Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevěstin předsvatební deníček

20. 3. Všechny obálky na svatební oznámení (70 ks) jsou hotové. A už se moc těším na jejich obsah!

22. 3. Satén, šifon i podšívka jsou konečně v mém vlastnictví, šití může začít!

1. 4. Obsah do obálek je hotov, máme to 70 x stříbrné na černém :o) Ještě přidat 70 adres a můžeme rozesílat.

4. 4. Ochutnali jsme 4 rozkošné minidortíčky a je rozhodnuto - dort, zákusky a obložené talíře zajistí výrobna Atlanta.

8. 4. Vyzvedla jsem hotové snubáky (jsou nádherné, foto v albu) a odeslala první várku oznámení.

13. 4. První zkouška svatebních šatů je za mnou - zatím vypadají spíš jako velký bílý pytel, a stejně jsem nadšená.

14. 4. Objednávka dortů, zákusků a studené kuchyně v Atlantě. Bude toho jak pro regiment, chystejte si žaludky ;o)

15. 4. Čerpám inspiraci na svatbě známých, žádnou další už do naší svatby nestihnu.

17. 4. Zajištěna veškerá květinová výzdoba, rozpočet a informace o vadnutí hvozdíku budu znát ve středu. Držím si všechny palce.

18. 4. Do svatby zbývají přesně dva měsíce - BRRR, ale i JÚÚÚ :o) Na hvězdárně jsme doladili detaily obřadu - vše je rozplánováno na minuty, stačí "jen" dodat hudbu. Večer jsem ještě dodělala vývazky pro svatebčany, je to piplačka.

19. 4. Tři kila pro rodinu, tři kila do tříd, kilo do sborovny, kilo k mámě do práce a kilo pro Terno. A taky pro mě na obalení nervů... To máme deset kilo koláčků od vyhlášené cukrárny Stěžery.

21. 4. Ráno návštěva matriky - oddá nás p. Šilhánková, stát můžeme bokem k hostům a obřad MUSÍ začít přesně ve 13 hodin (to chci vidět :o)). Odpoledne jsme s květinářkou doladily květinovou výzdobu. Večer vybíráme hudbu, hvězdou hitparády je Bach a Beethoven.

26. 4. Máme cukr Bridž, heuréka!

27. 4. Vyzvedli jsme nesladkou výslužku pro hosty. Ženich se vrhnul do práce a ozdobil všechny krabičky. Kéž by mu ta aktivita vydržela a vybral konečně hudbu.

30. 4. Pořídila jsem si svatební nezbytnosti - make-up, lesk, bázi pod oční stíny a stíny. Jo a taky samodržící punčochy a ubrousky do košíčků.

2. 5. Ode dneška vlastním vše potřebné pod šaty. Čili zbývá jen to nejdůležitější - ty šaty :o)

6. 5. Ve schránce jsme objevili první gratulaci. Svatba se prostě blíží...

8. 5. Trénuju ruční práce, v manželství se mi to bude hodit. Vytvořila jsem podvazek a jmenovky ke svatebnímu obědu, obojí jsem i zdokumentovala.

10. 5. Zařizovací den - ženichův oblek je v čistírně, koupili jsme košíček na vývazky, košili a kravatu (takže ženich je kompletní) a večer ještě proběhla druhá zkouška svatebních šatů. I když ještě nejsou došité, jsou krááásnééééé. A do konce května budou!

12. 5. IKEA zcela vypleněna!

16. 5. První zkouška účesu (hodně nahrubo), plnění kornoutů rýží a zdobení kolíčků - byl to plodný den!

17. 5. Druhá zkouška účesu (ale od jiné kadeřnice) - no není to špatné, ale není to ono. Vypadám jako maminka Stašová z Pelíšků :o/

18. 5. Do svatby zbývá přesně měsíc, měla bych si pohnout. Ale neudělala jsem nic.

21. 5. Ze třetí zkoušky u švadleny jsem se vrátila nadšená, šaty jsou skoro hotové, zbývá jen dolaďování. Už se jich nemůžu dočkat!!!

24. 5. Nakupujeme nezbytné maličkosti a ženich tuní podnos pod dort. A taky vyjednal nafouknutí balónků, je to kluk šikovnej, asi si ho teda vezmu.

27. 5. Přišli jsme o kapelu (ale DJ všechno jistí) a pravděpodobně také o dva svatební hosty. Zato jsme bohatší o zprávu dne - šaty jsou hotové! Zítra jedu na (doufám) poslední zkoušku.

