Jdi na obsah Jdi na menu
 

BÝK (21.4-22.5)

10. 4. 2011

Jak poznáme BÝKA

Jeden můj známý, který je blázen do cestování a už byl všude nejmíň dvakrát, mi vyprávěl, že nikdy nezapomene na první výlet parníkem do jižního Španělska. Jednoho dne, když seděl na palubě a obdivoval výhled do kraje, se v dálce objevila mohutná skála, která se jakoby vynořovala z jasně modrého Středozemního moře. Gibraltarský útes. Na mého přítele to udělalo mocný dojem a obrátil se k znuděnému výrostkovi, který seděl na židli vedle něj, a poeticky ho oslovil: "Není to nádherné? Celá století se o ten útes tříští tuny vody, bičují ho bouře, útočily na něj armády, civilizace přicházely a mizely, ale on je tu pořád. Nic ho nikdy nezmění a nic s ním nepohne." Výrostek zívl. "Jo. Připomíná mi mýho tátu."

 

Jeho otec se narodil v květnu. A tak poznáte Býka.Nejúrodnější místa, kde je hledat, jsou farmy, banky nebo realitní kanceláře, ale najdete je i na jiných pastvinách. Býci působí jako inženýři, filmové hvězdy, úředníci, zahradníci, králové a královny, kominíci, řezníci, pekaři a výrobci svící. Vždy ho poznáte podle rozhodného, mlčenlivého postoje. Dokud se s ním blíž neseznámíte, jeho nejdelší monology budou pravděpodobně "jo", "ne", "díky", "nashle", a často "e-e", což je náhražka pro "ani nápad". Působil-li při jeho narození silný vliv Blíženců, Berana nebo Střelce, může být povídavější a kráčet s větší vervou. Však typický Býk se raději pohybuje úsporně a moc toho nenamluví.

 

Stejně jako Gibraltar je silný a pevný a nic nenaruší jeho klid. Můžete ho polít vodou nebo mu u nohou zapálit oheň. Můžete mu bušit pěstmi do hrudi, hypnoticky na něj zírat nebo ječet z plných plic. S Býkem to ani nehne.

 

Zřídkakdy se žene dopředu a šlape vám na paty. Chce, abyste ho nechali na pokoji. Neotravujte ho a bude spokojený. Budete-li ho k něčemu nutit, zatvrdí se. Přeženete-li to, připravte se na zuřivý výpad. Celé měsíce i roky může projevovat dokonalý klid rovnováhu, vdechovat vůni květin a ignorovat nervózní rej kolem sebe. Potom nečekaně přijde den, kdy někdo na jeho široká ramena naloží příliš. Zafrká, hrábne nohou, přivře oči - a zaútočí. Kliďte se mu z cesty tak rychle, jak jen dovedete a zachraňte si život! Býkova povaha je zřídka impulzívní, ale jakmile se rozzuří, zničí všechno, co mu přijde do cesty, včetně Štírů. Zničí není správné slovo. Spíš zdemoluje. Může chvíli trvat, než se usadí prach a nastane zase klid. Někteří Býci se natolik ovládají, že ztratí kontrolu jen jednou či dvakrát v životě. Dokonce i ti prchliví nevybuchnou víc než jednou či dvakrát za rok. Přesto je dobře si pamatovat, že tento člověk se obvykle nenaštve jen trochu. Je-li incident natolik velký, že ho vyburcuje z klidu, místo obyčejného hněvu můžete čekat slepou zuřivost.

 

Mnoho lidí v tomto znamení připomínají býka. Muži mají krk vždy objemný nebo svalnatý, ramena, hrudník a záda široké a silné. Oči ženy jsou klidné a průzračné, ale zároveň má pevný pohled. Celé tělo je souměrné, ať je malé nebo velké. Uši jsou malé a přiléhají k hlavě. Při jídle žvýkají pomalu a mívají vynikající zažívání. Ne všichni, ale hodně Býků má vlnité nebo kudrnaté vlasy, zpravidla tmavé, stejně jako oči a pleť. Dokonce i občasní blonďatí Býci s modrýma očima a světlou pletí nikdy nevzbuzují dojem křehkosti duše či charakteru.

