Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladého cestovatele mile podpořila rodina rodáka z osady Mokrá

2. 3. 2010

 

Mladého cestovatele mile podpořila rodina rodáka z osady Mokrá
 
            Podstatný vliv na to, že Bohuslav Švarc z Mokré mohl uskutečnit svou cestu právě do oblasti Mexika, mělo to, že byl ubytován v rodině pana Vyletěla, který pochází rovněž z Mokré.
Pan Vyletěl pracoval původně v Jihočeských papírnách ve Větřní, postupně se jako expert dostal do Angoly, dále do Mosambiku a nyní již sedmnáct let žije ve městě Toluca de Lerdo a pracuje v chemické továrně v Mexiko City.
V rozhovoru, který jsem s Bohuslavem Švarcem uskutečnil a který bude součástí kroniky obce Černá v Pošumaví, on sám na tuto skutečnost upozornil a vyjádřil vděčnost za poskytnuté zázemí v rodině Vyletělových.
                Článek, který byl otištěn v Českokrumlovském deníku 25. 2. 2010 jsem podstatně zkrátil a byl zaměřen především na osobnost mladého cestovatele.
Prostřednictvím příbuzných, v současnosti žijících v osadě Mokrá, byla dojednána možnost, aby mladý Bohuslav uskutečnil svůj cestovatelský záměr v zázemí rodiny Vyletělových v Mexiku. Rozhodl jsem se proto tento fakt, v článku opomenutý, tímto způsobem doplnit.
2. března 2010