28. 5. Šaty jsou opravdu (téměř) hotové, zbývají jen detaily... teď musím vyřešit, kam je schovat před ženichem a před Donaldem.

30. 5. Objednala jsem 20 roháčků, uháněla jsem členky rozlučkového večírku, taky jsem nakoupila drobnosti (dózy na cukr a papírové krabice na zbytky jídla), potom jsem si vylepšila brož na kytici a konečně jsme dořešili zasedací pořádek.

3. 6. Vyzvedli jsme koláčky, jsou vynikající. Odpoledne jsem strávila nakupováním a pořídila si (již třetí) popůlnoční šaty. A taky jsem uháněla členky rozlučkové party, v několika případech bohužel marně.

4.-5. 6. Celou sobotu sestavuju košíčky, vykládám je ubrousky a odpočítávám koláčky. Před pátou vyzvedávám na nádraží "holky moje" a od sedmi už se loučím se svobodou. Rozlučka končí v neděli v 5:11, kdy přepadám do peřin. V 8:30 už jsem zase na nohou, hurá do Vamberka a o dvě hodiny později už si odvážím domů svoje vysněné šaty. Zbytek dne spím a flákám se, jelikož musím načerpat dost sil na následující (hektické) dny. Uf!

6. 6. Zkouška účesu (krásný) a líčení (fíha, je to nezvyk). První várka koláčků je rozvezená.

7. 6. Druhý koláčkový den. Večer dávám pokyny k výzdobě hvězdárny - předem velké DÍKY Marušce!

8. 6. Wedding lesson v Primátorce aneb Mírně středně pokročilí angličtináři se loučili před prázdninami. Koláčky všem chutnaly (pokud nekecají), oznámení chválili (pokud nekecají) a navíc jsme dostali dar - DĚKUJEME! Poukázku do Tescomy využije ženich, levanduli v sáčku na uklidnění já.

9. 6. Ověřili jsme, že ženichovi nic nechybí (alespoň tedy co se týče oblečení). Moc mu to sluší :o*

10. 6. Zatímco se ženich vesele loučí se svobodou, já rozdávám povely. Tereze k organizaci, Vojtovi k obsluze a Pořízkům k natáčení videa. Potom jsem ještě stihla vymyslet tři verze zasedacího pořádku (pořád nevíme, kdo nepřijede), upravit menu a napsat článek do novin. A zítra hurá na písecké slavnosti, odreagovat se.

13. 6. Vytvořila jsem 25 mašlí na ozdobení židlí a vyprala košili ženichovi a dědovi. Zbytek dne dělám rozpisy, abychom nezapomněli nic vyzvednout a aby to bylo ve správný den.

14. 6. Koláčky rozdány ve škole kolegům i studentům, jen se po nich zaprášilo. Poslední předsvatební nákupy - dokoupila jsem stuhy a tyl na nazdobení aut, krabice na výslužky a pro radost dvoje boty (nutně potřebné!). Následovala zkouška svatebních šatů - všechno doladěno, nikde nic neprosvítá, boty a svetřík ladí perfektně. Přišly další dvě gratulace, už jich máme osm. Večer smolím písemku pro studenty - poslední za svobodna.

16. 6. Ráno do práce a odpoledne zajišťovací kolečko - hvězdárna (zkouška nástupu a výzdoby) a hájenka (rozestavění stolů, úklid). Nestíhám být nervózní. Jo a večer tvorba zasedacího pořádku na hvězdárnu, rozpis kolony a velepodrobný dopis fotografovi.

17. 6. Nestíháme nic, ani psát deníček :o(

 

Zítra držte palce! (Nejlépe přímo na hvězdárně.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zasedací pořádek

(Z3, 7. 6. 2011 9:14)

Doufáme, že Z3 má svůj vlastní stůl. :) :D

Re: Zasedací pořádek

(Nevěsta Hedvika, 8. 6. 2011 13:09)

Bohužel :o( Ale on nikdo nemá svůj stůl, je tam jeden dlouhej a potom véééliká zahrada ;o)

Hudba

(Jarka, 26. 4. 2011 10:40)

Super výběr.Obojí se dá poslouchat i když se tomu nerozumí.Potečou mi slzičky?Poslední dobou jsem trochu citlivka.

Re: Hudba

(Nevěsta Hedvika, 12. 5. 2011 11:27)

To nevím, jestli potečou. Hudba je to dojemná, ale měla by to být veselá událost ;o)