Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpěvačka

6. 4. 2011

Jennifer Lynn López

narozena 24. července 1969 v Bronxu (New York) je americká herečka, zpěvačka, módní návrhářka a tanečnice známá také pod přezdívkou J-Lo.

Hudební debut On the 6 vyšel 1. července 1999 a název byl inspirován číslem metra, kterým jezdila každý den z práce a kde údajně napsala všechny své songy. Album dlouho vedlo různé světové žebříčky stejně jako pilotní singl If You Had My Love. Další velice úspěšné singly se jmenovaly Waiting For Tonight nebo Let's Get Loud, za ten obdržela i nominaci na cenu Grammy v kategorii nejlepší taneční singl.
lopez-jennifer-pf.jpg
Druhé album, J.Lo vydala v lednu 2001. Album ihned zahájilo na čísle jedna stejně jako nový singl s názvem Love Don't Cost A Thing, se kterým poprvé dobyla britský singlový žebříček. Na dalších vydaných singlech spolupracovala s řadou známých osobností jako jsou Ja Rule, Caddillac Tah nebo 50 Cent, kteří ji pomohli hlavně s remixovou podobou alba J.Lo nazvanou J to tha L-O!: The Remixes.

Čtvrté album vyšlo v listopadu 2002 a jmenovalo se This Is Me… Then, kde hlavní pozornost vzbudily dva velice úspěšné singly Jenny From The Block, kterou zpívá společně s Jadakissem, a song All I Have, se kterým jí pomohl LL Cool J.

Až po třech letech, v roce 2005 vydala další album s názvem Rebirth, ze kterého vydala jen jeden úspěšný singl a ten se jmenoval Get Right. V roce 2006 dobyla americký singlový žebříček píseň Control Myself od LL Cool J, na kterém hostuje i Jennifer Lopez.

V roce 2007 vydala dvě alba. Album Como Ama Una Mujer je nazpívané celé ve španělštině a vyšlo začátkem roku, druhé album Brave vyšlo na konci roku a je nazpívané v angličtině. Jennifer vyjela také poprvé na celosvětové turné společně se svým manželem Marcem Anthonym.

Na podzim roku 2007 vydala prozatím poslední studiové album nazvané Brave, které je nazpíváno opět v angličtině.

 

 
 

 

Fotoalbum


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 23430
Měsíc: 463
Den: 27