 

Opačné pohlaví Býka silně přitahuje, ale nemá ve zvyku se bojovně hnát za jakýmkoliv druhem potěšení. Dává přednost tomu, že k sobě lidi přitahuje. Proč by měl mrhat energií a honit se za nimi? Typickým znakem Býka je pasivita. Snahu po získání popularity nemají v povaze. Chcete-li s Býkem mluvit, zavolejte mu. Bude vám k dispozici. Hodíte-li mu návnadu ve formě kamarádství nebo milostného vztahu, když bude mít zájem chňapne po ní. Na rozdíl od družnějších znamení bude vědět, co s ní dělat.

 

Když mu něco nejde pod vousy, dovede být rozmrzelý a trucovat, ale není nervózní typ.Ukvapené jednání nepatří k jeho špatným stránkám. Pospíchá pomalu.

 

Býci jsou domáčtí tvorové. Změna ho vyvádí z míry. Jsou požitkářští a poživační.

 

Průměrný Býk se těší výbornému zdraví a má silnou konstituci. Nic ho jen tak nepoloží na lopatky, ale octne-li se na zemi, může se uzdravovat pomalu, hlavně kvůli tvrdohlavému odmítání lékařských nařízení. Je spíš pesimistický.

 

Nemá cenu říkat Býkovi, že je tvrdohlavý. Nemyslí si to. Je trpělivý. Vůbec není umíněný - jen rozumný a odhodlaný.Za celý život nepochopí, proč ho lidé tak nespravedlivě soudí. Pravda je, že Býk je tak tvrdohlavý, jak jen lidská bytost může být, aniž by se proměnila v kámen.

 

Přesto se Býci mohou oprávněně hlásit k jedno ctnosti - trpělivosti. Mnozí snášejí citovou a fyzickou zátěž celé roky bez jediné stížnosti. Čím víc se vrší problémy, tím víc síly získává Býk k jeho snášení. Jeho oddanost rodině a přátelům často přesahuje veškeré chápání. Mnoho žen i mužů zasluhuje zlatou medaili za statečnost, kterou projeví tváří v tvář ranám osudu, jež by dávno zlomily jedince narozené v jiných znameních. Dobrá. Uděluji Býkům řád za jejich duševní sílu. Ale stejně jsou paličatí.

 

Býkovu chuť k jídlu hned tak něco nepokazí. Má výborné zažívání.

 

Býkův humor je srdečný, zemitý a hravý. Tito lidé jsou zřídka krutí nebo pomstychtiví, pokud vůbec. Je zajímavé, že krutí býci mají často při narození hodně planet ve znamení Berana.

 

Býk je zřídkakdy bez peněz. Ne každý je milionář, ale ve frontě na polévku jich moc nenajdete. Rád buduje své království pomalu, ale jistě. Vědomí, že s penězi se pojí moc, dostatečně uspokojuje jeho potřebu bezpečí. Dřív nebo později přijde Býk k penězům a obvykle si je udrží. Váží si peněz a majetku stejně jako rodiny, ale není lakomý.

 

Hluboce na něj působí dobré obrazy a symfonie. Každý Býk má v sobě aspoň stopu lásky k umění a hudbě, jež s sebou nese planeta Venuše. Je zapřísáhlým nepřítelem mrhání a výstředností.

 

Planetární vládce: Venuše
Živel: země
Barva: jemně zelená
Část těla: ústa a hrdlo
Životní období: dětství
Roční období: střed jara
Doplňující a protikladné znamení: Štír
Přírodní cyklus: rozvité pupeny, zeleň, bohatství míz a šťáv
Zodiakální funkce: vstřebávání, osvojování

 

Muž BÝK

Asi si představujete typického muže Býka jako klidnou, praktickou duši, která je rozumná a přízemní jako pár starých bot. Je to pravda. Také si možná všimnete, že se pomalu rozhoupává k akci, je rozvážný a opatrný. To je také pravda. Proto usoudíte, že je jenom logické předpokládat, že není moc romantický. Tak to je naprostý omyl.

 

Jak vás napadlo, že můžete analyzovat Býkovu povahu pouze pomocí logiky? Zřejmě vám to nakukal někdo ve znamení Vah, kdo se na vás snaží udělat dojem. V každém případě se mýlí. Když se pokusíte rozluštit takový silný, mužný symbol, jako je Býk, kterého řídí milující a mírumilovná planeta Venuše, logika vám moc nepomůže. Pošlete toho chlapíka i s jeho inteligencí zpátky do knihovny.

