Jdi na obsah Jdi na menu
 


                        PRO LETOŠNÍ ROK 2024 JE JEŠTĚ VOLNÝCH : 9 míst

     Vítáme Vás na stránkách letního dětského tábora Campanula, který patří mezi nejstarší tábory v našem městě. Je možné, že jsme i tábor nejstarší, kontinuita Campanuly za chvíli dosáhne půl století. Je asi docela možné, že několik desítek procent obyvatel města za svůj život alespoň jednou přišla s táborem Campanula do nějakého styku. Věříme a snažíme se, aby tábor, jenž je tady téměř 50 let, nezahynul.

Tábor se nachází v malebném údolí řeky Černá Opava v CHKO Hrubý Jeseník. Vydáme -li se z Vrbna pod Pradědem proti proudu řeky Černé Opavy, projdeme vesničkou Mnichov, a pak se směrem na Rejvíz zanoříme do divokých smrkových hvozdů, narazíme na malebné údoličko se stanovou osadou, srubem a nádechem kouzla. Tábor byl založen  v roce 1977 tehdy pionýrskou skupinou ZŠ Lidové milice (nyní ZŠ Edvarda Beneše) v údolí pak byly další dva tábory. Do současné moderní doby přežila v CHKO Jeseníky jen Campanula.

  V roce 2009 byl do základů vypálen žhářem, ale nadšencům se ho ve spolupráci s Magistrátem města Opavy podařilo postavit znovu. Jen díky obrovskému úsilí se podařilo jeho kouzlo zachovat i pro další generace dětí, ať už z opavské, či jiné oblasti. 

      V současné době je provozován Campanula, dětské tábory města Opavy z.s. a jsou zde v průběhu letních prázdnin organizovány čtyři turnusy dětských rekreací, převážně pro děti z Opavy a okolí, ale samozřejmě jsme otevřeni všem zájemcům.

       Náš turnus je provozován lidmi, kteří byli odchováni táborem jako děti a posléze převzali jeho samotné pořádání. Samostatně provozujeme tábor od roku 1995, a tak můžeme s klidem prohlásit, že máme zkušeností dost a dost. Děti se na našem táboře staly rytíři, kteří hledali Svatý grál, snažily se zachránit Středozem spolu s Frodo Pytlíkem, spolu s malým Jimmem hledaly poklad na Ostrově pokladů a bojovaly s piráty; skrze hvězdnou bránu objevovaly nové a neznámé světy, proháněly se po prériích jako indiáni, zachránily říši Inků před invazí Španělů, plavily se až na konec světa, aby pro královnu Alžbětu nalezly nové světy, kráčely světem jako neporazitelné římské legie a vynesly slávu Říma až do nebes, prchaly z Evropy sužované hladem do Ameriky, kde založily nechvalně známou Cosa Nostru, ve službách českých panovníků prožívaly vzestupy i pády Českého království. S Nikolou Teslou postavily stroj času, vyrážely na dobrodružné výpravy napříč časem, objevovaly Nový svět ve stopách Vikingů, Templářů, Cortese a jiných objevitelů a dobyvatelů, spolu s Iasonem a jeho Argonauty donesly z Colchidy zlaté rouno,v papírovém domě prožívaly loupeže na území Česka,jako Vikingové brázdili moře světa.

     Jestli dostaneme Vaši důvěru a Vy nám svěříte Vaše děti, pak můžeme s čistým svědomím slíbit, že uděláme vše pro to, aby odjely plné dojmů a zážitků. Zaslouží si to, stejně jako tábor Campanula, který letos už 49let rozdává radost dětem z Opavy a jejího okolí.

Tak neváhejte a zkuste to s Námi. Nebudete litovat,

 

                                                               Personál letního dětského tábora Campanula

 

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 175768
Měsíc: 3437
Den: 57