Jdi na obsah Jdi na menu
 

Chcete být jeho osudová žena? Musíte mít tyhle vlastnosti!

15. 1. 2012

Chcete být jeho osudová žena? Musíte mít tyhle vlastnosti!

Nejen dokonalá postava je klíčem k vysněnému partnerovi.

Chcete se líbit mužům? Toužíte pro ně být osudovou ženou, na kterou se nezapomíná? Pak věřte, že jenom vzhled a ladné křivky nestačí! Musíte se chovat podle jejich představ, a pak už se jich nezbavíte! P. S.: Někdy stačí málo: rudá rtěnka, plodné dny nebo obětavost!

To, že muže na ženách přitahuje útlý pas nebo pevné poprsí, je známé. Víte ale, že se namlouvání odehrává i v duchu přitažlivosti charakterových vlastností a zvyků? Prvotní okouzlení vzhledem totiž často vyprchá a samec na lovu se chce přesvědčit, zda se za vzhledem víly nebo dračice opravdu skrývá „to pravé ořechové“ pro vztah či jiný záměr. A proto dá na svůj šestý smysl vyvinutý evolučním vývojem. Podle známého portálu AskMen ho právě následující situace, vjemy a vlastnosti úžasem a touhou srazí na kolena!

1. Období ovulace

Správný čas, kdy je žena připravena pro reprodukci čili sex, muži doslova vycítí. Chemické látky těla, které dámy v období ovulace (plodných dní) vylučují, pány podvědomě přitahují, neboť jim podle jednoho zahraničního výzkumu podporují tvorbu testosteronu. Muži jsou pak fascinováni ženským tělem, vůní i chováním, ale vlastně sami ani pořádně nevědí, proč tomu tak je. Věřte nebo ne, ale některé ženy svých „osobních parfémů“ využívají tak, že vsunou prst do vaginy a potřou svým poševním sekretem místa, kam normálně nanáší parfém.

Chcete zaujmout muže? Vsaďte na červenou barvu!

2. Rudé mámení

Cokoli je spojováno s láskou a sexem, od romantických srdíček na plyšovém medvědovi po lampičky u vchodů vykřičených domů a sexy podvazků, je červené barvy. Ale proč? Podle výzkumníků Elliota a Niesta je to logické, neboť v celé živočišné říši je tato barva symbolem pro páření. Jste-li tedy na lovu pro změnu zase vy, stačí si vzít rudé oblečení, a muži mají jasno, jaké máte úmysly. Nezapomeňte mít červená i ústa, neboť šťavnaté, lesklé a plné rty mužům podvědomě připomínají úplně jinou část ženského těla. Jakou? No přece vaginu, která je při vzrušení tmavší a vlhčí – přesně jako ona ústa.

3. Mírně úzkostlivá povaha

Všeho s mírou, to je jasné. Přehnaná péče a ženou neustále vyjadřované obavy muže nebaví. Naproti tomu prý „zdravý strach“, kdy ženě není lhostejné rodinné blaho od zdraví členů rodiny po finanční zabezpečení, vyjadřuje dobrý mateřský vztah k potomkům, takže pánové mají pocit, že o rodinný krb bude náležitě postaráno. Takhle to aspoň prezentují vědci.

4. Obětavost

Jistý Vladas Griskevicius z univerzity v Arizoně na základě vlastní studie hlásá, že ženy-romantičky jsou křehké a empatické bytosti, které oproti svým „chladnějším“ vrstevnicím více pomáhají druhým, takže jsou na základě evolučních předpokladů jistějšími kandidátkami pro partnerství.

Rafinovaně nanesený parfém, nedbalá elegance, správný pohyb... i to jsou ženské zbraně

5. Ochota pochválit partnera

Nemusíte mu pochlebovat za to, že jednou za rok vynesl koš nebo po sobě umyl vousy v umyvadle, ale jednou za čas partnera povzbudit a pochválit (viz článek Jak partnera dostat z „depky"?) – byť za maličkost, je pro vztah k nezaplacení. Odborníci na mezilidské vztahy uvádějí, že už jen náznak chvály prospívá lásce i sexu.

6. Schopnost empatie

Muži údajně podvědomě hledají partnerky, kterým empatie není cizí, protože již pro naše předky byla tato schopnost důležitá z hlediska zachování rodu – konkrétně přežití potomků. Žena, která vycítí, co její nápadník nebo partner potřebuje, je proto i pro dnešní muže sexy.

Jak to vidí sexuolog Zlatko Pastor?

„Názory na ženskou krásu se mění. Jsou modifikovány časem a kulturou. Obecná kritéria se však nemění. Důležitý je mladistvý vzhled a poměr prsa – pas – boky. Podvědomě to souvisí s reprodukční snahou mužů nalézt partnerku, která nejlépe zhodnotí jejich geny a postará se o potomky. Prsa symbolizují schopnost kojení. Útlý pas popírá těhotenství. Boky zvýrazní prostornou pánev a naznačují hladký porod.“

7. Velké oči a ústa zabírající polovinu šířky obličeje

Podle některých odborníků na fyzickou přitažlivost jsou velké ženské oči a hezky tvarovaná ústa tím, co je pro muže neodolatelné. Souvisí to s jejich odhadem kvalitního reprodukčního potencionálu a plodností. Zkrátka která žena tohle má, je pro ně vhodná budoucí matka jejich dětí.

8. Správný poměr pasu a boků

Proč tohle samce zajímá? Opět nejde o nic jiného než o dobré podmínky k reprodukci. A ty ukazuje správný poměr pasu a boků, který se označuje jako WHR (waist – hip ratio index). Má být 0,70, což znamená, že obvod pasu je 70 % celkového obvodu boků. „Při vyšším poměru atraktivita klesá. U mladých žen se pohybuje okolo 0,75 a s přibývajícím věkem stoupá nad 0,85,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. Jen pro srovnání: Marylin Monroe se pohybovala mezi 0,66-0,70. „Stejně na tom byla i Botticelliho Venuše, Cranachova Venuše, Goyova Nahá Maja nebo rakouská císařovna Sisi a mnoho jiných sexuálních symbolů své doby,“ dál vyjmenovává sexuolog Pastor.

9. Atraktivní obličej

Hledá-li muž krátkodobou sexuální epizodku (viz článek Muži mě chtějí jen sex!), zajímá ho především postava ženy. V opačném případě mu jde spíš o atraktivitu její tváře, potvrzují výsledky výzkumu texaské univerzity. Ještě že make-up a líčidla ledacos zakryjí! Přesto je základem čistá pleť bez pupínků a narůžovělé tváře, které značí zdraví.

Nevím, jak vy, ale myslím, že výzkumníci zapomněli na jednu podstatnou vlastnost, která muže láká, a to je optimismus. Nebo třeba smysl pro humor. O tom, že i tohle je sexy, se dočtete zde. Vždyť i pánové mají ponurých a nudných randíček plné zuby. No ne?

Lucie Maixnerová