 

Býku může chvíli trvat, než se rozhodnete, jestli vás chce za ženu. Nevrhne se do jezera milostného vztahu po hlavě, aby cestou zjistil, že v něm není voda. Jakmile však dospěje k názoru, že jste ta pravá, a umíní si vás získat, i onen nápadník ve znamení Vah bude proti němu vypadat jako nemotora. Dokonce zahanbí i zamilovaného Lva a vášnivého Štíra. Ten rozumný, praktický, pomalý, odhodlaný Býk je schopen vám posílat každý den jednu růžovou růži, dokud nepodlehnete jeho nabídce - k sňatku nebo k čemukoliv jinému. Dokonce možná napíše poetickou báseň a ostýchavě vám ji pošle bez podpisu, i když ví, že budete tušit pisatele. Umí být něžný a jemný milenec a ochránce. Jeho smyslovost ho činí zranitelným vůči vašemu exotickému parfému, hladkosti pleti a měkkosti vlasů. Asi vám to nepoví do očí květnatou řečí, ale najde způsob, jak vám to dát najevo. Býkův smysl pro dotyk je hmatatelný.

 

V lásce je toto negativní pevné zemské znamení plné rozporů. Býk vás rád uvidí v drahých kožešinách a sytých barvách. Možná vám na rohu ulice koupí kytičku voňavých fialek a nechá staré prodavačce velký tuzér, protože mu připomíná jeho matku. (Vy mu však rozhodně nebudete připomínat ani matku, ani sestru - leda když vás musí chránit před neslušnými pohledy jiných Býků, kteří chtějí zaujmout jeho pozici.) Hudba vždy zapůsobí na jeho city a podnítí v něm lásku. Skoro určitě má oblíbenou píseň, která mu připomíná vás. Je to ta, kterou si vždy vybere na hracím automatu.

 

Potřebujete-li další důkaz o jeho romantické duši, s typickým Býkem si vybudujete sbírku porcelánu a stříbra, které vám věnuje k narozeninám, a o vánocích vám připomene Ježíška, když přijde ověšený záhadnými balíčky a sentimentálními tretkami. Navrhne vám koupel při měsíčku, pikniky v odlehlém lese a procházky venkovskými cestami pod hvězdnou oblohou. Na svatého Valentina dostanete největší, nejhezčí a nejvýmluvnější přání právě od něj. Když se vám muž Býk dvoří, tak se do toho pustí s vervou a neokolkuje opodál. Zřejmě vás bude brát na večeře do honosných restaurací s tlumeným světlem a hrou na housle a nikdy nezapomene datum, kdy jste se poprvé setkali, nebo nějaké jiné intimní výročí. Kolik romantiky ještě potřebujete?

 

Je naprostá pravda, že Býk není takový snílek jako Vodnář. Nikdy vás neohromí jako Lev, ani vám neslíbí jako Beran, že s ním odletíte na růžovém obláčku do pohádkového zámku. Spíš se u vás zastaví jednoho sobotního večera s plány od architekta na dům, který chce pro vás postavit ze skutečného materiálu za skutečné peníze. Patrně složí zálohu na stavbu nebo aspoň pronájem bytu, ještě než se s vámi zasnoubí. Tento muž jde hned na věc. Jakmile vás přenese přes práh a usadí vás ve svém bytelném domě, který se ani v nejmenším nebude podobat pohádkovému zámku, můžete si být jistá, že jste finančně solidně zajištěná. A to je stěží důvod ke stížnostem.

 

Milostný vztah s Býkem má pochopitelně i své stinné stránky - nic není dokonalé. Předně se budete muset chovat jako opravdová dáma. Žádný Býk nebude tolerovat halasnou mužatku, která práská bičem jako krotitel. Chcete-li prosazovat své názory, nesnažte se o to na veřejnosti. V soukromí sice respektuje inteligentní ženu, ale při tanci - nebo když budete jen sedět v restauraci - mu dopřejte víru, že on je ten chytřejší. Jestli se před přáteli budete předvádět jako emancipovaná žena, může reagovat dvěma způsoby. Je-li primitivní Býk (a budete překvapená, kolik jich je), asi s vámi po příchodu domů - ne-li ještě předtím - pořádně zalomcuje, nebo dokonce jednu schytáte. Pokud patří ke kultivovanějšímu typu, prostě s vámi přede všemi přestane mluvit a po zbytek večera bude sedět jako zařezaný, až si budete zahanbeně přát, aby vás pohltila zem. Vašim přátelům to bude také velmi nepříjemné. Může to doopravdy pokazit večer i váš styl.

