Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2020

Sobota 3. října 2020, hřiště u Sokolovny v Bystřici pod Hostýnem

V závěru babího léta se v Bystřici pod Hostýnem uskutečnil již letos dvakrát odložený XXII. ročník Poháru Bobří stopy. Nejprve byl zrušen květnový termín v Silůvkách a napodruhé se nezdařilo turnaj uskutečnit ani v červenci na Pikárci. Vyšlo to až na třetí pokus a po neúspěšném pořadatelství Jihomoravského kraje a Vysočiny uspěl nakonec Zlínský kraj. Jak se říká do třetice všeho dobrého. Areál Bystřické Sokolovny se tak stal již potřetí dějištěm foglarovského turnaje v kopané, kterého se zúčastnil hojný počet čtyř družstev.

 

Propozice

Papírovým favoritem a novinkou byl tým Olomouce, který disponoval odchovanci nedalekého SK Rusava, kteří učinkovali v dřívějších ročnících a vrátili se tak po letech na místo činu. Nově se zařadila také „přerovská Lokomotiva“ a na plac se vrátil i tým TJ Chvalčov, který vyslal svou novou generaci hráčů. Vše pak doplnil domácí tým Sokola Bystřice pod Hostýnem. Hrálo se turnajovým systém každý s každým plus odvety, hrací čas 2x8 minut.

 

Sestavy

Sigma Olomouc: Marek, Erik, Pavel, Jožka

Lokomotiva Přerov: Rolf, David, Ondra Bílek, Ondra Valouch

TJ Chvalčov: Tom, Milan, Daniel, Stanislav

Sokol Bystřice p./H.: Michal D., Ladislav, Markéta

 

Křížová tabulka

  Olomouc Přerov Chvalčov Bystřice Skóre Body Pořadí
Olomouc   2:3 9:0 9:2 36:9 13 2.
Přerov 2:2   6:1 8:5 36:12 16 1.
Chvalčov 1:7 1:10   0:0 5:32 4 3.
Bystřice 1:7 1:7 0:2   9:33 1 4.

 

Rozhodující zápas

Sigma Olomouc - Lokomotiva Přerov 2:3 (1:2)

Zápasem o vše se stalo utkání mezi exkluzivním hostem turnaje, který dorazil z Olomouce a partou hráčů v žlutomodrých trikotech hrajících pod novým názvem Lokomotiva. Favorit z hanácké metropole plánoval začít útočným pojetím, zatím co Přerov vsadil na zajištěnou obranu. Běžela teprve první minuta utkání a již se měnilo skóre. Olomoučtí si byli příliš jistí rozehrávkou, když však nepřesnou a pomalou zadovku vystihl Rolf, který byl u míče o setinu sekundy dříve než vybíhající brankář a exkluzivním lobem ala Karel Poborský dloubl míč obloučkem směrem k brance a míč zapadl přesně na milimetr do sítě – 0:1. Bílý balet jakoby ztratil jistotu na míči a těžko se prokousával do koncovky. Střelbu často blokovala precizní a houževnatá obrana, několikrát míč branku minul o fous, anebo zasáhl brankovou konstrukci. Vyrovnání přinesla nenápadná střela Pavla doprostřed branky, na kterou brankář nestihl zareagovat. Ovšem do poločasu si Přerov vzal vedení zpět, to když dalšího nedorozumění v defenzivě Sigmy využil opět Rolf – 1:2. Druhé dějství se hrálo opět na polovině hřiště Lokomotivy, která odolávala tlaku i za pomoci tyčky, či zákroků svého gólmana. Ten kapituloval až po nechytatelné bombě Marka z levé strany vápna do pravého růžku, který tak vytřepal zbytky ranní rosy. Když už se utkání blížilo k samotnému závěru a přerovští by byli rádi za ubráněnou remízu, vyšel v souboji o míč na polovině vítězně důrazný David, který pak postupoval sám na olomouckou svatyni a nezaváhal. S ledovým klidem ostrostřelce formátu Wayne Rooneyho nekompromisně uklidil míč do protipohybu brankáře a zlatým gólem tak přiřknul Lokomotivě klíčové vítězství turnaje!

Vítězem turnaje se tak díky tomuto rozdílovému zápasu stala sestava Ondra B. – David – Rolf -Ondřej V. tedy tým Lokomotivy. V dodatečném zápase se utkala ještě přerovská Lokomitva s Olomoucí a utkání skončilo jednoznačně 9:4 (4:3)

 

Konečné pořadí turnaje

1. Lokomotiva Přerov
2. Olomouc
3. TJ Chvalčov
4. Bystřice pod Hostýnem

 

Střelci turnaje

1. David 20
2. Marek 19
3.-4. Rolf a Ondra V. po 11
5. Pavel 9, 6. Erik 8, 7. Milan 7, 8. Standa 5, 9. Ondra B. 3, 10.-11. Tomáš a Daniel po 1
 

Jak by se ještě mohlo hrát v roce 2020? Uskuteční se ještě letos XIV. ročník Divošského poháru? Pokud vládní opatření a počasí budou nakloněni, snad se na Holedné, byť třeba v menším počtu sejdeme a nakonec si i do míče čutneme. Může se tak stát některý víkendový den před vánoci, či třeba některý den mezi svátky. Případní zájemci o prosincový, či vánoční turnaj nás mohou již nyní kontaktovat na radim.kejik@spjf.cz.

 

Reportáž na iklubovna.c

http://www.iklubovna.cz/clanky/pohar-bobri-stopy-lokomotiva-pretlacila-ve-finale-olomouc-3736

 

Autor článku: Míla, text: Rolf (3.10.2020)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář