Jdi na obsah Jdi na menu

Nový multifunkční areál v Pacově u Říčan nabízí aktivity pro sportovce, děti i seniory

Slavnostní otevření sportovního areálu v Pacově – městské části Říčan proběhlo v úterý 24. listopadu 2015 za přítomnosti vedení města i zástupců projektanta, investora, zhotovitele a partnerů projektu. Přestřižení pásky se ujaly děti z MŠ Nemo, které si dětské hřiště hned náležitě vyzkoušely. Od začátku prosince si mohou nové hřiště zdarma vypůjčit pro svoji činnost sportovní kluby v Říčanech. Záměr o výpůjčce město zveřejní na úřední desce.

 

rop.jpg

 

Výstavba II. etapy volnočasového areálu probíhala od května do konce října letošního roku. Projekt zahrnoval vybudování víceúčelového hřiště s umělým povrchem o rozměrech 20 x 40 m s navazujícím skladem sportovního náčiní, které umožní zahrát si malou kopanou, florbal, volejbal, nohejbal, basketbal a další sporty.

Vznikla zde nová dráha pro in-line bruslení nebo jízdu na kole, hřiště na pétanque, herní prvky pro děti a klubovna se sociálním zázemím a občerstvením pro návštěvníky. Za architektonickým řešením dostavby stojí projektant ze společnosti VMS projekt s.r.o. Václav Steinhaizl. Náklady na realizaci areálu, který staví společnost PSP-GDS s.r.o., byly 16,7 milionu korun. 85 % způsobilých nákladů financovala dotace z ROP Střední Čechy. Technický dozor investora a BOZP zajistila firma ATLAS CZ s.r.o. Partnery projektu jsou TJ Sokol Pacov, florbalový klub FBC Říčany a MŠ NEMO.

Mgr. Adéla Ambrožová, tisková mluvčí MěÚ Říčany

 

Převzato z webových stránek města Říčany.

 

ricany_logo