 

Váš první impulz bude pokusit se napravit škodu, ale vytáhnout ho z této zaryté nálady předčasně se rovná zkoušet pohnout gibraltarským útesem. Hůř než to. Zkusíte-li se ho škádlením znovu zapojit do normální zábavy, budete si asi záhy přát, abyste ho bývala raději nechala trucovat. Kámen je vlídnější než reakce na vaše snahy ho rozveselit poté, co jste vzbudila jeho hněv. Poženete-li to do krajnosti, změní se z mlčenlivé sfingy na řvoucího tura, který se nebude rozpakovat použít pěkně peprné výrazy. Všimnete-li si, že sahá po kabátu, bude nejlepší se také obléct. Muž Býk zřídka nechá svou ženu napospas svůdcům, bez ochrany, jakkoli ho rozzlobila. Donutí ji jít s ním, i kdyby ji měl táhnout za vlasy. A silně bych vám doporučovala, abyste se omluvila ještě než dorazíte domů. On to totiž neudělá. Útěk k mamince vám také moc neprospěje. Dokud platí nájem, sdílíte s ním lože i všechno ostatní. Zásah příbuzných je to poslední, co typický Býk snese. Váš první pokus "běžet domů k mamince" bude pravděpodobně i poslední. Až vaši rodiče zažijí jeho zuřivost, raději zamknou dveře a nechají vás řešit si své problémy sama.

 

Je neobyčejně trpělivý, ale kruh v nose vám nosit nebude. Je příliš realistický a příliš miluje svobodu, aby se mu zamlouvala žena, která se na něj lepí jako psí víno a při každé příležitosti brečí. Vůbec mu nevadí, když má partnerka oheň a kuráž. Budí to v něm zájem a kompenzuje jeho vyrovnanou zralost. Nikdo není laskavější, jemnější a tolerantnější než Býk, není-li ohrožena jeho mužnost. Pro ženu, kterou miluje, udělá všechno na světě kromě jediného - nedovolí jí, aby nosila kalhoty. Někdy se může chovat jako neohrabaný medvěd a jeho humor je často hrubý a směšný. Nicméně když skončí zábava, nenechá ze sebe dělat blázna.

 

Místo aby se nerozvážně vrhl do vážného dvoření, dá si načas a vybírá si. Ta zmatená dívka, kterou už rok bere každou sobotu do kina, se asi diví, jestli se vůbec k něčemu rozhoupá. Býkovi trvá, než získá dostatek páry, aby se rozjel naplno, ale jak se jednou zaměří na určitou příslušnici ženského pohlaví, nic ho nesvede z cesty. Dokonce může zapomenout být rozumný a opatrný. Ovšem když to nevyjde, Býkovi trvá dlouho, než se mu zahojí rány z rozvodu a než je ochoten to znovu zkusit se ženou, která lépe vyhovuje jeho dispozicím a názorům.

 

Je nejmužnější z mužů. Snadno získává jako nemovitý majetek, tak peníze. Pravděpodobně miluje venkov, fotbal, rybaření a táboření. Má rád květiny, zahradničení nebo dlouhé procházky.

 

Jako rodič je Býk zdrojem potěšení. Myslí si sice, že je důležité mít syna, aby zdědil rodinné jméno, ale dcerky bude milovat se zvláštní něhou. Tito muži jsou milujícími, vřelými chápavými a trpělivými otci. Typický manžel je ke své ženě neobyčejně štědrý. Má rád luxus, ale dá si dobrý pozor, aby za své peníze dostal dobrou hodnotu.

 

Tento muž hodně pracuje a potřebuje vydatný odpočinek. Dohlédněte, aby ho měl, protože když je unavený a nesvý, dovede být pěkný mrzout. Nikdy do něho neryjte ani ho neobviňujte, že je líný. Pokusy strhnout ho do víru společenských aktivit jsou odsouzeny k neúspěchu. Rád baví hosty doma, ale dává přednost jen několika lidem s podobnými zájmy.

 

Býkova láska je jednoduchá, obyčejná a upřímná. Buďte jemnou ženou a nemůžete si přát lepšího muže.

