Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak se vám bydlí? Co sklepy, balkony, komíny, plíseň v bytě, tepelná pohoda. Jak jste spokojeni s podmínkami prodeje? Zde máte prostor se vyjádřit.

(příspěvky nejsou nijak redigovány a vyjadřují osobní názory)

Petice na Facebooku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

prodej v Litvínově

(Honza, 20. 6. 2011 17:49)

Ted v Litvínově projednávají na zastupitelstvu prodej bytů.Prý město do oprav nastrkalo miliony a na další už nemá,tak to chtějí prodat.Za cenu 40 000 za 50 metrovej byt.Jediná námitka opozice není na cenu.Jen mají obavu aby se z toho nestalo gheto.To už se s bytama na Libuši stát nemůže :)) Tak je mi jich líto jak to chudinky budou podle tvrzení pana Matějky zdůvodnovat u Evropské unie,že to dají tak za levno . :))

Re: prodej v Litvínově

(Gia, 2. 3. 2020 9:19)

Dík za info https://nalibusi.estranky.cz

Re: prodej v Litvínově

(Martin Herza, 20. 6. 2011 20:08)

Cena 40.000 za 50 metrový byt, je celkem přijatelná :-)
Ale přeci jen člověk takle z patra nemůže srovnávat Bechyni s Litvínovem.. My jsme přeci lázeňské město, zde to musí být přeci dražší, to je zcela logické :-)

Re: Re: prodej v Litvínově

(Honza, 20. 6. 2011 23:32)

Ano-tak lázenské,že i pro tkaničky do bot se musí do Týna. :)

Re: prodej v Litvínově

(Ivana, 20. 6. 2011 20:32)

To víte Honzo, někdo je šikovný a umí s cenou obvyklou poradit a odchylku zdůvodnit. Myslím, že když se chce, tak všechno jde. A když se nechce, tak je to horší, než když se nemůže, jak říkávala moje babička.
Můj kolega si koupil před vánoci byt v Táboře na Pražském sídlišti vel. 3+1. Okresní město , 1.kategorie, atraktivní lokalita v dosahu městské dopravy přímo proti nemocnici. A cena? 285 tisíc. Má jen jedno omezení - 3 roky ho nesmí prodat. To fakt přijde líto..............

Delfíni v Bechyni

(?????, 12. 1. 2013 12:19)

Omlouvám se autorům těchto stránek, že odbočuji od tématu. Jelikož vím, že sem stále chodí občané Bechyně, chci využít, s Vaším svolením , tohoto místa k otevření diskuse na téma delfíni v Bechyni - ano či ne. Zastávám názor i přes spornou osobu v pozadí projektu, i přes cítění ochránců přírody i přes nežádoucí vliv na bydlení hlavně občanů v Zahradní ulici, že by realizace tohoto projektu Bechyni pomohla.

Bůh vám buď milostiv.

(Nezávislý., 4. 7. 2012 11:01)

Budete zadlužení do konce života, budete žít z ruky do úst v plesnivých a polorozpadlých bytech. Vaše děti nebudou studovat, chlapci budou umírat v pouličních genzích, dívky se budou prodávat na nárožích. Do ciziny nevytáhnete ani nos. Perspektiva vašich rodin pro několik budoucích generací bude jen špína a hnus. Mnozí se z toho už nikdy nezvedenete. Budete žít na kolenou a umírat ve špíně a osamění. Bůh Vám buď milostiv.

