Jdi na obsah Jdi na menu

Bruno Mars - životopis

5. 4. 2011

Peter Hernandez Jr., známější pod uměleckým jménem Bruno Mars, je Americký zpěvák, skladatel a hudební producent.

Život a kariéra
Peter Hernandez Jr. se narodil rodičům Peter Hernandez a Bernadette "Bernie" s Puerto Ricánským a Filipínským původem. Bruno je jeden ze šesti dětí. Pochází z muzikantské rodiny.
 

bruno-mars-thumb.jpg


V roce 1990 byl Hernandez ztvárněný v časopisu "MidWeek" jako "Malý Elvis".  Navštěvoval školu - President Theodore Roosevelt , promoval v roce 2003 v 17ti letech, krátce po tom se přestěhoval do Los Angeles, aby pokračoval v hudební kariéře.

Než se stál úspěšný sólový umělec, byl také uznalý hudební producent, napsal písně pro - Flo Rida, Alexandra Burke, Travis McCoy, Adam Levine, Brandy, Sean Kingston a také spolu-napsal
hit Sugababes - "Get Sexy" a poskytl doprovodné vokály na jejich album "Sweet 7".

Dosáhl výtečnosti jako sólový umělec a to nejen psaním, ale i spolupráci na hitech "Nothin' on You" - B.o.B. a Travie McCoy "Billionaire".  Brzy po tomto úspěchu bylo oznámeno, že Mars vydá své debutové EP s názvem "It´s Better If You Don´t Understand" 11.května 2010. Jeho debutový singl, "Just the Way You Are", z jeho nadcházejícího studiového alba, byl zveřejněn 19.července 2010.Marsovo debutové album - Doo-Wops & Hooligans - vyšlo 5. října 2010.





 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mklkpůpl mipoúl. - jjkoúpoů

26. 11. 2011 11:39

kjkioghzuo

Kačulíí - Bruno mars

19. 9. 2011 21:12

mám ráda od bruna jednu jedinou písničku a to je the lazy song a budu si na něj dělat referát tsk bych o něm potřebovala vědět víc....=)