 

Žena BÝK

Žena Býk je velká žena. Dokáže dosáhnout dost vysoko, aby zvládla téměř každou krizovou situaci, kterou jí život přihraje do cesty. V mnoha směrech je tato žena solí země, kombinací většiny ryzích vlastností, které každý muž hledá a zřídkakdy najde. Může trpět výbuchy hněvu, před kterými by se i silný chlap ustrašeně schoval v lese (nebo aspoň pod stůl), ale k takovému zuřivému běsnění nikdy nedojde bez pořádné provokace.

 

Když ji nemučíte víc, než může lidská bytost vydržet, nebo když jí osud nedal do vínku mimořádně špatné karty, bude hrát hru života poctivě a s obdivuhodným klidem. Její otevřenost a poctivost nejsou rozředěné běžnými ženskými triky a slzami. Dívka Býk má víc morální a citové odvahy než mnohý odolný muž, ale rovněž má dostatek důvěry ve vlastní pohlaví, takže pokud stojíte o to být tím, kdo poroučí, dovolí vám to. Nevyužijete-li této příležitosti, chopí se vlády sama, ale raději dává přednost prvnímu řešení. Hledá opravdového muže, protože ví, že je opravdová žena, a je na to hrdá. Neznamená to pro ni být nenapravitelná koketa, duševní ubožačka nebo mňoukající kotě, které předstírá slabost, aby bylo po jeho. Zanedlouho poznáte, že má vlastní vůli, která je tak silná, že se nemusí uchylovat ke škádlení, aby dosáhla cíle.

 

Průměrná žena Býk má tolik sebekontroly a vůle, že kdyby se rozhodla ji uplatnit, zastavila by koňské spřežení. S ascendentem nebo Měsícem v Beranu nebo Lvu bude možná schopná občasné krutosti či podléhat citovým bouřím a se silnějším vlivem Ryb nebo Blíženců může být neklidnější a nerozhodnější, ale typická žena v tomto znamení se většinou ovládá za každé situace. Je to dobře, protože pod klidným zevnějškem se skrývá smyslná povaha.

 

Muži vždy oceňují její přirozenou snahu brát lidi takové, jací jsou, ať je to vědec studující mouchy tse-tse v Kongu nebo polykač mečů na ulici. Dělají to, co chtějí, nic nepředstírají, a to na ni platí. Nemá-li někoho ráda, nepořádá kampaň na jeho zničení, ani nezpochybňuje jeho myšlenky a motivy. Jednoduše se mu vyhýbá. Žena Býk může projevit vůči svým nepřátelům pozoruhodnou lhostejnost, ale počítá-li vás k přátelům, bude vás podporovat při všech úspěších i prohrách. I nejvěrnější přátelství vypadá ve srovnání s jejím odhodláním být při vás jako letmá známost. Avšak bude od vás očekávat, že jí oplatíte její slepou loajálnost a nehynoucí věrnost. Neprojevíte-li jí naprostou oddanost, bude trucovat v koutě jako černý mrak potlačované zášti.

 

S žárlivostí je to jiné. Průměrná žena Býk se smíří s mužským koníčkem sledovat dívky. Na rozdíl od žen v Beranu nebo ve Lvu nezrudne vztekem pokaždé, když budete otevřeně obdivovat hezkou dívku. Abyste ji opravdu rozzlobil, je třeba víc než běžné flirtování nebo polibek přítelkyně na dobrou noc. Překročíte-li její představy o fair-play, může se proměnit v soptící saň, ovšem tato hranice je stanovena se značnou benevolencí. Musíte ji opravdu přitlačit ke zdi, aby ji ovládla typická býčí zuřivost. Jestli jste ji ještě neviděl rozzuřenou, máte se na co těšit.

 

Tyto ženy se duševními schopnostmi mohou měřit s nejinteligentnějšími muži i ženami, ale myslí přímo a pragmaticky bez duševních prostocviků. Stojí nohama pevně na zemi. Tyto ženy jsou zřídka vrtkavé a udržují si psychickou rovnováhu.

