Jdi na obsah Jdi na menu

24.03.2012 - Arsenal Taurito Kuřim

          24.03.2012 - Pohořelice (22. kolo KP)

 

Arsenal Taurito Kuřim - FC Kloboučky 7:2 (5:2)

Branky: Hrazděra Michal 2, Báňa Martin 2, Kuldan František 2, Sláma Jiří - Tichý Pavel 2

ŽK: 0 - Tichý Pavel, Štrublík Ladislav

Rozhodčí: Komzák Martin (5), Štola Lubomír (5)

Delegát: Bednář Kamil

Diváků: 20

 

Velmi těžký zápas nás čekal v neoblíbené hale v Pohořelicích, kde byl naším soupeřem Arsenal Taurito Kuřim. Tým který svoji kvalitu potvrzuje v každém zápase a horký kandidát na vítězství v krajském přeboru.

První šanci mají na svědomí domácí hráči, naše obrana nepokryla dlouhý výhoz, likviduje golman Maryšler. Další střela Arsenalu, z úhlu, mimo branku. 2. min. zahráváme roh, secvičená kombinace po ose Konečný, Štrublík, Tichý - 1:0. Máme další možnost, Mlčoch přihrává na vápno, dobíhající Handlíř těsně mijí branku. Nyní opět Taurito, zakončení po narážečce, brankář nohou varáží. Zakončení Štrublíka, vedle. Velká šance Kuřimi, po chybné rozehrávce domácí útočník v pádu zakončuje, Maryšler reflexivně vyráží, odražený míč se dostává druhý hrotový hráč, Maryšler na podruhé likviduje. Ihned poté zakončuje Laďa Štrublík, střela míří jen doprostřed brány.Přichází nádherná kolmice Ondry Nového na Koudelku, šanci maří skokem pod jeho nohy domácí brankář. Bodlo domácích, nebezpečná prudká střela naštěstí mimo. 8. min. další střelu Arsenalu vyráží náš brankář na roh, z něj bohužel inkasujeme vyrovnávací gól - 1:1. Střela Tichého z dálky nenalezla správný cíl. Opět děláme chybu v rozehře, zakončení vytahuje Maryšler na tyč. Po faulu kopeme přímý kop, kapitán Konečný volí přímou střelu, bohužel mimo. Ihned přichází další dlouhý výhoz, nedorozumnění mezi Maryšlerem a Konečným z čehož domácí orazítkují tyč.Handlíř, jeho zakončení z dálky pouze do noh domácího golmana. Následně Tichý, mimo. 13. min. opět secvičená situace, tentokráte z autu, Tichý pohodlně zakončuje - 2:1. 14. min. je vyrovnáno, nedůraz v obraně, zakončení k tyči 2:2. Kombinace Štrublík, Tichý, střela pouze do boční sítě. 18. min. znovu chybná rozehra na polovině hřiště, přečíslení dva na jednoho znamená vedení Arsenalu - 2:3. 19. min. nechytatelná střela bodlem a s přispěním tyče Kuřim zvyšuje náskok - 2:4. Stále 19. min. zoufalství pokračuje, aut domácích, nedostatečné pokrytí, další gól - 2:5. Poločasové statistiky - střely na bránu, Kuřim 13-4 Kloboučky - střely mimo, Kuřim 4-8 Kloboučky.

Druhý poločas, tak jako první, otevírají svojí akcí domácí, z autu přichází zakončení, náš brankář vyráží. Následně další možnost Taurita, střela končí na břevně. Opět necháváme domácí zakončit, tentokráte nad branku. Koval, Nový, jeho zakončení rozvlní pouze boční síť. Hlavička domácího útočníka přímo z výhozu, Maryšler zasahuje a vyráží na roh. Konečný, jeho střela z dálky protáhla domácího golmana. Ondra Nový centruje před bránu na Mlčocha, obránce si sráží míč na tyč vlastní brány. Ondra z dálky, pozorný golman vyráží. Po něm Handlíř, avšak i jeho střela neskončila v síti. Znovu Handlíř, velká šance, uhání sám na golmana, jeho zakončení míjí branku. 26. min. nyní domácí, nejprve Maryšler nohou vyráží na roh, rozehra, nedůraz v bránění a je zvýšeno - 2:6. Kuřim v další šanci, protiútok, zakončení pouze do boční sítě. 12:45 do konce střetnití, bereme Time Out a jdeme do střídavé Power Play s brankářem a bez. Štrublík zkouší z dálky, golman vyráží. Nový, zakončení prakticky z brankové čáry, brankář reflexivně vyráží. I domácí mají možnost, zakončení likviduje náš brankář. Nádherná nahrávka Nového před bránu na Mlčocha, ten zakončuje nad. Tichý, jeho zakončení vyrazil brankář nohou. Nahrávka Handlíře přes celé vápno, kde bohužel nikdo ze spoluhráčů nebyl. Laďova pohotová střela, opět se vyznamenal domácí brankář. Máme štěstí, výkop domácího brankáře přes celé hřiště končí na břevně. 38. min. znovu to bránění, Tichý v roli golmana kapituluje - 2:7. Ani další dva pokusy Ladě Štrublíka ke gólu nevedly. Poslední naši střelu vyprodukoval Handlíř, mimo.

Bohužel, dnes jsme nedůsledností v obraně sami nabídli Kuřimi několik gólů. Je to škoda, zápas mohl být daleko vyrovnanější a výsledné skóre nemuselo být tak hrozivé. Nutno však uznat, že soupeř má velmi kvalitní tým a po právu patří ke špičce krajského přeboru.   . 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kuřim 23:15 Kloboučky

Střely mimo - Kuřim 9:15 Kloboučky

 

Jak to viděl soupeř:

 

Důležité vítězství

 V úvodu utkání na nás Kloboučky vyrukovali s velmi dobrým pohybem, na který jsme stěží dokázali reagovat. Trest přišel brzy, po signálu z rohového kopu se prosadil nikým nepokrytý Pavel Tichý a Kloboučky vedli 1:0. Naštěstí se nám z jedné z mála šancí podařilo vyrovnat, ale o dvě minuty později znovu vedli hosté po dalším signálu tentokrát z autového kopu. Potom ale nastal obrat v herním projevu Arsenalu. Kluci začali více běhat, rychleji dostupovali k soupeři a nedávali jim žádný prostor.  Díky tomuto nasazení začal soupeř kupit chyby a další branky padali už jen do sítě hostů. Poločasový účet se zastavil na stavu 5:2.

I v druhé půli jsme hráli aktivně a soupeři prakticky nic nedovolili. Až při hře bez brankáře Kloboučky přitlačili Arsenal v defenzívě, ale dobře zvládnutý obrana soupeři skórovat nedovolila, naopak jsme se my trefili ještě dvakrát a získali důležité tři body nad bojovným soupeřem.

Vzhledem k zaváhání Amoru Vyškov a Agromeli Brno nás toto vítězství posunulo do čela tabulky krajského přeboru.

 

 zdroj: www.arsenalfutsal.cz

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Handlíř Michal, Koval Stanislav, Koudelka Petr, Konečný Libor (C)

Štrublík Ladislav, Tichý Pavel, Nový Ondřej, Mlčoch Martin