Táborský deník 4.4.2012

(Ivana Pokorná, 9. 4. 2012 11:42)

Se zájmem jsem si přečetla výše uvedený článek v deníku ohledně financování další etapy rekonstrukce náměstí. Název článku "Bechyni scházejí peníze z bytů" je velice výstižný. Již po tak krátké době se potvrzuje, že jsme správně předpověděli, že za takto schválených podmínek prodele nájemníci byty nekoupí a sídliště se postupně vylidní. Jen v našem bloku je v této chvíli již 6 prázdných bytů. V jednom z minulých článků dokonce jednatel Bytenesu přiznal, že Na Libuši je volných více než 40 bytů, což je téměř 10% bytů nabízených k prodeji. Takže městu chybí nejenom peníze z neprodaných bytů, ale také peníze z chybějcího nájemného z neobsazených bytů. A situace se bude stále zhoršovat. Pokud město zvažuje posunutí 2.etapy rekonstrukce náměstí o jeden rok, je otázka, jestli za rok bude situace lepší.........
Výstižný je také komentář paní redaktorky, která přirovnává město k sadaři a nájemníky ke špatnému počasí. Je jasné, že počasí nikdo neovlivní, ale i na špatné počasí se lze předem připravit. V tomto případě to vidím spíš tak, že sadař šeredně podcenil přípravu na příští sezónu, nezrýpal a nepřihnojil půdu, na které chtěl sázet. Naopak, půdu udupal a nechal zarůst bodláky a plevelem. A to se mu brzy, jak se už ukazuje, sakra vymstí, protože taková půda se jen velmi špatně znovu zúrodňuje.

43 volných bytů-zatím

(Honza, 5. 3. 2012 20:02)

43 volných bytů.Může to skončit také tak,že se do volných bytů vezmou nepřizpůsobivý,za ty nájem zaplatí stát-hlavně ,že nějaký bude.Ti co mají nějaké peníze raději utečou pryč-možná i pryč z Bechyně-z Libuše se stane ghetto-a ti co koupí byt už se ho v životě nezbaví a z ghetta se nedostanou,protože byt bude neprodejný.

Důchodci v ohrožení

(Bronx, 29. 2. 2012 8:19)

Důchodci si po Kalouskovo vládní deformě nemohou kupovat byty.Náklady na holý život přesáhnou pobírané důchody a tak veškeré zbývající úspory padnou na potraviny,lékaře a energie.Občané braňte se výměnou zástupců,z nichž někteří se vůbec nedovedou v cítit do našich problémů.

kupní smlouva na byt

(nájemník bytu v Bronxu, 22. 1. 2012 15:07)

V lednu se doručovala a doručuje nabídka na odkoupení bytu.Doporučuji všem,aby si nabídku řádně pročetli(jsou tam některé špatné údaje).Udělejte si poznámky k nejasnostem smlouvy a ty pak společně předložíme advokátní kanceláři pro ověření uvedených údajů.(sdružení zájemců zlevní advokátní poplatek).Pro ujasnění informací využívejte tento web,nebo se obraťte na svého poslance(který ovšem nehlasoval proti nám nájemcům).

Re: kupní smlouva na byt

(Ivana, 22. 1. 2012 20:18)

Ano, je to tak. My máme v nabídce kupní smlouvy chybně metry, samozřejmě víc, než máme v dekretu. Zajímavé je, že nájemník, který bydlí nad námi, má ve smlouvě úplně jiné metry, přestože má stejný byt.
Ve smlouvě máme započítané i sklepní kóje, které mají "plaňkové" dveře. Dále máme v nabídce napsáno, že součástí bytu jsou rozvody teplé vody, nové rezvody elektřiny, topení včetně rozvodů a radiátorů,... prostě všechno, co jsme si sami udělali a hlavně do koruny všechno sami financovali!
Je vidět, že drzost netná mezí. Nejenom, že nás okrádají na prodejní ceně, ale ještě se nestydí napsat do smouvy to, co jsme sami financovali! To považuji nejen za útok na zdravý rozum, ale hlavně za výsměch všem nájemníkům.

Překvapení??? jak pro koho......

