Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další setkání bude 13.4.2024, od 10:00 (na Bílé Hoře - klášter)

Další setkání jsou pak plánována na: 18.5.2024, 8.6.2024.

 

Charitativní činnost - Zástěry

Koncem minulého roku jsme byly osloveny ke spolupráci zástupkyní zapsaného spolku Motýlek, který sídlí na Rajské zahradě v Praze 9 a pečuje o hendikepované děti a mladé lidí. Ve svém zařízení mají mimo heren i keramickou dílnou a cvičnou kuchyňku. Takže jsme vymyslely a ušily pracovní zástěry. Děvčata tvořila z materiálů vlastních i z velkých zásob látek, které máme uloženy v bednách.
Zástěry byly předány. Pro ilustraci pár fotek z keramické dílny a prezentace zástěr, které se ujali terapeuti a sociální pracovnice. 

 

Výstava Mystery Quilt

Kolekce quitlů, které jsme šily jako poctu  k 10. výročí trvání našeho spolku se po zimním představení na zámku ve Chvalech dočkala další prezentace. Tentokrát v centru Prahy, v prostorách koncertního sálu Hagiboru, na Vinohradské (Vinohradská 1201). 

Po trochu dramatické instalaci se vše pěkně povedlo. 15 quiltů je pověšeno. Na fotkách můžete vidět jak pan Peter zahájil slavnost varhanním koncertem. Velmi pěkné a milé hudební vystoupení to bylo! 
Výstava potrvá až do konce května a poté se stěhuje na další smluvená místa. Všechny zveme k návštěvě. I když areál vypadá nedostupně, na vrátnici oznamte, že jdete na výstavu, a určitě nebudete mít problém se vstupem. 

 

mystery_hagibor_plakat.jpg

Více info o projektu Mystery Quilt najdete stránkách http://pwsetkanipraha.estranky.cz/fotoalbum/spolecne-mystery-quilt-k-10.vyroci/

 

Představujeme Vám kolekci PATCHWORKOVÁ OKNA SYNAGOG

https://pwsetkanipraha.estranky.cz/fotoalbum/kolekce-patchworkova-okna-synagog/

Neuvěřitelné se stalo skutečností ... naše kolekce visela v Jeruzalémě (od 27.srpna 2023 do 25.září 2023). Aktuálně, od 2.dubna 2024 do 30.května 2024 visí v Tel-Avivu, v Knihovně fakulty sociálních věd. 

Děkujeme Pavle za instalaci!

 

plakat_okna_telaviv.jpg  plakat_okna_telaviv_en.png

 

 

 

 

 

 

Zprávy z minulostí:

Zima 2023/2024 - Výstava Mystery quiltů na Chvalském zámku

Naše Mystery Quilty byly v 12/2023-01/2024 vystaveny na Chvalském zámku.

 

Září 2023 - Okna synagog v Jeruzalémě

Pani Judy Schwartz, izraelská patchworkářka, nám koncem roku 2022 domluvila výstavu v Jewish Museum in Heichal Shlomo na září 2023. Po spolupráci mnoha lidí se vše povedlo. Hanka M.se svým rodinným týmem kolekci s kompletní dokumentací a potřebami na pověšení složila do jednoho kufru. Ten předala paní Pavle, české lékařce, která pracuje v Jeruzalému. Ta kufr na místě předala a kolekce byla pracovníky muzea pověšena.Výstava trvala od 27.srpna do 25.září 2023. Na 20.září byla vernisáž. Žádná z autorek tam nebyla fyzicky přítomná, ale všechny jsme velmi  potěšeny našim společným výstavním úspěchem. 

plakat_okna_jeruzalem.jpg

Duben 2023 - Patchfanynky na PPM v Brně

Ve dnech 21.- 23. dubna 2023 se na výstavišti v Brně konal mezinárodní svátek patchworku, PPM, kterého se zúčastnily i Patchfanynky. Kolekce Okna synagog byla vedením  veletrhu zvanou galerii a opravdu nezklamala. Návštěvníků bylo hodně, dotazů a chvály také. Naše kolekce se v mezinárodním srovnání neztratila a zaujala nejen odborníky, ale i laické návštěvníky. Popisky a doprovodné texty vysvětlily důvody vzniku, ostatní doplnily naše službukonající kamarádky.  
Velké díky patří Marcele za odvoz kolekce do Brna. Marušce, Drahušce, Zuzce, Lence a Marcele za instalaci. Hance a Soni za likvidaci a Hance  za odvoz zpět  do Prahy. 

17.6.2023 (na Kampě) jsme slavili den patchworku:

img-20230607-wa0004.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava ve Fulnek - výsledek soutěže (Anička 3.místo a náš společný quilt Ohňostroj 6.misto):

202306_fulnek_soutez1.png

 

 

 

 

202306_fulnek_soutez2.png

202306_fulnek_soutez3.png

 

 

(NE)OSLAVILY JSME 10.VÝROČÍ

 Poprvé jsme se sešly v sobotu 26.března 2011 ve 13:00. 10 let uplynulo, ušily jsme mnoho krásných věcí, na setkáních jsme ochutnaly mnoho dobrot, vyměnily jsme nespočet receptů, slavily jsme desítky kulatých a polokulatých narozenin, ... K výročí jsme šily Mystery Quilt ... 

 

https://pwsetkanipraha.estranky.cz/fotoalbum/spolecne-mystery-quilt-k-10.vyroci/

 Setkání "patchfanynek" v Praze.

Od 26. března 2011 se scházíme jednou měsíčně (kromě letních měsíců). Sejde se nás obvykle 20-35. Povídáme si, prohlížíme časopisy a knihy, pracujeme na společných projektech - které jsou pak vystaveny na různých výstavách a pak věnovány dobročinným účelům.

Fotky (setkání, společné projekty, šicí pobyt v Neveklově) jsou pod odkazem Fotoalbum a něco málo na facebooku, na stránkách http://www.facebook.com/pwsetkanipraha