Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šabinský puleček 2013 - Cesta za pokladem

19. 6. 2013

15. června 2013 proběhl další ročník Šabinského pulečka. Dětem byly rozdány mapy, podle kterých měly hledat cestu vedoucí k pokladu. O tom, že jdou správně se ujišťovaly během pochodu nalezenými plyšovými zvířátky, o kterých jsme si vždy něco dohromady povyprávěli.

 

snimek2.jpg

Poklad byl ukryt v kempu a ač to vypadalo, že děti neomylně běží ihned na místo, kde je zakopán, byl objeven až po Jirkově navigaci.

 

image026.jpg

 

Petr S. pak pro všechny uvařil skvělou polévku ze všech možných pytlíků, brambor, špeku a buřtíků. A tak jsme jedli, pili dobré Honzovo pivo a rozprávěli. Děti se rozprchly po louce, později se k nim připojili dospělí muži a hráli s nimi fotbal až do setmění.

 

image093.jpg

 

Ti kdož měli stany, pak zůstali vzhůru do pozdních nočních hodin. Někteří se rozhodli spát pod širým nebem. Valnou část večera jsme také strávili tím, že jsme  se pokoušeli nafouknout Dáše F. matraci v jejich ultramalém stanu. Jirka T. přinesl pumpičku, řka, že kompresor není třeba, že párkrát zapumpuje a je to. Vzduch do matrace však přibýval velmi pomalu a v pumpování se vystřídalo více přihlížejícíh, včetně dětí. Škoda, že jsme nakonec zavrhli pokus, kolik lidí by se do Dášina stanu vešlo.

 

image115.jpg

 

Ráno některé z nás budilo slunce, Jirku natažený budík, po jehož zaznění, ale stejně nikdo nevstal. Jako největší spáč se ukázal Ríša který, ač Martin už dávno běhal po louce a my ostatní se pokoušeli uklidit tábořiště, za jeho zády jsme pekli snídaňové buřty a halekali, spal jak miminko zachumlán do svých dek.

 

img_6205.jpg

 

Poděkování patří všem kdo se zapojili při organizování akce i všem zúčastnivším se. Asi se mi nepovede vyjmenovat všechny, tak jen namátkou: Honzovi V. za poskytnutý prostor a vzornou obsluhu téměř do rána, Emilu H. za dovezení dřeva s nasazením vlastního zdraví, Pištovi Ď. za přípravu ohniště a dřeva, za dárky do pokladu Evě B., společnosti Pomoc v nouzi o.p.s. - Robertu P., Romanu F.,  za přípravu mapy a zakopání pokladu Jirkovi T. a Petrovi S. a všem Žabákům - bylo to fajn a snad se zase za rok sejdeme.

 

img_1313.jpg

 

 

No a konečně fotky!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Dáša F., 24. 6. 2013 14:55)

Já teď vlastně nechápu, proč Ríša nespal v našem stanu :-D Když se podívám na ty fotky, tak bych řekla, že by se tam s přehledem vešel :-D

Re: Dotaz

(SP, 26. 6. 2013 13:21)

V přízemí už bylo obsazeno, ale proč nešel do patra, to taky nechápu :-)

Re: Re: Dotaz

(Dáša F., 1. 7. 2013 15:03)

Na příštím ročníku to vyzkoušíme :-D

Díky

(Ivana S., 24. 6. 2013 8:02)

Děkujeme p.Soně P. za vtipné komentáře a fotografie z velmi povedené akce.

Re: Díky

(SP, 26. 6. 2013 13:22)

Je vy jste milí, děkujete i za to, co tam dávám teprve teď, tak fotky jsou tu :-)