 

Jsou to umělkyně ve svádění par excellence. Umí muže nejen vzrušit, ale také ho dovede přimět, aby ji sváděl tak, jak se to líbí jí. Vyšle erotické signály a ostatní už přenechá svému zbožňovateli. Oplývá šarmem, vyzařuje smyslnost, dovede vypadat eroticky, zkaženě a zároveň jako nevinná dívka. Milostná hra se ženou v Býku má intenzitu býčího zápasu a dovede muži vyrazit dech.

 

Žena býk je vyloženě fyzické stvoření. Stěží ji přistihnete, jak dává do vázy umělé květiny. Její květy musí být skutečné a musí opravdu vonět. Její parfém bude obvykle exotický. Tuto dívku dojme čerstvě vyprané povlečení vonící sluncem nebo lahodné aroma pekoucího se chleba.

 

Barvy jsou pro její smysly stejně důležité, čím sytější, tím lepší.

 

Její jídlo musí mít tu správnou chuť a obvykle si na něj nasype štědrou dávku koření. Určitě ji vezměte na místa s nejlepšími šéfkuchaři, protože hamburger a hrachová polévka bez chuti ji nechají citově chladnou.

 

Harmonické zvuky a krásné vizuální efekty ji přitahují jako magnet. Většina těchto žen má výrazný talent pro hudbu a umění nebo je aspoň obdivují. Při pohledu na přírodní krásy upadá do extází.

 

Obléká se především jednoduše a prakticky ale vkusně, má ráda měkké, jemné materiály, které nedráždí kůži.

 

Až ji lépe poznáte, uvědomíte si, že tato dívka dokáže být velkou oporou. Jen zřídka je náročná - kromě požadavku věrnosti - a její chování je obyčejně vyrovnané a příjemné. Lidé mají rádi její přímé, tolerantní způsoby; mají uklidňující účinek jako horká koupel. Ona má asi také ráda horké koupele se spoustou bublinek a vůně. Koupelna těchto žen nezřídka vypadá jako Kleopatřin budoár.

 

Možná vás nepříjemně překvapí, že nemá ráda, když jí oponujete, zvlášť na veřejnosti. Ale proč byste to dělal, když je snadnější rozumět jejímu znamení? Pamatujte si, že všechno dělá ráda pomalu. Pokud ji popoháníte, dostane zlost a to není radno. Její tempo se pohybuje od pomalého k rozvážnému a plynulému; jen zřídka je impulzivní. Ale je-li vyprovokována, dovede být prudká.

 

Mateřství se dobře snáší s její klidnou povahou. Bude se mazlit s miminky a zbožňovat batolata, ale jak děti porostou, může být až moc přísná. V této ženě je rys tvrdošíjnosti, který ji znesnadňuje pochopit často matoucí proměny dospívajících dětí. Je-li disciplína této matky mařena, rozhněvá se. Neposlušnost ani odpor nesnáší. Probudí v ní býčí zuřivost. Také má těžkosti tolerovat lenost a nedbalost, takže děti budou patrně udržovat své pokoje v pořádku - jinak uvidí. Kromě těchto několika slabostí bude dobrým rodičem; jak léta poplynou, bude víc přítelkyní než jen matkou. Je vřelá, mateřská a později kamarádka se smyslem pro humor; bude se dětem snažit předat svou vlastní upřímnost a odvahu.

 

Býci nejsou žádné padavky. Málokdy si naříkají nebo si stěžují. Je to dříč. Klidně vyleze na žebřík a vymaluje byt stejně zdatně jako muž, ale odpoledne si bude muset zdřímnout, aby obnovila zásoby energie. Bude hrdě kráčet vedle svého muže a zřídka se bude schovávat v jeho stínu. Nikdy nečekají, že je bude někdo živit, aniž by přispěly svým dílem, a cítí se špatně s mužem, který nepřispěje svým, i když přesto budou dělat všechno, co je v jejich silách. Slabost v jakékoli formě nemohou vystát. Žena Býk nikdy nedovolí, aby city převládly nad rozumem.

 

Muž, který se ožení s dívkou narozenou v květnu, si nevezme uplakánka ani zlatokopku. Bude od něj očekávat, že se o ni postará a bude rozumně spravovat rodinné finance. Také bude chtít jídlo a zařízení nejlepší kvality. Ale neustále bude pátrat jako ostříž po výhodné koupi a bude ochotná si počkat na přepych, po kterém touží.

 

Vždy má v srdci dost místa a lásky pro jiné lidi, a jestli vás právě zastihla bouře, v jejím domě se zahřejete.