(Nájemnice Na Libuši, 2. 1. 2012 20:54)

Při přečtení článku o prodeji bytů v Táborských listech ze dne 14.12. jsme se pobavili, i když jde o "černý" humor. Nejvíc nás rozesmálo, že paní Hruškovou překvapilo, že byl o tyto byty malý zájem. Překvapilo nás, že ji to překvapilo. To snad nemohlo překvapit nikoho, kdo má všech pět pohromadě! A důvody, že prodej byl krátce a málo inzerován, jsou také pro "zasmání". Tyto byty by se neprodaly, ani kdyby byly inzerovány 10 let a kdyby je nabízeli osobně na hlavní křižovatce u Růžku se slevou.
Nedivím se, že všehno v Bechyni funguje tak, jak funguje, když "kompetetní" zaměstnanci radnice jsou překvapeni takovou samozřejmou věcí. A to by teprve byli překvapeni, kdyby byli voleni (nebo spíš nezvoleni) stejně jako zastupitelé. Ale bohužel tomu tak není. A proto jsou často překvapení i občané, stejně jako nyní nájemníci bytů Na Libuši. Snad budeme v příštích komunálních volbách volit tak, abychom pak nebyli opět nepříjemně překvapeni.........

Re: Překvapení??? jak pro koho......

(Honza, 11. 1. 2012 0:06)

Ano,asi jim mělo dojít,že tržní hodnota těch bytů není ta co uvádějí,ale tato.Že ze čtyř bytů prodali jeden skoro za cenu co to dají i nájemníkům.Takže by se dalo demagogicky-(ostatně pan Matějka to tak umí moc dobře) použít,že se prodaly čtyři byty za nějakých 320000-či kolik to přesně bylo. 320000 : 4- A to by měla být tržní hodnota. :)))))))))

fakta

(ekim, 25. 9. 2011 13:56)

cena bytu za metr 2700,- - 4500,-
cena garáže Na libuši za metr min 7300,-
neilevnější byt v Bechyni 42m 590000,- tj metr za 14000,-
další byty 700000,- - 1300000,- za metr 12000,- - 17000,-
Slovutní radní a zastupitelé co dáte zadarmo nám ostatním nájemníkům? Hrají snad ve Vašem rozhodování nějaké jiné zájmy?

Re: fakta

(Iva, 28. 9. 2011 18:43)

Podívejte se okolo sebe: ceny bytů v celé republice klesly až o 30% a stále klesají, stále se o tom mluví v rozhlase i v televizi. V Bechyni ceny bytů, které se před půlrokem nabízely za 800tisíc, nyní klesly pod 600tisíc, protože za tu cenu byly neprodejné. A mimochodem - jde o zrekonstuované byty na Písecké, tedy nesrovnatelné s těmi Na Libuši. Stačí se jen podívat na Internet a na televizní noviny. A když se ptáte, co dostanete zadarmo Vy? Tak se projděte po chodníku okolo Tesca, ten máte vy zadarmo, protože je postavený za peníze z našich nájmů, místo aby se vracely ty peníze tam, odkud přišly. Dále jste dostali z našich nájmů zadarmo podíl na kanalizaci, třetí rekonstukci chodníků na hlavní třídě, rekonstrukci náměstí atd. atd.......

Re: fakta

(Ivana, 28. 9. 2011 18:52)

Jen byt 42m2 byl k prodeji již na jaře, na březnovém jednání ho pan starosta zmiňoval. Nyní je konec září a stále se neprodal, to asi o něčem svědčí, ne? Prohlídněte si pořádně nabídky realitních kanceláří a data, kdy byl inzerát vystavený. Možná budete překvapen.........

Re: Re: fakta

(IP, 5. 1. 2012 21:58)

Je leden 2012. Včera jsme dostali do schránky leták bechyňské realitní kanceláře. Tento byt je stále na prodej. Zájemci se zřejmě nehrnou. Proč asi......?

pokus

(pokus, 2. 1. 2012 19:30)

pokus

Komíny

(Kája, 15. 4. 2011 20:37)

Při pohledu na ty komíny mne mrazí na zádech. Hlavně ten sdrátovaný, to je unikát :-D. Drátem se dá opravit ledaco, ale komín? … mne tak napadá příměr, jako by mi např. Hubáček přidrátoval nápravu u auta.
Stav Libuše je opravdu hrozný, to je jasná věc, prostě takový bechyňský Bronx.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »