Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vznešený elf

5. 8. 2011

 

 

 

 

Vznešený elf

Vznešení elfové

Eldar neboli Elfové jsou první rasou, kterou bohové nechali sestoupit na svět. Žili zde velmi dlouho a pokojně až do příchodu lidí. Zpočátku, když do Auretanie přijelo pouze pár lodí s lidskými osadníky, žili spolu oba národy v míru a shodě. Jak se však lidské plémě množilo a rozšiřovalo, byli eldar postaveni před volbu zda bránit zemi svých otců před lidskou kolonizací, či odejít.

Jeden rod se rozhodl skrýti v temných jeskyních, další našel útočiště v hlubokých Yewských lesích a poslední rod, Calaquendi (vznešení), postavil elegantní štíhlé lodě z ebenu a odplul na ostrov plný močálů a hadů, na Serpents Hold. Tam ruce mistrných elfských řemeslníků zbudovaly znovu svá města a honosné chrámy z bílého kamene. Tam skryli se před lidmi.

Vznešení elfové chovají v lásce umění, vědění a vše dělají pečlivě a s láskou. Jsou uvážliví v řešení jakýchkoli problémů, nikdy nejednají zbrkle a vše poměřují s nadhledem úměrným délce jejich života a získaných zkušeností. Často a rádi zpívají a své pohledy upírají ke hvězdám, když smutně opěvují své ztracené domovy. Elf si velmi dlouho a pečlivě vybírá ty, jimž dá svou důvěru, ale můžete si být jisti, že takové přátelství je trvalé. Elfové neradi špiní své ruce krví nepřátel, rozhodnou-li se však, že nastal čas k boji, jsou jedněmi z nejlepších a nejurputnějších válečníků. Většina jich má od přírody dar užívat magii a někteří dosáhli v tomto oboru skutečného mistrovství, jiní jsou výborní s mečem v ruce, konkrétně šavlí, případně katanou.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář