Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový krém Fantazie

19. 3. 2011

 Ingredience

200 g hořké čokolády (možno nahradit čokoládou na vaření), 1 kelíme zakysané smetany (200 - 250 g), ovoce na ozdobu

Postup

Do menšího hrnce nalámeme čokoládu, dáme do většího hrnce s vodou a na zapnuté plotýnce necháme ve vodní lázni čokoládu rozpustit. Odstavíme z plotny a do rozpuštěné čokolády vmícháme zakysanou smetanu. Pokud hmota zhoustne tak že se špatně míchá, vrátíme na chvíli na plotýnku zahřát. Pokud smetanu v čokoládě nerozmícháme úplně, vzniknou v ní efektní bílé šmouhy. Krém rozdělíme do pohárů a ozdobíme ovocem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář