Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den, milý čtenáři, pokud máte doma králíčka nebo si jej plánujete pořídit a potřebovali by jste něco vědět, tak se stačí podívat na web králíknet či se zeptat v naší poradně.

Projekt zvířecích netů jsem, jakožto člověk, který zvířata chová celý svůj život, založila v roce 2011 s cílem zlepšit životní úroveň domácích mazlíčků v ČR, podělit se o své zkušenosti a poskytnout kvalitní zdroj informací komukoliv odkudkoliv zdarma. Weby jsou dynamické a prochází pravidelnými updaty v souvislosti s nejnovějšími světovými poznatky ohledně kvalitní péče o zvířata. Králíknet je vůbec první web ze série a zajisté ten nejznámější, což je velice důležité, jelikož právě kolem králíčků panuje spoustu stereotypů a neznalosti, které mohou králíčka ohrozit na zdraví (ať už psychickém či fyzickém) či dokonce na životě. Jedná se o velmi inteligentní bytosti, které se v mnohém vyrovnají kočkám a psům, se specifickými nároky a dokáží být při správné péči plnohodnotným parťákem. Může žít volně v bytě, jelikož je možné jej naučit chodit na toaletu, lze jej učit triky, chodit s ním na vodítku nebo běhat agility a hop. Dožívá se až 12 let. Je to však zvířátko, které se většinou nerado chová, preferuje interakci na úrovni podlahy, je třeba s ním trávit minimálně hodinu denně, potřebuje hodně pohybu a ne vždy má náladu na mazlení, což umí dát rázně najevo. Též je to velmi křehké zvířátko, které se při neopatrné manipulaci může lehce zranit. Proto se nejedná o příliš vhodné zvíře pro nezkušené děti pod 12 let věku. Pokud hledáte vhodného mazlíčka pro mladší dítě, bude lepší volbou morče. Rozhodně vás však chválím za to, že jste na tyto stránky vstoupili a zjišťujete si informace ohledně chovu ušáků.

Tak hezkou četbu vám přeji!    /    

Další nety:

www.barfnet.estranky.cz - stránky o syrové stravě psů

www.mysinet.estranky.cz - stránky o chovu myší 

 

kastrace

17. 2. 2021

 

jak králíčka naučit triky

7. 12. 2020

Chtěli byste králíčka naučit cviky, které vám i jemu usnadní život? Chcete prohloubit váš vztah? Tento článek tedy bude pro vás. 

 

Jak je to se zverimexy

4. 11. 2020

Obchod se zvířátky a potřebami pro ně - nablýskané místo, obrázky spokojených zvířátek, slogany o lásce ke všemu živému, no prostě pastva pro oči. Tak proč si nekoupit nového mazlíka právě tady, kde zvířátka přeci tolik milují? V tomto článku se zaměřím na zverimexy a zda jejich tvář skutečně odráží realitu.

 

toalety, domečky, doplňky

6. 9. 2020

 

hračky pro králíky

6. 9. 2020

 

seno, krmivo, pamlsky a příslušenství

6. 9. 2020

 

ubikace

6. 9. 2020

 

Řeč těla

6. 9. 2020

Králík je zvířátko poměrně tiché a je proto důležité se naučit číst jejich řeč těla, kterou s námi komunikují.

 

co nezapomenout, než si přivezeme králíčka domů

8. 8. 2020

Seznam nejdůležitější bodů - doporučuji vytisknout a jednotlivě odškrtávat pro hladké první dny s novým kamarádem.

 

úvahy před rozmnožováním vašeho králíka

8. 11. 2011