Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pralesní liga hasičů v Černé měla úspěch

 

Pralesní liga hasičů v Černé měla úspěch
Černá v Pošumaví
Černopošumavský Sbor dobrovolných hasičů uspořádal v sobotu 17. září soutěž O putovní pohár starostky obce, ve které tentokrát soutěžilo celkem devět sedmičlenných družstev z pěti obcí Českokrumlovska.
Tato soutěž je též nazývána Pralesní liga, pojem, který je znám po celé republice a nejenom u hasičů. Ve skutečnosti je to neoficiální soutěž, kde se zábavnou formou ukáže zdatnost, přesnost, rychlost a technika, ale především je to zábavný program pro širší veřejnost.
Myslím, že právě tento účel byl splněn, počasí se dokonale vydařilo a přihlížející diváci odměňovali potleskem výkon každého družstva a spokojeni byli i soutěžící, i když se některým nezadařilo a po „útoku“ byli notně zmáčeni.dscn6442_panorama.jpg
Každé družstvo soutěžilo dvakrát a ve výsledku se počítal nejlepší čas, který činil 40 vteřin u žen z obce Chmelná a za 43 vteřin zvládlo svůj úkol družstvo mužů rovněž z Chmelné.
Úkolem každého družstva bylo v co nejrychlejším čase dostat vodu do koncovky a u mužů ještě shodit z podstavce tři sudy. Letos však byl tento úkol ještě ztížen o nutnost hned na startu vypít, respektive vysát, sedmi hadičkami dva litry piva, u děvčat z Chmelné, kde soutěžily ještě nezletilé, se podávala kofola.
Celkem tedy soutěžila čtyři družstva žen, vedle Černé a Chmelné ještě Loučovice a Přední Výtoň, a také pět družstev mužů Chmelná, Hořice, dvě družstva z Přední Výtoně a Černá v Pošumaví.
Starostka obce Irena Pekárková, která všechny soutěžící na začátku přivítala, předala pak spolu s velitelem Mariánem Szalajem odměny podle konečného umístění.
dscn6479.jpg
Družstva z Křemežské kotliny si odvezla putovní pohár a ceny za první místo, o druhé místo mezi muži z Přední Výtoně B a Hořicemi se rozhodovalo opět společným „vysáním“ dvojtupláku piva, kde rychlejší byli muži z Přední Výtoně. Dámské stříbrné a bronzové odměny si odvezla družstva z Přední Výtoně a Loučovic. Družstva Černé v Pošumaví, jako správný hostitel, „nechala“ všechny hosty vyhrát a v Pralesní lize zůstala na chvostu.
Po skončení soutěže pokračovala volná zábava, kterou vyplnila svým vystoupením skupina dvou žen Duo Návraty Prachatice, která se prezentuje hity od 30. let po současnost.
Českokrumlovský deník: Středa, 21. Září 2011