíte.

Na foto zleva: OPI, Dior, OPI, OPI; archiv firem

Na foto zleva: Essie, HM, Dior, Lancôme; archiv firem

Pestré odstíny – růžová, zelená, žlutá

Letošní trend plný zářivých a neonových barev se samozřejmě objevil i mezi laky na nehty. Sami výrobci čím dál tím více nabízejí křiklavé odstíny od svítivě růžové přes limetkově zelenou až k tyrkysové a citronově žluté. Nebojte se barev a experimentujte! Vyzdobte své ruce veselými odstíny a nechte se jimi nabít optimismem! Pokud barvu na nehtech zkombinujete s doplňky, bude výsledný dojem vypadat naprosto perfektně a promyšleně! Takové laky vás jistojistě omladí a při každém pohledu na vaše ruce se vám zvedne nálada a rozsvítí den!

 

Na foto zleva: Dior, zbytek OPI; archiv firem

 

Vyměňte červenou za oranžovou

Červené nehty jsou dnes již naprostou klasikou, stejně jako červené rty. Rudé, krásně upravené nehty působí velice sexy a sebevědomým dojmem. Vedle té klasické červené ale letošní trendy velí zabrousit do odlehčených oranžových a zářivých tropických odstínů. Tlumené a decentní odstíny tak nechte na podzim a osvěžte své nehty hravou oranžovou. Pomerančový odstín vás nabije pozitivní energií! Vyzkoušejte jich několik a budete překvapené, jak jeden odstín může znamenat rozdíl mezi sexy dračicí a veselou tropickou vílou. Zaručujeme vám, že vaše ruce budou doslova magnetem pro obdivné pohledy!

Na foto zleva: Rimmel, HM, OPI; archiv firem

Na foto zleva: Essie, Essie, Essie, OPI; archiv firem

Jaké laky se líbí právě vám? Zkusíte ten šedivý, nebo oranžový? Těšíme se na vaše názory!