Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

Vítejte na stránkách Castila z.s. Moříčov

Náš jezdecký klub se nachází nedaleko města Ostrov v malé vesničce Moříčov. Součástí areálu je 11 venkovních boxů pro koně, tři menší výběhy, písková jízdárna 45x30 metrů se skokovým materiálem, vytápěná šatna, sedlovna a pergola s grilem.

Cílem jezdeckého klubu je vzdělávat naše děti v oblasti jezdectví a péče o koně. Členové klubu jsou systematicky připravováni na jezdecký sport (parkur a drezúra), včetně účasti na hobby závodech, příprava na Zkoušky základního výcviku jezdce (ZZVJ) a jejich vykonání, a poté i absolvování oficiálních závodů České jezdecké federace. Děti přijímáme do jezdecké školičky a to od věku čtyř let, kdy výcvik začíná pod dohledem trenéra na lonži, po osvojení základních dovedností dítě začíná jezdit samo, probíhá základní výcvik, dále skoková příprava, ZZVJ a získání jezdecké licence, jež opravňuje jezdce k účasti na oficiálních závodech.

V současné době navštěvuje stáj přibližně dvacet jezdců různé úrovně jezdeckého vzdělání a zaměření (parkur, drezura, rekreační ježdění), a rozdílného věku. Ustájeno je zde 7 velkých koní a 4 poníci. Samotný klub disponuje pro děti a klienty pěti koňmi.

U majitelky je také možnost domluvit vyjížďku do krásného moříčovského lesa (památka zřícenina loveckého zámečku), individuální tréninkové hodiny, či pronájem jízdárny k výcviku. Poskytujeme ustájení koní s kompletní péčí. (V současné době není volný box.)

Veškeré dotazy a Vaše připomínky, co na našich stránkách chybí, směřujte na emailovou adresu castila@seznam.cz 

Projekt Jezdecká školička je v roce 2019 podporován Karlovarským krajem

Odkaz na nové facebookové stránky: https://www.facebook.com/Castila-zs-1938992463041363/?ref=aymt_homepage_panel

Tým klubu Castila