Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUČASNOST ŠKOLY

article preview

Úplnost a velikost školy                                         
Základní škola a Mateřská škola Sedlec, okres Břeclav sídlí v budově, která byla postavena v roce 1949. Nachází se v okrajové části vesnice, v klidové oblasti, uprostřed zeleně. 

Před školou je rozlehlá travnatá plocha a v oplocené zadní části byl vybudován nyní už dosluhující ovocný sad a dětská hřiště. Z počátku velkoryse řešenou a vybavenou budovu navštěvovaly pouze děti ze Sedlce, které sem docházely nejen do MŠ ale i do ZŠ. V období, kdy škola byla součástí Základní školy Mikulov, Valtická ulice, dojížděli na vyučování i žáci z tohoto města.

Po osamostatnění v roce 1991 došlo ke snížení prostorů využívaných pro účely výuky dětí 1. stupně. Obec pronajala celé 1.patro budovy a část přízemí HŠ Mikulov. Od 1. září 2010 tyto prostory obývá střední škola CULTUS.

Od roku 2002 tvoří jeden právní subjekt ZŠ, MŠ, ŠD a ŠJ. Od roku 2004 má naše příspěvková organizace budovu školy ve správě užívání.

Obec má snahu školu v místě udržet.


Vybavení školy                            

V současné době je škola málotřídní. Navštěvují děti od 1. do 5. třídy.

Všechny učebny jsou vybaveny nastavitelným nábytkem, audiovizuální technikou a počítači, které  jsou zapojeny do společné sítě a na internet. Programové vybavení je dostatečné. Dvě třídy se pyšní interaktivní tabulí. V učebnách byly nainstalovány úsporné zářivky. Vybavení učebními pomůckami je na dobré úrovni.

Součástí školy je tělocvična, která prošla požadovanými úpravami, aby splňovala nová bezpečnostní kritéria. Školní zahrada byla vybavena novými průlezkami a znovu byly obnoveny pozemky pro pěstitelské práce. V plánu je i další její zkulturnění – vybudování koutku s dřevinami a bylinami, venkovní kryté učebny.

Školní jídelna připravuje pro děti nejen oběd, ale také i svačiny a díky kombinaci - nápojový automat a volně přístupné varnice s čajem – mají žáci zajištěn celodenní pitný režim. Během uplynulých let byla školní jídelna vybavena a upravena podle nových hygienických norem. Na obědy si sem chodí i studenti a učitelé střední školy, zdejší důchodci, řadoví občané obce a pracovníci místních firem.

 
 


MATEŘSKÁ ŠKOLA

bez-nazvu.jpg


ZÁKLADNÍ ŠKOLA

/img/articles/920.jpg


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 670360
Měsíc: 12812
Den: 472