Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1996

Sobota 5. října 1996, hřiště na Lesné; účast: Milan, Orlík, Stegi, Koudelka, Jestřáb

Již dlouhá léta plánujem zteč a útok na vítězství v tomto turnaji - O pohár Savelly. Letos jsme ale měli namále, kdy se turnaj koná, jsme se dozvěděli teprve dva dny před sobotou z rubriky ČTU v Brněnském Večerníku. Byla dost velká náhoda i to, že jsme měli doma zrovna tohle číslo Večerníku, běžně ho nekupujem. Většina se o turnaji dozvěděla telefonicky den nato a Koudelka dokonce až v sobotu. To už jsme se sešli v sestavě, která mohla bez problémů okupovat poslední příčky tabulky, nikoliv ale pomýšlet na vyšší úspěchy: Orlík, Stegi, Kuba, Jestřáb, byť tu byla i hvězda nejzářivější - já. Musíme posílit, zkonstatovali jsme, ale bylo jasné, že to nebude rozhodně jednoduché.

Vláďa byl totiž na bejsbolu, Etien je nachlazený a nadto i dokonalý nepřítel přátel sportu i sportu samotného a fotbalu zvlášť, jeho brácha jel kamsi pro brambory či co, zkrátka, vypadalo to velice bídně. Když tu se nad Jestřábem rozsvítila pomyslná žárovka tak jako nad Myšpulínem ze Čtyřlístku a vypadlo z něj toto: Řízek!! Vydali jsme se tedy kamsi do neznáma, na ulici, které se říká U řízka, byť v plánu města je jméno Kolískova podle nějakého jiného občana. Čekali jsme všelicos, jakékoliv odpovědi na otázku: Je doma Řízek? Možné odpovědi: a) Ne, dneska máme sekanou... b) Jo, zrovna ho naklepáváme... c) Kdepak, nebyla strouhanka atd. Nakonec se všechno obešlo bez nedorozumění, shledali jsme Řízkovo občanské jméno Marek, ale i s ním to vypadalo bledě, neboť musel skládat uhlí nebo rýt na zahradě nebo provozovat jinou takovou podobnou činnost. Zklamaně tedy prcháme na šalinu a na Lesnou, abychom zachránili účast v turnaji, jelikož čas pokročil.

Cestou se zastavujeme u cedule Vyhlídka na Brno, kde je psáno, že když je nad Brnem mlha a smog, tak nic neuvidíme, takže jsme nic neviděli, tedy vlastně viděli jsme prd, respektive ta vyhlídka na Brno stála za prd. Raději toto téma opustím a budu se už věnovat turnaji. Samozřejmě jsme sem přišli, když byl turnaj rozehrán, ale jedno mužstvo odstoupilo, a tak jsme se dosadili na jeho místo a do tabulky vepsali název, ze kterého šel strach:

FC 2 Divoši !!!

Po nějakém čase jsme nastoupili k prvnímu zápasu,který jsme prohráli 0:5 nebo 0:6, ale to jenom proto, že jsme nebyli sehraní. Svou roli tu sehrála i ta skutečnost, že jak jsme sem přišli a uviděli soupeře, prohlásil Stegi, že nehraje, protože je nezná. Nakonec nastoupil, snad i proto, že se k nám přidal bojovník Chosé, což bylo patrně jediné pozitivum této soboty. Druhý zápas jsme sehráli s mladou Savellou a tentokrát přesvědčivě zvítězili 5:0 po poločase 1:0 (góly: Milan 4, Chosé 1). V průběhu dalších utkání se ale rozpršelo a terén se změnil v jednu velkou blátivou oranici. Toho využily některé týmy jako záminku a odstoupily z turnaje, pravý důvod ale musíme hledat úplně jinde, když viděly náš skvělý výkon, neuvěřitelné kombinace a božské góly, raději prchly z obav před debaklem. Neuvěřitelně nám tak stouplo sebevědomí, byť jsme další zápas prohráli asi tak 0:8. V posledním našem zápase jsme měli nastoupit proti jakýmsi střelcům a to už jsme znali tyto skutečnosti: turnaj se zredukoval na čtyři týmy (tři další odstoupily) a počítají se jen utkání mezi nimi. Pořadatelé nás tak připravili o jedinou výhru, naše všechno!! Byla tu tedy jediná šance, blýsknout se už jen proti zmiňovaným Střelcům. Jenže - Jestřáb a Orlík se odmítli pohybovat v blátě a zůstávali jen v nízké trávě, což činil pás o šířce asi jeden a půl metru, kde se ale zase bohužel nepohyboval moc míč... Koudelka si našel jedinou zábavu v klouzání se v blátě před bránou, v čemž mu notně vypomáhal Stegi, a jenom já a Chosé jsme se věnovali více samotnému zápasu. Naše snaha byla korunována krásným gólem, vstřeleným mou osobou. Nebýt 5-6 inkasovaných branek, byl by to gól vítězný. Druhým úspěchem našeho týmu byla ukecaná a zamluvená penalta za domnělou ruku Chosého. Pak už jsme ale zablácený fotbalový ďolík opustili a fotbalová sobota tak byla z naší strany ukončena. Příště ale turnaj o pohár Savelly vyhrajem, to vím jistě!

 

Kam dál: O pohár Savelly | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1993 | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1994 | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1995 | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1996

 

Autor článku: Milan (podzim 1996)

Vložil: Milan (3.1.2013)

 

Náhledy fotografií ze složky 14 Kronika čtrnáctá: Podzim a zima 1996


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář